Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 10:18 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Υπολογισμοί ταχυτήτων

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Υπολογισμοί ταχυτήτων

Δημοσίευσηαπό Orfan » Τρί Μαρ 11, 2008 10:01 pm

μια εφαρμογη που εκανα στο Excel και υπολογίζει τις ταχύτητες και τον βαθμο καθοδου που θα εχει η πτερυγα σας εαν προσθεσετε νεροσακο...
χρειαζετε η πολικη καμπυλη που μπορειτε να βρειτε ευκολα απο το site της P@r@2000

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Orfan
EN A

Δημοσ.: 28

Δημοσίευσηαπό Orfan » Τρί Μαρ 11, 2008 10:21 pm

εαν εχετε windows vista πιθανον οταν πατε να τρεξετε το αρχειο θα σας βγαλει ενα προειδοποιητικο μηνυμα στο οποιο θα πρεπει να πατησετε " ΝΑΙ "

Orfan
EN A

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Μαρ 12, 2008 12:17 am

καλή κίνηση και το εξελάκι.. δεδομένου όμως ότι τα νούμερα που αναφέρονται στο para2000 για τις πολικές καμπύλες είναι σωστά.

Προσωπικά έχω επιφυλάξεις και θεωρώ ότι τα νούμερα που χρησιμοποιούνται είναι κατά προσέγγιση (μικρή ή μεγάλη).

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό Orfan » Τετ Μαρ 12, 2008 1:02 am

Σιγουρα το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μετρησεις το πανι σου μονος σου...αυτο βεβαια δεν ειναι και οτι ποιο ευκολο! γι'αυτο και πρεπει δυστηχως να αρκεστουμε στα νουμερα αυτα!

Orfan
EN A

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Μαρ 12, 2008 2:24 pm

Δεν διαφωνώ... το σχόλιο μου αφορά γενικά τα στοιχεία του para2000, γιατί πολλές φορές σε συζητήσεις με φίλους ακούω ότι το τάδε αλεξίπτωτο έχει καλύτερο glide ή ταχύτητα, με βάση τα νούμερα του para2000, που μπορεί και να απέχουν πολύ από τη πραγματικότητα.

badder

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Μαρ 12, 2008 3:33 pm

Ο τύπος κάνει guestimates (υπολογισμένες μαντεψιές), αλλά πέφτει μέσα. Δεν έχω πετύχει ως τώρα μαντεψιά του που να πέφτι έξω από αυτά που βλέπω εγώ πετώντας με άλλα αλεξίπτωτα.

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Μαρ 12, 2008 4:05 pm

Επειδή όντως κάνει μαντεψιές και κατά προσέγγιση υπολογισμούς... δηλαδή το καινούριο 2αρι μια εταιρίας θα έχει λογικά 0.3-0.6 καλύτερο λόγο από το προηγούμενο, σίγουρα έχει πέσει και έξω.

Αυτό που βλέπεις εσύ, εγώ και ο καθένας είναι η συγκριση με το μάτι. Εδώ οι ίδιες οι εταιρίες σπανίως δίνουν glide ratio και κάποιες δεν δίνουν ουτε κάν ταχύτητες. Πως είναι δυνατόν να εμφανίζονται τα σχετικά νούμερα πριν καν βγουν αλεξίπτωτα στη παραγωγή?

badder

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Μαρ 12, 2008 4:42 pm

Είναι απλό. Ο Gerard Florit ξέρει τι επιδόσεις θα έχει το αλεξίπτωτο σου ΠΡΙΝ εσύ το κατασκευάσεις.

(παραφράζοντας www.chucknorrisfacts.com)

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Μαρ 12, 2008 5:22 pm

Αχά... άρα θα ξέρει να μας πει και σχετικά με τα ρεκορ...

badder

Re: Υπολογισμοί ταχυτήτων

Δημοσίευσηαπό orck » Πέμ Μαρ 13, 2008 11:54 am

αυτα μονο ο Μακης τα ξερει, εχει μαλιστα και το ρεκορ σου σε βιντεο :)

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες