Ημερομηνία Πέμ Μάιος 15, 2025 9:57 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Θέματα Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Σχετικα με την ρυθμιση του καθισματος

Τεχνικά και πρακτικά θέματα - Ανακοινώσεις

Συντονιστής: Moderators

Σχετικα με την ρυθμιση του καθισματος

Δημοσίευσηαπό ian » Παρ Αύγ 18, 2006 2:53 pm

Γεια σας, Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης σχετικα με τα ''κουνηματα που τρωω'' κατα την πτηση : Λοιπον οταν πεταω αυτο γινεται σχετικα αργα το απογευμα οταν οι συνθηκες ειναι ηπιες και η ενταση του αερα εχει πεσει σημαντικα, παρολ'αυτα τρωω κατι κουνηματα μερικες φορες αλλο πραγμα ( τωρα αυτο ειναι και σχετικο, αυτο που εγω ο νεωπας μου φαινεται υπερβολικο εναν πιο εμπειρο πιλοτο δεν τον προβληματιζει καν!! Για να γινω πιο αναλυτικος το pich δεν με προβληματιζει, ως τωρα η πτερυγα δεν μου εχει βουτηξει η το αντιθετο, και παντα προσπαθω να την κραταω πανω απο το κεφαλι μου, αυτο που με φοβιζει οταν συμβαινει ειναι ενα αποτομο δεξι αριστερο που κανει το καθισμα (σαν να κανει roll πρωτα απο την μια πλευρα και αμεσως απο την αλλη) λες και καβαλαω κανενα μουλαρι που θελει να με πεταξει απο την πλατη του!! Ειναι φυσιολογικο αυτο; δηλαδη αργοτερα που θα πεταω σε πιο δυνατες συνθηκες, μεσα σε θερμικα τι θα γινεται rondeo;;Η αισθηση που εχω οταν ειμαι μεσα στο καθισμα παρολο που ειναι το νουμερο μου ειναι οτι δεν με σφιγγει αρκετα, δηλαδη οτι ψιλοκολυμπαω!! το δεσιμο του συγκεκριμενου καθισματος δεν δενει τα ποδια με ξεχωριστους ιμαντες ποδιων, αλλα αυτοι δενουν με μια στο στηθος. Διαβαζοντας το manual απο' τι καταλαβα λεει οτι οσο σφιγγεις τον ιμαντα του στηθους τοσο δεν επιτρεπει την μετακινηση του βαρους του σωματος και λειτουργει περισοτερο σαν ABS semi cross-bracing. Απο την αλλη οσο χαλαρωνεις τον ιμαντα τοσο σου δινει το maximoum της μετακινησης βαρους του σωματος. το θεμα ομως ειναι οτι απο αυτον τον ιμαντα ρυθμιζεται και η αποστση των carabiner και εδω ειναι που μπερδευομαι, εχω ακουσει και μου το εχει πει και ο δασκαλος οτι αυτη η αποσταση πρεπει να ειναι γυρω στα 40 cm (πιο μικρη αποσταση κινδυνευεις απο twist, πιο μεγαλη αισθανεσαι πολυ τα μηνυματα της πτερυγας με αποτελεσμα νεοι πιλοτοι σαν και εμενα να τους φοβιζει και ισως να κανουν πανω στο φοβο τους υπερδιορθωσεις που να μην βγουν σε καλο!! Το θεμα ειναι οτι για την θεση που πρεπει να εχει ο ιμαντας για την σωστη αποσταση που πρεπει να εχουν τα carabiner εμενα ηδη μερικες φορες με φοβιζει οπως ειπα και παραπανω. Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αλαξω το καθισμα αλλα θα ηθελα και την γνωμη των πιο εμπειρων, μηπως κανω καποιο λαθος στη ρυθμιση; μηπως αυτα τα κουνηματα ειναι εντελως φυσιολογικα και ειμαι εγω ο υπερβολικος; μηπως δεν εχω καταλαβει κατι σχετικα με τις ρυθμισεις του καθισματος; please help επισης να σας πω οτι η πτερυγα ειναι 1-2 vibe της ozone και το καθισμα ειναι το Finesse Plus-2006 της Apco. Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό norad » Σάβ Αύγ 19, 2006 1:57 pm

Δώσε το κάθισμα σου με το παραπέντε σου σε κάποιον πιο έμπειρο πιλότο να το πετάξει να σου πει την γνώμη του.

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό guru » Δευτ Αύγ 21, 2006 11:15 am

Ian, εφόσον δεν έχεις αρκετή εμπειρία, τότε το καλύτερο είναι να ρυθμίσεις τον μεσαίο ιμάντα ώστε τα καραμπίνερ να έχουν την απόσταση που προτείνει ο κατασκευαστής του αλεξιπτώτου.

Πράγματι όταν έχεις χαλαρό τον μεσαίο ιμάντα, τότε παίρνεις περισσότερα μηνύματα από την πτέρυγα, μπορείς να αντιδράς πιο ενεργά με το σώμα, και έχεις μικρότερο κίνδυνο για twist.

Από την άλλη, ένας αρχάριος φοβάται περισσότερο, και η λάθος τοποθέτηση του σώματος σε ένα κλείσιμο μπορεί να γίνει πιο προβληματική.

Όπως έμαθες τόσα πράγματα ώστε να καταφέρεις να ξεκολλήσεις από το έδαφος, έτσι πρέπει να συνεχίσεις ώστε να μάθεις να πετάς ενεργά: Πτέρυγα πάντα κεντραρισμένη από επάνω μας και μετακίνηση βάρους στον ιμάντα που έχει την μεγαλύτερη πίεση (ανεβαίνει).

Η συμβουλή μου: πέτα με τον ιμάντα στο πιο χαλαρό που επιτρέπει ο κατασκευαστής του αλεξιπτώτου, και προσπάθησε να πετάς ενεργά. Αν σε αγχώνει ή δεν καταφέρνεις να ισορροπήσεις την πτέρυγα, τότε είναι ένα καλό σημάδι ότι έχεις ξεπεράσει τα όριά σου και πρέπει να πετάς με πιο ήρεμο καιρό.

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Re: Σχετικα με την ρυθμιση του καθισματος

Δημοσίευσηαπό ian » Δευτ Αύγ 21, 2006 12:34 pm

Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας!! :D :D

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210