Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 3:42 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Σεμινάριο εκπαιδευτών

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Σεμινάριο εκπαιδευτών

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Οκτ 10, 2005 11:43 am

Το σεμινάριο ξεκίνησε και επιτέλους θα έχουμε επίσημους εκπαιδευτές αναγνωρισμένους από την ΕΑΠ/ΕΛΑΟ και θα μπει τέλος στην παράφιλολογία για "εκπαιδευτές" και στην ανοχή για όσους αποφάσισαν να μάθουν σε άλλους να πετάνε επειδή απλώς ξέρουν να απογειώνονται οι ίδιοι (αν και μερικές φορές ούτε αυτό συνέβαινε).

Από όσο μαθαίνω η οργάνωση είναι πολύ καλή και ίδη άρχισαν οι παρουσιάσεις των εργασιών των υποψηφίων. Ο καιρός δεν είναι καλός αλλά ελπίζουμε...

Θα τους δούμε και από κοντά το σ/κ που έρχεται λόγω του σεμιναρίου για τα διπλά που γίνεται.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Δευτ Οκτ 10, 2005 1:42 pm

Γεια σου Γιάννη
Τελικά το σεμινάριο για τα διπλά είναι αυτό που λέει η λέξη (δηλ σεμινάριο) ή πρόκειται για εξέταση στο διπλό? Ρωτάω γιατί τα έχω ακούσει τελευταία και τα δύο.
Επίσης ποιά θα είναι τελικά η χρήση του διπλώματος που θα μπορούν να κάνουν όσοι περάσουν το σεμινάριο για το διπλό? Θα μπορούν να κάνουν μόνο training μεταξύ πιλότων όπως συζητήθηκε πρόσφατα ή θα μπορούν να κάνουν ό,τι ακριβώς και οι αντίστοιχοι παλαιότεροι εκπαιδευτές με δίπλωμα διπλού (δηλ. πτήσεις εθισμού επιβατών, επαγγελματική αξιοποίηση με έναρξη στην εφορία κλπ).

'Paragliding and Aviation' blog
http://drflight.blogspot.com/
Vangelis 'drflight' Patra.
DrFlight
Competition

Δημοσ.: 313

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Οκτ 10, 2005 3:37 pm

Σεμινάριο θα είναι. Θα γίνει και πτήση από κάθε υποψήφιο με συνεπιβάτη έναν ακόμα υποψήφιο (και μετά θα αλλάξουν θέση) για να πιστοποιηθεί τυπικά η ικανότητα.

Τώρα η εφαρμογή είναι ένα άλλο ζήτημα. Λόγω του πλαισίου της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας δεν υπάρχει ο όρος "εμπορική εκμετάλλευση". Λόγω του αθλητισμού (που δεν είναι επαγγελματικός) δεν μπορεί να λειτουργήσει κάποιος αθλητής ή σωματείο με σκοπό το κέρδος. Έτσι όταν μιλάμε για διπλές πτήσεις στο πλαίσιο της ΕΑΠ / ΕΛΑΟ μιλάμε για πτήσεις εθισμού, εκπαιδευτικές και μεταξύ πιλότων αλλά χωρίς οικονομική συναλλαγή. Η περίπτωση επαγγελματικής εφαρμογής όπου η διπλή πτήση περιλαμβάνεται στην εκπαίδευση, αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης. Οι πτήσεις που γίνονται με την καταβολή χρημάτων είναι εκτός του πλαισίου του αεραθλητισμού και συνεπώς (επίσημα και τυπικά τουλάχιστον) δεν αφορούν την ΕΑΠ / ΕΛΑΟ.

Τώρα για όσους πιστοποιηθούν ως πιλότοι διπλού στο Μεσολόγγι (και δεν είναι εκπαιδευτές) θα μπορούν να πετάνε με διπλό μόνο με πιλότους που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον τη βασική εκπαίδευση.

badder

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Οκτ 10, 2005 10:33 pm

Δηλαδή τα άπειρα τρελλά μωράκια που κατακλύζουν κάθε μέρα την απογείωση του Κιθαιρώνα δεν θα μπορούμε να τα πετάμε διπλό;;; Φτου...

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Τετ Οκτ 12, 2005 10:30 pm

Αν αντιλαμβάνομαι σωστά είναι διαφορετικό το δίπλωμα διπλού που θα πάρει ο εκπαιδευτής από αυτό που θα πάρει ο απλός πιλότος Π.;
Για παράδειγμα , ένας εκπαιδευτής κι ένας πιλότος κάτοχοι του διπλώματος για διπλό έχουν έναν κοινό φίλο, άσχετο με το παραπέντε. Ο εκπαιδευτής επιτρέπεται να τον «πετάξει» και είναι νόμιμος, ενώ ο Π δεν επιτρέπεται;
(Δεν μιλάμε για οικονομική συναλλαγή, αυτό είναι ξεκάθαρο).
Δηλ. θα ήθελα να γίνει πιο ξεκάθαρο:υπάρχουν ΔΥΟ διαφορετικά διπλώματα για το διπλό που έχουν διαφορετική αξία και χρησιμότητα, η οποία θα αναφέρεται και στο χαρτί που θα πάρουν οι συμμετέχοντες, ή
το δίπλωμα είναι το ίδιο και όλη η συζήτηση είναι τυπική και γίνεται για να καθησυχάζουν οι ήδη κατέχοντες του διπλώματος ότι δεν θα χάσουν το… «μονοπώλιο» και για να αποθαρρύνονται οι νέοι υποψήφιοι, να «ψαρώσουν» και να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα;
Και μια τελευταία ερώτηση:
όλες οι προσπάθειες που γίνονται για να μπει μια τάξη στο Ελληνικό Παραπέντε και την έως τώρα επικρατούσα «αναρχία» ώστε να έχουν όλοι την θέση και τον ρόλο που τους πρέπει, είναι σοβαρές ή σοβαροφανείς;
Ή μήπως το άθλημα είναι τελικά για «αναρχικούς»;

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

diakofteos
EN A

Δημοσ.: 21

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Οκτ 13, 2005 1:33 pm

1. Ο εκπαιδευτής έχει de facto και de jure δυνατότητα για διπλό χωρίς έξτρα δίπλωμα (συμπεριλαμβάνεται στου εκπαιδευτή). Μπορεί να κάνει ότι διπλό θέλει.

2. Ο Π. δεν είναι εκπαιδευτής και δεν έχει τις δυνατότητες και την εμπειρία (υπάρχουν ίσως εξαιρέσεις αλλά αντικειμενικά και γενικά αυτό ισχύει) άρα μπορεί να πετάει μόνο με κάποιους που έχουν εκπαιδευθεί.

3. Περί σοβαρότητας και αμφισβήτησης των όσων γίνονται δημοκρατία έχουμε (και ίσως παραέχουμε για να διευκρινίζονται πράγματα μέσα από εδώ και όχι μέσω σωματείων) και αν έχεις αντιρήσεις για όσα γίνονται και νομίζεις ότι άλλοι μπορούν να πράξουν καλύτερα μπορείς να επιλέξεις όταν θα έρθει η ώρα. Άλλωστε εμείς πρακτικά δεν κερδίζουμε τίποτα, αντιθέτως δίνουμε από τα δικά μας πολλές φορές και εκτιθόμαστε νομικά και φυσικά. Ότι κάνουμε το κάνουμε για να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, θεοί δεν είμαστε αλλά προσπαθούμε και τέτοιου είδους αμφισβητήσεις της σοβαρότητας και των κινήτρων, προσωπικά τουλάχιστον με στεναχωρούν, αν μη τι άλλο (υποθέτω και άλλους).

Στη τελική δεν θα κρίνουμε εμείς το έργο μας.
Μερικά από όσα έγιναν τον έναν αυτό χρόνο.
- Διπλώματα (συνεχίζεται η έκδοση)
- Μητρώο
- Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα
- Κανονισμός ΥΠΑ
- Σχολείο εκπαιδευτών

και ακολουθούν:
- Ύλη εξετάσεων
- Συσχετιση εκπαιδευτών με ΥΠΑ
και άλλα.

Και αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα που γράφω δημόσια σε σχέση με την ΕΑΠ. Τυχόν απορίες επίσημα μέσω σωματείων.

Υ.Γ.
Πιστεύω ότι οι δηλώσεις περί αναρχικών δεν βοηθάνε πουθενά. Το ότι έχεις αντιρήσεις για το τρόπο που διαχειριζόμαστε τα πράγματα και δυσπιστείς για όσα γίνονται είναι φυσικά θεμιτά και πολλές φορές τα έχουμε συζητήσει. Καλό είναι όμως πριν ασκησούμε κριτική και κάνουμε χαρακτιρισμούς να γνωρίζουμε καλά το αντικείμενο και ό,τι συμβαίνει (συγκεκριμένα το μέχρις εδώ έργο από όλους). Και εσύ με κάθε σεβασμό που έχω δεν το κατέχεις το αντικείμενο. Μην με παρεξηγήσεις, ξέρεις ότι σε σέβομαι, αλλά πραγματικά δεν είσαι καν κοντά σε όσα γίνονται και έχουν γίνει, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και τα προβλήματα, πόσο χρόνο αφιερώνουμε και τι προσπάθεια καταβάλλουμε.

badder

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Πέμ Οκτ 13, 2005 8:35 pm

Γιάννη συμφωνούμε στο ότι η ενημέρωση δεν είναι επαρκής και αυτό πιστεύω ότι είναι ο λόγος που μεταφέρουμε σε δημόσια συζήτηση τα ερωτήματά μας.
Φυσικά και απευθύνθηκα κατά πρώτον στο σωματείο μου όπου και μου είπαν ότι δεν τους έχει αποσταλεί καμία επίσημη ενημέρωση από την ΕΑΠ για το Σεμινάριο διπλού, ούτε καμία διευκρίνιση έχω διαβάσει στην σελίδα της επιτροπής, απλώς την ανακοίνωση. Όλα αυτά που μου γράφεις είναι ξεκάθαρα αλλά και εγώ σαν Π. που έχω δηλώσει συμμετοχή στο σεμινάριο πρέπει να ξέρω σε ποιο κανονισμό υπακούω και για τι πράγμα θα πληρώσω 200 ευρώ. Ξαναρώτησα το σωματείο μου και μου είπε ότι η ΕΑΠ επρόκειτο να ενημερώσει από αρχές της προηγούμενης εβδομάδας για το εν λόγω σεμινάριο. Έφτασε Πέμπτη και τίποτε ακόμα δεν έλαβε. Καταλαβαίνω τον φόρτο εργασίας σας αλλά και γω από ποιόν θα ενημερωθώ;
Κάπως έτσι λειτουργεί το χαλασμένο τηλ και η παραπληροφόρηση.
Τελικά κανείς δεν έχει καταλάβει ότι πρόκειται για μια νέα κατηγορία διπλώματος που έως τώρα δεν υπήρχε αφού οι μοναδικοί κάτοχοι διπλωμάτων διπλού ήταν οι εκπαιδευτές, οι οποίοι ,όπως λες, δεν χρειάζονται καν δίπλωμα για να πετάξουν .
Γιατί λοιπόν δεν λέτε από την αρχή ότι το δίπλωμα αφορά μόνο τους Π και επιτρέπει αυτό… και αυτό…ξεκάθαρα και καθαρογραμμένα, έτσι που να μην αφήνεται περιθώρια στον άλλο να σκεφτεί για σοβαρότητα ή σοβαροφάνεια, να σκεφτεί οτι δεν έχετε και σεις καλά- καλά πλήρη γνώση του τι γίνετε. Σέβομαι τις προσπάθειές σας και σε εκτιμώ ιδιαιτέρως, μα έχω μάθει να μην αποδέχομαι ότι γίνεται τυφλά αλλά να έχω κριτική σκέψη και προβληματισμό.Δεν υπήρχε περίπτωση λοιπόν να κατεβώ στο σεμινάριο χωρίς να ξέρω τι μου γίνετε, έτσι μόνο «καλή τη πίστη» γιατί πολλές φορές στο παρελθόν βρέθηκα εκτεθειμένος επειδή εμπιστεύτηκα φίλους «καλή τη πίστη»!
Συγνώμη αν σε ενόχλησα σε κάτι, δεν το είχα σκοπό αλλά οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους…

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

diakofteos
EN A

Δημοσ.: 21

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 4 επισκέπτες