Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 2:20 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Απαγόρευση πτήσεων??

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Απαγόρευση πτήσεων??

Δημοσίευσηαπό spyros » Τρί Απρ 27, 2004 12:11 am

Ακουσα ότι την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων (Ιούλιο -Αύγουστο)θα απαγορευτούν οι πτήσεις αιωρώπτερων σε περιοχές κοντά στην Αθήνα.Να γελάσω ή ........????

spyros
EN A
 
Δημοσ.: 2

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Τρί Απρ 27, 2004 10:03 am

Από ότι έχω διαβάσει σε αεροπορικό περιοδικό, την περίοδο των Ολυμπιακών εκτός από τα αεροπλάνα αναχαίτισης που θα βρίσκονται στο έδαφος και στον αέρα σε επιφυλακή, θα περιπολούν πάνω από τις περιοχές ενδιαφέροντος και τα ολοκαίνουργια ελικοφόρα Τ-6 ΤΕΧΑΝ ΙΙ, με τα οποία κανονικά εκπαιδεύονται οι ίκαροι στην Καλαμάτα. Τα αεροπλάνα αυτά θα είναι εξοπλισμένα και θα έχουν ως αποστολή την προστασία από τις απειλές που μπορεί να προέλθουν από υπερέλαφρες συσκευές.
Τώρα αν υπάρχει απαγόρευση επίσημη, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει, ας θυμηθούμε μόνο την αντίστοιχη απαγόρευση που υπήρξε στην Ελλάδα μετά τα γεγονότα της 11 Σεπτέμβρη στην Αμερική.
Η γνώμη μου είναι ότι απομακρυσμένες περιοχές πτήσεων μάλλον δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Περιοχές όμως όπως πχ ο Ομπλός με το στάδιο πολύ κοντά θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Ευτυχώς είναι καλοκαίρι και υπάρχουν πολύ καλές εναλλακτικές. Πάντως μην ..ξανοίγεστε!!! :roll:

'Paragliding and Aviation' blog
http://drflight.blogspot.com/
Vangelis 'drflight' Patra.
DrFlight
Competition
 
Δημοσ.: 313

Δημοσίευσηαπό orck » Τρί Απρ 27, 2004 11:43 am

αρχισαν τα γλεντια βλεπω :)
σιγουρα θα γελασουμε πολυ το καλοκαιρι

orck
Competition
 
Δημοσ.: 447

...

Δημοσίευσηαπό andread » Τρί Απρ 27, 2004 1:23 pm

Η μέρα φαίνονταν απο το πρωί, οταν απογειώθηκα τα πρώτα cumulus είχαν αρχίσει να σχηματίζονται, γρήγορα άφησα τα γνώριμα λημέρια και κατευθήνθηκα μακρυά. Ο αέρας ψηλά με βοηθούσε με τα 20 χιλιομετράκια του.

Χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα 40 χιλ και ψηλός, 50, 60,70.
Η μέρα ήταν ακόμα στη μέση της και εγώ στα 80 χιλ ψηλός στα 3000μ.
Glide μέχρι εκέινο το λοφάκι εκεί, ωχ έπεσα σε παύση, δεν πειράζει θα κρατηθώ στην πλαγιά, μα τι είναι αυτός ο θόρυβος που έρχεται απο πίσω?

"Τα χέρια ψηλά, και ακίνητος" Το μαύρο apache, απειλιτικό μπροστά μου με τα όπλα του στραμένα πάνω μου, και τον τηλεβόα να ουρλιάζει "ακίνητος εεεεεείιιιιπαααααα"
Στρίβω για να αποφύγω τους στροβιλισμούς, αλλά αυτό εξοργίζει το πλήρωμα που δίνει μια τελευταία προειδοποίηση "ακίνητος ή ανοίγουμε πυρ". Αυτιά και σπιράλ, κάπου είχα διαβάσει οτι έτσι κατεβαίνεις πιο γρήγορα, αλλά μάταια: οι σφαίρες αρχίζουν να σφυρίζουν γύρω μου, στριφογυρίζω, το αλεπίπτωτο μπλέκεται πάνω μου, τα πάντα σκοτεινίαζουν και μες το σκοτάδι η φοβερή φωνή "σε προειδοποίησα, δεν σε προειδοποίησα???"
....
....
...
"σε προειδοποίησα, δεν σε προειδοποίησα.???"
ξυπνάω κάθυδρος, "κάθε φορά που τρώς πολύ το βράδυ αυτό συμβαίνει"
συνεχίζει η Άννα. Εχω μπλεχτεί για τα καλά, ευτυχώς με τα σεντόνια . Γιαυτή την φορά την γλύτωσα, έρχονται όμως Ολυμπιακοί !!!!

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Τρί Απρ 27, 2004 7:21 pm

Πολύ καλό Μανώλη!! Μαθαίνω ότι κι εκεί καμιά φορά σας επισκέπτεται η Ότα η Ντακότα..! :wink:

'Paragliding and Aviation' blog
http://drflight.blogspot.com/
Vangelis 'drflight' Patra.
DrFlight
Competition
 
Δημοσ.: 313

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Απρ 27, 2004 8:00 pm

Μου θυμίζει παλαιότερες περιγραφές από "ονειρικά" cross country :)

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 2013

..

Δημοσίευσηαπό andread » Τετ Απρ 28, 2004 11:32 am

Alex είσαι σίγουρα ο πρώτος διδάξας....

βλεπε
http://mmk.thenet.gr/bb2/viewtopic.php?t=38

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Απρ 28, 2004 11:48 am

αχχχχχ.......... (νοσταλγικό ξεφύσημα)

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 2013


Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron