Συντονιστής: Moderators
:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ == ΑΦΥΔΑΤΩΣΙΣ.!(2416)JollyRoger έγραψε:γιατί όταν μας ευχαριστεί κάτι που κάνει κάποιος, δεν του λέμε ευχαριστώ αλλά προτιμούμε να πουμε μπράβο;
cprig έγραψε:Αυτό που εννοεί ο Μιχάλης paramick είναι " πάρε 2 χαπάκια κάθε 2 ώρες και αν δεν δείς βετλτίωση ως το βράδυ πηγαινε στα κατεπείγοντα"
paramick έγραψε:Δεν μποείς να α-ποδοκιμάσεις πράξεις,με το μπράβο (ίσως ειρώνικά μόνο) και με το ευχαριστώ.
cprig έγραψε:Μιχάλη JR
Κατα την γνώμη μου το "μπραβο" επιδοκιμάζει (δηλ. λειτουργεί θετικά) σαν ανταμοιβή μίας ηρωικής η απλά καλής πράξης για την οποία ο εκφέρων τον λόγο αισθάνεται ευφορία ψυχής. Το "ευχαριστώ" επιδοκιμάζει (δηλ. λειτουργεί επίσης θετικά) σε ανταμοιβή πράξης για την οποία οε εκφέρων τον λόγο αισθάνεται προσωπική ευτυχία η ολοκλήρωση.
Η διαφορά λοιπον έγκειται στο μέγεθος της "ανταμοιβής" που αποκομίζει ο εκφέρων. Με άλλα λόγια, θεωρώ ότι το ερώτημα που έθεσες απαντιέται θετικά, δηλ, το " ευχαριστώ" μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά στο "μπράβο", οταν το μέγεθος της προσωπικής ευτυχίας που αποκομίζεται από την πράξη ξεπερνάει την συνηθισμένη αναγνώριση του επιτεύγματος.
(τώρα πάω εγώ για τα χαπάκια...)
γιατί να σου πω μπράβο;paramick έγραψε:Αν κάνω 100 km XC ,θα μου πείς μπράβο
λες δηλαδή κωστα, οτι το αφεντικό του σκύλου, έχει πρόθεση να ανταμείψει το σκυλο του, για την ηρωική του πράξη; (χαρην σαφήνειας το λεω, δεν υπαρχει ειρωνια)
χειριστικές προθέσεις, δεν γίνονται αντιληπτές;
paramick έγραψε:Η αποδοχή (ή μη αποδοχή) ανθρώπων,ιδεών,πράξεων,στάσης...κλπ είναι έννοια μακράν μεγαλύτερη απ την κριτική.
Αν πρόσεξες με την κριτική δεν ασχολήθηκα καθόλου.
Αστην στην άκρη ,και προσέγγισέ το όπως στο δίνω να το καταλάβεις και ίσως το δείς με τα μάτια μου.
Αν σου κάνει σαν απάντηση,την κρατάς...
paramick έγραψε:Δεν θα συγκρίνεις σκύλους και ανθρώπους.
Κράτα ελεγχόμενες μεταβλητές στην συνάρτηση για να βγάζουμε άκρη,και πείσε με οτι ψάχνεις για απαντήσεις,και όχι αφορμές για άχρηστη και ανούσια αμφισβήτηση.
cprig έγραψε:λες δηλαδή κωστα, οτι το αφεντικό του σκύλου, έχει πρόθεση να ανταμείψει το σκυλο του, για την ηρωική του πράξη; (χαρην σαφήνειας το λεω, δεν υπαρχει ειρωνια)
χειριστικές προθέσεις, δεν γίνονται αντιληπτές;
Σε έχασα. Τι εννοείς "χειριστικές προθέσεις"
paramick έγραψε:Δεν μποείς να α-ποδοκιμάσεις πράξεις,με το μπράβο (ίσως ειρώνικά μόνο) και με το ευχαριστώ.
paramick έγραψε:Αν κάνω 100 km XC ,θα μου πείς μπράβο (και όχι ευχαριστώ),και αν σε μαζέψω στον γυρισμό απ το XC με το αμάξι μου, θα μου πείς ευχαριστώ.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες