Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 5:08 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Τραυματισμός;

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Τραυματισμός;

Δημοσίευσηαπό adreas » Τρί Απρ 26, 2005 7:47 pm

Η σημερινή Καθημερινή γράφει τα εξής (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 005_141909):

"37XPONOΣ ΣOBAPA TPAYMATIAΣ

Πτώση με αλεξίπτωτο

Στο νοσοκομείο Ξάνθης νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στην σπονδυλική στήλη ένας 37χρονος από την Aλεξανδρούπολη. Tραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εξάσκησης με αλεξίπτωτο πλαγιάς έξω από τους Tοξότες της Ξάνθης, έχασε τον έλεγχο και έπεσε στο έδαφος."

Ξέρει κάποιος σε τι αναφέρεται αυτό το άρθρο;

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Απρ 26, 2005 8:49 pm

Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για πιλότο που εκπαιδευόταν από κάποιον που δεν είναι εκπαιδευτής αλλά εκπαιδεύει κόσμο στην Αλεξανδρούπολη. Ο άτυχος πιλότος είναι από την Ξάνθη και το ατύχημα μάλλον έγινε στην Έδεσσα. Ο "εκπαιδευτής" (που δεν είναι καν ενταγμένος ως πιλότος στο ελληνικό σύστημα) εκπαιδεύτηκε ως πιλότος στη Βουλγαρία και κάνει εδώ και καιρό μαθήματα στην Αλεξανδρούπολη με την ανοχή του τοπικού σωματείου.

Το ατύχημα προήλθε μάλλον από πτήση σε υπήνεμη περιοχή. Ο πιλότος δεν είχε εφεδρικό και η πτώση ήταν από 300 μέτρα ύψος. το γεγονός ότι είναι αθλητικός τύπος τον έσωσε. Αυτή τη στιγμή είναι σε σοβαρή κατάσταση με κατάγματα στη σπονδυλική στήλη.

Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν είναι διασταυρωμένα.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Τρί Απρ 26, 2005 9:19 pm

Παραθέτω αυτά που έγραφα σε διπλανό thread:
Αν θέλουμε οι νέοι να εντάσονται στο σύστημα που έχουμε επιλέξει πρέπει να το προσέξουμε αυτό γιατί αλλιως τους πηγαίνουμε χωρίς να έχουν κάνει κάποιο λάθος από εξεταστική σε εξεταστική(βλεπε ταλαιπωρία κ έξοδα) αποθαρρύνοντάς τους τελικά τόσο στο να ενταχθούν όσο και στο να συνεχίσουν, οπότε αντίο αυριανοί νόμιμοι εκπαιδευτές.

Δυστυχώς δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι μου. Και αν αυτό δεν είναι εποικοδομητική κριτική τότε ποιά είναι?
Με τις υγείες μας!

'Paragliding and Aviation' blog
http://drflight.blogspot.com/
Vangelis 'drflight' Patra.
DrFlight
Competition

Δημοσ.: 313

Δημοσίευσηαπό jelis » Τετ Απρ 27, 2005 1:09 am

Και με εμας που θέλουμε να μάθουμε να πετάμε !!! Θα πρέπει να μας αποθαρύνει αυτό το συμβάν. Τι θα πρέπει να προσέχουμε.

jelis
EN A

Δημοσ.: 10

Δημοσίευσηαπό apo » Τετ Απρ 27, 2005 5:54 am

[quote="badder"]Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για πιλότο που εκπαιδευόταν από κάποιον που δεν είναι εκπαιδευτής αλλά εκπαιδεύει κόσμο στην Αλεξανδρούπολη......
Υποψιάζομαι οτι έχει κι αλλού τέτοιους "εκπαιδευτές"...
Ερώτηση: καλά η τοπικοί τον άφηναν, οι ξετοπικοί το γνώριζαν ( ; ) και αυτοί τον άφηναν; λέω εγώ, μήπως πρέπει να πάρει θέση η ομοσπονδία και εν τέλη, μήπως είναι ώρα να πάρει κανενός το σκαλπ, έτσι για παραδειγματισμό προς άλλους επίδοξους εκπαιδευτές που δεν είναι εκπαιδευτές; εχει νομικό "έννομο συμφέρον" για κάτι τέτοιο η μπά;

apo
EN A

Δημοσ.: 19

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Απρ 27, 2005 10:07 am

jelis έγραψε:Και με εμας που θέλουμε να μάθουμε να πετάμε !!! Θα πρέπει να μας αποθαρύνει αυτό το συμβάν. Τι θα πρέπει να προσέχουμε.

Να μη σας απονθαρύνει ένα τέτοιο γεγονός. Εαν εκπαιδεύεσαι με ένα έμπειρο και αναγνωρισμένο εκπαιδευτή θα έχεις την προσοχή και την ασφάλεια που χρειάζεσαι. Και χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες μπορώ να σου πω σίγουρα ότι με έναν σωστό εκπαιδευτή δεν θα πέταγε χωρίς εφεδρικό.

Φαντάσου να κάνεις μαθήματα για μηχανή, να μήν έχεις ξαναοδηγήσει ποτέ και να βγαίνεις στην κίνηση χωρίς κράνος με κοντομάνικο και σορτσάκι.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό achim » Τετ Απρ 27, 2005 11:51 am

Όταν πας να μάθεις οδήγηση,βλέπεις το πτυχίο του δασκάλου στο τοίχο.Όταν πας σε γιατρό η δικηγόρο το ίδιο.

Γιατί ρε μεγάλε όταν πας για παραπέντε δε ζητάς να δεις το πτυχίο προπονητή?
Γιατί όταν πρόκειτε να ανέβεις σε ένα διθέσιο δε ζητάς να δεις το πτυχίο ικανότητας για διθέσιο?
Ποιός περιμένεις να ενδιαφερθεί για την ασφαλειά σου αν εσύ αδιαφορείς?

Πρόκειτε να πετάξεις με αλεξίπτωτο? Έχεις ενα τεράστιο όγκο πληροφόρησης στο διαδύκτιο που θα σου δώσει πλήρη εικόνα για το πως γίνεται σωστά.

Πρίν απο την ομοσπονδία, πρίν απο την επιτροπή και πρίν το τοπικό σωματείο, εσύ είσαι αυτός που θα φροντίσεις για την ασφαλειά σου ούτος ώστε να μη φτάσει να ασχοληθούν αυτοί για σένα.

Τέλος : μαιμούδες εκπαιδευτές υπηρχαν και εφόσον το σύστημα θα μπάζει θα υπάρχουν.
όπως επίσης υπάρχουν και άσχετοι εκπεδευτές μέ πτυχίο (έλα μωρέ αυτός είναι καλό παιδί και κολητός ας του δώσουμε το πτυχίο).

Να μην είστε καχύποπτοι γιατί θα χάσετε τη μαγεία. Πρέπει όμως να είστε πάντα υποψιασμένοι.

Περαστικά στον φίλο.

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Δημοσίευσηαπό andread » Τετ Απρ 27, 2005 12:49 pm

Το περιστατικό έγινε όπως τα λέει η εφημερίδα (παράξενο !!!)
Χτύπησε όντως στην πλάτη αλλά από ότι κατάλαβα (σπασμένο τηλ) δεν εγχειρίστηκε αλλα θα μείνει για αρκετό καιρό ξαπλα.

Περαστικά.

andread

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό adreas » Τετ Απρ 27, 2005 1:07 pm

Αμάν Παναγίτσα μου'τι ήθελα και άρχισα το thread. Μια ερώτηση έκανα και αρχίσατε να δαγκώνετε χωρίς καν να ξέρετε τι έγινε. Πολλά νεύρα ρε γαμώτο οι έλληνες, γιατί έτσι;

Εάν υπήρχε δόλος στην υπόθεση από πλευράς του εκπαιδευτή έχουν κάποιο δίκιο οι φωνακλάδες. Αλλά μπορεί απλά ο τύπος να ήτανε ο μπατζανάκης του. Ένα κάρο "μπορεί" μπαρούν να μπουν εδώ. Τι σας φταίει η ομοσπονδία, το κράτος, το ΝΑΤΟ και ο Darth Vader, θα στήσουμε ένα μπάτσο σε κάθε πλαγιά να κοιτάει τα χαρτιά όποιου κουβαλάει μεγάλο σάκο;

Τώρα, σηκώστε χέρια όσοι έχετε κάνει έστω και μια πτήση με παρα5. Ένα, δύο,... πολύς κόσμος, μπράβο παιδιά, μακάρι να μπορούσα να πω κι εγώ το ίδιο που έχω ξεχάσει πώς είναι οι μέρες χωρίς βροχή. Ποιός θα μου πει τι κάνουμε με τα υπήνεμα; Δεν πάμε εάν μπορούμε να το αποφύγουμε; Και πότε το μάθαμε αυτό; Από τα πρώτα πράματα που μαθαίνει κανείς πριν καλά καλά μάθει τι θα πει αρντάνη; Σωστό μου ακούγεται.

Για αναρωτηθείτε λιγουλάκι, εάν αυτός ήταν ο λόγος του ατυχήματος, υπάρχει περίπτωση ο "εκπαιδευτής" να ήτανε τόσο στόκος που να μην ξέρει αυτό το τόσο βασικό εάν είχε κάνει έστω και 5 πτήσεις; Τώρα πώς βρέθηκε, εάν βρέθηκε, ο μαθητής εκεί μέσα, αργά η γρήγορα θα το μάθουμε. Μέχρι τότε ηρεμήστε, χαλαρώστε και έχετε πίστη στους εκπαιδευτές σας, κάτι ξέρουν οι άνθρωποι κι αμα σας γκρεμοτσακίσουνε τουλάχιστον θα έχετε να λέτε ότι πήγατε από κάτι πιο ενδιαφέρον από μηχανάκι που έχει ξεκληρίσει τη μισή Ελλάδα και όλοι μας λίγο πολύ μάθαμε στη ζούλα χωρίς όχι μόνο κράνος, ούτε σώβρακο.

Κυρίες και κύριοι κουτσομπόληδες του forum με επαφές στη Βόρεια Ελλάδα, σειρά σας τώρα να μας φέρετε μια σωστή ανταπόκριση από τον τόπο του συμβάντος.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό achim » Τετ Απρ 27, 2005 4:26 pm

Δεν μας παίρνει να κάνουμε αστειάκια του τύπου"ήτανε ο μπατζανάκης του" γιατί αν ήταν ο αδελφός σου στο νοσοκομείο και όχι κάποιος κύριος "Χ" θα μιλούσες διαφορετικά.
Εγώ όμως θα έλεγα τα ίδια.
Και επειδή δε σε ξέρω φίλε Adreas και θα ήθελα να ξέρω με ποιόν μιλάω είμαι ο Ιωακείμ Σκόνδρας χρόνια εκπαιδευτής στο χώρο και αν μη τι άλλο έχω όλο το δικαίωμα να παίρνω σκεπτόμενη θέση σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου στο οποίο λειτουργώ καθημερινά.

ΥΓ. Ζητώ να μή παρεξηγηθώ με κάποιους φίλους που ενώ δεν είναι εκπαιδευτές , (γιατί απο το 1997 και έπειτα κανείς δε φρόντησε να συνεχίσει η παραγωγή νέων εκπαιδευτών), και ξέρω ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά, κινούμενοι πολύ ενεργά μέσα στο χώρο.
Μιλώ για αυτούς που δεν ξέρει ούτε η μάνα τους ότι πετούν με παραπέντε, αυτοβαφτίζονται εκπαιδευτές και παίρνουν στο λαιμό τους κάθε καλόπιστο υποψήφιο αλεξιπτωτιστή.

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Δημοσίευσηαπό orck » Τετ Απρ 27, 2005 4:43 pm

ειλικρινα δεν καταλαβαινω
απο την μια λες οτι θα πρεπει να ζηταμε αποδειξεις οτι ο ανθρωπος που θα μας πεταξει με το διπλο η θα μας εκπαιδευσει οντως γνωριζει τι κανει (προφανος δειχνοντας μας καποιο χαρτι απο την ΕΑΠ φανταζομαι)

και απο την αλλη οκ δεν πειραζει για καποιους που δεν εχουν αδεια (επειδη δεν ξαναγιναν εξετασεις) γιατι κανουν καλα την δουλεια τους

τελικα ποιος θα κρινει αν καποιος κανει καλα την δουλεια του; και τι θα πρεπει να ζητανε οι νεοι στο χωρο

ΥΓ με λενε Μενεγατο Παναγιωτη

achim έγραψε:ΥΓ. Ζητώ να μή παρεξηγηθώ με κάποιους φίλους που ενώ δεν είναι εκπαιδευτές , (γιατί απο το 1997 και έπειτα κανείς δε φρόντησε να συνεχίσει η παραγωγή νέων εκπαιδευτών), και ξέρω ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά, κινούμενοι πολύ ενεργά μέσα στο χώρο.
Μιλώ για αυτούς που δεν ξέρει ούτε η μάνα τους ότι πετούν με παραπέντε, αυτοβαφτίζονται εκπαιδευτές και παίρνουν στο λαιμό τους κάθε καλόπιστο υποψήφιο αλεξιπτωτιστή.

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό guru » Τετ Απρ 27, 2005 6:37 pm

Achim πετάς αρκετά χρόνια και φαίνεται ότι έχεις ξεχάσει την ψυχολογία του ψάρακα που πάει για διθέσια ή για εκπαίδευση, και βλέπει αυτόν που τον βοηθά σαν θεό.

Αν δεν είχε ο γιατρός το δίπλωμά του στην κορνίζα, σιγά μη του το ζήταγε κανείς μας. Εγώ προσωπικά δεν έχω ζητήσει κανενός επαγγελματία το δίπλωμα και ούτε και μου το έχει ζητήσει κανείς για εκπαιδεύσεις και διθέσια.
Όταν απευθυνόμαστε στους εξπέρ, είμαστε σε μειονεκτική θέση και ελπίζουμε ότι το σύστημα θα μας προφυλάξει.

Ναι, το σύστημά μας θέλει βελτίωση αλλά πως??? Μεγάλη κουβέντα.

Ας αρχίσουμε με το προσωπικό μας παράδειγμα. Είναι το μόνο που ελέγχουμε απόλυτα.
Να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια για διοργάνωση και να μην πυροβολούμε αυτούς που βοηθάν. Ότι θέλουμε να βελτιωθεί ας ρωτήσουμε την λέσχη μας για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Όποιον συναντήσουμε στο βουνό ας προσπαθήσουμε να τον προσεγγίσουμε και να τον βοηθήσουμε.

Μεγάλε JFK θα παραφράσω το ρητό σου:
Μη ρωτάς το τι μπορεί να κάνει η Ε.Α.Π. (κλπ) για εσένα, αλλά το τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτή.

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό adreas » Τετ Απρ 27, 2005 11:02 pm

Γεια χαρά Ιωακείμ. Ο Αντρέας ο Γαζής είμαι και παρακαλώ να μη συγχίζεται το όνομα μου με αυτό λιγότερο τριχωτών Αντρέηδων. Πάμε παρακάτω:

Αν και γενικά μόνο αστειάκια κάνω, πραγματικά δε βλέπω το αστείο όταν λέω ότι ο μαθητής μπορεί να ήτανε ο μπατζανάκης του εκπαιδευτή. Πάντως μπορείς να μείνεις ήσυχος ότι εάν ήταν δικός μου άνθρωπος η και εγώ στην ίδια θέση δε θα έχανα την ευκαιρεία για καλαμπούρι. Εάν κάποιος χάνει το χιούμορ του μόνο και μόνο επειδή γνωστός του μπήκε σε μια ορθοπεδική είναι μέγας βλαξ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, συμφωνώ ότι αν κάποιος πάρει κάποιον άσχετο στο λαιμό του τότε ντροπή του. Αυτή η φράση όμως, όπως λέω στο προηγούμενο post, υποδηλώνει δόλο, ότι ο εκπαιδευτής δηλαδή πουλάει φούμαρα στο μαθητή σχετικά με τις ικανότητες του για να του φάει τα λεφτά. Εάν όμως τα πράματα δεν έγιναν έτσι (λ.χ. εάν ο μαθητής ήταν μπατζανάκης του, πάλι δεν το βρίσκω αστείο αυτό, δε μπορώ να καταλάβω ρε γαμώτο, κάτι μου διαφεύγει), τότε ο εκπαιδευτής δε φταίει και πολύ, πλην χοντρής πατάτας στην εκπαίδευση, ασχέτως εάν έχει άδεια (αφού απ' ότι κατάλαβα, εδώ και σχεδόν 10 χρόνια κανείς καινούριος εκπαιδευτής δεν έχει γραφτεί στα κιτάπια).

Όσον αφορά της πτήσεις με διπλό, προσωπικά δε θα πολυέσκαγα για το δίπλωμα του πιλότου. Σε όσο κίνδυνο μπαίνω εγώ μπαίνει κι αυτός, προτιμώ να βασιστώ στο ένστικτο αυτοσυντήρησης του παρά στο οποιοδήποτε χαρτί. Οι γιατροί που ανέφερε ο guru είναι επίσης πολύ καλή σύγκριση. Αν ακούσω καλά λόγια από κάποιον που εμπιστεύομαι για κάποιο γιατρό, αυτό με ενδιαφέρει πιο πολύ από το εάν έχει τα "σωστά" χαρτιά, μπορεί να είναι και Ουκρανός, τι θα πει αυτό, δεν έχουνε γιατρούς οι Ουκρανοί? Δυστυχώς ή ευτυχώς, το όνομα που θα κάνεις είναι πιστεύω πιο σημαντικό στο χώρο σου από τα χαρτιά σου, ειδικά στην Ελλάδα που οποιαδήποτε επαφή με το δημόσιο είναι εφιάλτης (αν και αυτό δεν πολυισχύει ακόμα στο παρα5).

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό ex_hustler » Πέμ Απρ 28, 2005 12:11 am

badder έγραψε:Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για πιλότο που εκπαιδευόταν από κάποιον που δεν είναι εκπαιδευτής αλλά εκπαιδεύει κόσμο στην Αλεξανδρούπολη. Ο άτυχος πιλότος είναι από την Ξάνθη και το ατύχημα μάλλον έγινε στην Έδεσσα. Ο "εκπαιδευτής" (που δεν είναι καν ενταγμένος ως πιλότος στο ελληνικό σύστημα) εκπαιδεύτηκε ως πιλότος στη Βουλγαρία και κάνει εδώ και καιρό μαθήματα στην Αλεξανδρούπολη με την ανοχή του τοπικού σωματείου.

Το ατύχημα προήλθε μάλλον από πτήση σε υπήνεμη περιοχή. Ο πιλότος δεν είχε εφεδρικό και η πτώση ήταν από 300 μέτρα ύψος. το γεγονός ότι είναι αθλητικός τύπος τον έσωσε. Αυτή τη στιγμή είναι σε σοβαρή κατάσταση με κατάγματα στη σπονδυλική στήλη.

Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν είναι διασταυρωμένα.

Νεότερες πληροφορίες υπάρχουν σχετικά με το ατύχημα αυτό?
Λείπουν από τη περιγραφή του ατυχήματος σημαντικά στοιχεία που
αξίζει να μάθουμε όπως :
- Τι αλεξίπτωτο πέταγε?
- Σε τι κατάσταση ήταν το αλεξίπτωτο?
- Ήταν πτήση εκπαιδευσης για αρχάριο (του τύπου "ο δάσκαλος με οδηγεί
σαν τηλεκατευθυνόμενο μέχρι την προσγείωση γιατί είμαι ακόμη πολύ
στραβός") ??
- Ο εκπαιδευτής παρακολουθούσε τη πτήση του τη στιγμή εκείνη?
- Χρησιμοποιούσαν VHF ο πιλότος και ο εκπαιδευόμενος?

Το ότι ο εκπαιδευτής άφησε το μαθητή να πετάξει χωρίς εφεδρικό το βρίσκω τουλάχιστον αχαρακτήριστο..

Περαστικά του πιλότου... και μή χειρότερα! τι άλλο να πω...

ex_hustler
EN B

Δημοσ.: 67

Δημοσίευσηαπό jelis » Πέμ Απρ 28, 2005 12:42 am

Τελικά είναι θέμα το πόσο ευσυνήδητος είναι ο κάθ' ένας μας. Τι θα πει "μπορεί να ήταν μπατζανάκης του" , δεν δικαιολογεί την πτήση χωρίς εφεδρικό νομίζω. Δεν κάνει κανείς πειράματα ούτε και ρισκάρει αν θα συμβεί ότιδήποτε. Ακόμη χειρότερο είναι να σκέφτεται κανείς το "σιγά μη τύχει σε μένα". Φυσικά και μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε. Η εφαρμογή των κανόνων σε όλους τους χώρους , στα χόμπι , στα αθλήματα , οπουδήποτε είναι το Α και το Ω , και δεν μπορεί κανένας να τους αγνοεί. Στην οδήγηση για παράδειγμα , παραβαίνεις το STOP και χτυπάς με κάποιον άλλο ο οποίος έχει την ατυχία να χτυπήσει στο τιμόνι και να σπάσει τα μούτρα του. Έχουμε παραβίασει κανόνα και ατύχημα και φταίει ο ασυνείδητος που πέρασε το STOP χωρίς να σταματήσει. Είναι και θέμα παιδείας. Σε μερικά χρόνια δεν θα χρειάζεται να ζητάμε διπλώματα γιατρών , εκπαιδευτών κ.λ.π. , θα μας τα δείχνουν μόνοι τους. (κύριοι γεια σας είμαι το Χ και αυτά τα χαρτιά δείχνουν ότι μπορώ να σε κάνω καλά , να σε μάθω να πετάς κ.λ.π.) αυτό είναι και το σωστό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί κάποιος να αγνοεί κανόνες μόνο και μόνο για 400 ή 500 ευρώ.

Και φυσικά θα πρέπει να έρθουν στο φως από έγκυρη πηγή όλες οι συνθήκες για το ατύχημα.

Ας ελπίσουμε ότι είναι και το τελευταίο ατύχημα που συμβαίνει και φυσικά περαστικά του ανθρώπου.

jelis
EN A

Δημοσ.: 10

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες