Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 3:41 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Waving from above!

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Waving from above!

Δημοσίευσηαπό N1K » Τετ Ιουν 29, 2005 2:46 pm

Γεια σας και καλως σας βρηκα! Ειμαι 22 ετων και θα ηθελα να ασχοληθω με το paragliding! Eιμαι εντελως αρχαριος. Παλαιοτερα εχω ασχοληθει με πολλα αθληματα. Το τελευταιο ηταν τριαθλο για 3χρονια που όμως αναγκαστηκα να το αφησω λογω ελλειψης χρονου για τη σχολη μου.. Μπορειτε να μου πειτε το κοστος για να ξεκινησει καποιος? Απο οτι διαβασα στο freedom γαλατσιου o εξοπλισμος διατιθεται δωρεαν στην αρχη! Τι επιπλεον χρειαζεται?

Ευχαριστωωω! :D

N1K
EN A

Δημοσ.: 6

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Ιουν 29, 2005 2:54 pm

Καλώς τον...

Για να ξεκινήσεις χρειάζεσαι μια σχολή αναγνωρισμένη από την ΕΛΑΟ. Έχεις ήδη βρει μία απ'οτι βλέπω. Το κόστος θα στο πει ο εκπαιδευτής αλλά σε γενικές γραμμές κυμαίνεται από 400 εως 500 ευρώ για την βασική εκπαίδευση.

Επίσης χρειάζεσαι και ελεύθερο χρόνο, κυριώς σαββατοκύριακα. Τα πρώτα 4-5 είναι σημαντικά, και αν έχεις και καμια καθημερινή απόγευμα ακόμα καλύτερα.

Ο εξοπλισμός της εκπαίδευσης διατίθεται από όλες τις σχολές. Εσύ χρειάζετε να φοράς μποτάκι για βουνό και καλό είναι να φοράς μακρύ παντελόνι και να έχεις μαζί σου και κάποιο μπουφάν ή μακρυμάνικη μπλούζα.

Τα υπόλοιπα από την σχολή σου... :)

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό orck » Τετ Ιουν 29, 2005 2:58 pm

φανταζομαι οτι αυτο θα σε καλυψει
http://www.sky.gr/modules.php?name=Foru ... opic&t=678
και καλες πτησεις :)

ΙΔΕΑ θα ηταν καλο να ειχε το site ενα πολυχρωμο φανταχτερο link στην πρωτη σελιδα για να τραβαει τα βλεματα των περαστικων-αρχαριων που ενδιαφερονται να ασχοληθουν αλλα δεν ξερουν πως να το κανουν

ειμαι σιγουρος οτι πολλοι δεν μπαινουν καν στον κοπο να γραψουν στο φορουμ την ερωτηση τους

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό N1K » Τετ Ιουν 29, 2005 3:12 pm

ναι το διαβασα το θεμα στο link οrck! Yπαρχει τροπος να μειωθει κάπως το κοστος ρε παιδια? Φοιτητουμπας ειμαι!

N1K
EN A

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Ιουν 29, 2005 3:34 pm

Ν1Κ αυτό είναι ένα θέμα που θα το συζητήσεις με τον εκπαιδευτή.

Παναγιώτη πολύ σωστή παρατήρηση. Φροντίσαμε σχετικά με εικονίδιο στη πρώτη σελίδα.

badder

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Ιουν 29, 2005 3:36 pm

badder έγραψε:Παναγιώτη πολύ σωστή παρατήρηση. Φροντίσαμε σχετικά με εικονίδιο στη πρώτη σελίδα.

Τι κάναμε; :?:

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Ιουν 29, 2005 3:38 pm

βάλαμε εικονίδιο με λινκ για τις σχολές.

Θα πάρω την παντόφλα του ΜΙΚ και θα σε βαράω στη διαδρομή μέχρι Κιθαιρώνα.

badder

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Ιουν 29, 2005 3:49 pm

Και γω γιατί δεν το βλέπω;

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Ιουν 29, 2005 4:09 pm

γιατί είναι καλά κρυμένο

badder

Δημοσίευσηαπό N1K » Τετ Ιουν 29, 2005 4:57 pm

ωραιο το εικονιδιο! εγω πηγα να δω το τεστ των εξετάσεων και οι ερωτησεις μεσα στο πλαισιο φαινονται με αγνωστους χαρακτήρες..
μηπως επειδη μπαινω με firefox?

N1K
EN A

Δημοσίευσηαπό adreas » Τετ Ιουν 29, 2005 5:23 pm

Μπα, κι εγώ με την πυραλεπού μπαίνω κι από Linux. Μάλλον κάτι άλλο φταίει.

Ωπ! Άκυρο, admins, πρόβλημα στο:

http://www.sky.gr/modules.php?name=Sect ... e&artid=20

με την αλεπού της φωτιάς.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Ιουν 30, 2005 10:49 am

Οκ, Το προηγούμενο τεστ (που ήταν και το πρώτο που είχε φτιαχτεί για online χρήση) είχε κάποια προβλήματα συμβατότητας με την αλεπού.

Για αυτό λοιπόν αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα του κόσμου και σας παρουσιάζουμε την νέα έκδοση τεστ με δυνατότητες επιλογής επιπέδου, αριθμού ερωτήσεων, και εκτύπωση. http://www.sky.gr/modules.php?name=Sect ... e&artid=20

Είναι το επίσημο τεστ για τις εξετάσεις.

badder

Δημοσίευσηαπό adreas » Πέμ Ιουν 30, 2005 3:33 pm

Εύγε, τι πρωτοκλασσάτο support ειναι αυτό? Εάν ήταν έτσι και η Microsoft δε θα την έβριζε όλος ο κόσμος.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Ιουν 30, 2005 3:45 pm

Ρίξαμε και μια αλλαγή στα κεντρικά links στην επάνω μπάρα για να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε κάποια βασικά πράγματα και γενικά θα κάνουμε κάποιες αλλαγές.

Άν έχετε προτάσεις γράφτε σχετικά στο helpdesk και ότι μπορούμε θα το κάνουμαι.

badder

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Ιουν 30, 2005 3:45 pm

ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΛΕΙΟ

Θα τα στείλεις σπίτι τα Π.Π. ή θες φωτογραφία πρώτα :?:

Εάν πάντως υπήρχε και η επεξήγηση σε αυτές τις απαντήσεις θα ήταν ότι πιο καλό για διάβασμα. Πολλές από τις ερωτήσεις καταφέρνω να τις αντιστοιχίσω με σημεία του βιβλίου του Κονιαμού άλλες πάλι όχι.

Είναι βγαλμένες από κάποιο ολοκληρωμένο κείμενο(ύλη για διαβάσμα) ή από θεία έμπνευση :?:

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό adreas » Πέμ Ιουν 30, 2005 3:49 pm

Ώπα, αλεπουδοπρόβλημα νούμερο 2. Καλά όλα μέχρι να πατήσεις το κουμπί για Υποβολή Απαντήσεων. Οι βαθμοί που βγαίνουν αριστερά από τα κουτάκια βγάζουνε αμετάφραστα strings ( π.χ. &nbsp6).

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Ιουν 30, 2005 3:57 pm

ναι πρέπει να γίνει μια μικρή διόρθωση αλλά δεν ενοχλεί τη βαθμολόγηση το non breaking space (κενό) απλά βγάζει το &nbsp μόνο στο firefox.

πιο ειδικός για τη συγκεκριμένη διόρθωση είναι ο norad.

badder

Δημοσίευσηαπό N1K » Πέμ Ιουν 30, 2005 4:08 pm

παιδια γινεται καποιος να παρακαμψει μερικα μαθηματα απο την εκπαιδευση ωστε να πληρωσει λιγοτερα και να πεταξει γρηγοροτερα?

μη μου πειτε να το κανονισω &αυτο με τον εκπαιδευτη.. ενημερωτικα ρωταω..

N1K
EN A

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Ιουν 30, 2005 4:11 pm

φαντάσου να πας να μάθεις να οδηγάς μηχανή και να πείς στη σχολή ας μην κάνουμε μάθημα για τα σήματα, τις στροφές και την αλλαγή ταχυτήτων. Απλώς δείξε μου πως παίρνει μπρος και πες μου τι σου χρωστάω...

Δεν πάει έτσι. Την εκπαίδευση την κάνεις ολόκληρη γιατί πρέπει να μάθεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά και με το σωστό τρόπο. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι επικίνδυνο και για σένα και για τους άλλους.

badder

Δημοσίευσηαπό N1K » Πέμ Ιουν 30, 2005 4:19 pm

οκ badder ενταξει! κατι ξερεις παραπανω. αλλα το παραδειγμα με τη μοτο ειναι ατυχες. ηξερα να οδηγω μοτο πολυ πριν παω για διπλωμα..

N1K
EN A

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Ιουν 30, 2005 4:32 pm

το παράδειγμα είναι γενικό, δεν αναφέρεται ειδικά σε σένα αλλά σε κάποιον που δεν ξέρει να οδηγεί και πάει να μάθει, όπως και εσύ ρωτάς για να μάθεις να πετάς αφού τώρα δεν ξέρεις.

Το παράδειγμα δεν νομίζω ότι είναι ατυχές εκτός και αν ξέρεις ήδη να πετάς και απλώς θες να πάρεις δίπλωμα.

Και αυτά που γράφω δεν είναι αποτελέσματα της προσωπικής μου γνώσης, όλοι όσοι πετάνε τα ίδια θα πούνε για την αναγκαιότητα της σωστής εκπαίδευσης. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι τα παραπάνω γράφονται με καλή πίστη και με σκοπό τη ασφάλεια.

badder

Δημοσίευσηαπό N1K » Πέμ Ιουν 30, 2005 4:41 pm

οχι δεν ξερω να πεταω και πολλοι φιλοι μου με χαρακτηριζουν τρελλο που θελω να ασχοληθω με κατι τετοιο.. :D

καταλαβαινω οτι πολλα απο τα μαθηματα πρεπει να γινουν αλλα σιγουρα μερικα απο αυτα θα περιλαμβανουν θεωρια η οποια θα μπορουσε αν οχι να παρακαμφθει να προσπελαστει γρηγοροτερα..

κατι άλλο.. σε ποιο μαθημα θα πετάξω πρωτη φορα!? :lol: [/quote]

N1K
EN A

Δημοσίευσηαπό ex_hustler » Παρ Ιούλ 01, 2005 12:14 am

N1K έγραψε:οχι δεν ξερω να πεταω και πολλοι φιλοι μου με χαρακτηριζουν τρελλο που θελω να ασχοληθω με κατι τετοιο.. :D

καταλαβαινω οτι πολλα απο τα μαθηματα πρεπει να γινουν αλλα σιγουρα μερικα απο αυτα θα περιλαμβανουν θεωρια η οποια θα μπορουσε αν οχι να παρακαμφθει να προσπελαστει γρηγοροτερα..

κατι άλλο.. σε ποιο μαθημα θα πετάξω πρωτη φορα!? :lol:

Γεια σου N1K.
καταρχάς πρέπει να κάνεις μια διπλή πτήση να δεις πως είναι η πτήση. Μετά να περάσει ένα 10ήμερο να σου περάσει ο πρώτος ενθουσιασμός που θα σε κυριέυσει σίγουρα και τότε είναι η στιγμή που πρέπει να ξεκαθαρίσεις γιατί θέλεις να κάνεις αλεξίπτωτο πλαγιάς και αφού είσαι σίγουρος για τους λόγους που σε ωθούν να ξεκινήσεις. Μετά τη βασική εκπαίδευση στην οποία ο εξοπλισμός σου παρέχεται από τη σχολή μπορείς να νοικιάζεις εξοπλισμό απ'όσο ξέρω.

Αλλά για να προχωρήσεις αργά ή γρήγορα πρέπει να πάρεις αλεξίπτωτο δικό σου. Νομίζω ότι είναι ψιλοακριβούτσικο σπορ για κάποιον φοιτητή...
:?

Μην απελπίζεσαι πάντως, με καλή οικονομία θα τα καταφέρεις. Εννοώ "ΚΑΛΗ" (δηλαδή εξοικονόμηση από όλα τα έξοδα που μπορείς να αποφύγεις). (Πχ κινηματογράφος. Όλα τα έργα βγαίνουν σε dvd μετά από 6-8 μήνες)

Καλή αρχή πάντως και εύχομαι ότι αποφασίσεις να το κάνεις με κέφι!

ex_hustler
EN B

Δημοσ.: 67

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες