Ημερομηνία Κυρ Δεκ 05, 2021 10:37 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Εργαλεία για ανάλυση πτήσεων

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Εργαλεία για ανάλυση πτήσεων

Δημοσίευσηαπό Θεόδωρος Ανάγνος » Δευτ Μάιος 04, 2020 3:13 pm

Η απαγόρευση πτήσεων λόγω κορονογιού, με έκανε να διαβάσω για ακόμη μια φορά την διαδικασία για ανάλυση μιας πτήσης με σκοπό να γίνω καλύτερος πιλότος (για μενα φυσικά, όχι για να φανώ στους άλλους συν-πιλότους μου).

Χρησιμοποίησα αυτή την μέθοδο εδώ: https://flybubble.com/blog/xc-secrets-learning-from-tracklogs για να αναλύσω καθε κομμάτι απο πτήσεις που έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Ο συγκεκριμένος ιστότοπος έχει κι άλλα πολλά καλούδια στα αγγλικά. Αν και είναι όλα στα αγγλικά, μια απλή μετάφραση με το google translate για παράδειγμα, βοηθάει να καταλάβει κανείς το κείμενο.

Ακόμη, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ακόμη ένα εργαλείο https://xcanalytics.fr/en/, το οποίο δίνει αρκετές πληροφορίες για διαφορετικές φάσης της πτήσης, όπως π.χ. η απόδοση της ανεμοπορίας, της ικανότητας να θερμικάρω αποδοτικά.

Για τους φίλου νέους πιλότους σαν κι εμένα: Νομίζω, είναι πολύ πιο σημαντικό ένας νέος πιλότος, να εστιάσει σε αυτούς τους "τεχνικούς" στόχους για να γίνει πολύ καλύτερος πιλότος, και όχι στο πόσα χιλιόμετρα θα πετάξει για να ανεβάσει την πτήση του καμαρώνοντας μετα στους φίλους του. (Μου ήταν αρκετά δύσκολο να καταλάβω τον λόγο που οι πιο έμπειροι πιλότοι απο εμένα πάντα μου λένε να βάλω ώρες ποιοτικών πτήσεων και όχι να βιαστώ να πάω σε αλεξίπτωτο μεγαλύτερης κατηγορίας που πιθανώς μπορώ να το χειριστώ αλλα δεν μπορώ να το εκμεταλευτώ στο έπακρο.)

Καλές πτήσεις,
Θοδωρής

Θεόδωρος Ανάγνος
DHV1
 
Δημοσ.: 9

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Majestic-12 [Bot] και 5 επισκέπτες