Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 2:24 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Κονιτσα 04

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Κονιτσα 04

Δημοσίευσηαπό freedom » Τρί Μάιος 25, 2004 2:30 pm

Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Κυριτση και μου ανέφερε ότι ,η διοργάνωση του ευαθλου καλύπτει όλα τα έξοδα του αγώνα για το κύπελλο Ελλάδος. Η διοργανώτρια αερολέσχη θέλει 30 Ευρω συμμετοχή από κάθε αθλητή, γιατί? Αφού τα έξοδα του αγώνα είναι είδη καλυμμένα από τον Ευαθλο.
Μπορεί κάποιος από την διοργανώτρια αερολέσχη να μας ενημέρωση για αυτό?

Φιλικά
Διονύσης

freedom
Competition

Δημοσ.: 295

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Μάιος 25, 2004 3:18 pm

Και μόνο για ενίσχυση της αερολέσχης να πάνε τα λεφτά, εγώ τα δίνω. Άλλωστε και άμεσα έξοδα να μην έχουν, και μόνο το τρέξιμο που θα φάνε είναι αρκετό.

Θα μου πεις αφού δεν έχουν έξοδα, ας μην ζητήσουν 30 αλλά 10 ευρώ (για ενίσχυση της αερολέσχης). Είναι κι αυτό μια άποψη...

Φαντάζομαι όμως πως ο Σωτήρης ή η Κλεοπάτρα θα μπορέσουν να απαντήσουν πιο εμπεριστατωμένα.

Παίδες;

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Μάιος 25, 2004 3:59 pm

Υποθέτω ότι ο Νίκος Κυρίτσης καλύπτει τα μεγάλα έξοδα όπως περισυλλογή, και φαγητό. Τα μικρότερα έξοδα όμως της αερολέσχης Ιωαννίνων τα καλύπτει? π.χ. μεταφορικά, κύπελλα, γραφική ύλη κ.α. Αλλά και πάλι είναι το θέμα της ενίσχυσης της Αερολέσχης και το τρέξιμο που θα έχει η διοργάνωση.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό freedom » Τρί Μάιος 25, 2004 5:15 pm

Πόσο κάνει ρε παιδία ένα πακέτο φωτοτυπίες Α4 και 3 κύπελλα.
Ένας αθλητής για να παει στην Κόνιτσα θέλει 20 Ευρω διόδια και καραβάκια 70 ευρω βενζίνη 60 ευρω διαμονή 45 ευρω φαγητό σύνολο …195 Ευρω χωρίς να συμπεριλαμβάνονται έξοδα συνοδών τσιγάρων ποτών και άλλων αεριούχων ποτών. 8O

¨Άσχετο… εάν το πρωτάθλημα κόστισε 8000 εύρο του χρόνου δεσμεύομαι να οργανώσω εγώ το πρωτάθλημα και να έχω και μια ρωσίδα δωρεάν για κάθε συμμετέχοντα : :P

freedom
Competition

Δημοσίευσηαπό freedom » Τρί Μάιος 25, 2004 5:19 pm

Για το πρωτάθλημα του χρόνου με 8000 ευρω ο Αμαξάς προσφέρει εκτός από ρωσίδες και Αλβανούς για να ανοίγουν τα Αλεξίπτωτα στην απογείωση και να τα κλείνουν στην προσγείωση :twisted:

freedom
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Μάιος 25, 2004 5:24 pm

Συμφωνώ σχετικά με το κόστος και η πρόταση του norad για μικρότερο ποσό είναι πολύ λογική. Όντως όσοι πάνε στα σύνορα μάλλον πρέπει να ξοδέψουν κάτι παραπάνω.

Όσο για το θέμα του να αναλάβεις πρωτάθλημα με τις παροχές που αναφέρεις, πείτε μου που να εγγραφώ απο τώρα (μπορούμε να διαλέξουμε κιόλας?)!!!!! άραγε το έχουν σκεφταί αυτό στη Έδεσσα για του χρόνου? :P

badder

Δημοσίευσηαπό loxagos » Τρί Μάιος 25, 2004 6:48 pm

Freedom έγραψε:¨Άσχετο… εάν το πρωτάθλημα κόστισε 8000 εύρο του χρόνου δεσμεύομαι να οργανώσω εγώ το πρωτάθλημα και να έχω και μια ρωσίδα δωρεάν για κάθε συμμετέχοντα : :P

Τώρα μάλιστα !!!
Υπάρχει σοβαρός λόγος να αναβαθμίσει κανείς το δίπλωμα του σε Π
8O 8O 8O :roll: :roll: :roll:

:shock: dimitrios@rt
Για τίποτα μην είσαι σίγουρος!!!
loxagos
Competition

Δημοσ.: 527

Δημοσίευσηαπό bassman » Τρί Μάιος 25, 2004 8:17 pm

Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε καλύτερα τι έξοδα μπορεί να έχει ένα σωματείο πού διοργανώνει έναν αγώνα?

Μιας και το δικό μου σωματείο έχει κάνει μερικούς, πιστεύω ότι τα έξοδα είναι πολλά και οι χορηγοί απλώς διασφαλίζουν ότι το εκάστοτε σωματείο δεν θα μπει μέσα.

Δεν ξέρω για την συγκεκριμένη περίπτωση αλλά μπορώ κάλλιστα να φανταστώ μερικά έξοδα όπως πχ έξοδα οργάνωσης (Χάρτες, καύσιμα για την απόκτηση των πυλώνων, τηλέφωνα, χαρτικά αναλώσιμα κλπ) το κλασικό μπλουζάκι, να σκεφτείς Διονύση ότι θα χρειαστούν για καλό και κακό τουλάχιστον 100 από αυτά, το σάντουιτς και το νερό, τα έξοδα του Παρατηρητή αγώνα και πολλά άλλα μικροέξοδα που υπάρχουν σε μία διοργάνωση και δεν φαίνονται με τη πρώτη ματιά, χοντρικά αν τα βάλεις αυτά κάτω θα δεις ότι είναι πάνω από χίλια διακόσια ευρώ.

Μιλάμε δηλαδή για υποχρεωτικά έξοδα, είτε γίνει ο αγώνας - είτε όχι - τα οποία για να καλυφτούν χρειάζονται 40 αθλητές με τριάντα ευρώ συμμετοχή έκαστος. Και αν ο καιρός είναι χάλια? Ο κόσμος δεν θα πάει η δεν θα γραφτεί, οπότε το συγκεκριμένο σωματείο θα μπει μέσα οικονομικά ανεξάρτητα από τη χορηγία του εύαθλου.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε όλους τους αγώνες υπάρχουν λίγο ή πολύ χορηγοί, και παντού οι αθλητές έχουν έξοδα για να πάνε.

Στο Κιθαιρώνα για παράδειγμα, κάποιος από τη βόρεια ή κεντρική Ελλάδα για να πάει εκεί πλήρωσε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό σε μεταφορικά, το κάμπινγκ ήταν χορηγία δικιά σου Διονύση (στην αυλή σου έγινε),όπως τώρα με τον εύαθλο, την περισυλλογή εκεί χορήγησε ο στρατός και το τραπέζι ο Δήμος. Και εκεί το σωματείο όμως πήρε τριάντα ευρώ και παρεμπιπτόντως δεν έδωσε ούτε μπλουζάκι.

Το κάθε σωματείο λοιπόν κάνει ότι μπορεί στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του και έτσι θα πρέπει να το βλέπουμε, θεμιτό είναι βέβαια χρόνο με τον χρόνο να αυξάνουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους αθλητές. Αλλά ακόμα καλύτερο είναι να προσπαθήσουμε τα έξοδα όλων των αγώνων να καλύπτονται όπως και πέρυσι από την Ομοσπονδία.

Να ευχηθούμε στα παιδιά από τα Γιάννενα που τώρα πασχίζουν όπως εμείς άλλες φορές ….. Καλή επιτυχία
Άντε και καλές πτήσεις ραντεβού στη Κόνιτσα έστω και χωρίς Ρωσίδες.

bassman
EN A

Δημοσ.: 25

exoda

Δημοσίευσηαπό airclub » Τρί Μάιος 25, 2004 10:33 pm

opios den ekane agones gia na di ti exoda iparxoyn den mpori na to katalavi .gia ayto oi poio poles aerolesxes axoyn grafeia ta spitia kai ta katastimata ton proedron.oso gia ta 30 den eine tipota gia ton kathe enan ala gia tin aerolesxi omos tha mazeyti ena poso.

ΠΑΣΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΑΛΑΜΑ
airclub
EN A

Δημοσ.: 14

Περί αγώνων...

Δημοσίευσηαπό PaniosBanios » Τετ Μάιος 26, 2004 12:26 am

Πάντως αν έχει Ρωσίδες μέσα... Θα σας προτείνω και Βουλγάρες άμα δω ότι είναι αξιόλογες τώρα που πάω Kazanlak. 8)

Προλαβαίνω μέχρι του χρόνου από άσχετος να είμαι σε αξιοπρεπές επίπεδο να μετάσχω και εγώ σε αγώνες? Δίνω και 60Ε (διπλή τιμή) άμα μπορείς να επιλέξεις τις Ρωσίδες όπως είπε και ο Norad. :twisted:

Φιλικά
Παναγιώτης

PaniosBanios
EN A

Δημοσ.: 24

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Τετ Μάιος 26, 2004 1:15 am

Ψάχνοντας πληροφορίες για το 2ο Κύπελλο διάβασα ό,τι έχει δημοσιευθεί σχετικά καθώς και την σελίδα του Έυαθλου και μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες:

Ποιός έχει δώσει την αρμοδιότητα στους διοργανωτές του Έυαθλου να εντάξουν το Α/Π (Πανελλήνιο Κύπελλο) σαν τέταρτο βασικό άθλημα στο πρόγραμμά τους?
Η Αερολέσχη Ιωαννίνων?
Η Ε.Α.Π ή ποιός άλλος?
Και μάλιστα, πώς είμαστε βασικό άθλημα, χωρίς να συμμετέχουμε στα έπαθλα που θα απονεμηθούν?

Γιατί μας ζητείται δήλωση συμμετοχής στον Εύαθλο και 50 ευρώ?
Τελικά θα πληρώσουμε 50,00 στον Έυαθλο και 30,00 στην λέσχη?
Τι παραπάνω θα μας παρέχει ο Έυαθλος? Μήπως καθαρές τουαλέτες και μπάνια στο κάμπινγκ, που κάθε χρόνο είναι και χειρότερα χωρίς ίχνος υγιεινής?

Στην συγκέντρωση του Παναιτωλικού, τον αγώνα Κυπέλλου τον ζήτησε και τον πήρε η Αερολέσχη Ιωαννίνων και όχι ο Έυαθλος.

Μήπως, μετά τις περσινές παρασκηνιακές συναλλαγές που τόσο συζητήθηκαν και κατακρίθηκαν από όλους μας, πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί? Ας μην ξεχνάμε πως για μια συναλλαγή χρειάζονται δύο…Ένας δεν φτάνει…
Γι’αυτό, μήπως πρέπει οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία σήμερα, να μην ξαναδώσουν επίσημο αγώνα στα πλαίσια του Έυθαλου?
Για να είμαστε όλοι καλά μεταξύ μας...
Και αν θέλει ο Έυαθλος ας κάνει συνάντηση παραπέντε στα πλαίσιά του.
Άντε γιατί αρχίζω να νιώθω σαν τσιρκοπαραπεντίστας…

ΥΣ. Γνωρίζω πολύ καλά και από πρώτο χέρι, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια λέσχη στην διοργάνωση ενός αγώνα. Μια αερολέσχη κάνει τα πάντα χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δεν κάνει όμως το ίδιο και ένας ιδιώτης και ούτε κανείς θα το ήθελε. Όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, λέσχες ή ιδιώτες? Γιατί αν αποφασίσουμε ιδιώτες πρέπει να ελέγχουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

φιλικά,
Δημήτρης Χριστόπουλος

diakofteos
EN A

Δημοσ.: 21

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Μάιος 26, 2004 9:52 am

Όντως ο αγώνας κυπέλλου δεν εντάσεται στον Εύαθλο και δεν μπορεί άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο. Ήδη έχει ζητηθεί από τους διοργανωτές του Ευάθλου να κάνουν τις σχετικές αλλαγές και φυσικά να σβήσουν την καταβολή των 50 ευρώ διότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο θέμα. Το μόνο ποσό που θα πληρώσουν οι αθλητές είναι τα 30 ευρώ στο σωματείο και μόνο. Μην πάει κανείς κατα λάθος και κάνει εγγραφή στον Εύαθλο.

Διοργανωτής του αγώνα είναι η Αερολέσχη Ιωαννίνων. Στη διοργάνωση θα βοηθήσει η Ε.Α.Π. και θα χορηγήσει κάποια έξοδα ο Εύαθλος μεταξύ των οποίων και την περισυλλογή. Ο Εύαθλος δεν καλύπτει όλα τα έξοδα της διοργάνωσης (όπως πιθανές αλλοδαπές καλλιτέχνιδες)!!!

badder

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Μάιος 26, 2004 3:31 pm

Το μήνυμα του orck : "deja vu" σβήστηκε από τον ίδιο. Γιατί το έσβησες Πάνο? Αφού πρόσφατα άρχισες να ασχολείσαι, μπορείς να έχεις deja vu?

badder

Δημοσίευσηαπό orck » Τετ Μάιος 26, 2004 4:04 pm

μολις χθες διαβαζα στο paragliding για τα προβληματα που υπηρχαν με τον περσινο ευαθλο

μου θυμισε λιγο παρομοιες καταστασεις

το εσβησα γιατι αμεσως μετα την αποστολη του μου φανηκε ατοπο και επειδη βαριεμαι να ξαναλεω ποιος ειμαι κλπ

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Μάιος 26, 2004 4:07 pm

Καλά, πάντως τα περσινά προβλήματα δεν έχουν σχέση με την φετινή κατάσταση.

Φέτος και ΝΟΤΑΜ έχουμε και κανένα πρόβλημα με την διοργάνωση και όλα είναι έτοιμα. Λογικά θα γίνει ένας πολύ ωραίος αγώνας σε ένα πανέμορφο μέρος. Εαν δεν έχεις πάει Κόνιτσα σου το συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι εκπληκτική εμπειρία.

badder

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Μάιος 26, 2004 7:16 pm

Ναι, ναι, για να σε γνωρίσουμε κιόλας

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό orck » Τετ Μάιος 26, 2004 10:44 pm

κιθαιρωνα αυτο
μετα απο την... αποτυχια του προηγουμενου Σαββατου να βρω την Αμφικλεια δεν παω πουθενα εκτος νομου αττικης (πηγα σε λιγααααακι διαφορετικο μερος :) )
αυτα ομως ειναι off topic

χαιρομαι πραγματικα που το κλιμα δεν ειναι πλεον το ιδιο
καλους αγωνες για ολους

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό sofia » Πέμ Μάιος 27, 2004 8:45 am

"Για το πρωτάθλημα του χρόνου με 8000 ευρω ο Αμαξάς προσφέρει εκτός από ρωσίδες και Αλβανούς για να ανοίγουν τα Αλεξίπτωτα στην απογείωση και να τα κλείνουν στην προσγείωση"

KΥΡΙΟΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ!!!!!
φερτε και ΡΩΣΟΥΣ!!!!! :cry:

sofia
EN B

Δημοσ.: 108

Δημοσίευσηαπό loxagos » Τρί Ιουν 01, 2004 12:50 pm

Η β’ κατηγόρια βαθμολογήθηκε με το δευτερόλεπτο (δέκατο του δευτερόλεπτου θα μπορούσα να πω)
δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο… 8O

ο τίτλος της φωτο είναι :
ο …παρατηρητής
[ img ]

:shock: dimitrios@rt
Για τίποτα μην είσαι σίγουρος!!!
loxagos
Competition

Δημοσ.: 527

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Τρί Ιουν 01, 2004 8:58 pm

Πολύ ωραία συλλογή φωτογραφιών και από το site της Πάτρας :
http://www.patras-paragliding.gr/ :wink: