Συντονιστής: Moderators
Nemeton έγραψε:Na rithmisi sosta kai na to midenisi apo ti Thalassa
guru έγραψε:Εγώ πετάω τα τελευταία χρόνια με καμιά 100στή μέτρα απόκλιση.
andread έγραψε:Τα 120μ απόκλιση μπορούν να μας πουν κάτι για τις υπάρχουσες ατμοσφαιρικές συνθήκες σε σχέση ίσως με την προηγούμενη μας πτήση ?
GUS έγραψε:Ρύθμιση για σωστή ένδειξη πίεσης (καλιμπράρισμα): στο ύψος του κοντινού αεροδρομίου βάζουμε την πίεση εκείνης της ώρας από το internet. Π.χ. 1016. Επειδή δεν το βλέπω ποτέ από το βάριο, δεν το ρυθμίζω ποτέ.
Γενικά αν όταν ανοίγουμε το βάριο μας δείχνει περισσότερα μέτρα μπορούμε να περιμένουμε λιγότερες αναταράξεις από την προηγούμενη μας πτήση στο ίδιο μέρος και με λιγότερα μέτρα περισσότερες. Αυτό ισχύει ή όχι και γιατί;
andread έγραψε:Αρα υψηλές πιεσεις -> κούνημα στα θερμικά
χαμηλές -> λιγότερο ε?
sot έγραψε:Μανώλη εντυπωσιακό το πόσο μπορεί να αναλυθεί ένα θέμα όταν δεν κάνει ο καιρός για πτήση!
Πάντως μην βομβαρδίσεις τον νέο με όλες τις πληροφορίες γιατί δεν θα ξανακάνει ερώτηση!
TsoukasVaggelis έγραψε:Με το παράδειγμα αυτό, λέω, ότι δεν είναι τόσο σημαντικό να ξέρεις τελικά το ύψος της απογείωσης, ή το μέγιστο ύψος που έφτασες, ή απλά, οτι δεν΄έγινε και τίποτε αν υπάρχει αυτή η απόκλιση. Σημασία έχει να αξιοποιείς αυτήν την πληροφορία και όχι απλά να τη γνωρίζεις.
Βαγγέλης Τσούκας
GUS έγραψε:Καλά το ρώτησα.
Αν πάρουμε μία μπάλα, τη βάλουμε 50 cm κάτω από την επιφάνια μίας πισίνας και την αφήσουμε θα τιναχτεί προς τα πάνω. Αν τη βυθίσουμε στα 5 μ. και την αφήσουμε θα εκτοξευτεί βίαια σα ρουκέτα.
guru έγραψε:Νομίζω ότι η πληροφορία από το υψόμετρο δεν είναι τόσο σημαντική για έναν νέο πιλότο πέρα από την ικανοποίηση σε στυλ έφτασα σε τάδε ύψος, απογειώθηκα από τα τάδε μέτρα.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 5 επισκέπτες