Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 2:00 am
Text Size

Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Που θα πετάξουμε, πότε και πως θα πάμε εκεί

Συντονιστής: Moderators

ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Τρί Απρ 10, 2007 8:08 pm

Ο δήμος ερυθρών και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ( η μειοψηφία δεν μας ενδιαφέρει ) μαζί με την νομαρχεία δυτικής αττικής περιμένουν από εμένα λόγω του ότι η σύζυγος είναι πρόεδρος του δημ. Συμβουλίου να τους υποδείξω ένα σημείο στην πλαγιά του βουνού προς πλαταιες (μέχρι τα όρια των ερυθρών ) για να φτιάξουν μια απογείωση και αεραθλητικό κέντρο.
Το ζήτημα είναι θέλουμε κάτι τέτοιο στις ερυθρές η να περιμένουμε ΠΟΤΕ και ΑΝ θα γίνει στις πλαταιες. Πείτε την γνώμη σας για να ξέρουμε τι θα κάνουμε.

tsouloufis
Competition

Δημοσ.: 1216

Re: ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τρί Απρ 10, 2007 8:43 pm

ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ :roll:
Παρτε οτι μπορειτε και συντομα πριν αλαξουν γνωμη :wink:
Μακαρι να μας το ελεγαν και στο χωριο μου αυτο που καθε φορα που πεταμε βγαζουμε και 5 ριζες απο την απογειωση

george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό orck » Τρί Απρ 10, 2007 9:47 pm

δηλαδη εαν καταλαβα καλα θα εχουμε αλλη μια απογειωση αρκετα πιο ανατολικα απο την ηδη υπαρχουσα με τον ιδιο προσανατολισμο (Β-ΒΑ);

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό arkoudos » Τρί Απρ 10, 2007 10:37 pm

Μακάρι :shock:
Μια προσγείωση στις Ερυθρές, η ένα Top Landing στην απογείωσή τους ,θα παρακινούσε πολλούς να τολμήσουν κάτι τέτοιο από τις Πλαταιές!
Μία αποσυμφόρηση των Πλαταιών τις μέρες του (Δυναμικού) καλή και αυτή!
Τέλος ας δούν και οι Πλαταιές πως υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές...(βλέπε κιόσκι κτλ.) :wink:

arkoudos
EN B

Δημοσ.: 59

Δημοσίευσηαπό georgex » Τετ Απρ 11, 2007 1:44 pm

Ποιά είναι τα όρια των Ερυθρών, και υπάρχει σε αυτό το κομμάτι καλό σημείο για απογείωση?

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό loxagos » Τετ Απρ 11, 2007 2:14 pm

Ακόμα κι αν κάποτε γίνει στις Πλαταιές…. :cry:
Μας πειράζει να υπάρχει απογείωση και στις Ερυθρές ?
Μια χαρά ταβέρνες έχει και στις Ερυθρές… άσε που εκεί υπάρχουν ακόμα cafe
Καλό νομίζω θα ήταν προκείμενου να υποδειχτεί το ορθότερο σημείο απογειώσεις να έχουμε την γνώμη μερικών έμπειρων πιλότων(με την έννοια της συχνότητας πτήσεων τους στην περιοχή)
Δεν μπορώ να φανταστώ δημιουργία απογείωσης στην περιοχή χωρίς την γνώμη του Διονύση, του Αμαξά,του guru, του Τσούκα, του Τσουλούφι, του Σλάβεκ, του Περαματζή, του σπηλαιολόγου και μερικών ακόμα που σίγουρα ξεχνάω λόγο ηλικίας 8)
Μια συγκέντρωση την Κυριακή το πρωί στην πλατειά ίσος να μας έδινε μια πρώτη εικόνα.
(11.00-12.00 είναι καλά ?)
Δημήτρη πόσο άμεση απάντηση θέλουν απ τον Δήμο Ερυθρών ?

:shock: dimitrios@rt
Για τίποτα μην είσαι σίγουρος!!!
loxagos
Competition

Δημοσ.: 527

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Απρ 11, 2007 2:40 pm

Τα όρια είναι στους μύλους. Μπορούμε να εκμεταλευτούμε την ευκαιρία και για την δημιουργία μιας χαμηλής εκπαιδευτικής που θα βοηθούσε όσους ξεκινάνε.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό cprig » Τετ Απρ 11, 2007 5:46 pm

Συμφωνώ με όλους και ιδιαίτερα τον loxagos. Δεξου την προσφορά του Δήμου, Δημήτρη. Καλλίτερα περισσότερες παρα λιγότερες απογειώσεις!!

cprig
EN B

Δημοσ.: 80

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Απρ 11, 2007 6:53 pm

Το πρόβλημα με την περιοχή που συζητάμε είναι ότι το βουνό χαμηλώνει και κάνει "χωνί" που επιταχύνει τον αέρα σε μέρες με βοριά.

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Τετ Απρ 11, 2007 7:19 pm

Λοιπόν παιδιά για να καταλάβετε .
Απογείωση την έχουμε όποτε θέλουμε ( σκέτη απογείωση ) και το καλύτερο θα είναι να κάνουμε αυτό που λέει ο λοχαγός δηλ. να φτιάξουμε μια ομάδα 4-5 άτομα να βρούμε το σημείο και να τους το υποδείξουμε.
Αλλά ο αντιδήμαρχος μου κάνει συνεχεία λόγο για κτιριακή εγκατάσταση στην απογείωση.
Τώρα αν το θέλουμε όλο αυτό θα γίνει όλο μαζί ( δρόμος, απογείωση, κτίρια ) το οποίο θα πάρει χρόνο όπως ξέρετε .
Το ζήτημα είναι να το ξεκινήσουμε ? η να περιμένουμε τις πλαταιές ? γιατί φανταστείτε να γίνει και εκεί λόγω του ότι άλλαξε ο δήμος.
Τι κάνουμε ??? ρωτώ τώρα εγώ ένας ταπεινός πιλότος.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

tsouloufis
Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Απρ 11, 2007 8:03 pm

Επειδή είμαι οπτικός τύπος...

[ img ]

norad

Δημοσίευσηαπό cprig » Τετ Απρ 11, 2007 8:06 pm

Αλέξανδρε
Οι αριθμοί στην φωτο τι αντιπροσωπεύουν? Συγγνώμη αν ρωτώ κάτι πολύ βασικό ..

cprig
EN B

Δημοσ.: 80

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Απρ 11, 2007 8:13 pm

Πιθανές απογειώσεις - έτσι για να συζητάμε.

Ιδανιικά θα υπήρχε δρόμος που θα περνούσε από 6,7 8 και 9 και θα διαλέγαμε ΒΑ -Β - ΒΔ απογείωση ανάλογα με τον καιρό :)

norad

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Απρ 11, 2007 8:16 pm

Άκυρο 6 και 7 - είναι πολύ μικρή η κλίση και η υψομετρική διαφορά.

norad

Δημοσίευσηαπό antouan » Τετ Απρ 11, 2007 9:05 pm

Και επειδή μπορεί και να μας παραμυθιάζουνε (αν και επιμένει ο πρόεδρος μας), τεσπά κουβέντα να γίνεται.

Βασικότερη ανάγκη πιστεύω είναι η μελλοντική απογείωση να καλύπτει αδυναμίες της τωρινής. Δηλαδή όσο πιο ψηλή υψομετρικά είναι δυνατόν ώστε να εχουμε περισσότερες ευκαιρίες εύρεσης θερμικού ή να απολαμβάνουμε λίγο περισσότερο τις τσουλίθρες μας.

Θετικό σε ασθενείς ή μέτριους βοριάδες ότι εκεί θα απολαμβάνουμε περισσότερο πτήσεις με δυναμικό σε σχέση με την τωρινή αφού εκεί "κρατάει" περισσότερο. Άρα Αλεξ οι 4 και 5 κατά προσέγγιση φαίνονται μια χαρά.

Επίσης θετικό ότι η δυτική αύρα αργεί να φθάσει στην εκεί περιοχή (σε σχέση με την απογείωση των Πλαταιών) με αποτέλεσμα τις περισσότερες ευκαιρίες για απογείωση.

Σε πιο δυνατούς καιρούς βέβαια θα προτιμάτε η τωρινή απογείωση,αφου για πλάκα μπορεί να φύγεις πίσω.

Και όλα αυτα βέβαια με τη προυπόθεση του ασφάλτινου δρόμου γιατί είμαστε και κακομαθημένοι..

antouan
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό max » Πέμ Απρ 12, 2007 1:09 pm

mia xameni efkeria ....ison xamena xronia ...as to ekmetaleftoume kai min kitazete to gaidaro sta dontia giati tha figi kai tha ton psaxnoume ...poles enalaktikes eine kaliteres apo mia...isos etsi na ksipnisoun kai afti pou kimounte tosa xronia tora kai to mono pou ekanan itan na iposxonte ektos an exete toso megali ipomoni na perimenete pote tha ftiaksoun tis platees........isos pote!!!!......

max
EN B

Δημοσ.: 39

Δημοσίευσηαπό freedom » Πέμ Απρ 12, 2007 2:28 pm

Η άποψη μου όσο αφορά την δημιουργία αεραθλητικού κέντρου στις Ερυθρές είναι θετική. Το 1997 είχαμε συζήτηση με τον τότε Δήμαρχο πάλι το ίδιο θέμα και μας είχε αναφέρει ότι θα παραχωρήσει της πρωην εγκαταστάσεις της αεροπορίας για αεραθλητική βάση. Δεν έγινε τίποτα απολύτως γιατί κανείς από το χώρο του αλεξιπτώτου δεν ασχολήθηκε όσο έπρεπε.
Κατά την γνώμη μου η δυνατότητες της περιοχής είναι περιορισμένες λόγω του δυνατού ανέμου που πολλές φορές έχει το συγκεκριμένο σημείο. Αλλά από την άλλη πλευρά μπορούμε να πούμε ότι οι συνθήκες κάνουν την περιοχή και όχι η περιοχή τις συνθήκες. Τέλος δεν χαλάει κανέναν μας πιστεύω να υπάρχει και και μια άλλη απογείωση κοντά μας. Για μας είναι σημαντικό να υπάρχει μια περιοχή όπου να μπορούμε και εκτός πτήσεων να πηγαίνουμε σε ένα καθαρό καφέ ,ταβέρνα και κάπου να μένουν οι συνοδοί και τα παιδιά μας.
Όσο αφορά τις Πλαταιες νομίζω ότι πρέπει να είναι κυρίως δική τους μέριμνα η ανάπτυξη του τόπου τους , αν θέλουν να δουν ας δουν εάν δεν θέλουν τι να κάνουμε.

ΜΦΧ
Διονύσης
Team Freedom

freedom
Competition

Δημοσ.: 295

Δημοσίευσηαπό paramick » Πέμ Απρ 12, 2007 2:48 pm

Aς το συζητησουμε το Σαββατο, και μετα ας βαλουμε ολοι απο ενα χερακι να καθαρισουμε την μια και μοναδικη μας απογειωση..............
Βοηθεια δεκτη,απ ολα τα σωματεια....... :shock:

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό freedom » Πέμ Απρ 12, 2007 3:35 pm

Το μεγαλύτερο μέρος τις απογείωσης καθαρίστικε προχθές. Θελει ακομα λιγο εργασία. ΠΡΟΣΟΧΗ>>> Η προσγείωση εχει ψεκαστει για τα χορτα με ΔΗΛΙΤΗΡΙΟ

freedom
Competition

Δημοσ.: 295

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Απρ 12, 2007 3:47 pm

Μπράβο σε όσους ασχολήθηκαν και ότι ακόμα χρειάζεται να το τελειώσουμε για να έχουμε ετοιμοπόλεμη απογείωση :).

