Ημερομηνία Κυρ Δεκ 05, 2021 11:56 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Δημοσίευσηαπό LAAS » Δευτ Ιουν 14, 2021 12:24 pm

ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΑΙΦΕΡΟΝΤΑΙ... :D :D :D
Αναμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο των προπονητών αθλημάτων και συγκεκριμένα, προβλέπονται τα ακόλουθα:
1. Αναγνωρίζεται για τη χορήγηση ειδικής άδειας άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή ατόμων με αναπηρία και το δίπλωμα των σχολών προπονητών της Γ.Γ.Α. ή της Εθνικής Σχολής Προπονητών, για τη συγκεκριμένη ειδικότητα. (άρθρα 33 - 35)
2. Ορίζεται η έννοια του προπονητή και επαναπροσδιορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αναγγελία άσκησης του εν λόγω επαγγέλματος.
Επιπροσθέτως:
α. Προβλέπεται ότι η σύμβαση με την οποία κάθε προπονητής συμβάλλεται υποχρεωτικά εγγράφως με τον αθλητικό φορέα, για να είναι έγκυρη, απαιτείται να έχει καταχωρισθεί στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ή να κατατεθεί και να θεωρηθεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή να αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα taxisnet. Το ύψος της παρεχόμενης αμοιβής δεν μπορεί να είναι κατώτερο από τα διακόσια πενήντα (250) ευρώ ανά μήνα παρεχόμενης υπηρεσίας ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης που έχει υπογραφεί.
β. Επικαιροποιούνται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η διαδικασία πρόσληψης αλλοδαπού προπονητή από ομοσπονδία ή σωματείο.
γ. Καθορίζεται με ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ το ύψος του παραβόλου, που κατατίθεται ως δικαιολογητικό για την αναγγελία προς τη Γ.Γ.Α. της άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή. Σημειώνεται ότι σήμερα έχει οριστεί στο ποσό των εκατόν σαράντα επτά (147) ευρώ).
ε. Επιτρέπεται η ανάθεση, με ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, καθηκόντων ομοσπονδιακού προπονητή ή τεχνικού συμβούλου για τα ολυμπιακά αθλήματα, σε καθηγητές φυσικής αγωγής που υπηρετούν στο Δημόσιο, με την προϋπόθεση ότι έχουν καλυφθεί οι λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μονάδας, στην οποία υπηρετεί ο εκπαιδευτικός. (άρθρο 36)
3. Προσδιορίζονται τα επίπεδα των προπονητών, τα οποία διακρίνονται σε Α', Β' και Γ' επιπέδου από το ανώτερο προς το κατώτερο, αναλόγως της εκπαίδευσης και των προσόντων τους (άρθρο 37)
4. Ιδρύεται στη Γ.Γ.Α. σχολή με την επωνυμία «Εθνική Σχολή Προπονητών» (Ε.Σ.Π.), με αρμοδιότητα την εκπαίδευση των προπονητών κάθε επιπέδου, για όλα τα αθλήματα και τους κλάδους άθλησης. (άρθρο 38)

LAAS
DHV1-2
 
Δημοσ.: 51

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

cron