Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 10:04 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΔΙΘΕΣΙΟ ???

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΔΙΘΕΣΙΟ ???

Δημοσίευσηαπό vagos » Δευτ Απρ 14, 2008 9:57 pm

Μιας και το θεμα των εξετασεων ειναι επικαιρο ,,,,,,,,,,,,

Μηπως ,,,,, λεω μηπως,,,, καλο θα ηταν να υπαρχει υλη & εξετασεις και για πιλοτους διθεσιου ?

Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να ειναι καποιος εκπαιδευτης για να μπορει να κανει καλες και ασφαλεις διθεσιες πτησεις.

Επισης δεν πιστευω οτι πρεπει να ερθει ο ιδιος ο kung-Rodrigeuz-Sanderson για αυτο το διπλωμα και μονο.

(Αλλωστε την υλη του Sanderson την εχουν ολοι πια ,,,,,,, το φροντισε ο Ελλην δικαιος Ali Baba αυτο.... :shock: )

Εγω προσωπικα ( και δεν ειμαι ο μονος :? ) , εχω κανει αρκετα "παρανομα" διθεσια στο παρελθον (πολλα απο αυτα ηταν και επι χρηματικου αντιτιμου :roll: ) .

Τελος ειμαι σιγουρος οτι ειτε απο μενα, ειτε απο πολους αλλους στο μελλον θα γινουν αλλα τοσα διθεσια απο ικανους- η ανικανους πιλοτους, με η χωρις διπλωμα για διθεσιο...........

ΥΓ :Εγραψα εδω μερικες αποψεις-προτασεις , γιατι ξερω οτι αρκετοι αν οχι ολοι οι αρμοδιοι διαβαζουν το συγκεκριμενο forum

Τελευταία επεξεργασία απο vagos την Τρί Απρ 15, 2008 1:19 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Re: ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΔΙΘΕΣΙΟ ???

Δημοσίευσηαπό GiotaR » Δευτ Απρ 14, 2008 11:07 pm

vagos\";p=\"11186 έγραψε:Μιας και το θεμα των εξετασεων ειναι επικαιρο ,,,,,,,,,,,,

Μηπως ,,,,, λεω μηπως,,,, καλο θα ηταν να υπαρχει υλη & εξετασεις και για πιλοτους διθεσιου ?

Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να ειναι καποιος εκπαιδευτης για να μπορει να κανει καλες και ασφαλεις διθεσιες πτησεις.

Επισης δεν πιστευω οτι πρεπει να ερθει ο ιδιος ο kung-Rodrigeuz-Sanderson για αυτο το διπλωμα και μονο.

(Αλλωστε την υλη του Sanderson την εχουν ολοι πια ,,,,,,, φροντισε ο Ελλην δικαιος Ali Baba αυτο.... :shock: )

Εγω προσωπικα ( και δεν ειμαι ο μονος :? ) , εχω κανει αρκετα "παρανομα" διθεσια στο παρελθον (πολλα απο αυτα ηταν και επι χρηματικου αντιτιμου :roll: ) .

Τελος ειμαι σιγουρος οτι ειτε απο μενα, ειτε απο πολους αλλους στο μελλον θα γινουν αλλα τοσα διθεσια απο ικανους- η ανικανους πιλοτους, με η χωρις διπλωμα για διθεσιο...........

ΥΓ :Εγραψα εδω μερικες αποψεις-προτασεις , γιατι ξερω οτι αρκετοι αν οχι ολοι οι αρμοδιοι διαβαζουν το συγκεκριμενο forum

Vagoς, μην λές τέτοια και σε... συλλάβουν !!! :shock:
Διάβασε και τον συμπληρωματικό κανονισμό εκπαίδευσης και θα σου λυθούν κάποιες απορίες http://www.hellenic-paragliding.gr/docs/pg-training.pdf
Φαντάζομαι οτι και ο κανονισμός εξετάσεων θα προσαρμοστεί ωστε να προβλέπει εξεταστικές για απόκτηση διπλώματος διθέσιου. Καλά πάνε τα πράγματα. Τουλάχιστον μέσα στα νέα ανακοινωθέντα, υπάρχουν οι"φωνές" όλων των ενδιαφερομένων πλευρών (σωματεία, πιλότοι,εκπαιδευτές, αρμόδιοι) και νομίζω οτι υπάρχει μια τάση σύνθεσης όλων των παραμέτρων. Πολύ θετικό αυτό. Αυτά σαν μια πρώτη εκτίμηση. :P :P

GiotaR

GiotaR
Competition

Δημοσ.: 291

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Τρί Απρ 15, 2008 12:04 pm

It's about time!!!
Merikes fores anarotieme sta alithina pos tolman meriki na pesun korona grammata me tin soi ton allon!! kai leo jenika,ochi mono jia tin chora mas.
:evil:

wolfgang
Competition

Δημοσ.: 463

Δημοσίευσηαπό vagos » Τρί Απρ 15, 2008 2:09 pm

GiotaR\";p=\"11188 έγραψε:
vagos\";p=\"11186 έγραψε:Μιας και το θεμα των εξετασεων ειναι επικαιρο ,,,,,,,,,,,,

(Αλλωστε την υλη του Sanderson την εχουν ολοι πια ,,,,,,, φροντισε ο Ελλην δικαιος Ali Baba αυτο.... :shock: )

Vagoς, μην λές τέτοια και σε... συλλάβουν !!! :shock:
Διάβασε και τον συμπληρωματικό κανονισμό εκπαίδευσης και θα σου λυθούν κάποιες απορίες http://www.hellenic-paragliding.gr/docs/pg-training.pdf
Φαντάζομαι οτι και ο κανονισμός εξετάσεων θα προσαρμοστεί ωστε να προβλέπει εξεταστικές για απόκτηση διπλώματος διθέσιου. Καλά πάνε τα πράγματα. Τουλάχιστον μέσα στα νέα ανακοινωθέντα, υπάρχουν οι"φωνές" όλων των ενδιαφερομένων πλευρών (σωματεία, πιλότοι,εκπαιδευτές, αρμόδιοι) και νομίζω οτι υπάρχει μια τάση σύνθεσης όλων των παραμέτρων. Πολύ θετικό αυτό. Αυτά σαν μια πρώτη εκτίμηση. :P :P

GiotaR

Miss GTR με καλυψες πληρως και συντομα , ευχαριστω !

Επισης ενα μπραβο για τις προσπαθειες που γινονται απο τους αρμοδιους τον τελευταιο καιρο!

ΥΓ : GTR μην ανησυχεις ,,,,ουτε "ψεμματα" ειπα , ουτε "" εκλεψα "" κατι απο καποιον για να με συλλαβουν :)

Τελευταία επεξεργασία απο vagos την Τετ Απρ 16, 2008 8:21 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό adreas » Τρί Απρ 15, 2008 2:18 pm

Κορώνα γράμματα έχεις περίπου 50% να την πατήσεις (άντε να το πειράξεις λίγο αλλάζοντας τη γεωμετρία του νομίσματος). Δε νομίζω να υπάρχει (ζωντανός) τόσο άχρηστος παρα5άς που να έχει τόσο άσκημες πιθανότητες σε κάθε πτήση του.

Τα διπλά δε σκοτώνουν και πολύ κόσμο. Με τον πιο ελαστικό ορισμό του "κορώνα γράμματα", παίζεις κι όταν παίρνεις τη γκόμενα ή το γκόμενο δικάβαλο στο μηχανάκι (που και που χωρίς κράνος), όταν τους βάζεις στο αμάξι (που και που ψιλοσουρωμένος/η) κλπ. Αν και δεν έχω στατιστικά στοιχεία, προσωπικά εμπιστεύομαι πιο πολύ έναν πιλότο διπλού (επαγγελματία ή μη, διπλωματούχο ή μη) από έναν παπάρα οδηγό. Ο πιλότος διπλού αν σκοτώσει κάποιον, επαγγελματικά σχεδόν καταστράφηκε (αν το κάνει επαγγελματικά) και μπορεί να φάει και χοντρή ποινή. Ο άχρηστος οδηγός που βγαίνει στο αντίθετο ρεύμα και παίρνει μαζί του μια οικογένεια τι παθαίνει (εκτός από το ψυχολογικό σοκ);

Απλά στο παρα5 ο φόβος είναι συνυφασμένος με το άθλημα. Οι μη ιπτάμενοι μας κοιτάζουν σαν τρελούς και μερικοί πιο τολμηροί μας λένε στα μούτρα ότι δε συμφωνούν με τα ρίσκα που παίρνουμε, λες κι έχουν ιδέα ποιά είναι πραγματικά αυτά και νομίζουν ότι έχουν και δικαίωμα να μας κρίνουν. Εμείς από την άλλη γενικά ψιλογουστάρουμε κιόλας ότι και καλά είμαστε extreme sportsmen και κάνουμε επικίνδυνα πράγματα με σύνεση και σοβαρότητα (ποιός την έχασε για να τη βρούμε εμείς); Είμαστε και λιγότερο ή περισσότερο χεσμένοι επάνω μας και γουστάρουμε να καλιεργούμε αυτή την αύρα μυστηρίου γύρω μας μπας και νιώσουμε κάπως. Γι αυτό και υπάρχει μια αμυντική διάθεση στο χώρο σα να λέμε στους έξω: ναι μεν είναι επικίνδυνο αλλά ξέρετε το κάνουμε έτσι κι έτσι με αυτές τις προδιαγραφές και μη μας αποπαίρνετε σας παρακαλούμε, θέλουμε μόνο λίγη αγάπη, θα φοράμε πάντα κράνος και μποτάκια και γάντια και βάριο και κάθισμα με προστασία και εφεδρικό πιστοποιημένο και φρεσκοπακεταρισμένο και gps και ασούρματο και θα πετάμε πάντα με παρέα και θα κρατάμε ευλαβικά logbook και θα φοράμε γυαλιά ηλίου και θα βάζουμε κρέμα να μην τσουρουφληστεί η μύτη μας και θα έχουμε δεκαπέντα διπλώματα και είκοσι κατηγορίες εκπαίδευσης και δε θα μιλάμε σε αγνώστους ειδικά αν μας δίνουν καραμέλες και θα κοιτάμε αριστερά και δεξιά πριν περάσουμε το δρόμο, θα πλένουμε τακτικά τα δόντια μας και θα αλλάζουμε τις κάλτσες μας και θα κάνουμε το σταυρό μας πριν πάμε για ύπνο. Μας αφήνετε τώρα να πετάξουμε;

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό GiotaR » Τρί Απρ 15, 2008 4:24 pm

Vagos έγραψε...
Επισης ενα μπραβο για τις προσπαθειες που γινονται απο τους αρμοδιους τον τελευταιο καιρο!
ΥΓ : GTR μην ανησυχεις ,,,,ουτε ψεμματα ειπα , ουτε "" εκλεψα "" κατι απο καποιον για να με συλλαβουν

Αστειεύομαι,φυσικά, Vagos! :lol: Ξέχωρα της πλάκας στο Κεφ 5, σελ 7,του ΙΑΣ 2008 όπου αναφέρονται λεπτομέρειες της διθέσιας πτήσης, εξεπλάγην- πάλι- με το σημείο που δεν απαγορεύει δια ροπάλου την πληρωμή σε μη εκπαιδευτή αλλά λέει οτι η πτήση "δύναται να είναι και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον μη πιλότο". Περίεργα πράγματα σου λέω! Η αλλαγή στην στάση των...αρμοδίων είναι ολοφάνερη, η επιμονή και η κριτική πολλών σωματείων αλλά και μεμονομένων αθλητών, τελικά απέδωσαν, φαίνεται οτι έχουμε επαναπροσδιοριμούς θέσεων και στάσεων προς μια δυναμική επικοινωνιακή... πολιτική! Ζήτω ο λαός! Για να δούμε... :P :P :P

GiotaR

GiotaR
Competition

Δημοσ.: 291

Δημοσίευσηαπό dimitrisky1 » Τρί Απρ 15, 2008 5:16 pm

Tελικα η ασφαλεια του καθενος εχει να κανει με τα φρενα! Γενικως το κοσμο ολο γυρνανε τα φρενα. Σωας τας φρενας που λεμε ,,σωφρονες ειμαστε ολοι εδω μεσα θαρρω.
τωρα τι γινεται οταν τα φρενα ειναι στο χερι η στο ποδι αλλουνου η αλλου νου
δεν ξερω

dimitrisky1
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Τρί Απρ 15, 2008 8:49 pm

ajapite adrea

pali xechases na plenis to lemo sou ke na wurtsisis ta paputsia sou?

synphono masi su ama les pola pragmata simera ine "over regulated"'
merika pragmata omos chriasonte megali prosochi.Ke sigura then flapti ligi epipleon ekpedefsi ke elencho se pithanon ke jia alus epikindines praxis.
(ke maresi toso poli i ekfrasi "korona grammata")

wolfgang
Competition

Δημοσ.: 463

Δημοσίευσηαπό andread » Πέμ Απρ 17, 2008 11:29 am

Η συνέχεια για τα ελληνικά κτλ εδω

http://www.sky.gr/viewtopic.php?p=11235#11235

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 725

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες