Ημερομηνία Παρ Ιαν 28, 2022 9:00 am
Text Size

Ασφάλεια Πτήσεων - Συμβάντα

DEVILS

Περιγράψτε ένα συμβάν που σας έτυχε στη πτήση (ή στο έδαφος) να το αναλύσουμε.

Συντονιστής: Moderators

DEVILS

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Ιουν 13, 2005 4:55 pm

Να το γράψω-να μη το γράψω-άντε ας το γράψω

Ο αόρατος εχθρός χτές έκανε τις επισκέψεις του στην απογείωση της Αμφίκλειας με devilakia διαφόρων μεγεθών και εντάσεων. Δεν ήταν dust ήταν leaf devil.

Πριν σκάσουν πέρασε ώρα και η μέρα έμοιαζε νορμάλ για κάποιον που δεν έχει ξαναπάει στη συγκεκρημένη απογείωση αλλά όλοι μας αμέσως είπαμε "κάτι βρωμάει σήμερα" ακόμα και πριν αρχίσει να γυρνάει. Και με σταθερό Δυτικό που είχε μόλις φτάσαμε απλά ο αέρας ήταν μυστήριος δε ξέρω γιατί απλά ούτε καν ετοιμαστήκαμε και καθήσαμε στη σκια χωρίς λόγο και χωρίς να το συζητήσουμε κάτι δε μας άρεσε.

Επειδή έψαξα λιγάκι στο δίκτυο και δεν βρήκα ουσιαστικά τίποτα εκτός από την σαφή οδηγία ΜΑΚΡΙΑ εάν κάποιος μπορεί να προσφέρει γνώσεις ας το κάνει. Ούτε πως ούτε γιατί.

Μια περιγραφή της κατάστασης χτες είναι η εξής. Στην Ανατολική απογείωση 3.30 μέχρι της 6.30

Δυτικός 5-10 χλμ με ριπές μέχρι 20 και κάποιες στιγμές παραπάνω ( δούλευε η Δυτική καλά με τα θερμικά της) .
Ερχόντουσαν Ανατολικές ριπές 10-15 χλμ μια φορά το δεκάλεπτο σταθερές. (τα γνωστά πλατείες-κολώνες θερμικά από μπροστά).
Σε άσχετες και λίγες φάσεις έβαζε ακόμα και 5-10 χιλιόμετρα σταθερό Βοριά και υποθέταμε ότι αυτός ήταν ο μετεορολογικός μιας και καπνοί και σύννεφα αυτο έδειχναν μπροστά.
Ανά 5-10 λεπτά ακουγόντουσαν τα δέντρα από Δυτικά σαν να έρχεται πολύ δυνατός αέρας αλλά δεν τον νιώθαμε όσο ακουγόταν άντε να έφτανε 25. Μήπως ξεκόλαγε στα δέντρα...

Ψιλοάπνειες και μετά το χάος. Χωρίς ιδιαίτερη άπνεια πριν σκάσουν αλλά ούτε και με αέρα πάνω από 10 χλμ

Ένα δύο ήταν πάρα πολύ δυνατά και είδαμε αλεξίπτωτα να κάνουν ελικόπτερο χωρίς πιλότο από κάτω. Απίστευτο θέαμα αλλά φρικιαστικό(για τον ιδιοκτήτη). Τα άλλα ήταν δυνατά αλλά δεν θα σε σήκωναν.

Το πιο δυνατό ήταν ΜΠΟΜΠΑ σίγουρη πτήση και σοβαρό ατύχημαΑπό ότι έχω ακούσει και από ότι είπαμε σκάγανε δυο θερμικά ένα από Ανατολικά ένα από Δυτικά και ξεκολάγανε μαζί από την κορφή. (η απογείωση είναι μύτη). Ισχύει αυτό :?:

Υπάρχουν κάποια σημάδια για να τα αποφεύγεις ή να έχεις προειδοποίηση στον αέρα και στο έδαφος :?: Τρόποι αντίδρασης :?:


Ενδεικτικά να πω ότι είχε βρέξει και το μόνο τα έδειχνε ήταν τα φύλλα και τα αλεξίπτωτα μέσα τους. Σκόνη σχεδόν καθόλου οπότε άνετα δεν τα έβλεπες.

Τελικά καλό είναι να περνάς λίγη ώρα δεμένος στο πανί (εκτός εάν κάθεσαι επάνω του σε σχήμα πατσαβουρα).
Οποιος πει ότι σκάγανε επειδή ο guru εκείνη τη στιγμή ήταν 2000 μέτρα παραπάνω να φάει τη γλώσσα του.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1638

Δημοσίευσηαπό andread » Δευτ Ιουν 13, 2005 9:31 pm

Μας συνέβει και μας το ίδιο χτές ευτυχώς αρκετά ασθενές. αλλά στο τέλος η σημαία της απογείωσης είχε τυλιχτεί γύρω απο τον ιστό 3 φορές.

Τρόποι αντίδρασης: στα πραγματικα δυνατά ο μόνος τρόπος είναι να "πίασεις πανί" Οταν βλέπεις να έρχεται κάτι τέτοιο δεν πίανεις ούτε φρένα ούτε C/ D ιμάντες , τρέχεις να πέσεις πάνω στο πανί ή να πιάσεις μια άκρη του. Και φυσικά αν είσαι απλώς παρών, δεν κάθεσαι αλλά πιανεις από την μέση το χείλος προσβολής. Προσοχή στο πανί που έχει ήδη πίασει ο δαίμονας, οι αρτάνες κόβουν σα μαχάιρι.

Αν είσαι κοντά στον πιλότο (και δεν προφταίνεις να τρέξεις στο φτερό) καλύτερα να πιάσεις κάποια αρτάνη απο τις πίσω όσο πιο ψηλά μπορείς ( ή το φρένο ) και να την "στραγγαλίσεις" κάνοντας 2-3 λουπ στο χέρι σου(για να μην φύγει και στο κάψει) πάρα να πιάσεις τον πιλότο.

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 725


Επιστροφή στην Ασφάλεια Πτήσεων - Συμβάντα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron