Έχει φτάσει η εποχή όπου ο καιρός δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για πτήσεις, οπότε η συντήρηση του εξοπλισμού και η θέσπιση στόχων για την επόμενη χρονιά έχουν τον πρώτο λόγο.
Προσθέτοντας την πείρα μιας ακόμη σεζόν, μελετώντας και αναλύοντας τα στατιστικά του leonardo έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι... ό,τι και να κάνεις η αύρα στον Θεσσαλικό κάμπο είναι τοίχος αδιάβατος (υπό συνηθισμένες συνθήκες).
Στην Εικόνα 1 έχω βάλει τις 20 καλύτερες πτήσεις σε ανοιχτή απόσταση και αυτό είναι ξεκάθαρο νομίζω...
Οπότε έχω σκεφτεί 3 λύσεις για να ξεπεραστούν τα 173km

1) Κάνεις ότι έχει γίνει στο παρελθόν, την στήνεις όλο το καλοκαίρι περιμένοντας μπας και σου τύχουν καλύτερες συνθήκες.

2) Ξεκινάς από άλλη απογείωση...Εκτός του προβλήματος της αύρας, ο χρόνος απογείωσης είναι επίσης σημείο κλειδί. Ανατολικές απογειώσεις που σου δίνουν αβαντάζ μερικών ακόμη χιλιομέτρων μέχρι το τοίχος του Θεσσαλικού κάμπου είναι οι Πρόμαχοι και το Βορεινό. Εικόνα 2
3) Ανατολική απογείωση και πάλι (Πρόμαχοι ή Βορεινό) και ακολουθείς την διαδρομή: Βέρμιο- Βελβεντός-Όλυμπος-Κίσσαβος και σχεδόν Βόλο... Εικόνα 3
Παρόμοια διαδρομή με την παρακάτω
http://www.sky.gr/leonardo/flight/58870
Προσωπικά ψηφίζω την τρίτη επιλογή, πτησάρα αλλά με δύσκολα περάσματα.