Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 5:30 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Νέος Κανονισμός Εξετάσεων;

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Νέος Κανονισμός Εξετάσεων;

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Δευτ Απρ 25, 2005 11:49 pm

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έτυχε να βρίσκομαι στις εξετάσεις στο Μεσολόγγι
και νόμιζα ότι έχουν εφαρμοστή οι κανονισμοί ως έχουν.
Αυτό το Σαββατοκύριακο βρέθηκα στον Κιθαιρώνα και νόμιζα ότι ήμουν σε άλλη χώρα που κάνει αλλιώς τις εξετάσεις της.
Τελικά τι να πιστέψουμε από αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας; 8O
Δηλ. Θα πρέπει να διαλέγουμε που και από ποιους θα εξεταζόμαστε ανάλογα με το αν μας γουστάρουν η αν δεν γουστάρουν κάποιους άλλους συνεξεταζόμενούς μας
θα παίρνει και μας η μπάλα; :twisted:
Λοιπόν προτείνω τον νέο τρόπο εξετάσεων: :wink:
Το σωματείο να είναι απόν, χωρίς εκπροσώπους που να ελένχουν τα πάντα.
Να μην υπάρχει περισυλλογή από προσγείωση προς απογείωση , διότι ως γνωστών
οι παραπεντάδες έρχονται με λιμουζίνες και προσωπικούς οδηγούς.
Ένας εκ των τριών εξεταστών αντί να καλωσορίζει τους εξεταζόμενους και να
δημιουργεί θετικό ψυχολογικό κλίμα, να τους τσακίζει την ψυχολογία και να τους δημιουργεί ανχός. :oops:
Ο εξεταστής να ζητάει από τους Π. και Π.Π. να κάνουν ότι είδους μανούβρα θέλει,
άντε και ένα μίνι SIV και όχι ότι γράφει ο κανονισμός εξετάσεων της Επιτροπής Αλ/μου Πλαγίας. :evil:
Ο εξεταστής που βρίσκεται στην προσγείωση ας έχει και τους μαθητές του να τους
διδάσκει επίγεια όσο εξετάζει.
Όταν ο καιρός ενδείκνυται για απόκτηση ύψους ο καλός εξεταστής ας κάνει και καμιά ωρίτσα διακοπή από της προφορικές εξετάσεις ,τι λέτε για μια διπλή, και ας περιμένουν τα στραβάδια που πρέπει να πάρουν και απαιτούμενο ύψος για σπιράλ.
Φυσικά την δεύτερη μέρα πρακτικά μόνο οι Π και ΠΠ άρα το ανεμούριο στην προσγείωση περιττό. :?:
Και σ’ αλλά με υγεία!!!!!!!!!!
Έχετε να προτείνεται τίποτα καλύτερο; :lol: :lol: :lol:
Δημήτρης Χριστόπουλος

diakofteos
EN A

Δημοσ.: 21

Δημοσίευσηαπό orck » Τρί Απρ 26, 2005 9:16 am

να κανω μια ερωτηση;
τα αναφερες ολα αυτα που λες στους ιδιους τους εξεταστες;

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Απρ 26, 2005 9:40 am

Φίλε Δημήτρη,

Όσους βλέπεις να ασχολούνται με τον χώρο, το κάνουν σε εθελοντική βάση και θα έπρεπε να τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Η παράδοση βέβαια απαιτεί να τους πυροβολούμε…

Ξεκίνησα να πετάω από την παλαιολιθική εποχή και σε πληροφορώ ότι τώρα είμαστε στην εποχή του χαλκού. Όσοι περισσότεροι έχουν διάθεση για οργάνωση και προσφορά, τόσο καλύτερα θα γίνονται τα πράγματα.

Δεν έχεις παρά να ενημερώσεις την λέσχη σου ότι είσαι διαθέσιμος να βοηθήσεις, και είτε θα δεις ότι ο χώρος θα γίνει καλύτερος είτε δεν θα σε πειράζουν πια ορισμένα φάουλ που κάνουν οι άνθρωποι που προσφέρουν.

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό antouan » Τρί Απρ 26, 2005 11:52 am

'Αστα Δημήτρη,τα πράγματα είναι τραγικά,τελείως παράλογα και αναξιοκρατικά!!!!

Αν ξεκινούσα να πετάω το 1998,1999 θα είχα ΠΠ τώρα και η άδεια σπιτάκι μου θα ΄ρχότανε.Που να το ήξερα..

Ξέρουμε πλέον τι άνθρωπος είναι ο καθένας...Ευτυχώς ξεφύγαμε απο τα φέουδα τους (του), και τώρα είμαστε μια παρέα Κιθαιρώνα.Αμφιβαλλει κανείς;;;!!!

Και βέβαια Αποστόλη όντως υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούντε εθελοντικά και τους αξίζουν πολλά ευχαριστώ,αλλά υπάρχουν και άλλοι που έχουν συμφέροντα.Αρα ο εθελοντισμός δεν εκπροσωπεί όλους..

Αγανακτισμένος,κομμένος στις εξετάσεις(ακόμα ΠΛ είμαι ρε γαμώτο!!φταίω και'γω δεν αντιλέγω.),και ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ!!Τι θέλω και ασχολούμαι..Η διασκέδαση πάνω απ'όλα.

Καλό Πάσχα να έχουμε.

Αντώνης
antouan
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Απρ 26, 2005 11:58 am

Είχαν πολλά στραβά οι εξετάσεις στον Κιθαιρώνα. Ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα ήταν οτι επειδή οι εξεταστές διαφωνούσαν με τον κανονισμό των εξετάσεων αποφάσισαν να καθορίσουν δικούς τους κανονισμούς επιτόπου. Δεν λέω ότι ο κανονισμός είναι σωστός και αυτοί λάθος. Αυτό που λέω όμως είναι ότι θα έπρεπε να έχουν κινήσει επίσημες διαδικασίες για την αλλαγή του κανονσιμού και οχι να τον αλλάζουν στην απογείωση.

Συμφωνώ με τις περισσότερες από τις αλλαγές που προτείνανε (πιο αυστηρά πτητικά κριτήρια για Π και ΠΠ κλπ) αλλά διαφωνώ με τον τρόπο που προσπάθησαν να το εφαρμόσουν.

Κε γραμματέα της ΕΑΠ, μήπως πρέπει να περιμένω να πάρω το ΠΠ τυπωμένο στα χέρια μου πριν συνεχίσω τα flames? :D :lol: :wink:

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Απρ 26, 2005 12:22 pm

Αν τα Π.Π. γίνονται από δύσκολα έως αδύνατα, τότε να χαίρεστε διότι αυτοί είναι οι μελλοντικοί εκπαιδευτές σας. Μακάρι να εφαρμοστεί και επανεξέταση ώστε και να το πάρεις, να μην παραμένουν επ’ άπειρο τα παλαιά διπλώματα.

Επειδή έχω δει και την πλευρά του εξεταστή, είναι ένα Σ/Κ απείρου κάλλους με την ευθύνη ένα σωρό άγνωστων πιλότων από άγνωστα μέρη και άγνωστη σχέση με τους εκπαιδευτές τους, και με τις σχολές σου που βγάζεις το ψωμί σου να μένουν πίσω.

Δεν λέω ότι τα παιδιά που αφιερώνουν το Σ/Κ τους για να δώσουν εξετάσεις δεν θα πρέπει να έχουν λόγο για τα στραβά. Απλά μέσα από το πρίσμα της εθελοντικής προσφοράς θα πρέπει να περιορίζονται σε εποικοδομητικές προτάσεις, και χωρίς να «χαλιόμαστε».

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Απρ 26, 2005 12:48 pm

Αυτές οι εξετάσεις είχαν αρκετά παράπονα (τα περισσότερα δίκαια). Το θέμα είναι όταν υπάρχει κάποιο παράπονο να απευθυνόμαστε στο σχετικό άνθρωπο και να το συζητάμε. Το να παίρνουμε ένα vhf και να φωνάζουμε στη συχνότητα των εξετάσεων (ενώ εξεταζόντουσαν στον αέρα πιλότοι) δεν είναι λύση. Όπως επίσης δεν είναι λύση το να φωνάζουμε και να ειρωνευόμαστε (έστω και σε στυλ αστεϊσμού) μπροστά σε όλους τους νέους εξεταζόμενους στην απογείωση.

Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι ιδανικά και πολλά πρέπει να διορθωθούν, αλλά χρειάζετε καλή πίστη και όπου μπορούμε να βοηθάμε όλοι. Με την αμφισβήτηση και τη δημιουργία εντάσεων δεν γίνεται δουλειά.

Συμφωνώ με τον guru σχετικά με την εθελοντική προσφορά, αλλά Αντώνη δεν συμφωνώ ότι τα αποτελέσματα είχαν σχέση με συμφέροντα. Ναι είμαστε μια παρέα (η καλύτερη) και ξεφύγαμε από πολλά κακά του παρελθόντος αλλά αυτό ισχύει για όλους.

Λογικά αυτές οι εξετάσεις ήταν οι τελευταίες που γίνονται με αυτό το τρόπο (ύλη - κανονισμός - ερωτήσεις).

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Απρ 26, 2005 12:51 pm

Ποιός ευθύνεται για τα προβλήματα που όλοι είδαμε στον Κιθαιρώνα; Ποιός είναι αυτός που πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν και από ποιόν θα ζητήσουμε ευθύνες αν επαναληφθούν;

norad

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Απρ 26, 2005 1:12 pm

Οι ευθύνες είναι της προηγούμενης κυβέρνησης…

Πέρα από την πλάκα, φαντάζομε ότι οι προτάσεις και τα παράπονα θα πρέπει να διοχετεύονται γραπτώς από τις λέσχες προς την ΕΑΠ. Άντε πρέπει να βοηθήσουμε το σύστημα να δουλέψει!

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Απρ 26, 2005 1:19 pm

Ας μη χάνουμε το δάσος κοιτάζοντας το δέντρο.

To αγαπημένο μου θέμα: Βελτιώστε τη ζωή σας-τα πράγματα που αγαπάτε

Ας το αντιμετωπίσουμε όπως θα το αντιμετώπιζε ένας project manager

Το Πρόβλημα
Βρίσκομαι σε ένα χώρο που είναι μπουρδέλο (τεράστιος τομέας τα ξέρετε καλύτερα από μένα)
Γράφτε πάντως όλα καταγράφονται

O στόχος

Να τον βελτιώσω αυτόν τον χώρο(τεράστιος τομέας τα ξέρετε καλύτερα από μένα)
Γράφτε πάντως όλα καταγράφονται

Χρονικός ορίζοντας

Απεριόριστος(δεν έχει deadline η σύμβαση αλλά μη το παραχ....ε)

Task Force

Προς το παρών μόνο η πάρτη μου αλλά μέσω internet γράφω εμπρηστικά post και τσακώνομαι με όλους και ξαφικά αρχίζω να πετάω επιχειρήματα ώστε όλοι βλέπουμε ότι έχουμε κοινούς στόχους. Ετσι μαζέυω άτομα από όλη την Ελλάδα που έχουν πολύ γρήγορη αναλλαγή πληροφοριών και έχουν τις ιδιες ιδέες και οράματα με εμένα. Αυτοί με τη σειρά τους εντοπίζουν ανθρώπους που έχουν τους ίδιους στόχους και έτσι ο κύκλος μεγαλώνει και χωρίζετε σε internetikous και μη inernetikous αλλά όλοι βοηθάνε

Μέσα

Καταρχάς θες ένα σωματείο ώστε βάση νόμου η επιστολή σου να είναι βίβλος
Επιστολές προς φορείς, υπουργεία, πρόεδρο της Βουλής, νομαρχίες κλπ κλπ. Συζητήσεις προσωπικές και πούστικες κινήσεις όπου βοηθάει και την κότα όπου χρειαστεί

Συνεχείς προσπάθεια βελτίωσης

Μπείτε snowclub.gr να δείτε που έχει καταλήξει η τελευταία τέτοια προσπάθεια μου μέσα σε 2 χρόνια. Θα φύγουν κάτι επιστολές μούρλια σε λίγο καιρό να δει ο Αβραμόπουλος και πει: "Παναγία μου, υπάρχει σκι στην Ελλάδα και είμαι τόσο βλάκας που δεν το ήξερα. Αμάν όλες οι εφημερίδες με κράξανε και θα κλείσουν όλα τα χιονοδρομικά εάν δεν κάνω κάτι για λόγους ασφαλείας". Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας ύστερα από 2 χρόνια ιδρώτα είναι έτοιμος να χτυπήσει.

Τα λάθη που έκανα σημειώθηκαν και θα προσπαθήσω να κάνω το έργο καλύτερα την επόμενη φορά

Το σκι στην Ελλάδα μπορεί να γίνει καλύτερο μπορεί και μη γίνει. Προσπάθησα όμως όσο καλύτερα μπορούσα.

Το παραπέντε :?: Ενδιαφέρετε κανείς ή να κάνω σόλο καριέρα :?:Δε τρέχει μια το έχω ξανακάνει και τους ανθρώπους τους βρήκα στο δρόμο

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Τρί Απρ 26, 2005 1:28 pm

Κι εγώ είμαι ενάντια στο να πυροβολούμε ανθρώπους που προσφέρουν όμως:
Τελικά αληθεύει αυτό που άκουσα ότι δηλαδή ζητήθηκε από τους εξεταζομένους -εκτός από αυτά που προβλέπονται-, να κανουν και top landing αλλά και 50% ασύμετρο κλείσιμο και από τις δύο πλευρές με τράβηγμα του αντίστοιχου ιμάντα?
Με βάση ποιον κανονισμό ακριβώς?
Με βάση ποιά περιθώρια ασφαλείας δηλαδή ύψους?
Αν συμβεί ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια απαίτησης μανούβρας εκτός κανονισμού ποιός ακριβώς φέρει την ευθύνη?
Αναρωτήθηκε κανείς αν οι εν λόγω εξεταζόμενοι έχουν προετοιμαστεί πρακτικά και ψυχολογικά για να εξεταστούν σε μανούβρες που κανονικά γίνονται πάνω από τη θάλασσα και κάποιες φορές καταλήγουν και μέσα σε αυτήν.
Και τέλος γιατί να είναι διαφορετικά τα κριτήρια ανάμεσα σε διαδοχικές εξεταστικές, το όποιο Μεσολόγγι που έγινε ή θα γίνει εξεταστική είναι τελικά άλλη χώρα (που την διέπουν άλλοι κανόνες) από τον Κιθαιρώνα και τελικά είμαστε όλοι ίσοι?
Και κάτι ακόμα, ναι συμφωνώ φίλε Αποστόλη τα πράγματα πρέπει να είναι δύσκολα στις εξετάσεις ειδικά για τους ΠΠ γιατί αυτοί θα είναι οι αυριανοί εκπαιδευτές , αλλά πρώτα θα πρέπει να οργανώνονται σωστά από πλευράς κατανομής χρόνου τα ΣΚ των εξεταστικών.Ηθικά είναι πολύ άσχημο το να κάνει κάποιος δεν ξέρω πόσες εκατοντάδες χιλιόμετρα και να μην μπορέσει να εξεταστεί στα πρακτικά εξαιτίας της -όχι με κακή πρόθεση- αβελτηρίας των εξεταστών να εκμεταλευτούν πρώτα την πτητικά ενεργή ώρα μιας καλής ημέρας (που μπορεί και να χαλάσει αργότερα όπως κι έγινε) και αργότερα να ασχοληθούν με όλα τα άλλα δηλαδή προφορικά και γραπτά. Αν θέλουμε οι νέοι να εντάσονται στο σύστημα που έχουμε επιλέξει πρέπει να το προσέξουμε αυτό γιατί αλλιως τους πηγαίνουμε χωρίς να έχουν κάνει κάποιο λάθος από εξεταστική σε εξεταστική(βλεπε ταλαιπωρία κ έξοδα) αποθαρρύνοντάς τους τελικά τόσο στο να ενταχθούν όσο και στο να συνεχίσουν, οπότε αντίο αυριανοί νόμιμοι εκπαιδευτές.
Για την περίπτωση να έκανε κάποιος εξεταστής ταυτόχρονα με τις εξετάσεις επίγεια εκπαίδευση και διθέσιες πτήσεις ας μην το σχολιάσω γιατί σίγουρα θα χαλαστούμε.

Φιλικά και εποικοδομητικά

'Paragliding and Aviation' blog
http://drflight.blogspot.com/
Vangelis 'drflight' Patra.
DrFlight
Competition

Δημοσ.: 313

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Απρ 26, 2005 1:49 pm

Ρε παιδιά μην τρελαθούμε… 50% ασύμμετρο δεν χρειάζεσαι και βάρκα ακόμη και με competition… Αρκεί να το έχεις προβάρει πριν σταδιακά και με οδηγίες, γιατί στις εξετάσεις δεν έχει. Θυμάμαι ότι παλιά ήταν απαίτηση για Π. Τώρα καταργήθηκε?

Για την οργάνωση του χρόνου συμφωνώ απόλυτα. Μάθημα για την επόμενη φορά…

MIK έγραψε:Δε τρέχει μια το έχω ξανακάνει τους βρήκα στο δρόμο

Ο κανόνας του μηχανικού:
Αν κάτι δουλεύει μην το πειράζεις…

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Απρ 26, 2005 1:57 pm

είπαμε... τα περισσότερα παράπονα ήταν δίκαια. Ο τρόπος που εκφράστηκαν ήταν εντελώς λάθος.

Ας μην δώσουμε συνέχεια σε ένα πράγμα που δεν θα επαναληφθεί.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Άλλη μία γνώμη για το εξεταστικό σαββατοκύριακο.

Δημοσίευσηαπό Marina » Τρί Απρ 26, 2005 3:10 pm

Αυτό το ΣΚ γύρισα σπίτι με το δίπλωμα Π και τα νεύρα τσατάλια. Βασικά έχω δύο επιλογές μπροστά μου. Αφού το πήρα να ηρεμήσω και να μην ασχοληθώ περαιτέρω, ή να βγω και εγώ & να πω ειλικρινά τη γνώμη μου. Τελικά επέλεξα να κάνω το δεύτερο. Τα είπαν και άλλοι, αλλά άλλη μία γνώμη δε βλάπτει.

Αυτό το ΣΚ εξετάσεων ήταν ένα χάος έλλειψης οργάνωσης και σοβαρότητας, και, το βασικότερο, χαρακτηριζόταν από μία σημαντική απουσία κατανόησης της ψυχολογίας των εξεταζομένων.

:arrow: Δεν μπορώ να μιλήσω για το briefing που έγινε στους εξεταζόμενους διότι ήμουν απών, αλλά μπορώ να μιλήσω για το αποτέλεσμα που είχε αυτό στους εξεταζόμενους διότι τους είδα στην απογείωση, και η ψυχολογική τους κατάσταση σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη. Πολλοί ήταν ανήσυχοι και αγχωμένοι για τα πράγματα που έμαθαν ξαφνικά ότι θα έπρεπε να εκτελέσουν για να περάσουν, πράγματα τα οποία δε περιλαμβάνονται στον κανονισμό.
Και εδώ είμαι σύμφωνη με τους άλλους που υποστηρίζουν ότι ναι, οι εξετάσεις πιθανόν θα πρέπει να δυσκολέψουν, αλλά ας κάτσουν όποιοι αρμόδιοι να προσαρμόσουν επίσημα τον κανονισμό.
Δεν μπορεί κανένας αυθαίρετα να ζητάει ότι του κατέβει στο κεφάλι, δικαιολογημένα ή μη.

:arrow: Δεν υπήρχε καμία οργάνωση για περισυλλογή.

:arrow: Την δεύτερη μέρα δεν υπήρχε ανεμούριο στην προσγείωση - σημειώστε, σε μέρα εξέτασης, και επίσης μέρα θερμικών που ο άνεμος κάτω έπαιζε γύρω-γύρω-όλοι. Όταν ρωτήθηκε ένας εξεταστής γιατί δεν υπήρχε το ανεμούριο η απάντηση ήταν (ήμουν μπροστά): "Γιατί.. ε, ε, ...τι να κάνουμε, δεν το βάλαμε, με όλο το τρέξιμο που είχαμε."

:arrow: Μήπως το τρέξιμο που είχε ήταν τα φουσκώματα που έκανε σε μαθητή του την ώρα που έλεγχε την προσγείωση των εξεταζόμενων την πρώτη μέρα; Ή τη δεύτερη μέρα η διπλή με πελάτη που 'έπρεπε' να κάνει νωρίτερα σε ώρα εξέτασης; Ώρα με καλές συνθήκες που θα έπρεπε οι Π και οι ΠΠ να παίρνουν ύψος για να κάνουν το απαιτούμενο σπιράλ.
Αλλά καθόταν άπραγοι στην απογείωση, περιμένοντας να τελειώσουν με τις διθέσιες και τα προφορικά οι εξεταστές (που για κάποιο λόγο έπρεπε να γίνουν την καλύτερη πτητική ώρα), να πέσουν οι συνθήκες, και μετά να τους βγει η πίστη να πάρουν λίγο ύψος μπας και τελειώσουν με τις εξετάσεις.
Αλλιώς πάλι στην επόμενη εξεταστική, γιατί φυσικά έχουν άπειρο χρόνο και χρήμα να τρέχουν από εξεταστική σε εξεταστική, ξανά και ξανά...
Και μάλιστα ήταν η δεύτερη φορά που γινόταν αυτό, γιατί και το σάββατο τα πρακτικά άρχισαν αφού είχαν πέσει οι συνθήκες.
Και αφού δόθηκε το οκ, άρχισαν οι τσουλήθρες. Εγώ ήμουν 'τυχερή'! Έκανα μόνο μία μέχρι να καταφέρω να πάρω ύψος για το σπιράλ. Άλλοι πρέπει να έκαναν μέχρι και 5, και μερικοί ακόμα χρωστάνε το σπιράλ. Φανταστείτε την ψυχολογία τους.

:arrow: Την κυριακή κατά τις 1.30 βρήκα την υπέθυνη του οργανωτικού συλλόγου και τη ρώτησα τι θα γίνει και πόσο θα περιμένουμε ακόμα. Αύτη πήρε τηλ. έναν εξεταστή και τον ρώτησε σε πόση ώρα θα ανέβουν για τα πρακτικά. Αυτός της απάντησε "σε μισή ώρα", και αυτή μου ζήτησε να το πω στους υπόλοιπους εξεταζόμενους, όπως και έκανα. Πρέπει να πέρασε πάνω από μία ώρα, γιατί ήταν γύρω στις 3 παρά, όταν επιτέλους ανέβηκε ένας εξεταστής για τα πρακτικά.

:arrow: Και αναρωτιέμαι, μια και δεν θέλουν να πετάξουμε με καλές συνθήκες, τότε γιατί μας βάζουν να απογειωθούμε για σπιράλ από μέρος που εκ των πραγμάτων, αν δεν πάρεις ύψος ΔΕΝ φτάνεις να κάνεις σπιράλ;

Φίλε Guru μια και ανέφερες το εθελοντικό, σε πληροφορώ πως οι εξεταστές αποζημειώνονται για την συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Αλλά και εντελώς εθελοντικά να το έκαναν, τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούν να κάνουν ότι τους κατέβει; Αν δε έχουν όρεξη να λειτουργήσουν με συνέπεια και σεβασμό προς τους εξεταζόμενους, ας μην συμμετέχουν στις εξετάσεις. Όπως και να έχει, δεν πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους;;

Πρέπει να πω, για να μην παρεξηγηθώ, ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανένα εξεταστή ή οργανωτή αυτών των εξετάσεων. Καλά καλά δεν τους ξέρω και στη πραγματικότητα δεν με νοιάζει ποιοι είναι, αρκεί να κάνουν καλά αυτό που πρέπει να κάνουν.
Ότι γράφω αφορά την προσωπική μου εμπειρία ως συμμετέχουσα στις εξετάσεις και τη γνώμη μου για αυτές. Και ελπίζω οι επόμενοι εξεταζόμενοι να μην βιώσουν κάτι αντίστοιχο.

Μαρίνα

Marina
EN A

Δημοσ.: 7

Re: Άλλη μία γνώμη για το εξεταστικό σαββατοκύριακο.

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Απρ 26, 2005 3:31 pm

Marina έγραψε:Φίλε Guru μια και ανέφερες το εθελοντικό, σε πληροφορώ πως οι εξεταστές αποζημειώνονται για την συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Απολογισμός πρώην εξεταστή

Έσοδα:
Αμοιβή εξεταστή: 30 ευρώ / ημέρα, πληρωτέα κάποτε.
Μερική αναγνώριση για το τι σπουδαίος είσαι.

Έξοδα:
Βενζίνες, φαί, διαμονή.
Παράπονα, άγχος για τους άγνωστους πιλότους, μεγαλύτερη κούραση από τον κάθε μεμονωμένο εξεταζόμενο.

Διαφυγόντα κέρδη (opportunity cost):
Διθέσιες πτήσεις, 45 ευρώ Χ αριθμός πτήσεων.
Εκπαίδευση, 500 ευρώ Χ αριθμός μαθητών / ημέρες εκπαίδευσης.
Πτησάρα και χαλάρωση για την πάρτη του.

Επιμένω για τον εθελοντικό χαρακτήρα, αλλά συμφωνώ ότι αυτό δεν επιτρέπει να το παίζεις πασάς στα Γιάννενα αλλά θα πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Κατά τ΄ άλλα, χρήσιμα τα σχόλια σε αυτό το forum, διότι δεν νομίζω κανένας από αυτούς που έγραψαν (και εγώ μέσα) να έχει διάθεση να επενδύσει παραπάνω χρόνο για κάτι πιο εποικοδομητικό. Έτσι μπορούν να ενημερωθούν και οι αρμόδιοι, αλλά να θυμόμαστε ότι ούτε και οι ίδιοι θέλουμε να συνεισφέρουμε στην οργάνωση.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό freedom » Τρί Απρ 26, 2005 6:15 pm

Γεια σας κύριοι

Διάβασα με αρκετή προσοχή τα λεγόμενα σας , το αποτέλεσμα της κριτικής σας ( όχι από όλους )δεν είναι παρά μόνο μια Ξανθοπουλομιζερη άποψη χωρίς καμία ουσιαστική και εποικοδομητική κριτική. Μιλάτε χωρίς να έχετε καμία απολύτως ιδέα για το τι σημαίνουν εξετάσεις και γενικότερα αλεξίπτωτο πλαγίας σε αυτή τη χώρα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Έχω κάποιες ερωτήσεις ετσι για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και όποιος ξέρει ας μας πει.
Ποιος διοργανώνει τις εξετάσεις?
Είναι υποχρεωτική η περισυλλογή σε εξετάσεις?
Ποιος έχει την επίβλεψη και ευθύνη για τα αποτελέσματα των εξετάσεων?
Πως εγκαλούνται οι εξεταστές , και πόσοι εξεταστές ουσιαστικά είναι 2η 3 ξέρετε , το ρόλο του τρίτου εξεταστή ποιος είναι?
Γνωρίζετε τον κανονισμό του παραπρο και τους στόχους που έχει για το επίπεδο του κάθε πιλότου?
Ποιος βγάζει το πρόγραμμα των εξετάσεων ?
Σίγουρα αυτοί που διοργανώνουν τα παραπάνω δεν είναι οι εξεταστές. Είναι τα σωματεία σας. Και τα σωματεία αποτελούνται από όλους εσάς, δηλαδή υπεύθυνοι για τα παραπάνω είστε ΕΣΕΙΣ
Όσο αφορά εμένα ποτέ δεν έχω παει σαν εξεταστής σε άλλες πόλεις παρότι μου έχει ζητηθεί αρκετές φορές και ο λόγος είναι ότι έχω αρκετά διαφυγόντα κέρδη. Όπως και άλλοι εξεταστές φαντάζομαι κάνουν το ίδιο.
Στην Αθήνα παίρνω μέρος στις εξετάσεις καθαρά και μόνο από την υποχρέωση που έχω για τους μαθητές μου.
Το Σαββατοκύριακο των εξετάσεων έχασα αρκετά χρήματα ,αλλά αυτό έγινε εις γνώση μου για να είμαι παρών στις εξετάσεις των μαθητών μου , και όχι για το Αλβανικό μεροκάματο του εξεταστή.

Από τη φύση του ο ρόλος του εξεταστή είναι ένας άχαρος ρόλος ,και μπορεί εύκολα άνθρωποι με χαμηλό πνευματικό επίπεδο να δημιουργήσουν προστριβές.

Στις εξετάσεις κάποιοι κόβονται και κάποιοι περνούν μπορεί να μου πει κανείς, το κέρδος που έχει κάποιος εξεταστής ( Εκπαιδευτής ) από αυτή τη διαδικασία….να σας πω εγώ.
Χαρά όταν ο μαθητής του περνάει και απογοήτευση όταν αποτυγχάνει κανένα άλλο κέρδος δεν έχει.

Έμαθα στη ζωή μου να μη μου φταιει ο Κοκαλης ,ο Μπαγεβιτς , οι Εβραίοι και όποιοι άλλοι για τα όσα κακά μου συμβαίνουν που έχουν προκληθεί από δική μου και μόνο δική μου ευθύνη.
Εάν κάποιος έχει να μου προσάψει εμένα προσωπικά κάτι είμαι εδώ να το συζητήσουμε.

Αυτά για την ώρα γιατί εάν συνεχίσω θα πέσω σε πολύ χαμηλό επίπεδο και αυτό δεν τιμά τον χώρο μας.

freedom
Competition

Δημοσ.: 295

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Απρ 26, 2005 8:26 pm

Πάμε λοιπόν να δοκιμάσουμε λίγη εποικοδομητική κριτική.

Θεωρώ πως υπάρχουν 2-3 πραγματάκια που θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά για να μην έχουμε γκρίνιες και να είναι όλοι χαρούμενοι.

Ας το δούμε απο την άποψη πρόβλημα/λύση

Πρόβλημα 1: Υπήρξαν παράπονα για μη ύπαρξη περισσυλογής.
Λύση : Ας νοίκιαζε ο διοργανωτής (Η ΑΛΑΟ, γιατι μ'αρέσει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους) ένα βανάκι. Αν δεν έβγαινε το κόστος ενός van τότε ας ενημέρωναν τον κόσμο ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ πως δεν ύπάρχει δυνατότητα μεταφοράς προς την απογείωση και να φροντίσει ο καθένας μόνος του. Να το ξέρεουν όμως, να είναι ενήμεροι πριν έρθουν. Όσο για το αν είναι υποχρεωμένος ο διοργανωτής να παρέχει περισσυλογή: Δηλαδή όταν ζητείται από έναν εξεταζόμενο να δοκιμάσει 3-4 φορές να κυκλώσει για να πάρει ύψος να κάνει σπιραλ, πως πρέπει να ανέβει μετά αν είναι μόνος του; Ευτυχώς στο παραπέντε όλοι είμαστε μια παρέα και όλο και κάποιος θα βρεθεί. Αλλα στο Μεσολλόγγι γιατί είχαν περισυλλογή;

Πρόβλημα 2: Υπήρξαν παράπονα πως κάποιος/οι εκ των εξεταστών έκανε διθέσιες και εκπαίδευση κατα την διάρκεια των εξετάσεων. (Ο φίλος μου ο Αμαξάς, γιατι μ'αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους)
Λύση: Α: Ας μην έκανε εκπαίδευση και διθέσιες εκείνη την ημέρα ο Γιώργος. Επειδή όμως από αυτό ζει, και ένα Σ/Κ για τον Γιώργο είναι πολύ σημαντικό για την δουλειά του, υπήρχαν πάλι λύσεις. Η να μην ήταν εξεταστής στις εξετάσεις, ή εάν αυτό δεν ήταν εφικτό, ας ενημερωνόταν ο κόσμος που περίμενε ότι ο συγκεκριμένος εξεταστής θα κάνει ταυτόχρονα και διθέσιες, καθως θεωρεί (δεν θα το κρίνω εγώ) ότι μπορεί άνετα να κάνει ταυτόχρονα και τα δύο. Να είχε ενημερωθεί όμως ο κόσμος. Θα είχαμε γλυτώσει πολύ γκρίνια.

Πρόβλημα 3: Ζητήθηκε από εξεταζόμενους να κάνουν πράγματα που δεν αναφέρονται στον κανονισμό εξετάσεων
Λύση: Θα έπρεπε να ζητηθεί μόνο ότι προβλέπεται. Συμφωνώ πως είναι ελάχιστα για να αξιολογήσεις την ικανότητα ενός Π ή ενός ΠΠ. Η λύση είναι η αλλαγή του κανονισμού, στο εξής:

Οι εξεταζόμενοι υποχρεούνται να κάνουν ότι τους πει ο εξεταστής, άσχετα με το αν αυτό είναι σπιράλ ή αυτιά ή κύκλωμα για να πάρουν ύψος ή ασσύμετρο ή B-line ή top-landing, οι οποίοι θα κρίνουν ανάλογα με την τοποθεσία και τις συνθήκες τι θα πρέπει να είναι σε θέση ο εξεταζόμενος να εκτελέσει.

Άπαξ όμως και ο κανονισμός λέει άλλα, και έχει έρθει κόσμος από διάφορα σημεία της Ελλάδας ξέροντας τι ακριβώς θα του ζητηθεί, δεν μπορείς να του το αλλάζεις όταν φτάνει Κιθαιρώνα μετα από πολλές ώρες ταξίδι. Τον ενημερώνεις πριν ξεκινήσει για να αποφασίσει αν θέλει να έρθει ή οχι.

Λύσεις υπάρχουν για όλα αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και οργανωτική σκέψη. Πρέπει να προλαμβάνουμε και όχι να διορθώνουμε.

Είναι περριτό να αναφέρω πόσο σημαντικοί για τον χώρο είναι οι Βλασσόπουλος, Αμαξάς και Γερνάς. Αποτελούν την ζωντανή ιστορία του ελληνικού παραπέντε και οφείλουμε να τους σεβόμαστε αν μη τι άλλο για την αμέριστη προσφορά τους.

Ταπεινή μου άποψη είναι πως έχουν απόλυτο δίκιο για την ανάγκη αλλαγής των κανονισμών εξετάσεων, αλλά διαφωνώ (ταπεινά) με τον τρόπο που επιχείρησαν να το εφαρμόσουν. Θεωρώ (ταπεινά) πως θα έπρεπε να γίνει επίσημα η διαδικασία με επίσημη αλλαγή των κανονισμών, και με εκ των προτέρων ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων.

Διονύση διόρθωσε με αν έχω κάπου λάθος, ξέρεις πόσο εκτιμώ και εσένα και τον Αμαξά, στον οποίο θα μεταφέρω αυτά που γράφω σε περίπτωση που δεν μπορεί να τα δει εδώ.

norad

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Απρ 26, 2005 10:24 pm

Άλεξ το πρόβλημα Νο 2 δεν επιδέχεται τις διορθώσεις που προτείνεις. Θα έπρεπε να βρεθεί αντικαταστάτης ή να ακυρωθούν οι εξετάσεις. Ο φίλος μας ο Γιώργος, αν έγιναν πραγματικά έτσι τα πράγματα, έκανε καθαρά φάουλ.

Κάθε νόμισμα έχει όμως δύο όψεις, και ο μόνος τρόπος για να μην σου πει κανείς ότι έκανες φάουλ είναι να μην ασχολείσαι. Σε πόσους από τους πιλότους που δεν βοήθησαν καθόλου, μπορεί να πει κανείς ότι έκαναν φάουλ?

Ωραία μας τα έλουσε από την άλλη πλευρά ο dealer…

Την καλύτερη όμως ατάκα την έχω ακούσει από τον Χανς στο briefing που έκανε σε 40 αετατζήδες σε κάποιο πρωτάθλημα στην κορυφή του Κιθαιρώνα. Φανταστείτε το στα Ελληνικά μεν αλλά με έντονη Γερμανική προφορά:

«Καλά δεν φτάνει που με κουβαλήσατε από τις διακοπές μου να σας βοηθήσω στον αγώνα σας, θα μου πρήξετε και τα αρχ...δια?»

Όλα αυτά τα post συνοψίζονται στο αντίστοιχο σχόλιο της γυναίκας μου όταν διάβασε το Forum: «Καλά δεν ξεμπουκώσατε με τις πτησούλες σας το Σ/Κ ? Τι ασχολείστε τώρα?». Απίστευτο το πόσο καθαρή άποψη έχει κάποιος που δεν ασχολείται με τις λεπτομέρειες.

Παιδιά αφήστε τις λεπτομέρειες. Ο χώρος μας χρειάζεται οργάνωση αλλιώς θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε και να βλέπουμε πολλά σαν το πρόσφατο ατύχημα στην βόρεια Ελλάδα. Μην γελιέστε και έτσι γίνονται τα ατυχήματα και όχι όταν κάποιος εξεταστής με εμπειρία και VHF στο χέρι σου λέει να κάνεις ασύμμετρο. Κάποιος από τις αρμόδιες υπηρεσίες να τα πάρει στο κρανίο, και θα συνεχίσουμε τις πτήσεις μας από το simulator… Πραγματικά μην παίρνετε το δώρο που έχουμε τώρα στα χέρια μας, σαν δεδομένο.

Όλοι όσοι ασχολήθηκαν το Σ/Κ (εξεταστές, οργανωτές και εξεταζόμενοι) και όσοι συνεχίζουν να ασχολούνται με τον χώρο μας, αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ και την βοήθειά μας όπου μπορούμε.

Ευχαριστώ πολύ,
Απόστολος Μαυροθαλασσίτης

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Τρί Απρ 26, 2005 11:56 pm

Οφείλω να ζητήσω συγνώμη από τους παρευρισκόμενους το Σάββατο στην απογείωση για την έντονη διαμαρτυρία μου, αλλά είχε εξαντληθεί η υπομονή μου μετά από αρκετές προφορικές ενστάσεις.

(Αρμόδιος εκπρόσωπος του σωματείου για παραλαβή ενστάσεων δεν υπήρχε.
Οι εξεταστές απογείωσης δεν είχαν καμία αρμοδιότητα και δέχονταν τον κανονισμό.
Ο μόνος που έμενε να παραπονεθούμε ήταν ο εκπρόσωπος της ΕΑΠ.
Ο οποίος αν ήταν απλός παρατηρητής δεν είχε δικαίωμα λόγου, το μόνο που κάνει
συντάσσει μια έκθεση με τις παρατηρήσεις του και την κοινοποιεί στο σωματείο του κάθε εξεταστή, στο σωματείο που είχε την εποπτεία, την ΕΑΠ και ομοσπονδία.
Αν ήταν επόπτης και είχε το ρόλο της ομαλής διεξαγωγής των εξετάσεων είχε το δικαίωμα λόγου και έπρεπε να συμμορφώσει τον εξεταστή.)

Για όσους δεν θυμούνται καλά πριν ξεκινήσουν τα πρακτικά για Π και ΠΠ
ο εξεταστής προσγείωσης μιλά στο VHF και τους ενημερώνει για το τι πρέπει να κάνουν και την στιγμή αυτή επεμβαίνω και ρωτώ στο VHF για το top lading χωρίς
να πάρω αρνητική η θετική απάντηση, και όχι όταν ήταν εξεταζόμενοι στον αέρα.

Μετά από όλα αυτά ο πρώτος εξεταζόμενος Π και μοναδικός που κατόρθωσε να πάρει ύψος του ζητήθηκε και πραγματοποίησε ασύμμετρο κλείσιμο.

Ας θυμηθούν οι παλιότεροι ποιός ήταν η αιτία για να υπάρχει εκπρόσωπος της ΕΑΠ
στις εξετάσεις όπως και στα προφορικά να είναι ίδιες οι ερωτήσεις στους εξεταζόμενους και να παραμένουν μέσα μέχρι το τέλος των προφορικών.

Φίλοι μου ανήκω σε ένα αρκετά ενεργό σωματείο και είμαι εθελοντής εργαζόμενος χωρίς τίτλους γιατί έτσι αισθάνομαι, δεν έχω προσωπικές διαφορές με κανέναν και δεν θέλω να έχω.
Αγαπώ το άθλημα και έχω βαρεθεί να μην μιλάμε για τα στραβά που βλέπουμε λόγο του ότι ήμαστε όλοι μια παρέα και να δεχόμαστε από τον οποιοδήποτε να κλωτσά την καρδάρα με το γάλα, που με τόσο κόπο έχουμε μαζέψει.

Κανένα σωματείο δεν είναι υποχρεωμένο να αναλαμβάνει εξετάσεις, αλά τις ζητά με δική του πρωτοβουλία, που σημαίνει ότι έχει προβλέψει για την ομαλή διεξαγωγή αυτών. Η άποψη μου είναι πως όποιο σωματείο οργανώνει οτιδήποτε πρέπει να καταθέτη στην ΕΑΠ φάκελο με τις παροχές, πρόγραμμα κλπ.

Συμφωνώ ότι πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός εξετάσεων για Π και ΠΠ ζητώντας
περισσότερα πράγματα στα πρακτικά και ποτέ δεν πρέπει ο εκπαιδευτής του μαθητή
να είναι και εξεταστής του για το λόγο αυτό υπάρχουν και τρις εξεταστές.

Η πρόταση που είχα καταθέσει τον Ιανουάριο του 2004 στο σωματείο μου για την απόκτηση και αναβάθμιση των εξετάσεων και στην συνέχεια το σωματείο στην τότε ΕΑΠ αναφέρεται μεταξύ των άλλων στο top lading σε βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου πρώτων βοηθών και άλλα.

Δεν έχω και δεν θέλω να γράψω τίποτα άλλο πάνω σε αυτό το θέμα.
Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους σας με πολλές καλές πτήσεις και ασφαλείς προσγειώσεις.

Δημήτρης Χριστόπουλος

diakofteos
EN A

Δημοσ.: 21

Δημοσίευσηαπό freedom » Τετ Απρ 27, 2005 10:32 pm

norad έγραψε:Πάμε λοιπόν να δοκιμάσουμε λίγη εποικοδομητική κριτική.

Θεωρώ πως υπάρχουν 2-3 πραγματάκια που θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά για να μην έχουμε γκρίνιες και να είναι όλοι χαρούμενοι.

Ας το δούμε απο την άποψη πρόβλημα/λύση

Πρόβλημα 1: Υπήρξαν παράπονα για μη ύπαρξη περισσυλογής.
Λύση : Ας νοίκιαζε ο διοργανωτής (Η ΑΛΑΟ, γιατι μ'αρέσει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους) ένα βανάκι. Αν δεν έβγαινε το κόστος ενός van τότε ας ενημέρωναν τον κόσμο ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ πως δεν ύπάρχει δυνατότητα μεταφοράς προς την απογείωση και να φροντίσει ο καθένας μόνος του. Να το ξέρεουν όμως, να είναι ενήμεροι πριν έρθουν. Όσο για το αν είναι υποχρεωμένος ο διοργανωτής να παρέχει περισσυλογή: Δηλαδή όταν ζητείται από έναν εξεταζόμενο να δοκιμάσει 3-4 φορές να κυκλώσει για να πάρει ύψος να κάνει σπιραλ, πως πρέπει να ανέβει μετά αν είναι μόνος του; Ευτυχώς στο παραπέντε όλοι είμαστε μια παρέα και όλο και κάποιος θα βρεθεί. Αλλα στο Μεσολλόγγι γιατί είχαν περισυλλογή;

Πρόβλημα 2: Υπήρξαν παράπονα πως κάποιος/οι εκ των εξεταστών έκανε διθέσιες και εκπαίδευση κατα την διάρκεια των εξετάσεων. (Ο φίλος μου ο Αμαξάς, γιατι μ'αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους)
Λύση: Α: Ας μην έκανε εκπαίδευση και διθέσιες εκείνη την ημέρα ο Γιώργος. Επειδή όμως από αυτό ζει, και ένα Σ/Κ για τον Γιώργο είναι πολύ σημαντικό για την δουλειά του, υπήρχαν πάλι λύσεις. Η να μην ήταν εξεταστής στις εξετάσεις, ή εάν αυτό δεν ήταν εφικτό, ας ενημερωνόταν ο κόσμος που περίμενε ότι ο συγκεκριμένος εξεταστής θα κάνει ταυτόχρονα και διθέσιες, καθως θεωρεί (δεν θα το κρίνω εγώ) ότι μπορεί άνετα να κάνει ταυτόχρονα και τα δύο. Να είχε ενημερωθεί όμως ο κόσμος. Θα είχαμε γλυτώσει πολύ γκρίνια.

Πρόβλημα 3: Ζητήθηκε από εξεταζόμενους να κάνουν πράγματα που δεν αναφέρονται στον κανονισμό εξετάσεων
Λύση: Θα έπρεπε να ζητηθεί μόνο ότι προβλέπεται. Συμφωνώ πως είναι ελάχιστα για να αξιολογήσεις την ικανότητα ενός Π ή ενός ΠΠ. Η λύση είναι η αλλαγή του κανονισμού, στο εξής:

Οι εξεταζόμενοι υποχρεούνται να κάνουν ότι τους πει ο εξεταστής, άσχετα με το αν αυτό είναι σπιράλ ή αυτιά ή κύκλωμα για να πάρουν ύψος ή ασσύμετρο ή B-line ή top-landing, οι οποίοι θα κρίνουν ανάλογα με την τοποθεσία και τις συνθήκες τι θα πρέπει να είναι σε θέση ο εξεταζόμενος να εκτελέσει.

Άπαξ όμως και ο κανονισμός λέει άλλα, και έχει έρθει κόσμος από διάφορα σημεία της Ελλάδας ξέροντας τι ακριβώς θα του ζητηθεί, δεν μπορείς να του το αλλάζεις όταν φτάνει Κιθαιρώνα μετα από πολλές ώρες ταξίδι. Τον ενημερώνεις πριν ξεκινήσει για να αποφασίσει αν θέλει να έρθει ή οχι.

Λύσεις υπάρχουν για όλα αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και οργανωτική σκέψη. Πρέπει να προλαμβάνουμε και όχι να διορθώνουμε.

Είναι περριτό να αναφέρω πόσο σημαντικοί για τον χώρο είναι οι Βλασσόπουλος, Αμαξάς και Γερνάς. Αποτελούν την ζωντανή ιστορία του ελληνικού παραπέντε και οφείλουμε να τους σεβόμαστε αν μη τι άλλο για την αμέριστη προσφορά τους.

Ταπεινή μου άποψη είναι πως έχουν απόλυτο δίκιο για την ανάγκη αλλαγής των κανονισμών εξετάσεων, αλλά διαφωνώ (ταπεινά) με τον τρόπο που επιχείρησαν να το εφαρμόσουν. Θεωρώ (ταπεινά) πως θα έπρεπε να γίνει επίσημα η διαδικασία με επίσημη αλλαγή των κανονισμών, και με εκ των προτέρων ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων.

Διονύση διόρθωσε με αν έχω κάπου λάθος, ξέρεις πόσο εκτιμώ και εσένα και τον Αμαξά, στον οποίο θα μεταφέρω αυτά που γράφω σε περίπτωση που δεν μπορεί να τα δει εδώ.

Για όλα αυτά που ρωτάς Αλέξανδρε ας απάντηση κανένας από τους αρμόδιους που διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις. Όσο αφορά αυτά που λες για τον Αμαξά ας απαντήσει ο Ίδιος εάν θέλει.
Όσο για τα υπόλοιπα κοιτάξτε λίγο το Parapro.
Ότι και να συμβαίνει πάντως οι συμπεριφορά μας δεν είναι πρέπουσα.
Εμένα περισσότερο με ενδιαφέρει το άτομο μου και η στάση μου απέναντι στο θεσμό και στους εξεταζόμενους δεν θέλω να χρεώνομαι τις επιλογές η τα λάθη των άλλων
.

freedom
Competition

Δημοσίευσηαπό freedom » Τετ Απρ 27, 2005 10:44 pm

:arrow: Την κυριακή κατά τις 1.30 βρήκα την υπέθυνη του οργανωτικού συλλόγου και τη ρώτησα τι θα γίνει και πόσο θα περιμένουμε ακόμα. Αύτη πήρε τηλ. έναν εξεταστή και τον ρώτησε σε πόση ώρα θα ανέβουν για τα πρακτικά. Αυτός της απάντησε "σε μισή ώρα", και αυτή μου ζήτησε να το πω στους υπόλοιπους εξεταζόμενους, όπως και έκανα. Πρέπει να πέρασε πάνω από μία ώρα, γιατί ήταν γύρω στις 3 παρά, όταν επιτέλους ανέβηκε ένας εξεταστής για τα πρακτικά.

H αυτη εχει ονομα και λεγεται Κα Λεμπλανκ που οταν αυτη πετουσε εσυ εισουν σε υγρη κατασταση λιγο σεβασμος δεν βλαπτει εαν ξερεις αυτη την λεξη

freedom
Competition

Δημοσίευσηαπό Marina » Πέμ Απρ 28, 2005 1:24 am

H αυτη εχει ονομα και λεγεται Κα Λεμπλανκ που οταν αυτη πετουσε εσυ εισουν σε υγρη κατασταση λιγο σεβασμος δεν βλαπτει εαν ξερεις αυτη την λεξη

Ανέφερα ήδη ότι εγώ δεν έχω κάτι προσωπικό με τους εξεταστές. Προφανώς αυτό δεν ισχύει για κάποιους (ή κάποιον) από αυτούς. Ενώ κηρύττεις σεβασμό, δεν βλέπω κανένα σεβασμό στα δικά σου λόγια.

Στο μήνυμά μου υπάρχει αρκετή κριτική, αλλά δεν εκφράστηκα πουθενά ασεβώς, για ποιος ήταν σε υγρή κατάσταση σε σχέση με ποιον, ούτε τίποτα άλλο εξίσου "κομψό".

Όσον αφορά τη λέξη "αυτή", δεν είναι κανείς από αυτούς που διαβάζει το μήνυμα μου στο επίπεδο του δημοτικού, για να χρειάζεται να τους εξηγήσω την χρήση της λέξης "αυτή" ως αναφορική αντωνυμία, και πως αυτό δεν έχει να κάνει απολύτως τίποτα με έλειψη σεβασμού. Δε νομίζω ότι όλοι οι χρήστες του φόρουμ ξέρουν το όνομα της υπεύθυνης οπότε και δεν το ανέφερα. Ούτε νόμιζα ότι θα χρειαζόταν να εξηγήσω πως το σχετικό σχόλιο είχε να κάνει με την καθυστέρηση των εξεταστών και όχι με τη Λίλιαν. Την ίδια (χρήση αναφορικής αντωνυμίας εδω, μη μου τα χώσει κανείς πάλι για ασέβεια!) την ξέρω μια χαρά, και την συμπαθώ μια χαρά, και δεν θα μπορούσες να πετάξεις κάτι πιο άσχετο όταν μιλάς για έλλειψη σεβασμού προς εκείνη εκ μέρους μου.

Υπάρχει ένα ρητό που μας μαθαίναν στο δημοτικό (παράλληλα με το μάθημα για τις αναφορικές αντωνυμίες): "Να βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό πριν μιλήσεις"...:wink:

Μαρίνα

Marina
EN A

Δημοσ.: 7

Δημοσίευσηαπό guru » Πέμ Απρ 28, 2005 10:39 am

Η Λίλιαν είναι από τους ελάχιστους «Θεούς» που έχουν παραμείνει στο χώρο.

Ποιος νομίζετε ότι συμμετείχε στο τρέξιμο και που αλλού έχει κατασκευαστεί άσφαλτος + περιφερειακός του χωριού για να μη σπάμε τα αυτοκίνητα στην απογείωση? Πως κατασκευάστηκε το κιόσκι για να μην ξεροσταλιάζουν οι καλεσμένοι μας? Πως κατασκευάστηκε η απογείωση «πλατεία» μέσα από βράχους και πουρνάρια? Πόσο τα επεκτείναμε και πόσο τα εγκαταλείψαμε εμείς που τα παραλάβαμε? Πως η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει αλλά και να εμφανίζεται και η ίδια στο χάρτη των παγκόσμιων διοργανώσεων?

Δεν μιλάμε για ένα Σ/Κ που περιείχε κάποιες ώρες ταλαιπωρίας ίσως από τις λιγότερες που μας έχει συνηθίσει το σπορ μας, αλλά για πενταετίες και δεκαετίες (αν μπορούμε να διανοηθούμε τι σημαίνει αυτό), και με αγαπημένα άτομα που έφυγαν... Είμαι σίγουρος ότι μου διαφεύγουν πλήθος άλλων σημαντικών προσπαθειών και επιτευγμάτων.

Ναι, η αντωνυμία «αυτή» είναι πολύ λίγη. Αλλά δεν νομίζω ότι χρησιμοποιήθηκε από κακή γραμματική ή έλλειψη σεβασμού. Απλώς δεν γνωρίζουμε και μας είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε μοναδικά άτομα. Έμπλεξε και με τους παραπεντίστες που στην πλειοψηφία κοιτάμε μόνο την πάρτη μας.

Η κριτική της Μαρίνας είναι από τις πιο προσεκτικά διατυπωμένες και ελπίζω να συνεχίσει να μας λέει τις απόψεις της, γιατί είναι πολύ χρήσιμα τα κείμενα που δεν ξεχειλίζουν από τεστοστερόνη και βουτάν το πληκτρολόγιο στο μυαλό (μπλιαχ).

Ο Διονύσης δίκαια αγανάκτησε, στην θέση του θα είχα απαντήσει με πιο ξερό βρισίδι: «δεν φτάνει που σας βοήθησα θα μου πρήξετε και τα αρχ..ια».

Κλείνοντας λοιπόν με αυτή την φράση, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλό Πάσχα, και καλές προσγειώσεις, και θα τα πούμε στις επόμενες συναντήσεις.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό Άρης » Παρ Απρ 29, 2005 11:29 am

Αδικαιολόγητη Γκρίνια και Μεμψιμοιρία επειδή έτσι νομίζουν μερικοί-ες που δεν έχουν ποτέ βρεθεί στην θέση του οργανωτή, του εξεταστή, του εκπαιδευτή.

Πιλότοι Π. που πάνε για Π.Π. και δεν είναι προετοιμασμένοι για ασύμμετρο {επειδή δεν το απαιτεί ο κανονισμός και δεν θα τους χρειαστεί ποτέ γιατί τα ασύμμετρα τα τρως από τα 2000μ και πάνω}.

Παράλληλα, χτυπήματα κάτω από τη μέση στους ελάχιστους νόμιμους εκπαιδευτές που ακροβατούν πάνω σε τεντωμένο σχοινί {οικονομικά και ψυχολογικά}προκειμένου να επιβιώσουν στο χώρο.

Τελικά όλοι νομίζουν και αν δεν γίνετε όπως νομίζουν φταίνε οι πάντες και τα πάντα .
Ελλάς το μεγαλείο σου το ανύπαρκτο σχολείο σου.

Και μετά φίλοι και συναθλητές αναρωτιόνται γιατί δεν με βλέπουν στο φόρουμ.

Άρης
EN B

Δημοσ.: 108

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες