Ημερομηνία Δευτ Ιουν 16, 2025 11:22 pm
Text Size

Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Πρόβλεψη Καιρού για Κιθαιρώνα

Που θα πετάξουμε, πότε και πως θα πάμε εκεί

Συντονιστής: Moderators

Πρόβλεψη Καιρού για Κιθαιρώνα

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Σάβ Φεβ 24, 2007 10:10 pm

Γειας σας φίλοι,
Οπως είχαμε πει και στο σεμινάριο στις Πλαταιές, θα συγκεντρώσω κάποια χρήσιμα sites που χρησιμοποιώ για να παρακολουθώ τον καιρό σε ένα δοκιμαστικό site.

Μετά τη σημαντική βοήθεια του Alex, και έχοντας γενικά μεσάνυχτα με το internet, έφτιαξα το παρακάτω link όπου κάνω μια πρόβλεψη προσωρινά για τον Κιθαιρώνα, που λειτουργεί δοκιμαστικά και θα ήθελα τη γνώμη σας...
Βαγγέλης Τσούκας

[web]http://www.sky.gr/tsoukas[/web]

Τελευταία επεξεργασία απο tsoukasvaggelis την Παρ Μαρ 09, 2007 5:36 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό norad » Κυρ Φεβ 25, 2007 3:11 pm

Βαγγέλη σε βλέπω σύντομα με δικό σου site !!

Για όσους θέλουν να δουν την σελίδα σε φρέσκο παράθυρο (και όχι σε iframe) το URL είναι:

http://www.sky.gr/tsoukas/tsoukas.htm

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Re: Πρόβλεψη Καιρού για Κιθαιρώνα

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Παρ Μαρ 02, 2007 5:34 pm

Γειά σας φίλοι,
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου πλησιάζει και πρέπει να κάνουμε τα σχέδιά μας. Παρακάτω μια περίληψη για τις συνθήκες στον Κιθαιρώνα, από το Τεφίγραμμα που προβλέπει ο ΝΟΑΑ.

Ανοδική βαρομετρική πίεση περίπου 1016 mb και άνεμοι Δ,ΝΔ το Σάββατο και Δ,ΒΔ την Κυριακή αλλά < 10kmh. Γενικά χωρίς νεφοκάλυψη γύρω από την περιοχή της Βοιωτίας, με σύννεφα μέσου και χαμηλού ύψους που θα σταματούν στην περιοχή της Άμφισσας και θα καλύπτουν λίγο και την Αχαΐα νοτιότερα.

Η υγρασία θα κυμαίνεται γύρω στο 50% με τάση μείωσης την Κυριακή που ο άνεμος θα έρχεται από λίγο βορειότερα.

Αστάθεια θα υπάρχει στη Δυτική Ελλάδα, όχι όμως και στην Ανατολική, με μια νοητή διαχωριστική γραμμή στον άξονα Θεσσαλονίκη-Πάτρα.

Παρόλα αυτά δεν θα υπάρχει χαμηλά κάποια αναστροφή.

Το Σάββατο και εφόσον η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 19 θα σχηματίσει Cu με βάση 1650 και κορυφή 2700 (ακόμη με επιφύλαξη).

Την Κυριακή και εφόσον η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 20 θα σχηματίσει βάση 1560 και κορυφή 1800 (ακόμη με επιφύλαξη).

Τα θερμικά όμως δεν αναμένονται δυνατά, και δεν περιμένω να ξεπεράσουν τα +0,7m/s το Σάββατο και +0,5m/s την Κυριακή σε πεδινό έδαφος, για αυτό σοβαρή πτήση αναμένεται μόνο πάνω από ορεινό έδαφος με απογείωση Νότια σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο υψόμετρο.

Η κορυφή του Κιθαιρώνα ή ο Σταυρός θα έχει ενδιαφέρον.

Για περισσότερες πληροφορίες μετά τις 20:00 στο site:
Πρόβλεψη Κιθαιρώνα

Βαγγέλης Τσούκας

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Μαρ 02, 2007 6:31 pm

Η κορφή του συνδετικού στον Παρνασσό ακόμα μεγαλύτερο. Και η Δυτική ....και η Ανατολική άμα λάχει...και η καινούργια...

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Μαρ 02, 2007 6:34 pm

Συγνώμη ξέχασα την ψηλή στο Καλλίδρομο

Βαγγέλη πολλά μπράβο για τη δουλειά σου

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Μαρ 06, 2007 2:04 pm

Αφού συγχαρώ τον Βαγγέλη να ενημερώσω...

Ο Παρνασσός και τις δύο μέρες έβγαζε βάση 500-1000 μέτρα παραπάνω.

Ήταν απόλαυση να σας χαζεύω να πετάτε από το μπαλκόνι του σπιτιού μου πίνοντας φραπέ και ειδικά όταν πάτωσε ο Αποστόλης

Περιμένω κάνα δυνατό καιρό με πάνω από 40 ποντάκια olc να παρατήσω το τέλειο σκι που βγάζει ο Παρνασσός να πετάξω πιο νωρίς.

Πρέπει να απογειωθήκανε αλεξίοπτωτα από 5 διαφορετικές απογειώσεις στον Παρνασσό το σκ από 700 μέχρι 2200 μέτρα(πάνω από τη βάση)

Σωτηράκι έβγαζες φωτογραφίες ή κούναγε τόσο? Κουκλι το μοτέρ παιδιά που δεν πετάγανε μου είπαν ότι είναι πανέμορφο το πως προσγειώθηκε. Για τον Αποστόλη είπαν άλλα...

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Να έρχεστε στα μεγάλα βουνά να πετάμε όχι στα πατατοβούνια. Αύριο Κιθαιρώνα?

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Τρί Μαρ 06, 2007 2:47 pm

Γειά σου Μιχάλη,
Η βάση είναι λογικό να είναι ψηλότερη στον Παρνασσό από ότι στον Κιθαιρώνα.

Το μοντελο του καιρού που χρησιμοποιώ, βασίζεται σε προβλεπόμενο και όχι μετρημένο από ραδιοβόληση τεφίγραμμα, το οποίο βγαίνει από το ΝΟΑΑ δίνοντας ακριβές στίγμα για την περιοχή που σε ενδιαφέρει. Στη συνέχεια λαμβάνει υπόψιν και το υψόμετρο του στίγματος αν βρίσκεται πάνω από πεδινό ή ορεινό έδαφος προκειμένου να δώσει τις τελικές καμπύλες του γραφήματος. Αυτά τα υψόμετρα τα παίρνει από τον υψομετρικό χάρτη της NASA.

Έτσι καταλαβαίνει από το στίγμα πως θα προσαρμόσει τό τεφίγραμμα και αυτό βέβαια είναι προσέγγιση στην πρόβλεψη και περιλαμβάνει δύο πιθανά λάθη μαζί.

Το σωστό είναι αν δουλεύει το μοντέλο για τη βάση στον Κιθαιρώνα, να βάλω στο site και δεύτερη πρόβλεψη ξεχωριστά στον Παρνασσό, δίνοντας στίγμα στο οροπέδιο στο Λιβάδι, κάτι που θα κάνω σύντομα.

Πάντως είναι σημαντικό να κάνουμε ένα feedback μετά από κάθε πρόβλεψη για να διορθώνουμε το μοντέλο και να εντοπίσουμε κάποιο σταθερό σφάλμα που θα διορθώνει σωστά αυτό που περιμένουμε να δούμε την επόμενη εβδομάδα.

Πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε προχθές, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι πέταξα για 1.30 κυκλώνοντας εως 2.200, πήγα στη φτερόλακα, άνω τιθωρέα και προσγειώθηκα στην κάτω τιθωρέα μετά από περίπου 24km OLC, τα οποία χάθηκαν μεν με ευχαρίστησαν εξαιρετικά δε, αφού ήταν και το πρώτο μου XC για το 2007 χωρίς βάριο καθότι το Compeo με εγκατέλειψε μετά από 18 λεπτά πτήσης. Συμβουλή, μην το φορτίζετε στο αυτοκίνητο.

σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Βαγγέλης Τσούκας

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Μαρ 06, 2007 3:40 pm

Αν θες τη γνώμη μου χώρισε τις προβλέψεις σε 4 κατηγορίες και manually καθόρισε αποκλίσεις των μοντέλων ανάλογα με το χαμηλό

PRE-FRONTAL(interesting)
POST FRONTAL(very interesting βρωμόξυλο με κούμουλα)
VERY POST FRONTAL(εδώ σίγουρα οι βάσεις βάση πρόβλεψης δεν έχουν πολύ σημασία μιας και το βουνό κάνει τα δικά του πχ καλοκαίρι)
FRONTAL(not really interesting for flying except...)

Θυμίσου ότι δεν υπάρχει μοντέλο ακόμα που να μπορεί να τσεκάρει τις ορέξεις κάθε βουνού. Το αστεροσκοπείο τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες και πιάνει τα φαινόμενα τον χειμώνα. Για το καλοκαίρι και την άνοιξη μόνο στις καταιγίδες έχει κάνει δουλειά και η ΕΜΥ ειδικά για Θεσσαλία-Μακεδονία και ίσως το αστεροσκοπείο έχει κάποια νέα(έχει σίγουρα).

Δυστυχώς στην Ελλάδα ελάχιστα έχει απασχολήσει οργανισμούς που θα είναι η βάση στα βουνά και στους κάμπους μια ηλιόλουστη μέρα με κούμουλα και θα είχε πολύ ενδιαφέρων να το παλέψεις. Μέρες με καταιγίδες σίγουρα έχει γίνει πολύ μελέτη.

Εγώ γενικά στον Παρνασσό ότι δίνει στην Αμφίκλεια βάζω και κάνα 700αρι μέτρα + να πέσω μέσα στη βάση ειδικά στα very post frontal με μεγάλη διάρκεια ημέρας. Μέχρι να πάω 3400 και να ψάχνω αν πρέπει να χαρώ που πήγα ή να λυπηθώ που έπεσα έξω στην πρόγνωση(λέμε τώρα)

Επίσης ρίχνε και ένα τσεκ στο Καλλίδρομο για κάποιο λόγο πέφτουν μέσα κάποιες φορές χωρίς να έχω εντοπίσει γιατί.

Να προσγειώνεσαι Σουβάλα να έχει ενδιαφέρων ο φραπές :P

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Μαρ 06, 2007 6:45 pm

Van tsouk εύγε, το μοντέλο έπεσε αρκετά μέσα. Δεν έχει σημασία η ακριβής πρόβλεψη αλλά το ότι η ημέρα πράγματι έδινε θερμικά και δεν ήταν σούπα. Αυτό το στοιχείο μας έλειπε και μπορεί να κάνει την διαφορά για το που θα πας να πετάξεις.

ΜΙΚ αφού τα είδες όλα αυτά έπρεπε να παρατήσεις το φραπεδάκι και να τσακιστείς για περισσυλογή, μπας και μάθεις και τίποτα από πτήση.

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Παρ Μαρ 09, 2007 12:36 pm

Γεια σας φίλοι,
σήμερα φαίνεται να είναι μια καλή ανεμοπορική μέρα.

Τα θερμικά +1,5 που θα ανεβαίνουν μέχρι τα 1550 περίπου, και το αισθητό βοριαδάκι μέχρι 15kmh, κάνουν το πήξιμο στο γραφείο μια μικρή καθημερινή απόλαυση.

Βαγγέλης Τσούκας

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Μαρ 09, 2007 2:13 pm

Αυτό το "καλή ανεμοπορική ημέρα" μου θυμίζει την ίδια φράση που είχε ακουστεί στο Καιμακτσαλαν πριν 2 χρόνια από θαμώνα του φόρουμ. :) ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά μόνο που δεν μας έκαψε κεραυνός ενώ τρέχαν όλοι να καλύψουν τα αλεξίπτωτα λόγω βροχής. :P:P (που ταιρίαζει με τη αυριανή πρόβλεψη)

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Μαρ 09, 2007 2:57 pm

PRE - FRONTAL καιρός λοιπόν

Βαγγέλη έχεις κάποιες "δωρεάν" άμεσες γνώσεις να μεταφέρεις όταν αντιμετωπίζουμε τέτοιες συνθήκες?

Βασικά αυτό το χαμηλό που έρχεται δεν είναι τυπικός καιρός άνοιξης αλλά ίσως έχουμε κάποια συμπεράσματα. Είναι λίγο "πήγαινε για σκι" καιρός...

Χτες απνοιοκάτιδυτικόανατολικό Κιθαιρώνα με θερμικά από μπροστά κατά τις 3 και +2 πυρηνας γενική άνοδος +0,5 που τα κατάφεραν μέχρι τα 700 από low save. Έφυγα νωρίς ίσως μετά έγινε κάτι. ε?

Ναι ανέβαζε παντού μέχρι τα σύννεφα 1400+. Έχω κάνει και μεγαλύτερα λάθη στη ζωή μου.

Δύο μέρες pre-frontal ήταν ο καιρός χτες

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Μαρ 09, 2007 3:22 pm

badder\";p=\"8202 έγραψε:Αυτό το "καλή ανεμοπορική ημέρα" μου θυμίζει την ίδια φράση που είχε ακουστεί στο Καιμακτσαλαν πριν 2 χρόνια από θαμώνα του φόρουμ. :) ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά μόνο που δεν μας έκαψε κεραυνός ενώ τρέχαν όλοι να καλύψουν τα αλεξίπτωτα λόγω βροχής. :P:P (που ταιρίαζει με τη αυριανή πρόβλεψη)

Α ναι έτσι είπε:?: γιατί είχα απογειωθεί 3 λεπτά νωρίτερα :idea:

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό guru » Παρ Μαρ 09, 2007 4:01 pm

Άντε ρε… δεν έχετε την λεπτή αίσθηση του χιούμορ. Που το θυμηθήκατε?

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Παρ Μαρ 09, 2007 5:35 pm

Καλά να πάθετε,
σφού νομίζατε ότι οι πιθανότητες και η πραγματικότητα είναι το ίδιο.
Πάντα υπάρχει η έκπληξη με τον καιρό.

Στην Εδεσσα, θυμάμαι και την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον ορισμό του ηλεκτρομαγνητικού κλωβού, όταν είμαστε μέσα στο λεοφωρείο και ενώ οι κεραυνοί έσκαγαν από έξω σε απόσταση αμελητέα, εμείς αισιόδοξοι περιμέναμε να περάσει το κακό το μάτι από τον καιρό και να πετάξουμε μετά από λίγο ξεμάτιασμα...επιστημονικά μετεωρολογικό.

Υπάρχει βέβαια και αυτό:
[ img ]

Πάντως τότε στην Εδεσσα δεν υπήρχε νομίζω κάποια πρόβλεψη ουσιαστική, και βέβαια...

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ

WWW.SKY.GR/TSOUKAS

εντάξει;

Βαγγέλης Τσούκας

Τελευταία επεξεργασία απο tsoukasvaggelis την Παρ Μαρ 09, 2007 6:41 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Παρ Μαρ 09, 2007 5:53 pm

Μιχάλη,
για την ώρα ψάχνω αυτό που είπες σε σχέση με Post frontal κλπ.

Ο σκοπός μου για τη σωστή πρόβλεψη είναι αφού το βετιώσουμε και το κάνουμε να δουλεύει για διάφορες απογειώσεις, να μπορούμε να εντοπίσουμε από την προηγούμενη μέρα που πρέπει να πάμε να πετάξουμε καλύτερα, για να μεγιστοποιήσουμε τα χιλιόμετρα της ημέρας.

Βέβαια αυτό το site με έχει βάλει στη διαδικασία κάθε μέρα να παρατηρώ περισσότερο τον καιρό, προκειμένου να «αρρωστήσω» έγκαιρα όταν εντοπίσω ότι έρχεται μια εξαιρετική μέρα από αυτές τις λίγες που έχουμε κάθε χρόνο να εξελίσονται έξω από το παράθυρο του γραφείου.

