Ημερομηνία Κυρ Ιούλ 21, 2024 6:35 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Ζουν ανάμεσα μας ...

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Ζουν ανάμεσα μας ...

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Πέμ Ιουν 08, 2023 2:40 pm

Πάμε πάλι ....
Κατεβάστε το ξανα αφού θέλετε να παίξουμε ....

Είπαμε αυτό το στείλε κάποιος κάπου ...Καλημέρα


Σε περίπτωση που ΔΕΝ θα ξεκινήσουν εντός σύντομου χρονικού διαστήματος παρακαλώ για την έγγραφη επιβεβαίωση λήψης αυτού του μυνήματος.


Αρχικά ξεκινάμε με καταγραφή όλων των απογειώσεων με ονοματεπώνυμο πιλότου και όλων των οχημάτων. AΠΑΡΑΙΤΗΤΟ


1. Άμεσα προβλήματα προς λύση ????:


Τουαλέτα, σκουπίδια, τέντα, κάμπιες. O μοναδικός τρόπος να γίνει αυτό είναι με χρέωση απογείωσης στην αρχή με εθελοντικό τρόπο παράδειγμα με την τέντα με χορηγία λογότυπου και συντήρηση. Αγοράζουμε τέντα - χορηγός - το υπόλοιπο και στο κόστος συντήρησης τιμολόγιο αναρτημένο στην απογείωση. Αν δεν μαζευτεί το ποσό τα βάζω εγώ (όσα δεν έχει το ταμείο του ΑΟΚ) και τα μαζεύουμε με χρέωση απογείωσης σε επόμενη φάση.


Αν αποδειχθούν γαϊδούρια και δεν κάνουν δωρεά δεν χρησιμοποιούν τέντα και δείτε σημείο 2.


Η τουαλέτα έχει κόστος συντήρησης, τιμολόγιο αναρτημένο στην απογείωση


Σκουπίδια. Δείτε επαφή με Δήμο Θηβαίων, εθελοντικές δράσεις και πληρωμή με τιμολόγιο σε τοπικό. Ανάρτηση τιμολογίου. Πολύ πιθανό να καλύψει και ο χορηγός.


Κάμπιες: Ενέργειες Ιανουάριος 2024. Πληρωμή ψεκασμού-δασοπόνου, τιμολόγιο ανάρτηση στην απογείωση.


Έχετε ήδη προσφορές για όλα τα κόστη τα οποία μπορούν να συμπιεστουν με εθελοντικές δράσεις από μέλη. Αν δεν έχετε ενημερώστε με.2. Ασφάλεια:


Τήρηση νόμων και αεραθλητικού κανονισμού.


Νόμοι: Ανασφάλιστα αυτοκίνητα, οδηγοί χωρίς δίπλωμα και φοροδιαφυγή για παράδειγμα. Ας είναι υποχρεωμένο κάθε μέλος να κάνει προφορικές συστάσεις και να ενημερώσει τον ???? ώστε να κάνει έγγραφη σύσταση να κοπούν (ή να μη γίνονται τόσο προκλητικά). Αν δεν κοπούν να γίνουν οι νόμιμες ενέργειες.


Για τις κλοπές στην προσγείωση, χωριστή έγγραφη καταγγελία και επίσκεψη Α.Τ. Θήβας, Δήμο Θηβαίων, Υπ Προ Π. Σε όποιο θέλετε να έχει προηγηθεί ενημέρωσή μου πρώτα ή μεταγενέστερα ώστε να εξασφαλιστεί ο σωστός χειρισμός.


Πτητικά: Πτήση υπό την επήρεια αλκοόλ, χωρίς εφεδρικό, ακροβατικά πολύ χαμηλά, οι μισοί κυκλώνουν δεξιά και ο Μήτσος αριστερά κλπκλπ είναι όρια που όσο και να κάνουμε τα στραβά μάτια δεν μπορούμε να τα επιτρέπουμε. Κάθε μέλος του ???? είναι υποχρεωμένο να κάνει συστάσεις, να ενημερώνει τον ???? και ο ???? να προβαίνει και σε γραπτή σύσταση. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης το βίντεο ας πηγαίνει στην αστυνομία και στην ΕΛΑΟ να γίνουν τα νόμιμα.


Άλλες πτητικές συσκευές: Επιστολή και follow up με τηλεφωνήματα σε όλους όσους πετάνε ή ελέγχουν πτητική συσκευή στην Ελλάδα. Ιδιωτικές εταιρίες, Ελικοδρόμια, αεροδρόμια, αερολέσχες, ΥΠΑ, ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ ενημέρωση για την κύρηξη αεραθλητικού κέντρου και για την μόνιμη (με Βοριά) NOTAM στο ορθογώνιο με υψόμετρα 300μ-1600μ, 1χμ Δυτικά, 4χλμ Ανατολικά, 3χλμ Νότια 2χλμ Βόρεια απογείωσης 14.30-δύση ηλίου και χρήση 143.140. Το ίδιο και σε Δήμο Θηβαίων, Υπ Τουρισμού, Υπουργείο Αθλητισμού. Λογικά θα χρειαστούν περίπου 10 άτομα για συνολικά πάνω από 400 τηλέφωνα, θα χαρώ να είμαι ένας.


Σε όποιο θέλετε να έχει προηγηθεί ενημέρωσή μου πρώτα, ώστε να εξασφαλιστεί ο σωστός χειρισμός.


3. Κύρηξη Αεραθλητικού Κέντρου: Αγορά γης στον κάμπο. Αίτηση Δασαρχείο - αλλαγή χρήση γης απογείωσης και σε μια ευθεία (πλάτος εκατοστά) απογείωση προσγείωση.


Έχετε προσφορές για την υλοποίηση της αδειοδότησης και γνώσεις για το κόστος γης, αν δεν έχετε ενημερώστε με. Και σε αυτά μπορώ να καλύψω το κόστος αν δεν έχει ταμείο ο ????

.

Με εκτίμηση


?????? ????????

__________________________________________________________________
https://web.facebook.com/dreamparaglidi ... =bookmarks
http://www.dreamparagliding.gr/
tsouloufis
Competition
 
Δημοσ.: 1216

Re: Ζουν ανάμεσα μας ...

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Ιουν 21, 2023 12:16 am

Tι έγινε τους βρήκατε αυτούς που ζουν ανάμεσά μας? Αν ζουν ανάμεσά μας και ψηφίζουν την βάψαμε. Δημοκρατία έχουμε, ότι ψηφίσουν βγαίνει. Ελευθερία λόγου έχουμε. Είναι πιθανό να ψηφίζουν αφού τους έχουν πει ψέματα οι Πολιτικοί ή βασισμένοι σε κάποια προπαγάνδα ή λάθος πληροφορίες από κάποιους.

Μπορεί να φταίει και η πολυπλοκότητα των θεμάτων, φυσικά δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να διαβάζει όλους τους νόμους, όλα τα δεδομένα και όλους τους κανονισμούς..

Κάποιοι μπορεί να είναι ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα που ζούμε σε αυτή τη χώρα, κάποιοι μπορεί να λένε ότι σε μερικά σημεία είμαστε σε επίπεδο τριτοκοσμικής χώρας.

Μήτσο μου γέρασα, δεν έχω καμία όρεξη να γίνω σερίφης. 20 χρόνια στην απογείωση έχουμε ζήσει πολλά παρέα. Άλλωστε σύντομα φεύγω από αυτή τη χώρα μετανάστης και αντικειμενικά αδυνατώ να εκληρώσω τα καθήκοντα του σερίφη από το εξωτερικό. Επίσης δεν αντέχω τις μπουνιές οπότε δεν με παίρνει.

Δυο διευκρινήσεις γιατί κάποιοι ψήφισαν βασιζόμενοι σε λάθος δεδομένα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και πολλά άλλα κόμματα, πράγματα και πρόσωπα. Ψέμα? Άγνοια?

1. ΦΕΚ 3635 15-03-2006 σελ 3640

Κανονισμός Αιωροπτερισμού και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Α. ΟΡΙΣΜΟΣ
Ο παρών κανονισμός ορίζει τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία αιωροπτέρων και αλεξιπτώτων πλαγιάς....

Γ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ
Απαγορεύεται στον χειριστή να προβαίνει σε ενέργειες χειρισμού πέραν των προβλεπόμενων από τον κατασκευαστή της συγκεκριμένης συσκευής και πέραν των προβλεπόμενων από τον παρόντα Κανονισμό, όποιο από τα δύο είναι περιοριστικότερο.

Σημ βάζω ένα τυχαίο manual. "mental state unimpaired" http://www.u-turn.de/web/files/u-turn-v ... -1.4-p.pdf


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ – ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Α. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ
1. Κανένα άτομο δεν μπορεί να χειρίζεται ένα αιωρόπτερο ή αλεξίπτωτο πλαγιάς με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργεί κίνδυνο σε άλλα άτομα ή σε περιουσία

Κανονισμός Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς
Έκδοση 7η
Ιανουάριος 2023

Άρθρο 10 - Περιστατικά και ατυχήματα....10.1 Εισαγωγή - Γενικά Τα αεραθλητικά σωματεία επιβλέπουν την ασφάλεια πτήσεων στην περιοχή τους και αναφέρουν στην ΕΛΑΟ όταν κρίνουν απαραίτητο ότι τα επίπεδα ασφάλειας έχουν μειωθεί σημαντικά.

Άρθρο 5 – Εκπαίδευση στον Αλεξιπτωτισμό Πλαγιάς
Η Εκπαίδευση στον αλεξιπτωτισμό πλαγιάς στην Ελλάδα έχει ενιαίο χαρακτήρα και διενεργείται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρότυπο SAFE PRO –PARA της FAI /CIVL που έχει υιοθετήσει η ΕΑΠ/ΕΛΑΟ, το οποίο υπάρχει μεταφρασμένο στα ελληνικά και περιγράφεται αναλυτικά στον τρέχοντα Κανονισμό Εκπαίδευσης Χειριστών Α/Π της ΕΛΑΟ. Ο κανονισμός δεσμέυει όλους του ενασχολουμενους με το Α/Π στην Ελλάδα.

https://www.fai.org/sites/default/files ... a_2023.pdf

Σημ: Τι λες τώρα. Μας δεσμεύει. Χοντρή λέξη το δεσμεύει.


2. Κάμερες απαγορεύονται.

ΠΔ 173 10-09-2020

Άρθρο 3
Σκοποί επεξεργασίας
Η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας, σε δημόσιους χώρους, επιτρέπεται, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 14 ν. 3917/2011, για τους εξής σκοπούς

α) Την αποτροπή και καταστολή των αξιόποινων πράξεων που προβλέπονται στις περ. β΄ έως δ΄ της παρ. 1
του άρθρου 14 του ν. 3917/2011.

ΝΟΜΟΣ 3917/2011

1. Η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους, εφόσον συνεπάγεται την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, επιτρέπεται μόνο για:

δ) την αποτροπή και καταστολή εγκλημάτων βίας, εμπορίας ναρκωτικών, κοινώς επικίνδυνων εγκλημάτων, εγκλημάτων κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών και εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας, όταν με βάση πραγματικά στοιχεία συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις ότι τελέσθηκαν ή πρόκειται να τελεσθούν τέτοιες πράξεις και

Ας πούμε ο βανδαλισμός καφετέριας, κλοπές, 4 νεκροί και 12 σοβαρά τραυματίες?

Η επεξεργασία ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ πρέπει να γίνει από αρμόδια αρχή

Yπάρχουν μερικές εκατοντάδες live streaming κάμερες σε Δημόσιους χώρους στην Ελλάδα. Υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες κάμερες καταγραφής βιντεο σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα.

ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ. Αν δεν πιστεύετε κάντε δυο κλικ

https://www.webcameras.gr/

https://www.skylinewebcams.com/el/webcam/ellada.html

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645


Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron