Ημερομηνία Παρ Ιουν 20, 2025 2:17 am
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Εμπεσσός 28-30 Σεπ 2007

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Εμπεσσός 28-30 Σεπ 2007

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Σεπ 28, 2007 11:50 pm

Σύντομη ανταπόκριση από Εμπεσσό.

Αγωνιστική ημέρα με 17 συμμετοχές και 8 γκολ. 1ος ο Αποστολής Μαυροθαλασσίτης. Το sky είχε εκπροσώπηση στο γκολ (όχι από εμένα :) )

Αύριο φαίνεται καλύτερη ημέρα και περιμένουμε περισότερο κόσμο. Θα δοκιμάσουμε και το live.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Re: Εμπεσσός 28-30 Σεπ 2007

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Οκτ 01, 2007 12:16 am

badder έγραψε:Το sky είχε εκπροσώπηση στο γκολ

...και μάλιστα το πρώτο μου γκολ σε ελληνικό αγώνα! Να τα χιλιάσω :)

Αγωνιστικά τώρα: Η δεύτερη μέρα είχε task 88km με 3 πιλότους στο γκολ: 1. Ροδίτης και 2ος και 3ος Σλάβεκ και Ιωακείμ (δεν θυμάμαι με τι σειρά). Ο πρώτος πυλώνας ήταν 28 km βόρεια, μετά την διάσημη πλέον χελώνα. Μετά την χελώνα και μέχρι τον πυλώνα πετούσαμε πάνω από καταπληκτικό terrain, γεμίσαμε εικόνες για βδομάδες - αν και οι προσγειώσεις ήταν λίγες και δύσκολες και δεν ήθελες ούτε κατα διάνοια να προσγειωθείς εκεί μέσα (ρωτήστε Αντώνη και Τσιμπούν)....

Σήμερα (3η μέρα) είχε cirrus από νωρίς και έβγαλε και κάποιες απότομες αναπτύξεις πίσω από το βουνό (που αργότερα εκδηλώθηκαν σε καταιγίδες αλλά αρκετά πίσω και δεν ενόχλησαν τον αγώνα). Παρόλ'αυτα και ενώ γενικά οι συνθήκες ήταν αρκετά ασθενείς το task έγινε, με 4 πιλότους στον πρώτο πυλώνα και 2 πιλότους στον δεύτερο (Domenico και Eike). Ας γράψουν περισσότερα όσοι πέταξαν το 3ο task γιατί εγώ τα παρτάτησα νωρίς (κόλωσα με τα congestus.... i need to work on that.... Aποστόλη πότε έχεις χρόνο;; :wink: )

Ακολουθεί slideshow. Όλες οι φωτό και βιντεάκια εδώ:
http://picasaweb.google.gr/alexander.caravitis/Ebessos2007

Κλικ σε κάθε φωτό για μεγαλύτερη έκδοση
<embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://picasaweb.google.gr/s/c/bin/slideshow.swf" width="600" height="400" flashvars="host=picasaweb.google.gr&RGB=0x000000&feed=http%3A%2F%2Fpicasaweb.google.gr%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2Falexander.caravitis%2Falbumid%2F5116094490632379681%3Fkind%3Dphoto%26alt%3Drss" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed>

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Δευτ Οκτ 01, 2007 9:31 am

Να συμπληρώσω στα όσα είπε ο Αλέξανδρος, τη δική μου εμπειρία.
Πέταξα μόνο Σάββατο(που ήταν πολύ καλύτερη μέρα πτητικά από την..) και Κυριακή.
Το Σάββατο έδινε περισσότερο ύψος και χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις. Πέταγα για πρώτη φορά το καινούριο μου αλεξίπτωτο (macpara envy) που μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και αφού παρήλθε το πρώτο 20λεπτο που πάντα χρειάζομαι για να προσαρμοστώ στο πανί και τη μέρα, απόλαυσα μια από τις καλύτερες πτήσεις μου και τη μεγαλύτερη ως τώρα : Μέχρι τη χαράδρα πριν τη Χελώνα, από εκεί πάνω από το Θύαμο (το χωριό της γυναίκας μου, που σκεφτόμουν να προσγειωθώ κοντά στα πεθερικά μου, αλλά μιας και δεν ήμουν σίγουρος για τον αέρα εκεί που σκόπευα να προσγειωθώ, το ακύρωσα) και επιστροφή στην Καλάνα όπου μετά 01:45 ώρα πτήση προσγειώθηκα στην επίσημη προσγείωση για να παρακολουθήσουμε με τα παιδιά την εξέλιξη του αγώνα. Όπως σχολιάστηκε, θα μπορούσε να ήταν και τηλεοπτικός καθώς τα περισσότερα αλεξίπτωτα φαίνονταν και οι 4 πρώτοι περνούσαν ο ένας πίσω από τον άλλο με κατεύθυνση πυλώνα Χαλκιόπουλο.

Η Κυριακή δεν επιβεβαίωσε τις ελπίδες μας για μια τουλάχιστον ισάξια μέρα. Εισερχόμενο μέτωπο με sirrus πυκνά που πότε σκίαζαν πότε φανέρωναν τον ήλιο, χαμηλή βάση νεφών (και πιθανώς χαμηλή αναστροφή) είχαν αποτέλεσμα μικρό ύψος και αναταράξιμες φούσκες και θερμικά. Έκανα το λαγό και απογειώθηκα δεύτερος. Ο πρώτος αφού το πάλεψε και κρατήθηκε λίγο είχε πατώσει και εγώ είχα βράσει μέσα στη φόρμα μου επί ημίωρο, περιμένοντας ένα αξιοπρεπές αεράκι για απογείωση αλλά και για την ελπίδα του κρατήματος στον αέρα. Επιτέλους, απογείωση και 100-200 μέτρα έξω από την ράμπα κάνω του παρακολουθούντες πιλότους να αναφωνήσουν : Οοοο...! με ένα 30% κλείσιμο και το μυαλό μου να μπω στο κάθισμα και λιγότερο στα φρένα. Εξ'αρχής είχα βάλει κατεύθυνση για νότια πλαγιά αφού εκεί φαινόταν ότι υπήρχε ελπίδα και πράγματι εκείνη την ώρα μόνο εκεί ανέβαζε (πιστεύω). Αφού το πάλευα κανένα τέταρτο να πάρω λίγο ύψος σε ένα πλάτος 100 μέτρων, τα κατάφερα και επέστρεφα προς την απογείωση για να φανεί το αλεξιπτωτό μου και να δείξω ότι η μέρα αρχίζει να φτιάχνει. Νά'σου και ο 3ος (εμπειρότερος) λαγός και κυκλώναμε στο βράχο αριστερά της απογείωσης. Μετά κανά 10λεπτο, αρχίζουν να απογειώνονται οι αγωνιστικοί και κυκλώνουμε όλοι μαζί χαμηλά εκεί. Εγώ κάθομαι πιο ανοιχτά και μετά φόβου θεού αφήνω φρένα για να τραβάω φωτογραφίες το θέαμα. Πολύ κοντά στην πλαγιά για να κερδίσουν με κόπο λίγο ύψος. Μπα, δεν πάω εκεί, όχι τέτοια μέρα και εκείνο το congestus εκεί πίσω για που το πάει? και αυτά τα μαύρα συννεφάκια από δυτικά? Μπα, ούτε μ'αρέσει η μέρα, ούτε καλή ψυχολογία έχω. Πάω για προσγείωση μετά 45 λεπτά και αφού χόρεψα ένα κλασσικό για τη μέρα "τσάμικο" κατά τη διαδικασία, join με τους υπόλοιπους για το τυπικό debriefing της μέρας και της πτήσης.

Και αφού κουράστηκα και κούρασα από το γράψιμο, στα συμπεράσματα :
1. Οι αγώνες είναι μεγάλο σχολείο για xc πτήσεις.
2. Task που πίστευα ότι δεν μπορούν να γίνουν μια δεδομένη μέρα, μπορούν να γίνουν! Εκπληκτικό!
3. Πιστεύω ότι μπορώ να κάνω xc. Κάποτε δεν πίστευα ότι το parapente μπορεί να κρατηθεί στον αέρα, παρ'ότι έβλεπα άλλους να το κάνουν.
4. Η θέα της "πίστας" του Εμπεσού είναι εκπληκτική (χωρίς να λέω ότι είναι η καλύτερη)
5. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα για τη πιο γρήγορη μετάδοση γνώσης και εμπειρίας στους νεότερους και indermediate πιλότους (ειδικά με την προσεχή έλευση του broadband internet).
6. Πέρασα πολύ καλά (και πιστεύω όλοι)
και τώρα τα κεφάλια μέσα..!

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό georgex » Δευτ Οκτ 01, 2007 4:33 pm

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Οκτ 01, 2007 5:11 pm

Ωραία η φώτο του Δημήτρη στο πέρασμα ... με βάθος Buzz :)

Στις φωτο οι λίμνες φαίνονται πολύ πιο καθαρά από την εικόνα που είχαμε όταν είμασταν στον αέρα...

badder

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Οκτ 02, 2007 10:11 am

Άντε ρε παιδιά τόσο κόσμος ήτανε στον Εμπεσσό γράφτε τίποτα. Το sky δεν είναι μόνο για να διαβάζουμε αλλά και να γράφουμε κιόλας!

norad

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Οκτ 02, 2007 10:49 am

Καλά λοιπόν...

Συμφωνώ με τον Χρήστο ότι η θέα της κοιλάδας στον Εμπεσό είτε εν πτήση είτε από την απογείωση είναι πάρα πολύ όμορφη. Πτητικά... είχα χρόνια να πετάξω στον Εμπεσό (από το 1999). Βέβαια αμέσως τα θυμήθηκα όλα... την άνοδο αριστερα στο βράχο, το κούνημα κάτω από τη κεραία με βορειοδυτικό, τη κοιλάδα προς τη χελώνα κτλ.

Όμορφο μέρος που σίγουρα κερδίζεις εμπειρίες και καλές πτήσεις.

badder

Δημοσίευσηαπό loxagos » Τρί Οκτ 02, 2007 12:42 pm

Γιώργο οι φωτογραφίες είναι τέλειες :shock:
Σ ευχαριστώ πολύ που μου αποθανάτισες αυτήν την υπέροχη εικόνα

Στο στρίψιμο της «χελώνας» όμως δεν είδα να έβγαλες καμία, τι έγινε ? :wink:

:shock: dimitrios@rt
Για τίποτα μην είσαι σίγουρος!!!
loxagos
Competition

Δημοσ.: 527

Δημοσίευσηαπό achim » Τρί Οκτ 02, 2007 1:18 pm

Σε ότι αφορά το πτητικό μέρος:

Κρίμα που τη Παρασκευή δεν ήταν πολλές οι συμμετοχές, γιατί ο καιρός ήταν σκέτη γλύκα, ανέβαζε παντού, πετούσες ταχύτατα προς όλες τις κατευθύνσεις και άρα ήταν μιάς πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει goal πολύς κόσμος στο 50άρι task που στήθηκε απο τους task seters (Ιωακείμ και Σλάβεκ) και να αισθανθούν την πτητική ικανοποίηση του να περνάς πάνω απο τη λευκή γραμμή.

Το σάββατο χωρίς να αποτελεί την πιο super μέρα ποιοτικώς (για αρχές Οκτωβρίου,αρκετά καλή όμως), πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο task που έχει γίνει σε Ελληνικούς αγώνες (88 χλμ.), σε ένα εκπληκτικό out and return, ως το τέλος των όρεων Βάλτου (στο πέρασμα για Τζουμέρκα (βόρεια) και Άγραφα (Ανατολικά)), με τρείς πανευτυχείς πιλότους στο goal (ειδικά το final glide ήταν εντελώς για pwc).

Δεν ήταν όμως μόνο ημεγάλη διαδρομή, όσο το επιβλητικό terrain και τα εναλλασόμενα εντυπωσιακά περάσματα απο βουνό σε βουνό (Καλάνα-Μιτσέλι-Χιονάκι-Αλίντα(χελώνα)-Πυραμίδα-Αετοί και επιστροφή), που γέμισαν όλους μας με εικόνες ανεξίτιλες στη πτητική μας μνήμη.
Υπήρξε πιλότος που μου είπε : "και να μή ξαναπετάξω ποτέ, αισθάνομαι ότι αυτή η πτήση θα με κάνει πάντα να αισθάνομαι χορτασμένος"

Η Κυριακή ποιοτικώς ήταν η πιο υποβαθμισμένη και η μέρα ευνοούσε -σε αντίθεση με τις δύο πρώτες- τους υπομονετικούς πιλότους.
Τελικά απο το 52άρι task βγήκαν τα 35 χλμ απο τους Eike και Domenico που με πολύ δυσκολία έφτασαν στο πυλώνα στο Χαλκιόπουλο ένω ο γράφων που προηγούνταν είχε ήδη προσγειωθεί 1,6 χλμ πρίν το πυλώνα.

Ούφφφ κουράστηκα....
Αύριο θα γράψω για το διοργανωτικό μέρος, όπως και συγγεκριμένες προτάσεις μου για το μέλος των Ελληνικών αγώνων οι οποίοι ενώ αποκτούν υψηλή ποιότητα δυστυχώς υποφέρουν απο χαμηλή προσέλευση.

Κρίμα...

Ιωακείμ

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Οκτ 02, 2007 1:50 pm

Αναρωτιέμαι αν θα είχε περισσότερο κόσμο αν ήταν επίσημος αγώνας πρωταθλήματος .... :?

Έλαμψαν δια τις απουσίας τους: Πρωιτσάκης, Τσούκας, Σμύρης, Μέρελης, Τσίκας, Κυριακάκης, Μπουραζάνης, Πάλλας, Βλασσόπουλος, Κωστούλας, Λιόντος, Ιορδανίδης, και πολλοί άλλοι....

μας λείψατε guys! δεν πειράζει όμως... next time !

norad

Δημοσίευσηαπό RIHAS » Τρί Οκτ 02, 2007 2:33 pm

Λοιπόν να πω και εγώ της εντυπώσεις μου, πρώτη φορά στον εμπεσσο και δεν το κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα με το μέρος , παρότι πιλότος 14 χρόνια πρώτη συμμετοχή επίσημα σε αγώνες, και συμπέρασμα ότι αν θέλεις να κάνης βήματα μπροστά η αγώνες είναι ένας σωστός τρόπος . Tα περάσματα για κάποιον που δεν πετάει σε τέτοια τερεν ήταν ψαροτικα :shock: αν και το Σάββατο δεν τελείωσε όμορφα όπως άρχισε η εμπειρία ήταν τέλεια.

RIHAS
Competition

Δημοσ.: 241

Δημοσίευσηαπό achim » Πέμ Οκτ 04, 2007 7:55 am

Λοιπόν οι παρακάτω είναι οι προτάσεις μου για τους αγώνες που θα έρθουν με τη νέα σαιζόν.

Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα ξεκινούν τρείς μήνες πρίν το γεγονός.
Ο πιλότος θα συμπληρώνει την ηλεκτρονική φόρμα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία του (για να αποφεύγεται η πολλή δουλειά στη γραμματεία) όπως επίσης και θα πληρώνει τη συμμετοχή του σε λογαριασμό τραπέζης που θα υποδείξει το σωματείο που διοργανώνει τον αγώνα (σε όλο το κόσμο έτσι γίνεται).

Ένα μήνα πρίν τον αγώνα οι εγγραφές σταματούν και όποιος θελήσει απο εκεί και μετά να συμμετέχει, ερχόμενος κατευθείαν στους αγώνες πληρώνει ένα σημαντικό ποσοστό προσαύξησης της συμμετοχής.

Έτσι ο διοργανωτής ξέρει με τί έχει να κάνει και προετοιμάζεται για μια ανάλογη ανταπόδοση υπηρεσιών.
Επίσης αποφεύγεται πλέον το φαινόμενο του να μην έρθει κανείς επειδή είδαμε κακό καιρό στο δελτίο.

Αφού λοιπόν τα οικονομικά της ομοσπονδίας είναι ανύπαρκτα, βασιζόμαστε μόνο και μόνο στη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι άνθρωποι αυτοί όμως θέλουν να μή τους κοροιδεύεις.
Έτσι όταν δούν ότι έχουν σπαταλήσει τόσα χρήματα αλλά ο "κόσμος " που τους τάξαμε δεν ήρθε, τότε πολύ σύντομα θα μας γυρίσουν τις πλάτες και τότε θα καταλήξουμε να πηγαίνουμε στην Αλβανία και στα Σκόπια για να κάνουμε το "Ελληνικό" πρωτάθλημα.

Αν παρόλα αυτά λόγω καιρού δεν γίνει καμμιά αγωνιστική στον αγώνα τότε το σωματείο "λογαριάζει" τα οικονομικά του και επιστρέφει στους αθλητές τα περισσότερα χρήματα που του επιτρέπονται ώστε να μη "μπεί μέσα".

Αυτή ήταν μια εισήγηση που έκανα στη συνέλευση των σωματείων στον Εμπεσό.

Εσείς τι λέτε?

Ιωακείμ

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Δημοσίευσηαπό norad » Πέμ Οκτ 04, 2007 2:14 pm

Λογικότατες και μοντέρνες προτάσεις. Μακάρι να υλοποιηθούν.

norad

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες