coraxc έγραψε:Θα απαντήσω κατόπιν απαιτήσεως του γιου μου που διάβασε κατά λάθος τα κομψά σου σχόλια , αν και του διευκρίνισα ότι ο διάλογος πόσο μάλιστα η αντιπαράθεση με κολλημένα άτομα δεν βγάζει πουθενά .Μιχάλης είναι και αυτός , τι να κάνουμε

Χαίρομαι που έχω να κάνω με έναν άνθρωπο που τελικά μπορεί να γράψει συγκροτημένα και να με κάνει να σιγουρευτώ ότι είναι μορφωμένος και καλλιεργημένος
Φυσικά και του οφείλω μια συγνώμη
Σόρυ φίλε αν και αν διαβάσεις το μύνημα σου προσεκτικά θα δεις μια ειρωνία προς εμένα η οποία πηγάζει από την πεποίθηση ότι όσο και να προσπαθούμε και να κράζουμε δεν θα βγει τίποτα. Και ναι σου επέριψα λόγια άλλων απλά σου έχω προηγούμενα από την συζήτηση που έγινε πριν 5 μηνες που "γέλασες πολύ με τη πάρτυ μου". Με έβρισες ουσιαστικά και σόρυ αλλά ημουν προκατειλημένος απένταντι σου για αυτό. Αν είχες γράψει στο σημερινό ύφος σίγουρα άλλα θα διάβαζες από εμένα
Η γνώμη όλων με νοιάζει αρκεί να είναι τεκμηριωμένη ή απλά να έχει ένα ερωτηματικό στο τέλος
Στο συγκεκρημένο θέμα όμως έχω να σου απαντήσω ότι και οι δυο ενώσεις επενδυτών αιολικής ενέργειας έχουν ενημερωθεί για το θέμα και είναι διατεθημένες να εμπλακούν σε διάλογο. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΡΑ
Αν δεν κινηθεί η ομοσπονδία τώρα θα κινηθώ μόνος μου ελπίζω με τη βοήθεια σας
Και εξηγούμε...
Από ότι κατάλαβα σύμφωνα με τα λεγόμενα του kswift ουσιαστικά μας εμποδίζουν οι ανεμογγενήτριες που θα εγκατασταθούν στις άμεσες περιοχές απογειώσεων ή μέρη που πετάμε συχνά καθώς και τα καλώδια που θα μπουν κοντά σε σημεία που περνάμε κοντά στο έδαφος(προσγειώσεις και δυναμικό) Σωστά μιας και έχω περιορισμένη εμπειρία στο θέμα
Πρακτικά δημαδή το μόνο που μας μένει είναι να καταγράψουμε τα σημεία που μας ενοχλούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ , πολύ και λίγο.
Εάν αυτή η καταγραφή γίνει με την ευκαιρία του Κιθαιρώνα ακόμα καλύτερα νομίζω όλοι έχετε GPS και απλά θέλει μαρκάρισμα.
Ουσιαστικά πρέπει αυτά τα σημεία να μεταβιβαστούν από την ομοσπονδία στους φορείς που έχω καταγράψει με τον ακόλουθο τρόπο
Το κείμενο πρέπει απαραίτητα να ξεκινάει με τη φράση " Υποστηρίζουμε την επέκταση των ανανεσιμων μορφών ενέργειας και των ανεμογεννητριών" Γνώμη μου απλά οποιοσδήποτε φορέας δεν έχει ξεκινήσει έτσι και έχει ξεκινήσει με τη φράση " Οι ανεμογεννήτριες είναι πράγματα του διαβόλου" έχει χάσει.
Έχουν βαρεθεί να έχουν αντιπάλους από ψαράδες μέχρι παπάδες που δεν σηκώνουν κουβέντα. Εάν έχουμε τεκμηριωμένες προτάσεις και εμπλακούμε σε ένα διάλογο είναι διατεθειμένοι να ακούσουν. Το παν είναι να εμπλακείς σε διάλογο αλλιώς έχασες
Μπορεί να κανονιστεί ένα τέταρτο ομιλίας για τον πρόεδρο της ομοσπονδίας στο επόμενο συνέδριο και των δυο ενώσεων επενδυτών ΑΠΕ. Δεσμέυομαι για την βοήθειά μου στην αύξηση της βαρύτητας αυτής της ομιλίας και το ότι θα εμπλακεί σε διάλογο η ομοσπονδία άμεσα με όλους
Οι προτάσεις μου για την συνέχεια του κειμένου είναι: Να ενημερώνετε η ομοσπονδία για όλες τις επενδυτικές προτάσεις στα σημεία που έχε σημειώσει. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Να έχει δικαίωμα διαλόγου άμεσα με τους επενδυτές. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω τις ΥΠΑ (που πρέπει να υπογράψει για να γίνει αιολικό πάρκο) αλλά από ότι καταλαβαίνω μάλλον δεν...
Πιθανώς να φτάσουμε στο σημεο να ακυρώσουμε αιολικό πάρκο αλλά να έχετε υοπόψιν ότι εάν αυτό γίνει χωρίς πολύ σοβαρό λόγο θα τους βρίτε αντίπαλους. Και έχουν πολύ δύναμη γιατί πλεών είναι Big Business. Πάρα πολύ δύναμη.
Για τη φαση 2-3(μιλάμε για μετά το 2015 η φάση 3) του Κιθαιρώνα αλλά
και για όλα τα άλλα πάρκα στην Ελλάδα που ενοχλούν άλλες πτήσεις μπορούν να κατατεθούν συγκεκρημένες προτάσεις όπως:
Διακοπή λειτουργείας του πάρκου Σαββατοκύριακα και αργείες, ημέρες με μελτέμι απογεύματα του καλοκαιριού, σε αγώνες και άλλες ώρες που ξέρετε καλύτερα από εμένα με ένα τηλέφωνο από την απογειωση(υπάρχει προηγούμενο)
Αλλαγή χωροθέρτησης συγκεκρημένων ανεμογεννητριών στα σημεία που πετάμε πιο συχνά( ε μη μου πείτε ότι πάμε σε όλη την κορυφογραμμή)
Ακύρωση πάρκων σε επιλεγμένα σημεία
Αγορα με έξοδα του επενδυτή σύστημα μεταφοράς δεδομένων από τις ανεμογεννήτριες στην απογείωση για την ταχύτητα αέρα(υπήνεμα warning αλλά και πετάει-δεν πετάει)
Μερικά άλλα δεδομένα που ίσως δεν ξέρετε:
Το κόστος ανάπτυξης ενός αιολικού παρκου 10 MW είναι περίπου 1.500.000ευρο. Πριν καν ρίξεις μπετά. Με την κατασκευή φτάνει τα 10.000.000 ευρώ. Αυτό το κόστος είναι τόσο μεγάλο λόγο του ότι απλά από τα 10 πάρκα που μελετάς το ένα θα γίνει πραγματικότητα. Συμεριλαμβάνει χαρτούρα, μισθούς υπαλήλων και άλλα έξοδα τεχνικού εξοπλισμού. Στη φάση που είμαστε τα έχουν ξοδέψει αυτά τα λεφτά και το πάρκο δεν τους παίρνει να μην γίνει( η πρώτη φάση). Η κερδοφορεία του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και τους πάιρνει να δώσουν μέχρι 150.000 ευρώ για υπόγειο καλώδιο εάν καποιος του απειλήσει ότι "αν δεν το κάνεις υπόγειο θα αντιδράσω και θα σταματήσω μπουλντόζες" . Παραπάνω δεν νομίζω. Αν μιλάγαμε για Εύβοια τον έπερνε να δώσει και 1.000.000 για να μη χάσει τέτοιο πάρκο
Ολοι οι επενδυτές αιολικής ενέργειας έχουν βαρεθεί να χάνουν πάρκα για ηλίθιους λόγους που ένα παράδειγμα δίνω στον παρακάτω διάλογο που έτυχε σε μένα
- Αγαπητέ γιατί πιστεύετε ότι θα μειωθεί η κίνηση στο ξενοδοχείο σας αφού δεν φαινετε καν το αιολικό πάρκο από εκεί?
-Θα μειωθεί η κίνηση στο ξενοδοχείο μου
- Αγαπητέ γιατί πιστεύετε ότι θα μειωθεί η κίνηση στο ξενοδοχείο σας αφού απέχει 25 χλμ και δεν έρχονται καν από εκεί οι καλεσμένοι σας?
- Αγαπητέ γιατί πιστεύετε ότι θα μειωθεί η κίνηση στο ξενοδοχείο σας αφού καν δεν θα ξέρουν οι επισκέπετες ότι υπάρχει αιολικό πάρκο
?
- Αγαπητέ γιατί πιστεύετε ότι θα μειωθεί η κίνηση στο ξενοδοχείο σας αφού πουθενά στον κόσμο δεν έχει μειωθεί η κίνηση σε αντίστοιχη περίπτωση?
- Αγαπητέ μήπως να συζητήσουμε που σας βολεύει να βάλουμε τις ανεμογεννήτριες ώστε να μη σας ενοχλούνε?
Το αποτέλεσμα: Υστερα από δυο χρόνια που μας καθυστέρησε στο ΣΤΕ και στήσαμε και αλλάξαμε την χωροθέτηση επίτηδες να φαίνονται από το ξενοδοχείο του
Εχω και φοβερό διάλογο με ψαράδες για πάρκο που απείχε 6 χλμ από τη θάλασσα και ήταν βέβαιοι ότι ενοχλούσε τα ψάρια...αυτοί πείστηκαν με καινούργιες βάρκες
Καθε Ελληνικό βουνό έχει αίτηση για άδεια επάνω του(ακόμα γελάμε με την αίτηση του Λυκαβητού). ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ. ΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ τουλάχιστον αυτές που είναι σε κορφές. Το 80% δεν θα γίνουν ποτέ λόγο ασθενών ανέμων και τα υπόλοιπα για εκατοντάδες άλλους λόγους. Το 1% θα γίνουν. Ας δούμε ποια ενοχλούνε και ας τα σταματήσουμε ή να τα αλλάξουμε τώρα
Υπογραφές σωστά κείμενα και διάλογος χωρίς υπεροβολές
Με εκίμηση
Μιχάλης Ζιώτης
Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ MSc MSc (ναι ρε δυο έχω)
Πρώην προιστάμενος τμήματος ενέργειας μεγάλης Ελληνικής τεχνικής εταιρίας με επιτυχή υλοποίηση προγράμματος 35MW σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας πάγωσε τον Μαρτιο του 2004 λόγο του ότι η εταιρία αντιπμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας από την καθυστέρηση πληρωμής έργων από το Ελληνικό δημόσιο(ακόμα τα περιμένει).
Το τμήμα έχει διαλυθεί μέχρι νεωτέρας
Τη συγκεκρημένη χρονική στιγμή εργάζομαι σαν project manager σε μεγάλα πετρελαικά έργα στη Λιβύη
Υ.Σ. Το Καντήλι το έχει κόψει ο Στρατός Διονύσι και δεν έχει και πολύ αέρα εκεί
Slavek η Αμφίκλεια είναι ΟΚ λογο απόστασης από κατοικημένη περιοχή και Εθνικού Δρυμού
GUS η Έδεσσα και ο Προφήτης είναι ΟΚ
Το Υπατο είναι ΟΚ
Η Σαρωνιδα είναι ΟΚ(και αυτή έφαγε άδεια στην κορφή αλλά λόγο κατοικημένης περιοχής κόπηκε)
Για τα υπόλοιπα δεν έχω ιδέα
Αυτά για σήμερα πάω να πετάξω Καντηλάκι...ελπίζω σε ενημέρωση από την ομοσπονδία την Δευτέρα για τη σημερινή συνάντηση αλλιώς φίλε hustler ξεκινάμε μόνοι μας την προσπάθεια. Καμία διάσπαση δυνάμεων...απλά όταν διαβάζω από μέλος του Δ.Σ. που περιμένω να προστατέψει τα συμφέροντα μου ΒΛΑΚΕΙΕΣ πρέπει να κάνω ότι μπορώ για να προστατέψω τα συμφέροντα μου
Και έχω να πετάξω δυο μήνες καταλαβαίνετε αρχίσαν τα στερητικά και τα νεύρα