Nα λοιπόν που πέρασε κι όλας ένας μήνας από το ατύχημα.(Γρήγορα περνάει).
Δυστηχώς όμως ο Θανάσης σηκώνει τον δικό του σταυρό καλοκαιριάτικα και οι δικοί του τραβάνε το δικό τους γολγοθά.
Ο θανάσης νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο και αν όλα πάνε κατ ευχήν την επόμενη εβδομάδα θα πάρει εξιτήριο.Τι να πω!
Καλή δύναμη,υπομονή και να ξέρεις πως τα καλύτερα έρχονται.
Αν και δεν μ αρέσουν οι προσωπικές αντεκλήσεις μέσα από τα forum, παρόλα αυτά θα κοιτάξω να είμαι όσο πιο προσεχτικός γίνεται.
Διογένη,
Το μόνο που λυπάμαι (λίγο) για σένα είναι ότι τελικά ίσως είσαι το εξιλαστήριο θύμα(άδικα ή όχι)στον χώρο.Κι αυτό γιατί σίγουρα κι άλλοι εκπαιδευτές (ή εκπαιδευτές γιαλαντζί) είχαν ατυχήματα με μαθητές τους και δεν έγιναν γνωστά,αλλά εσύ θα κληθείς ίσως να πληρώσεις τα σπασμένα...
Διαδίδεις αριστερά και δεξιά ότι εσύ δεν φταις καθόλου για τον τραυματισμό του μαθητή σου (και μιλάμε για τον ΔΙΚΟ μου τραυματισμό) την 1 φορά λόγω ότι δεν ήσουν παρών!!!
Μιας και εγώ το έγραψα και αναλαμβάνω πάντα τις ευθύνες μου ,ήρθε η ώρα να αποκαταστήσω τα πράγματα,να γράψω τα γεγονότα και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Κάποτε΄είχε γραφτεί στο forum πρίν κανα χρόνο,από τον Διονύση αν θυμάμαι καλά, ότι θα πρέπει να γίνει μια καταγραφήί των ατυχημάτων που έχουν γίνει.Να προσθέσω και γω το δικό μου.....
Οι νέοι μαθητές είναι σαν τα πουλάκια που σε κάθε μάθημα ή πτήση πετάνε από πάνω τους τα πουπουλάκια και αρχίζουν να βγάζουν φτερά για να πετάξουν κάποια στιγμή μόνοι τους και ψηλά...Ακολουθούν την μαμά τους σε κάθε κίνηση και κάνουν ότι κι αυτή.
Οταν λοιπόν ένας νέος μαθητής έχει απίστευτη όρεξη, θέληση και επιθυμία να ασχοληθεί με το αλεξίπτωτο πλαγιάς δεν πρέπει ούτε να του κόβεις τον αέρα και να χαλάς τα ονειρά του ούτε όμως και να τον αφήνεις στην τύχη του.
Οι όποιες γνώσεις Διογένη που έχεις δεν σε χρήζουν και εκπαιδευτή.
Μαθητής λοιπόν (ο υπογράφων) με σύνολο πτήσεων 15 μέχρι τότε, εκ των οποίων οι 6 με την δική του πτέρυγα και εξοπλισμό(2καντήλι, 3 κιθαιρώνα και 1 κορυφή Π.Γερμενό), μου είπες ότι πια είμαι έτοιμος να πετάξω από οποιοδήποτε βουνό θέλω αρκεί νάναι κάποιος έμπειρος΄πάντα μαζί μου.
Και πήγα....
Κορυφή Κιθαιρώνα για Π.Γερμενό.Μαζί μου ο Πάνος ο γιατρός και ο Ionel.Που στον Ionel οφείλω πάρα πολλά.Η εμπειρία του είναι αδιαμφησβήτητη.Ετσι Διογένη??Που αν αυτός ο άνθρωπος αποφάσιζε να γίνει ποτέ εκπαιδευτής, με το χέρι στην φωτιά σίγουρα θα ήταν από τους πιό καλούς.
Εφυγα λοιπόν από την απογείωση και στα 5 μέτρα μια ισχυρή ριπή και ίσως ένας λάθος χειρισμός δικός μου!! λόγω απειρίας,κατάληξα με σπασμενο χέρι.Κάταγμα Barton για τους ειδικούς.
Κατα την διάρκεια της αποθεραπείας αναρωτιόμουν πολλά πράγματα.Τα οποία τώρα μπορώ να τα εξηγήσω τουλάχιστον.
Είπα λοιπόν στον εαυτό μου...

Που πας ρε Καραμήτρο???Οταν δεν ξέρεις να απογειώνεσαι με back, όταν δεν έχεις λιώσει τα παπούτσια σου στα επίγεια να αισθάνεσαι και το κλείσιμο του...ματιού της πτέρυγας,όταν δεν ξέρεις καλό control???Που πας???
Γι αυτό λοιπόν έγραψα ότι ΔΙΟΓΕΝΗ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για εκπαιδεύσεις.
Γι αυτό βγήκα και έγραψα όλα αυτά.Για να μην πάθει κανένας άλλος ατυχημα τουλάχιστον από σένα και να ενημερωθούν αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με το παρα 5.
Το να με στείλεις εμένα με την τότε εμπειρία μου να πετάξω μόνος ουσιαστικά το θεωρώ ΕΓΚΛΗΜΑ.
Και το ατύχημα αυτό είναι καταγεγραμένο στις υπηρεσίες και του νοσοκομείου σαν πτώση με αλεξίπτωτο και στην δήλωση ατυχήματος στο ΙΚΑ.
Ειχα πάει και σε δικηγόρο για να δω αν μπορώ να κάνω κάτι αλλά επειδή δεν ήθελα να μπλέξω με τέτοιες διαδικασίες..το άφησα.Ισως να ταν και λάθος μου.Γι αυτό και δεν έκανα καμία νύξη προς την ΕΛΑΟ κι ας έχω και γω κάποια ευθύνη πιστεύω για τον τραυματισμό μου.Τόχω ψάξει πάρα πολύ πάντως το θέμα.Και τώρα με το ατύχημα του Θανάση θα περίμενω το πόρισμα και κρατώ κάθε επιφύλαξη να ασκήσω τα νόμιμα δικαώματα μου.
Θα μπορούσα να σου ζητήσω πάρα πολλά.Δεν νομίζω πως έχει νόημα ούτε πως θα βγει κάτι.
Προς το παρόν αρκούμαι στο να σταματήσεις να εκπαιδευεις κόσμο.ΑΡΑΓΕ..γιατί κατέβασες από το site σου την σελίδα που αφορούσε την εκπαίδευση για παρα 5??Το πήρες απόφαση ή μήπως αναιρείς αυτά που ήταν γραμμένα.Πάντως δόξα τω θεώ που υπάρχουν κι οι..εκτυπωτές.
Οι μαθητές..Δεν είναι γουρούνια για σφαγή.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τα λεφτά πάνω απόλα.
ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΣ......ΣΩΣΤΑ