Γειά σας ΧC pilots,
Το Leonardo είναι ένα φανταστικό σύστημα, που αποτελεί την πραγματοποίηση ενός ονείρου για εμένα προσωπικά. Από πολλά χρόνια οραματιζόμαστε την ύπαρξη ενός μέσου στο οποίο να μπορεί να καταγραφεί η πτητική δραστηριότητα σε κάθε περιοχή, όχι για να διακριθεί κάποιος σε σχέση με κάποιους άλλους, αλλά για να γνωρίσουμε ανεμοπορικά το πτητικό περιβάλλον της Ελλάδας, ώστε να μπορούμε να τυποποιήσουμε τις πτήσεις ΧC και να πραγματοποιηθούν έτσι περισσότερα χιλιόμετρα.
Κατά τη γνώμη μου, για να κάνεις πολλά χιλιόμετρα, πρέπει να μάθεις να τα κάνεις γρήγορα, δεν αρκεί να σου κάτσει μια καλή μέρα με βάση 3.000 και ούριο 20 χλμ.
Οι πτήσιμες ώρες, είναι συγκεκριμένες, και άρα όσο πιο γρήγορα ταξιδεύεις την κάθε ώρα, τόσο πιο μακριά θα φτάσεις στο τέλος της ημέρας. Εκεί είναι που πιστεύω ότι μπορούν οι αγώνες να βοηθήσουν έναν επίδοξο πιλότο αποστάσεων, στο να βελτιώσει την ταχύτητα cross country. Για να το κάνει αυτό και να κερδίσει χρόνο στο σχεδιασμό μιας πτήσης απόστασης, κάποιος επίδοξος χιλιομετροφάγος έχει σήμερα στα χέρια του αυτό το φανταστικό μέσο, το Leonardo.
Προτείνω να αναζητήσετε τις πληροφορίες που μπορεί να δώσει αυτό το αρχείο και να ξέρετε πως έγινε ένα συγκεκριμένο πέρασμα, μια συγκεκριμένη διαδρομή, μια πτήση ρεκόρ.
Μετά μπορείτε για την ημερομηνία της πτήσης που μελετήσατε, να δείτε πχ στο www.onlinecontest.org και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Ευρώπη αυτή τη μέρα, και να σχεδιάσετε τι δική σας πτήση, να ονειροπολήσετε.
Είναι όμως σημαντικό να βάζετε και τις πτήσεις σας και να προσθέτετε και σχόλια για το τι αντιμετωπίσατε, που βρήκατε δυσκολίες , τι στρατηγική ακολουθήσατε κλπ. Η γνώση είναι σημαντική όταν καταγράφεται.
Πχ από μια πολύ πρόχειρη ανάλυση του Leonardo, βλέπετε μια κατάταξη των περιοχών που πετάμε με βάση τα χιλιόμετρα και τον αριθμό των καταγεγραμμένων πτήσεων.
Μπορείτε να δείτε, ότι σε κάποια μέρη, τα χιλιόμετρα που γίνονται είναι ανάλογα με το πόσες φορές τους χτυπάς την πόρτα και προσπαθείς πχ Εδεσσα, υπάρχουν όμως και μέρη τα οποία μας δωρίζουν μεχιλιόμετρα με λιγότερες προσπάθειες, πχ Κόνιτσα, Καλάβρυτα και Αμφίκλια.
Αν διαβάζει ο Μπακούνης, ίσως θυμάται όταν κάποιοι τον περιγελούσαν κάποτε για κάποια όνειρα που είχε στη Γκότση 20 στο υπόγειο, ή ακόμη να θυμάται εκείνο το μυστικό χάρτη με τις τοπικές αύρες που βλέπαμε στο σπίτι του Ακη στην Πάτρα το 94.
Έτσι είναι τα όνειρα…τα πραγματοποιείς όταν υπάρχουν
Βαγγέλης Τσούκας
[ img ]