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό paramick » Πέμ Απρ 12, 2007 5:05 pm

Προσοχη,στην απογειωση,ειναι ακομα καρφωμενα τα παλουκια που κραταγαν τον ταπητα,και κοβουν αρτανες ,πανια,ποδαρακια........

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό guru » Πέμ Απρ 12, 2007 5:31 pm

Τα σημεία 4 με 5 πιστεύω ότι είναι πολύ καλά στην περιοχή που είναι και η κεραία.

Από θέμα επιδόσεων είναι πολύ καλύτερα από την απογείωση των Πλαταιών, διότι δουλεύει πιο νωρίς και πάντα βλέπουμε τους νεφόδρομους να ξεκινούν από εκεί και μετά από αρκετές ώρες να έρχονται στις Πλαταιές αν εν τω μεταξύ δεν έχει μπει ο Δυτικός. Πλεονέκτημα έχει επίσης και στις ψόφιες ημέρες.

Στις ημέρες με ισχυρό βοριά θα είναι προβληματικό, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι ημέρες για πτήσεις επιδόσεων.

Η προσγείωση είναι αρκετά μακριά από δρόμο, οπότε θα πρέπει να γίνει σχετική πρόβλεψη, που θα μπορούσε να καλύψει και ανάγκες εκπαίδευσης.

Από παρελκόμενα χρειάζονται σκιά στην απογείωση και προσγείωση και μετεωρολογικός σταθμός με web cam.

Ο δήμαρχος θα πρέπει να καταλάβει ότι το μέρος έχει μεν πλεονεκτήματα, αλλά η υπάρχουσα υποδομή στις Πλαταιές είναι αρκετά ανεβασμένη (άσφαλτος, κιόσκι, μέγεθος απογείωσης), καθώς επίσης έχει και αρκετή ιστορία σαν βάση μας. Για να τραβήξει κόσμο, θα πρέπει να κάνει αρκετή δουλειά.

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό orck » Πέμ Απρ 12, 2007 6:01 pm

ναι ετσι να τους τα πεις τσουλουφη του δημαρχου "Οριστε κυριοι αυτα θελουμε..." και ειναι σιγουρο οτι θα φαει τα λεφτα σε βιλα

<kafrila mode> εγω προτεινω να ζητησουμε και adsl γραμμη για να κατεβαζουμε τσοντες οσες ωρες περιμενουμε να φτιαξει ο καιρος :)</kafrila mode>

guru\";p=\"8434 έγραψε:Από παρελκόμενα χρειάζονται σκιά στην απογείωση και προσγείωση και μετεωρολογικός σταθμός με web cam.

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό antonism » Κυρ Απρ 15, 2007 8:28 pm

Τώρα εγώ και νεοφερμένος είμαι και την περιοχή δεν ξέρω αλλά λέω να την πω την off topic λαλακία μου.

Επειδή την έχω φάει την πίκρα να είναι Σ/Κ που μπορώ να το σκάσω για πτήση, αλλά έχει δυτικό και για να πετάξω πρέπει να πάω ταξείδι στην Αμφίκλεια, άρχισα να ψάχνω στο Γούγλη και λέω μήπως η παρακάτω είναι καλή περιοχή για τη δημιουργία απογείωσης? Λέμε τώρα ...

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
antonism
EN A

Δημοσ.: 28

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Απρ 16, 2007 12:09 am

Αυτό που δείχνεις είναι η Ψάθα και πετάει συχνά/πυκνά εκεί ο Σπηλαιολόγος. Νομίζω έχει πετάξει από κει και ο Τσούκας που διαβάζει το forum και μπορεί να μας πει περισσότερα

norad

Επόμενο

Επιστροφή στην Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης