Η Λευκάδα για μένα αντιπροσωπεύει το πιο όμορφο νησί του Ιονίου από πλευράς φυσικής ομορφιάς. Οι παραλίες της Δυτικής της ακτής, είναι από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες που έχω δει, πόσο μάλλον που μπορείς και να τις απολαύσεις οπτικά πετώντας!
Δεν μπόρεσα να παρευρεθώ φέτος στο Air festival, αφού το Σάββατο νυμφεύθηκα το αγαπημένο μου ground support

!
Έτσι οι διακοπές μου στο Κάθισμα, ξεκίνησαν από Δευτέρα 27/08/07 όπου έμενα σε ένα από τα δωμάτια του cafe Libre με τη καλύτερη θέα πιστεύω στην παραλία, αφού την βλέπεις όλη!
Πέταξα μόνο μια μέρα στο Κάθισμα( 29/08 ), καθώς ο αέρας ήταν Ν-ΝΔ, με αποτέλεσμα να κρατάει λίγο μόνο στη βόρεια πλαγιά, που δε με βγάζει όμως πετώντας ως το Libre και βαριέμαι να περπατάω!
Έτσι μετά την προσγείωση, μάζεψα το αλεξίπτωτο και με τη σύζυγο πήγαμε στον Άγιο Νικήτα.
Το έχω πει και το ξαναλέω :
Όταν στο Κάθισμα με ΝΔ, κάνεις οριακό κράτημα ή τσουλήθρα με μικρό βαθμό καθόδου, την ίδια στιγμή στον Άγιο Νικήτα κρατάει άνετα! Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους : Η πλαγιά του Αγιου Νικήτα είναι πιο ψηλή και με μεγαλύτερο μήκος από του Καθίσματος, έχει ομαλή και "ιδανική" κλίση για δυναμικό που ξεκινάει σχεδόν από τη θάλασσα και είναι ελαφρώς καλύτερα στραμμένη προς τον ΝΔ άνεμο. Επίσης πιθανώς υπάρχει και μια ενίσχυση της έντασης του ανέμου καθώς αυτός στρίβει προς ανατολικά για την Αιτωλ/νία.
Πραγματικά λοιπόν, έκανα μια special πτήση μιας ώρας (18:00-19:00), με άνοδο +1 κοντά στην πλαγιά και +0,3 μεταξύ δρόμου και ακτογραμμής, η άνοδος δε γινόταν 0,0 στην ακτογραμμή. Κορυφή έπιανες εύκολα και γρήγορα χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις. Δεν ασχολήθηκα όμως με αυτή παρά για μία μόνο φορά και απλά έπαιρνα ύψος και έβγαινα στη θάλασσα για να δοκιμάσω διάφορα "πραγματάκια". Ένα spiralaki -6,4μ/δευτ. απ'ότι βλέπω στην πτήση και wingoverάκια.
Η πτήση μαζί με 3 φωτογραφίες είναι εδώ :
http://www.sky.gr/modules.php?name=leon ... ghtID=4302
και ένα video με την απογείωση, εδώ :
http://www.youtube.com/watch?v=T_px7qjUs-4
Τις επόμενες 2 μέρες πάλι στον Άγιο Νικήτα, με ημίωρες πτήσεις, καθώς ο άνεμος ήταν αρκετά Νότιος και με κάποιες αναταράξεις.