Με αγωνιά περιμέναμε την έναρξη της αγωνιστικής περίοδο και τον ερχομό της άνοιξης.
Έτσι κι εγώ, με το μυαλό καρφωμένο στις Πλαταιές, με παρωπίδες στα μάτια, έβλεπα μπροστά μου την πρωτομαγιά, αυστηρά, ως αγώνα παραπέντε.
Δεν έδωσα εξ αιτίας αυτού, την πρέπουσα σημασία στις εκκλήσεις του αγαπητού συναθλητή και φίλου Γρηγόρη εκ Κρήτης, για ένα χέρι βοηθείας στις δύσκολες, εργασιακά, μέρες που τον περίμεναν.
Δεν έτρεξα να συνδράμω μαζί με τον επιστήθιο φίλο μου debill τον Βεροιέα.
Ο οποίος αντθέτως με μένα, τα παράτησε όλα(τα γίδια, τα σεγκούνια τα στολίδια -ως άλλη Μαλάμο-) για να βοηθήσει τον φίλο(πιστόν φιλο εν κινδύνεις γινώσκεις) τον παράτησα μόνο να ξενιτευτεί στον νότο, να μπαρκάρει με τα πλοία της ΑΝΕΚ κι ούτε ένα μαντίλι δεν του κούνησα.
Οι τρεις τους λοιπόν (Γρηγόρης, Μεθόδιος και debill) σαν τους τρεις σωματοφύλακες (όλοι για έναν κι ένας για όλους) και σε ρόλο ντ Αρτανιάν τον paradim Αι….βαλιοτη, έκαναν όλοι την βρώμικη δουλειά.
Ανέβαζαν κόσμο στην απογείωση …. (στριμωγμένοι μες την ζέστη)
Τους έκαναν διπλά…. (αφού τους ….έντυναν πρώτα)
Πέταγαν και για την παρτυ τους ενίοτε…
Τους ξεναγούσαν στα bar τις νύχτες…
Δοκίμαζαν με αυταπάρνηση πρώτοι τις τσικουδιές πριν κεράσουν τους ξένους….
Όλα τα έκαναν για το καλό του τόπου (ολυμπιακοί προ των πυλών γαρ)
Τους έκανε και κάτι ήλιους κρητικούς (με τα γνωστά θερμικά του Αβδού)
Ο θεός όμως με τιμώρησε γι αυτήν την εγωιστική μου στάση !
Κεραυνό έριξε και με τύφλωσε !!!

Το μόνο που μπορώ να δω πλέον είναι η απογείωση στο Αβδού !
Ελπίδα τελευταία έχω, ότι οι τρεις σωματοφύλακες (μαζί με τον τέταρτο πιθανόν) θα παραβρίσκονται στην Αμφίκλεια και μια πιθανή τους άφεση αμαρτιών ίσως με λυτρώσει…

[ img ]
Συμπέρασμα
ΑΝ ΞΑΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ …ΠΟΔΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΡΙΖΑ !!!