Ημερομηνία Τρί Μαρ 19, 2024 6:55 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Τρί Ιουν 15, 2010 4:50 pm

Γεια σας φίλοι αεραθλητές.
Το θέμα αυτού του Post φαίνεται αρχικά άσχετο με την πτήση, όμως δεν είναι. Εχει να κάνει με την υγεία των ανθρώπων και την έννοια του εθελοντισμού στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία.

Ζούμε στην πιο όμορφη αλλά και στην πιο αντιφατική χώρα του κόσμου.

Οπως ξέρετε, υπάρχουν κάποιες παθήσεις, για τις οποίες η μοναδική θεραπεία είναι η μεταμόσχευση. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται δότες. Δότες Αίματος, Μυελού, ομφάλιου αίματος.

Είμαστε όμως η τελευταία χώρα σε αυτόν τον πλανήτη σε τέτοιους εθελοντές. Ενας λαός τόσο ελεύθερος, και τόσο συναισθηματικός, παρόλα αυτά τόσο ανάλγητος και αδιάφορος στο πρόβλημα του συνανθρώπου.

Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο να γίνουν Δότες, και μια από τις δραστηριότητες που θα γίνουν για αυτό είναι μια ανάβαση στον Ολυμπο το Σάββατο 19 Ιουνίου, στην οποία θα συμμετέχουν Ασθενείς που έχουν σωθεί από μεταμόσχευση, μαζί με τους γιατρούς τους.

Στην προσπάθειά τους θα υποστηριχθούν από ορειβατικούς συλλόγους όπως ο ΑΟΣ.

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια ενός διεθνούς Fly in της http://www.pipistrelhellas.com/που θα γίνει στην Εδεσσα με υπερελαφρά αεροσκάφη, ένας αριθμός από αυτά θα πετάξουν με τα σήματα της καμπάνιας πάνω από τον Ολυμπο- την κορυφή Μύτικα το απόγευμα του Σαββάτου, γυρω στις 16:00. Μια υποστήριξη πολύ σημαντική, που θα δημιουργήσει δημοσιότητα, θα συμβολίσει την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων της πτήσης που αγαπούν τη ζωή και τη ζούν με πάθος, και κοινωνική ευαισθησία. Δεν είμαστε απλώς άνθρωποι που πετάμε, αλλά η πτήση μας μεταφέρει και ένα σημαντικό μήνυμα:

H έννοια της "Ελευθερίας της πτήσης, συμβολίζει την απελευθέρωση από την ασθένεια" για αυτούς τους ασθενείς, και όλοι εμείς οι άνθρωποι που έχουμε την υγεία για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα Σπόρ μας, πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι στο θέμα αυτό.

Βαγγέλης Τσούκας

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε και το παρακάτω δελτίο τύπου:

Αθήνα
Με κεντρικό σύνθημα «πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης. Δώρισε αίμα - μυελό των οστών - ομφάλιο αίμα σε δημόσια τράπεζα» ξεκινούν την Παρασκευή 18 Ιουνίου απο το Καλλιμάρμαρο με τελικό προορισμό την κορυφή Μύτικας του Ολύμπου 120 άτομα ανάμεσα τους και παιδιά που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση αλλά και εθελοντές δότες.


Μαζί τους θα συμμετέχουν τιμητικά τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ορειβασίας που την άνοιξη του 2004 κατέκτησε το Έβερεστ (βόρεια πλευρά Θιβέτ). Την ανάβαση στον Όλυμπο (2.918 μ.) πραγματοποιεί ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου.

Σκοπός της εξόρμησης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΑΟΣ Κώστας Τσιβελέκας, είναι «η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς. Η δωρεά αίματος μυελού των οστών και ομφαλίου αίματος για δημόσια χρήση είναι πράξεις που αποβαίνουν σωτήριες για παιδιά - ασθενείς με βαριά νοσήματα που χρειάζονται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού».


«Η χώρα μας είναι ουραγός σε εθελοντές δότες μυελού και ομφάλιου αίματος, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης καθώς εγγεγραμμένοι δότες στην ελληνική "δεξαμενή" 22.000 μόνο, ενώ αντιστοίχως στη Κύπρο είναι 110.000» επισημαίνει.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή απο τις 14:00 έως τις 14:30 θα γίνει η αναχώρηση απο το Καλλιμάρμαρο μετά απο χαιρετισμό της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Ακολούθως θα γίνει μετάβαση στο καταφύγιο Σταυρός (1.100 μ.). Την επόμενη ημέρα η ορειβατική ομάδα στις 07:00 θα αναχωρήσει για τη θέση Πριόνια (1.060 μ.) και μετά θα γίνει η ανάβαση για το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός (2.060 μ.).

Στις 12.30 θα ξεκινήσει η ανάβαση για την κορυφή Μύτικας (2.918 μ.) μέσω Σκάλας και στη συνέχεια θα γίνει η κατάβαση στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός.


Την Κυριακή θα συνεχιστεί η κατάβαση προς τα Πριόνια και μετά θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα. Παράλληλα η ομάδα πεζοπορίας (η οποία κυρίως θα αποτελείται απο συζύγους γιατρών που θα συνοδεύουν τα παιδιά) το Σάββατο στις 08.00 θα κάνουν συγκέντρωση στα Πριόνια, μετά θα περάσουν το φαράγγι Ενυπέα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.


Την επόμενη ημέρα το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο Δίον. Επίσης τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εκδρομή θα τα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Επίσης η ανάβαση στον Ολυμπο αποτελεί μια απο τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα πλαίσια της εβδομαδιαίας καμπάνιας ενημέρωσης για τον εθελοντισμό της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας που θα γίνει σε 29 πόλεις σε όλη τη χώρα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

[ img ]

tsoukasvaggelis
Competition
 
Δημοσ.: 458

Re: Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Τετ Ιουν 23, 2010 1:08 am



Ε λοιπόν έγινε.

Μια διαφορετική ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου.

Μεταμοσχευμένοι ασθενείς, μαζί με τους συγγενείς και τους γιατρούς τους.

Σε ένα ραντεβού για την ελευθερία από τη νόσο.

Η ελευθερία της πτήσης δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τέτοιο ραντεβού.

Ετσι 2 φίλοι, ένα υπερελαφρό αεροπλάνο, και λίγη διάθεση αλληλεγγύης
(και λίγο θάρρος που χρειάστηκε μετά)

πήραν μέρος στην αλυσίδα.

Ευχαριστώ τον Ντίνο, και το Μάρκο που έφεραν το αεροπλάνο από την Έδεσσα στη Λάρισα, εν μέσω καταιγίδων, τον καιρό που τράβηξε την κουρτίνα για να περάσουμε, τον Αλέξανδρο για το καταπληκτικό αυτό Video, και το 3% πιθανότητα να γίνουν αυτά, που όμως έγινε πραγματικότητα.

Για να γίνεται και τίποτε καλό στις μέρες μας.

Βαγγέλης Τσούκας

tsoukasvaggelis
Competition
 
Δημοσ.: 458

Re: Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης

Δημοσίευσηαπό Γιωργος Παπαδοπουλος » Τετ Ιουν 23, 2010 2:35 am

Βαγγελη κ Ντινο μπραβο σε ολους σας και στην ολη εθελοντικη σας κινηση.
Εμεις παντως απο το fly in στο Καιμακτσαλαν που ζησαμε ολοι τον πολυ δυσκολο καιρο του ΣαββατοΚυριακου, ειμασταν μαζι σας σε ολη τη διαρκεια της πτησης.
Η πτηση αυτη πρεπει να ηταν επιτευγμα, δεδομενου του καιρου.
Βαγγελη γραψε σε παρακαλω και τη διευθηνση της ιστοσελιδας της αιματολογικης εταιριας, για να γινουμε μελη οσοι θελουμε.

Γιωργος Παπαδοπουλος
EN A
 
Δημοσ.: 3

Re: Πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Παρ Ιουν 25, 2010 9:44 pm

Ελληνική Αιματολογική Εταιρία
Κηφισίας 27
115 23 Αμπελόκηποι
Αθήνα
www.eae.gr

τηλ 210 7211806
τηλ 210 6466288

e-mail: info@eae.gr
e-mail: infohaema@eae.gr

tsoukasvaggelis
Competition
 
Δημοσ.: 458


Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες

cron