Ημερομηνία Δευτ Μάιος 05, 2025 2:08 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

IPPI-Card

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

IPPI-Card

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Τετ Μάιος 28, 2008 1:29 pm

Μία που μιλάμε για IPPI-Card.Εψαξα στα site γιά τής άλλες χώρες ιδιαίτερα τη χρειάζεται να πάρεις μέροσ σε εξέταση(να πάρεις IPPI 4 /IPPI 5

...........................IPPI 4.........................................IPPI 5

Ελλάδα...................Π.................................................Π.Π.
www.hellenic-paragliding.gr
...................25(απο ΠΛ)+80 πτή.....................+150 πτή
...................(15 θερμ,15 παν απο απογ...........15 ω πτ. σε συνθ. θέρμ. η
.................... 5 >30λεπτά κ.α.........................20 κλμ. και κερδ.υψ.500 μ.
....................10 με υψομ. διαφ. >400μ).............................................
....................ΠΛ+20 ω πτήσης........................+50 ω
..................... +30 ημέρες.............................+80 ημέρες
...................... 5 διάφ. τοποθ. ..........................................................
.................... συμμετοχή σε 3 αγόνες Β............50 κμ σε επίσ. αγόνα η
...................(>30% βαθμ.απο τον πρότ.)....2χ60κμ και τερμ. σε επισ. αγ...

........................................................................SIV

Γερμανία............. A-Schein................................ B-Schein
www.dhv.de
...................40 πτή. >300μ. ......................... +20 πτήσεις
..................(απο αυτα 10 >500 μ.)...................(10>30 λεπ.).......
.................. (10> 500 μ.,10>30 λεπ.)................................................
................... 2 πτή. σε 2 διαφ. τοποθ. ..................1 πτή. > 10 κμ.

Γαλλία .................................. "vol libre"
www.ffvl.fr

Αγγλία................. δέν έχει εξέταση (δείχνεις το Log-Book)
www.bhpa.co.uk

Aυστρία .......................φλέπ. Γερμανία
www.aeroclub.at

Ελβετία.............. δέν εχει Α/Β η Π/ΠΠ έχει μόνο 50 πτή σε 5 διάφ. μέρη
www.shv-fsvl.ch

Ιταλία .............???
www.FIVL.it

(Αυτά βρίκα εχώ ,αν δέν ειναι σοστά ,εθώ είμαι)

Μείπος το υπερβάλλουμε λίγο εδώ στην Ελλάδα "μάς"?

Τελευταία επεξεργασία απο wolfgang την Δευτ Ιουν 09, 2008 12:06 pm, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
wolfgang
Competition

Δημοσ.: 463

Re: IPPI-Card

Δημοσίευσηαπό kwtskran » Τετ Μάιος 28, 2008 4:56 pm

Όχι βρε τι λές,
εξάλλου το δείχνουν και τα αποτελέσματα.
Τι ξέρουν οι Ελβετοί και Γαλλογερμανοί. :twisted:

Δεν πωλούνται πια καλώδια για MLR :)
kwtskran
EN B

Δημοσ.: 42

Δημοσίευσηαπό stavros » Τετ Μάιος 28, 2008 10:19 pm

wolfgang\";p=\"11676 έγραψε:Μία που μιλάμε για IPPI-Card.Εψαξα στα site γιά τής άλλες χώρες ιδιαίτερα τη χρειάζεται να πάρεις μέροσ σε εξέταση(να πάρεις IPPI 4 /IPPI 5

...........................IPPI 4.........................................IPPI 5

Ελλάδα...................Π.................................................Π.Π.
...................25(απο ΠΛ)+80 πτή.....................+150 πτή
...................(15 θερμ,15 παν απο απογ...........15 ω πτ. σε συνθ. θέρμ. η
.................... 5 >30λεπτά κ.α.........................20 κλμ. και κερδ.υψ.500 μ.
....................10 με υψομ. διαφ. >400μ).............................................
....................ΠΛ+20 ω πτήσης........................+50 ω
..................... +30 ημέρες.............................+80 ημέρες
...................... 5 διάφ. τοποθ. ..........................................................
.................... συμμετοχή σε 3 αγόνες Β............50 κμ σε επίσ. αγόνα η
...................(>30% βαθμ.απο τον πρότ.)....2χ60κμ και τερμ. σε επισ. αγ...

........................................................................SIV

Γερμανία............. A-Schein................................ B-Schein
dhv.de
...................40 πτή. >300μ. ......................... +20 πτήσεις
..................(απο αυτα 10 >500 μ.).................................................
.................. (10> 500 μ.,10>30 λεπ.)................................................
................... 2 πτή. σε 2 διαφ. τοποθ. ..................1 πτή. > 10 κμ.

Γαλλία .................................. "vol libre"
ffvl.fr

Αγγλία................. δέν έχει εξέταση (δείχνεις το Log-Book)
bhpa.co.uk

Aυστρία .......................φλέπ. Γερμανία
aeroclub.at

Ελβετία.............. δέν εχει Α/Β η Π/ΠΠ έχει μόνο 50 πτή σε 5 διάφ. μέρη
shv-fsvl.ch

Ιταλία .............???
FIVL.it

(Αυτά βρίκα εχώ ,αν δέν ειναι σοστά ,εθώ είμαι)

Μείπος το υπερβάλλουμε λίγο εδώ στην Ελλάδα "μάς"?

Έχεις δει Γερμανό με B-shein να απογειώνεται;
Εγώ λόγω δουλειάς αρκετούς, και έχω φρικάρει, πιλότοι με 8 χρόνια πτήσης να μην μπορούν να κρατήσουν το αλεξίπτωτο με κοντρόλ.
Πιλότοι διθέσιων που τους βλέπεις να απογειώνονται και λες βγήκε ο χάρος παγανιά.
Έχει καλά το Γερμανικό σύστημα ,αλλά στο θέμα αυτό δεν νομίζω ότι έχουν καλό μέσο όρο στο επίπεδο πιλότων, στους αρχάριους και μέσους πιλότους,
στο σημείο αυτό στην Ελλάδα είμαστε πολύ καλύτερα.

stavros
Competition

Δημοσ.: 266

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Πέμ Μάιος 29, 2008 12:59 pm

STAVROS\";p=\"11695 έγραψε:Έχεις δει Γερμανό με B-shein να απογειώνεται;

Εγω δέν εχω τέτια εμπειρία.Αμα όμος είναι πραγματικά έτση πάω πάσσο.
Εδω μιλάμε όμος για ανότερους πιλότους!

wolfgang
Competition

Δημοσίευσηαπό nemeton » Πέμ Μάιος 29, 2008 6:07 pm

paidia min akouo blakioules...xero oti emis oi ellines exoume tin idea oti eimaste oi kaliteri apo tous kaliterous....

(Εγώ λόγω δουλειάς αρκετούς, και έχω φρικάρει, πιλότοι με 8 χρόνια πτήσης να μην μπορούν να κρατήσουν το αλεξίπτωτο με κοντρόλ. )STAVRO den xero pia einai i doulia sou... sigoura oxi kritis stis apogiosis.. telos panton etsi opos ta les den einai
to mono pou leo einai makari to sistima tis austrias ,germanias..kai na douleve kai stin ellada... tora to pos petai o kathenas tha prepi monos tou na to bri

Life is too smell to complian..
Enjoy every moment of life
www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition

Δημοσ.: 262

Δημοσίευσηαπό george29041 » Πέμ Μάιος 29, 2008 6:35 pm

to mono pou leo einai makari to sistima tis austrias ,germanias..kai na douleve kai stin ellada.

Ευχαριστουμε πολυ δεν θα παρουμε :roll: προτιμαμε το δικο μας,ΕΛΛΑΔΑΡΑ και ξερο ψωμι :lol: :lol: :lol:
Και μην παιρνεις ορκο οτι δεν ειναι δουλεια του Σταυρου να κρινει απογειωσεις. :wink:

george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό stavros » Πέμ Μάιος 29, 2008 6:45 pm

Nemeton\";p=\"11725 έγραψε:paidia min akouo blakioules...xero oti emis oi ellines exoume tin idea oti eimaste oi kaliteri apo tous kaliterous....

(Εγώ λόγω δουλειάς αρκετούς, και έχω φρικάρει, πιλότοι με 8 χρόνια πτήσης να μην μπορούν να κρατήσουν το αλεξίπτωτο με κοντρόλ. )STAVRO den xero pia einai i doulia sou... sigoura oxi kritis stis apogiosis.. telos panton etsi opos ta les den einai
to mono pou leo einai makari to sistima tis austrias ,germanias..kai na douleve kai stin ellada... tora to pos petai o kathenas tha prepi monos tou na to bri

Αγαπητή Κέλυ σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό επαυξάνοντας επίσης, είμαι εκπαιδευτής και έχω κάνει guiding σε αρκετούς Ευρωπαίους για κάποια χρόνια, έχω πετάξει και έξω και μπορώ να έχω άποψη σχετικά, μπορεί να μην έχουμε τους top πιλότους αλλά τουλάχιστον στο μέσο επίπεδο είμαστε πολύ καλύτερα.
Μπορείς εσύ να λες ότι θες, αλλά η εμπειρία η δική μου λέει άλλα.
Σίγουρα τα συστήματα αυτά της Γερμανίας και Αυστρίας έχουν αρκετά καλά, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας.

stavros
Competition

Δημοσίευσηαπό nemeton » Πέμ Μάιος 29, 2008 7:13 pm

Sevome tin apopsi sou Agapite stavro
alla logo pou douleuo ta teleutea 7 xronia austria san ekpedeutria sou leo oti den einai etsi opos ta lees.
//(Μπορείς εσύ να λες ότι θες, αλλά η εμπειρία η δική μου λέει άλλα//=
akrivos mporo na leeo oti thelo kai esu to idio. :wink: Alla aseme na sou po oti kai ego ellada ekpedeutika prin 16 xronia (1991) apo Dasouki ,Amaxa..kai Tsixla
Kai ego me tin dikiamou empiria leo oti eisai lathos..oxi me tin kaki enia..
alla o kathenas mpori na pisteui oti theli

Τελευταία επεξεργασία απο nemeton την Πέμ Μάιος 29, 2008 7:31 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
nemeton
Competition

Δημοσίευσηαπό andread » Πέμ Μάιος 29, 2008 7:17 pm

Ας μην συγκρίνουμε ανόμοια σε μέγεθος πράγματα, και ΕΙΔΙΚΑ όταν μιλαμε για τον ΜΕΣΟ πιλότο.

Μεσα στο σύνολο των 50000 γερμανών πιλότων σε απόλυτα νούμερα υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ άσχετοι
Αρα η πιθανότητα να δεις εναν άσχετο γερμανό πιλότο σε μία τυχαία απογείωση είναι αρκετά μεγαλύτερη απο έναν άσχετο Αλβανό πιλότο.

Απο την άλλη σε διεθνείς ΑΓΩΝΕΣ ειναι προφανές ότι πάνε ΚΑΛΟΙ πιλότοι τόσο Γάλλοι όσο και απο το Σαν Μαρίνο. Αρα η πιθανότητα να δείς καλους πιλότους απο το Σαν Μαρίνο σε αγώνες είναι αρκετά μεγάλη.

Αυτό δεν σημαινει τίποτα για τον μέσο όρο των πιλότων σε αυτές τις 3 χώρες.

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Πέμ Μάιος 29, 2008 7:57 pm

Μή μαλώστε παιδιά! ούτε άλλως το θέμα μας εδώ δέν είναι η εκπαίδευση ουτε στήν Ελλάδα ουτε στήν "Ευρώπη.
Το θέμα ειναι το IPPI-Card-system.
Πρότα πρότα τη είναι αυτό?
Είναι μία συμφωνία τής ομοσπονδίες παραπέντε διάφορες χώρες(όχι κυβερνήσις!! δέν είναι νόμιμος δεσμευτικός!):
www.gleitschirm-faq.de/Infos/IPPICard www.FAI.org/hang_gliding
νά έχει κάπιος πιλότος σε "όλλο τον κόσμο" μία απόδειξη της ικανότητες του(συγκρίσιμος πρός βαθμός).
Καλά μέχρη τώρα!?
Αμα κοιτάτε τήν στατιστική απάνο δέν ειναι όμος καθόλου "συγκρίσιμος"
"Σκαζίλα μου¨μπορεί να σκέφτεσε τώρα.
Αμα θέλεις να πετάξεις όμος XC στής Αλπες χρειάζεσε "parapro 5" και άμα κετάξεις καλά το "Γερμανικό B-Schein= parapro (η IPPI) 5 " (να μη μιλάμε γιά Αγγλία,Γαλλία,Ελβετία κτλ.) αντιστοιχεί πολλή καλύτερα με το Ελληνικό "Π" παρά "Π.Π."(πραγματικά είναι ακόμα πιό έυκολος!!)

Η συμφωνία ειναι λοιπόν άδικο για τής Ελληνες!!! :cry: :cry: :cry:

Αν είχαμε στήν Ελλάδα και άλλα (παράδειγμα "Σ.Π. = super pilot" η "Φ.Π.= fantastic pilot" )με ακόμα πιο πολλές αναζητήσης τη θά γινότανε?

παιδιά κουράστικά (και σίγουρα τα λάθη μου αυξάνοντε :oops: ) ας σταματείσω.

wolfgang
Competition

Δημοσίευσηαπό frog » Πέμ Μάιος 29, 2008 9:27 pm

Γεια σου ρε Wolfgang παλικάρι και στην αρχή είχα στραβώσει μαζί σου

Καλή συνέχεια :D :D :D :D :D
Έλα καμμια βόλτα από την Δράμα αν έχεις χρόνο να πετάξουμε

Μην πετάς πιό γρήγορα από τον φύλακα άγγελο σου
frog
Competition

Δημοσ.: 349

Δημοσίευσηαπό stavros » Πέμ Μάιος 29, 2008 10:39 pm

Οκ Κέλυ συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
Wolfgang έχεις δίκιο όπως τα παραθέτεις, έχω όμως την εντύπωση ότι με B-shein δεν μπορείς να κάνεις XC στην Γερμανία και Αυστρία, διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

stavros
Competition

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Παρ Μάιος 30, 2008 11:03 am

frog\";p=\"11733 έγραψε:Γεια σου ρε Wolfgang παλικάρι και στην αρχή είχα στραβώσει μαζί σου
Καλή συνέχεια :D :D :D :D :D
Έλα καμμια βόλτα από την Δράμα αν έχεις χρόνο να πετάξουμε

Eυχαριστώ "frog" τιμή μου!
Ειναι η μοίρα μου να με παρεξηγούν ακόμα και η φίλη μου!

STAVROS\";p=\"11737 έγραψε: έχω όμως την εντύπωση ότι με B-shein δεν μπορείς να κάνεις XC στην Γερμανία και Αυστρία, διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

Ρίξε μια ματιά www.dhv.de/typo/Ausbildung_zum_B-Sch.985.0.html
προτελευταίο σημείο "Berechtigungen" :
"Die B-Lizenz berechtigt zum freien Fliegen mit Ueberlandfluegen"
εκτός τούτο δέν υπάρχη πιό "μεγάλο" στην Γερμανία.

wolfgang
Competition

Δημοσίευσηαπό stavros » Παρ Μάιος 30, 2008 11:51 am

Ok wolfgang ευχαριστώ, η πρώτη εντύπωση που έχω είναι ότι για να μπορώ να βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα θα πρέπει να μελετήσω όλο το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος από την αρχή. θα μελετήσω όλα τα Theorielehrplan και Praxisplan για να μπορώ να έχω καλύτερη άποψη, σίγουρα το Ελληνικό σύστημα υπερβάλει σε κάποια σημεία και σε κάποια άλλα είναι ελλιπείς, όπως για παράδειγμα στο luftrecht.
Καλή σου μέρα