Βαγγέλης Τσούκας

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Μαρ 09, 2007 6:45 pm

TsoukasVaggelis\";p=\"8210 έγραψε:Μιχάλη,
από αυτές τις λίγες που έχουμε κάθε χρόνο να εξελίσονται έξω από το παράθυρο του γραφείου.

Με απλά λόγια

Nαι χάσαμε τρομερή μέρα και σήμερα ας κλάψουμε

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό ian » Παρ Μαρ 09, 2007 7:55 pm

Χτες μετα απο τηλεφωνικη επικοινωνια με συμαθητη της σχολης, με τον οποιο πεταμε αρκετα συχνα παρεα,
καθως εγω ημουν στη δουλεια μεχρι αργα καταδικασμενος να σκεφτομαι τι ωραια πτητικη μερα που χανω :evil:
καποια στιμη με παιρνει τηλ και μου λεει πως τελικα εκανε δυο πτησεις, μια τσουληθροειδη και αλλη μια στην οποια μολις αφησε την απογειωση εκτοξευτικε διακοσια μετρα ψηλα και ανεβαινε ακαθεκτος :twisted:

Το κακο ηταν οτι εκανε μιση ωρα wing over με αυτια, μετα τις προσταγες του σερ Διονυση, για να μπορεσει να χασει υψος....οταν εκανε μονο αυτια ανεβαινε :shock: μονο οταν συνδιαζοταν με καλο wig over καταφερνε να κατεβαινει :D
βεβαια πηρε τ'αντερα στο χερι αλλα εμαθε πολλα!!!
Του ειπα να γραψει το περιστατικο στο forum γιατι ετσι οπως μου τα αφηγηθηκε ηταν απιστευτα 8)

Τι ειχε συμβει λοιπον στην ατμοσφαιρα;
Τελικα ηταν καλη μερα ή επικινδυνη;
μηπως ηταν καλη για εναν εμπειρο αλλα ψιλοεπικινδυνη για εναν πιλοτο αρχαριο;
Για πεστε καμια γνωμη!!!

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό freedom » Σάβ Μαρ 10, 2007 12:40 am

[size=9]καποια στιμη με παιρνει τηλ και μου λεει πως τελικα εκανε δυο πτησεις, μια τσουληθροειδη και αλλη μια στην οποια μολις αφησε την απογειωση εκτοξευτικε διακοσια μετρα ψηλα και ανεβαινε ακαθεκτος :twisted:
βεβαια πηρε τ'αντερα στο χερι αλλα εμαθε πολλα!!!
Του ειπα να γραψει το περιστατικο
στο forum γιατι ετσι οπως μου τα αφηγηθηκε ηταν απιστευτα 8)

Τι ειχε συμβει λοιπον στην ατμοσφαιρα;
Τελικα ηταν καλη μερα ή επικινδυνη;
μηπως ηταν καλη για εναν εμπειρο αλλα ψιλοεπικινδυνη για εναν πιλοτο αρχαριο;
Για πεστε καμια γνωμη!!!
[/quote][/size]

Tιποτα ανησυχιτικο Γιαννη μου..μετοπακι ερχωταν. Θα τα πουμε απο κοντα
Διονυσης

freedom
Competition

Δημοσ.: 295

Δημοσίευσηαπό antouan » Σάβ Μαρ 10, 2007 12:50 am

σήμερα φαίνεται να είναι μια καλή ανεμοπορική μέρα.

Τα θερμικά +1,5 που θα ανεβαίνουν μέχρι τα 1550 περίπου, και το αισθητό βοριαδάκι μέχρι 15kmh, κάνουν το πήξιμο στο γραφείο μια μικρή καθημερινή απόλαυση.

Βαγγέλης Τσούκας

'Οντως περίπου έτσι σήμερα. Ιδανική μέρα για απολαυστική διαρκείας πτήση και προπόνηση για τα καινούρια γκάτζετ (παραπέντε, ζώνες κλπ).Έγραφες άνετα τετράωρο.

Βάση λίγο κάτω από τη κορυφή του Κιθαιρώνα και το κλασικό ταβανάκι τριγύρω. 'Εξω κυρίως σύννεφα με διάσπαρτες τρύπες ενώ μακρύτερα καθάριζε πιο πολύ.

Ασθενή θερμικά και φούσκες. (χτύπησε και δυο-τρία τριαράκια το βάριο!!)

Βαγγέλη keep on the good work!

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
antouan
Competition

Δημοσίευσηαπό ian » Σάβ Μαρ 10, 2007 1:30 am

Καταλαβα.... η σφηνα του ψυχρου που ανασηκωνει την πιο ζεστη μαζα του θερμου ε; 8)

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Σάβ Μαρ 10, 2007 10:15 am

ian\";p=\"8216 έγραψε:Καταλαβα.... η σφηνα του ψυχρου που ανασηκωνει την πιο ζεστη μαζα του θερμου ε; 8)

Noμίζω κάτι έχεις μπερδέψει

Βαγγέλη?

ΟΥΦ ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΠΟΝΤΑΚΙΑ :(

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Δευτ Μαρ 12, 2007 11:39 am

Γεια και χαρά και καλή εβδομάδα.
Χωρίς να είμαι και απόλυτος, αυτό που εγώ κατάλαβα ότι συμβαίνει ήτάν ότι γίναμε μάρτυρες μιας μετακίνησης ψυχρού αέρα από το βορρά, ο οποίος περνούσε χαμηλά , κάτω από τα 1100 μέτρα όπου υπήρχε και αναστροφή. Αντίθετα σε μεγαλύτερο ύψος ο αέρας δεν είχε τόσο ταχύτητα.

Ο συνδυασμός αυτού του επιφανειακού ανέμου είχε διάφορες συνέπειες, όπως τη δημιουργία νεφών στην επιφάνεια τριβής με τον υπάρχοντα αέρα που δημιουργούσε αυτό το στρώμα που βλέπαμε από τα 900 μέτρα, αλλά δημιουργούσε και μια σταθερή άνοδο λόγο ορογραφικού φαινομένου στις πλαγιές του κιθαιρώνα όπου βλέπαμε και μια άλλη-διαφορετική νέφωση λίγω κάτω από τα 900 που έκανε κάτι σα διπλή βάση.

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, δεν ενημέρωσα το site για αυτό το ΣΚ πιστεύοντας ότι δεν πρόκειται να πετάξουμε και μάλιστα πήγα στην Κωπαϊδα για επισκευές στο ανεμόπτερο. Τελικά ήρθα για καφέ και έβαλα 1.45 με 11km και επιστροφή.

Ελπίζω να μπει επι τέλους η άνοιξη και να κάνουμε κάτι σοβαρό φέτος.

Βαγγέλης Τσούκας

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Μαρ 13, 2007 11:50 pm

Bαγγέλη αύριο Τετάρτη 1η μέρα post cold front πόσα ποντάκια olc βλέπεις κατά τις 3 το απόγευμα εάν καταφέρεις να απογειωθεις από κάπου.

Εγώ προτείνω απογείωση πάνω από τη βάση κάπου στα 2100 μέτρα στην ορεινή Βοιωτία-Φθιώτιδα 8)

H να χτυπήσει το sunset team στον Κιθαιρώνα :?:

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Πέμ Μαρ 15, 2007 10:30 am

Καλημέρα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα , και αν η πρόβλεψη του Σκίρωνα είναι σωστή για τη μέγιστη αναμενόμενη θερμοκρασία 16 βαθούς....

Στην Αθήνα:

Βάση 2.200 m
θερμικό +3,2
Βοριάς 18 χαω

AΡΡΩΣΤΗΣΤΕ και προσοχή! ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Ψυχραιμια

Βαγγέλης Τσούκας
[ img ]

tsoukasvaggelis
Competition

Επόμενο

Επιστροφή στην Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες