από tsoukasvaggelis » Παρ Ιούλ 26, 2013 2:22 pm
Το XC soar έχει mooving maps, αν και δεν ειναι πολύ ωραίοι οι χάρτες. Αν μπεις στη σελίδα τους, έχει οδηγίες για να ορίσεις μια περιοχή που σε ενδιαφέρει και απο κάποιο link κάνεις download το χάρτη. Πρέπει βέβαια να παίξεις πολύ με τις ρυθμίσεις στο view του χάρτη ώστε να αποκτήσει καλό contrast και να φαίνεται στην πτήση. Κώστα αν θέλεις, να σου στείλω κάποια στιγμή το αρχείο όπως το έχω κατεβάσει.
Το XC track τώρα ειναι άλλη ιστορία, καθως δεν έχει χάρτες τουλάχιστον για την ώρα. Το έχουν φτιάξει η ομάδα που έχει στήσει το XC contest, και ειναι προσαρμοσμένο σε αυτο. Σου δίνει πληροφορίες που επιλέγεις και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν competition navigator, σαν glide path calculator, αλλα έχει και δυο ακόμη function που μου αρέσουν , το thermal assistant, και το FAI triangle assistant, που το έχω δουλέψει και ειναι ωραίο.
Κατα τη γνώμη μου το XC soar ειναι ποιο ολοκληρωμένο για ανεμοπορική χρήση αλλα ποιο πολύπλοκο κατα συνέπεια, ενώ το XC track ειναι απλούστερο και φιλικότερο.
Τα τρέχω και τα δυο σε ένα Tablet Android 7". Στο παρα5 όμως υπάρχουν θέματα φωτεινότητας, που όμως λύνονται.