stavros
Competition

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Παρ Μάιος 30, 2008 12:17 pm

Κουράγιο!! :wink:
Θά μαθαίνεις πολλά ακόμα! (Landevolte,schnelle Acht,Luftraum-Kontrollzonen,Flugbeschraenkungsgebiete,Sichtflugregeln.....) 8)

wolfgang
Competition

Δημοσίευσηαπό george29041 » Παρ Μάιος 30, 2008 8:03 pm

wolfgang συναθλητη μου αυτο το Flugbeschraenkungsgebiete :shock: πολυ με αρεσει :lol:

george29041
Competition

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Παρ Μάιος 30, 2008 8:37 pm

GEORGE29041\";p=\"11771 έγραψε:wolfgang συναθλητη μου αυτο το Flugbeschraenkungsgebiete :shock: πολυ με αρεσει :lol:

Φοβερή λέξη eh?
Αμα ήξερες όμος τι είναι δέν θά σου άρεσε καθόλου!! :wink:

("Περιοχές με περιορισμός γιά πτήση")

wolfgang
Competition

Δημοσίευσηαπό stavros » Σάβ Ιουν 07, 2008 12:41 pm

Γεια χαρά,
Άργησα να απαντήσω λόγο φόρτου εργασίας, τελικά βρήκα τον χρόνο να δω τα προγράμματα εκπαίδευσης, καθώς και να μιλήσω με ένα μαθητή μου που είχε κάνει την βασική εκπαίδευση σε εμένα, και μετά πήγε Γερμανία και ακολούθησε και εκεί το σύστημα .
Το Γερμανικό και το Αυστριακό σύστημα έχουν παρόμοια κατηγοριοποίηση στα διπλώματα, παρακάτω αναφέρω τα Γερμανικά:
Μικρότερη ηλικία που μπορεί να μάθει κάποιος είναι τα 14 έτη.

D – shein η Lernausweis : Είναι ένα χαρτί πιστοποίησης ότι ο πιλότος έχει τελειώσει με επιτυχία την βασική εκπαίδευση, με αυτό μπορεί να πετά από απογειώσεις όπου έχει πετάξει κατά την εκπαίδευση του, και είναι μέχρι 100 μέτρα, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία του εκπαιδευτή του, η πιστοποίηση αυτή έχει διάρκεια μέχρι 36 μήνες εφόσον ο πιλότος δεν περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Αυτό μοιάζει με το δικό μας ΕΠ ,μόνο που εδώ μέχρι να πάρει το επόμενο δίπλωμα ο πιλότος πρέπει να πετά παρουσία του εκπαιδευτή του, που είναι υπεύθυνος και υπόλογος για ότι χοντράδα κάνει ο πιλότος, αν δε ο πιλότος δεν πάει ποτέ να δώσει εξετάσεις γιατί έτσι του αρέσει και γιατί δεν τον υποχρεώνει κανείς, μπορεί να θεωρείτε ΕΠ και μετά από 10 χρόνια, και για ότι του συμβεί θα πρέπει να καλούν και να δίνει αναφορά ο εκπαιδευτής.
Στην Γερμανία δεν θεωρείτε στο επίπεδο αυτό εκπαιδευόμενος αφού έχει εκπαιδευτεί ήδη, απλός λόγο έλλειψης εμπειρίας πετά σε εύκολα και οικεία μέρη
Η γνώμη μου προσωπικά στο επίπεδο αυτό προτιμώ το Γερμανικό σύστημα, είναι πιο δίκαιο για όλους.

Το επόμενο είναι το A-shein
Όπου ο πιλότος μπορεί να πετά από ψηλότερες απογειώσεις, δεν μπορεί να κάνει όμως XC, θα πρέπει να προσγειώνεται στην επίσημη προσγείωση που βρίσκεται στο χώρο πτήσης ,( τώρα αν πετάξει 20 χλμ και επιστρέψει στο χώρο προσγείωσης μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα :) )

Το συγκεκριμένο δίπλωμα ταιριάζει στο ΠΛ το δικό μας, μόνο που εδώ πρέπει να πετά παρουσία της Λέσχης, σημειώνω εδώ ότι στην Η DHV εφόσον είσαι γραμμένος σε αυτήν έχεις τον προσωπικό ου αριθμό μητρώου, και δεν σε υποχρεώνει να είσαι γραμμένος σε κάποια λέσχη,

Και πάμε στο B- shein όπου αντιστοιχεί στα δικά μας Π και ΠΠ, παρακάτω παραθέτω τα πρακτικά που πρέπει να κάνει κάποιος προκειμένου να το αποκτήσει:

B-shein Πρακτικά
20 πτήσεις πιστοποιημένες από την σχολή, όπου οι 10 να είναι τουλάχιστον από απογείωση με υψομετρική διαφορά πάνω από 500 μέτρα, και επίσης οι 10 από αυτές να είναι διαρκείας πάνω από 30 λεπτά σε δύο διαφορετικές περιοχές.
Καθώς και μια πιστοποιημένη πτήση απόστασης πάνω από 10χλμ.

- Προσγείωση με δυνατό άνεμο, προσγείωση στην πλαγιά, και σε *περιορισμένο χώρο προσγείωσης *( δεν διευκρινίζει πόσο).
- Ασύμμετρο κλείσιμο 50% ,σταθεροποίηση του και άνοιγμά.
-Ένα γρήγορο 8 σε λιγότερο από 25 δευτερόλεπτα.
-Τρόποι γρήγορης καθόδου, Αυτιά με επιτάχυνση – B-stall- σπιράλ
-Ασκήσεις για ενεργητική πτήση, Roll και σταθεροποίηση,Nicken και σταθεροποίηση ,( το Nicken δεν ξέρω τι είναι πιθανολογώ ότι μπορεί να εννοεί το pitch, διορθώστε με αν κάνω λάθος), πρακτική κοντρόλ στο έδαφος με δυνατό άνεμο.
-Πρακτική πτήσεων απόστασης, μικρές πτήσεις αποστάσεων στην περιοχή του καλύτερου λόγου κατολίσθησης του αλεξιπτώτου, και επιστροφή , με συγκεκριμένα σημεία περάσματος, αλλαγή θερμικών.
- πιστοποιημένη πτήση απόστασης από dhv πάνω από 10χλμ.

Από ότι φαίνεται σε σχέση με του Γερμανούς δεν υπερβάλουμε λίγο αλλά πολύ, εδώ παίρνει πάρα πολύ κουβέντα, πάντως είναι Γεγονός και ο Wolfgang έχει δίκιο , είναι άδικό για τους Έλληνες πιλότους για το Stage 5 του parapro να έχουμε τόσο μεγάλες διαφορές στις απαιτήσει του τι ζητάμε στον κάθε πιλότο, καθώς να του ζητάμε να βγάλει ένα επιπλέον δίπλωμα το ΠΠ για να είναι στο Stage 5.

stavros
Competition

Δημοσίευσηαπό RIHAS » Σάβ Ιουν 07, 2008 2:47 pm

και αυτό πάλι με τα 50 χλμ. υπαρχή περίπτωση να τα κανη κάποιος που ζει μόνιμα σε νησί??εκτός αν μετράνε και με παραμοτερ :lol: :lol: :lol: :lol:

RIHAS
Competition

Δημοσ.: 241

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Δευτ Ιουν 09, 2008 12:44 pm

ΒRAVO Στάυρο! Πολύ καλή δουλειά!! :D

STAVROS\";p=\"11891 έγραψε: τώρα αν πετάξει 20 χλμ και επιστρέψει στο χώρο προσγείωσης μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα :) )

Θα έχει,θά έχει : ο "νόμος":
"in der Umgebung des Fluggelaendes,keine Streckenfluege"
Σημαίνη: "στό περιβάλλον της περιοχής πτήσεως,καμία πτήση σε διαδρομή/απόσταση"

"Nicken" είναι αυτό που συμβαίνει άμα τραβάς και αφήνεις τά φρένα συμμετρικά πολλές φορές.(δηλαδή ο θόλος σε περναεί πρός-πίσο)

wolfgang
Competition

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τρί Ιουν 10, 2008 8:53 am

RIHAS\";p=\"11892 έγραψε:και αυτό πάλι με τα 50 χλμ. υπαρχή περίπτωση να τα κανη κάποιος που ζει μόνιμα σε νησί??εκτός αν μετράνε και με παραμοτερ :lol: :lol: :lol: :lol:

Ο κανονισμος ειναι σαφης Χαρη ,ξεκινατε σιγα σιγα να μπαζωνετε το νησι να μεγαλωσει :lol: :lol: :lol:

george29041
Competition

Δημοσίευσηαπό stavros » Τρί Ιουν 10, 2008 1:36 pm

Σας επισυνάπτω επίσης και τις άδειες από Γερμανία & Αυστρία, καθώς και την ασφάλεια που έχουν οι πιλότοι μέσω της DHV.

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
stavros
Competition

Δημοσίευσηαπό nemeton » Τρί Ιουν 10, 2008 2:50 pm

Akoma mporis na asfalistis stin para wings www.gff-versicherngen.de einai kai o mike k.
kai akoma an petas alexiptota xoris dhv xriazese auti tin karta

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
nemeton
Competition

Δημοσίευσηαπό nemeton » Τρί Ιουν 10, 2008 5:34 pm

http://forum.dhv.de/showthread.php?t=1414

Die IPPI Card dient weltweit als "internationaler Führerschein" und ermöglicht in vielen Ländern legales Gastfliegen.
Zum Beispiel erkennt die Schweizer Behörde den nur B-Schein (unbeschränkte Luftfahrerschein) an.
Gastpiloten dürfen jedoch in der Schweiz mit der IPPI Card Stage 4 fliegen, mit Stage 5 auch cross country.
Der DHV stellt Inhabern des A-Scheins (beschränkter Luftfahrerschein) auf schriftlichen oder telefonischen Antrag die IPPI Card Stage 4 aus, B-Schein-Inhabern Stage 5.
In Italien sind ausländische Luftahrerscheine nicht anerkannt, Gastfliegen mit IPPI Card wird jedoch toleriert.
Die Ausstellungsgebühr für die IPPI Card beträgt 15,35 € für Mitglieder und 25,60 € für Nichtmitglieder.
Ausländische Gäste dürfen in Deutschland mit der IPPI Card Stage 4 fliegen, für Überlandflüge benötigen sie Stage 5. Dabei dürfen sie die Flugausrüstung verwenden, die in ihrem Heimatstaat erlaubt ist.

Η IPPI κάρτα χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως "διεθνείς άδειες οδήγησης και οι άδειες σε πολλές χώρες νομική όρος που φέρουν.
Για παράδειγμα, αναγνωρίζει την ελβετική αρχή το μόνο Β-πιστοποιητικό (του αέρα δεν άδεια οδηγού).
Επισκέπτης πιλότοι μπορούν, ωστόσο, στην Ελβετία με την IPPI Card πετούν Στάδιο 4 Στάδιο 5, διασχίζουν τη χώρα.
Η DHV αντιπροσωπεύει τους κατόχους του Α-ticket (περιορισμένη αέρα άδεια οδηγού) ύστερα από έγγραφη αίτηση ή το τηλέφωνο IPPI Card Σταδίου 4, B-κατόχους άδειας 5η Φάση
Στην Ιταλία, οι ξένοι Luftahrerscheine δεν αναγνωρίζονται, Guest πτηνών με IPPI Card, ωστόσο, να γίνονται ανεκτές.
Η έκθεση, τέλος, για τον IPPI κάρτα είναι 15,35 € για τα μέλη και 25,60 € για τα μη μέλη.
Ξένοι προσκεκλημένοι μπορεί να είναι στη Γερμανία με την IPPI Card Στάδιο 4 πετούν για χερσαίες πτήσεις, που χρειάζονται την 5 η Φάση Μπορεί να είναι η πτήση του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν στο σπίτι τους κατάσταση είναι επιτρεπτή.

nemeton
Competition

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Τρί Ιουν 10, 2008 8:56 pm

Ευχαριστώ παιδιά! :)
Χαίρομαι που μαζέυουμαι σιγά σιγά τόσες πολλές πληροφορίες :D

wolfgang
Competition

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση