Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 4:26 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Μήπως παραμοτέρ ?

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Δευτ Ιούλ 18, 2005 9:30 am

guru έγραψε:
MIK έγραψε:Δεν απαντήσατε τι λέει η πολύχρονη εμπειρία :?:
Καθόμαστε σπίτι, και μπορούμε να πούμε:
1. Τι ωραία πτησάρα ήταν αυτή 0%
2. Τι ταλαιπωρία ήταν αυτή 0%
3. Άρε τι έχασα 50%
4. Άρε τι γλίτωσα 50%

Πάμε στο βουνό, και μπορούμε να πούμε:
1. Τι ωραία πτησάρα ήταν αυτή 30%
2. Τι ταλαιπωρία ήταν αυτή 50%
3. Άρε τι έχασα 20%
4. Άρε τι γλίτωσα 0%

Παρατηρούμε ότι αν κάτσουμε σπίτι, έχουμε 0% πιθανότητες να πούμε «Τι ωραία πτησάρα ήταν αυτή». Διαλέγουμε και παίρνουμε…

ΜΗΠΩΣ ενα παραμοτερ ελυνε πολλα απο αυτα τα προβληματα?
λεω μηπως? :D
εκτος του μεγαλου κοστους τι αλλο κακο εχει?

T@KIS
EN B

Δημοσ.: 122

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Ιούλ 18, 2005 9:40 am

Έχει θόρυβο, έχεις μια φραπεδιέρα στη πλάτη, δεν πετάς όποτε γουστάρεις, αλλά το πιο βασικό για μένα είναι ότι είναι μηχανικό και σου στερεί τη χαρα της ελεύθερης πτήσης.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Δευτ Ιούλ 18, 2005 11:30 am

badder έγραψε:Έχει θόρυβο, έχεις μια φραπεδιέρα στη πλάτη, δεν πετάς όποτε γουστάρεις, αλλά το πιο βασικό για μένα είναι ότι είναι μηχανικό και σου στερεί τη χαρα της ελεύθερης πτήσης.

βλεπεις δεν εχω πειρα απο το θεμα και γιαυτο ρωταω. σχετικα με τον θορυβο ασ το παραβλεψουμε. δεν πετας οποτε γουσταρεις? μηπως τα λες αναποδα? μηπως μπορεις να πεταξεις και με ελαχιστο ανεμο επειδη σε σπρωχνει? εγω αυτην την εντυπωση εχω.

σχετικα με την ελευθερη πτηση εχω το εξης να ρωτησω.
τι ειναι καλυτερα? η χαρα της ελευθερης πτησης ''εαν την κανεις''??
η μια σιγουρη πτηση που δεν θα ειναι ελευθερη?

ιδου η απορια.

T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Ιούλ 18, 2005 11:38 am

Σχετικά με το πρώτο... αν και δεν είμαι ειδικός, από όσο ξέρω το παραμοτέρ δεν το πετάνε σε δυνατές συνθήκες με θερμικά και πρέπει ο καιρός να είναι ήπιος. Ναι πετάς καλά όταν δεν έχει συνθήκες / αέρα και οι άλλοι κάνουν τσουλήθρες.

Για το δεύτερο... είναι καθαρά θέμα γούστου. Προσωπικά δεν μου αρέσει η ιδέα της μηχανοκίνητης πτήσης. Ο λόγος που μου αρέσει το παραπέντε είναι το αίσθημα ελευθερίας και ανεξερτησίας που σου δίνει. Πετάς εσύ με τις δικές σου ικανότητες χωρίς βοήθεια. Και δεν θέλω να επεκταθώ στο πόσο εκνευριστικός είναι ο θόρυβος της φραπεδιέρας στη πλάτη.

badder

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Δευτ Ιούλ 18, 2005 11:48 am

badder έγραψε:Σχετικά με το πρώτο... αν και δεν είμαι ειδικός, από όσο ξέρω το παραμοτέρ δεν το πετάνε σε δυνατές συνθήκες με θερμικά και πρέπει ο καιρός να είναι ήπιος. Ναι πετάς καλά όταν δεν έχει συνθήκες / αέρα και οι άλλοι κάνουν τσουλήθρες.

Για το δεύτερο... είναι καθαρά θέμα γούστου. Προσωπικά δεν μου αρέσει η ιδέα της μηχανοκίνητης πτήσης. Ο λόγος που μου αρέσει το παραπέντε είναι το αίσθημα ελευθερίας και ανεξερτησίας που σου δίνει. Πετάς εσύ με τις δικές σου ικανότητες χωρίς βοήθεια. Και δεν θέλω να επεκταθώ στο πόσο εκνευριστικός είναι ο θόρυβος της φραπεδιέρας στη πλάτη.

καποια στιγμη που θα τελειωσω με τα μαθηματα του παραπεντε θα εχει σειρα και το παραμοτερ. εκει πλεον θα εχω την πραγματικη αισθηση της πραγματικοτητας και θα μπορω να κανω και καποια σχολια. αλλα επειδη βλεπω πως εκτος απο εμενα , και αλλοι τα βρισκουν σκουρα γιαυτο σκεφτηκα το παραμοτερ σαν λυση. λυση που απλα θα σε βοηθαει να παραμεινεις πιο πολυ ωρα εκει πανω. θα μου πεις τωρα ''ρε μεγαλε με σκονακια θα μεινεις εκει πανω?''
ε τι να κανεις? απο το τιποτα?

T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Ιούλ 18, 2005 11:53 am

δεν αρκει να τελειώσεις την εκπαιδευση του παραπέντε για να μάθεις παραμοτέρ. Πρέπει να ξέρεις καλά παραπέντε και να έχεις κάποια εμπειρία πριν ασχοληθείς με τη φραπεδιέρα. :)

badder

Δημοσίευσηαπό T@KIS » Δευτ Ιούλ 18, 2005 11:57 am

badder έγραψε:δεν αρκει να τελειώσεις την εκπαιδευση του παραπέντε για να μάθεις παραμοτέρ. Πρέπει να ξέρεις καλά παραπέντε και να έχεις κάποια εμπειρία πριν ασχοληθείς με τη φραπεδιέρα. :)

ωχ ναι? και εγω που νομιζα..... :cry:
τελος παντων οπως και να εχει θα ηθελα να κανω απο ολα. τον αυγουστο δεν θα παω διακοπες. θα τρεχω εδω αθηνα στα βουνα με τις ακριδες (οπως διαβασα και σε αλλη συζητηση σας)
:D

T@KIS
EN B

Δημοσίευσηαπό georgex » Τρί Ιούλ 19, 2005 4:03 am

TAKI έγραψε: αλλα επειδη βλεπω πως εκτος απο εμενα , και αλλοι τα βρισκουν σκουρα γιαυτο σκεφτηκα το παραμοτερ σαν λυση.

κάνε λίγη υπομονή! θα έρθουν οι καλές πτήσεις
και όταν μάθεις, δεν θα είναι δύσκολο να πετάς καλά, τις περισσότερες φορές

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες