Ημερομηνία Πέμ Μάιος 01, 2025 11:51 pm
Text Size

Ασφάλεια Πτήσεων - Συμβάντα

Βρόντηξα!

Περιγράψτε ένα συμβάν που σας έτυχε στη πτήση (ή στο έδαφος) να το αναλύσουμε.

Συντονιστής: Moderators

Βρόντηξα!

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Αύγ 30, 2010 12:49 am

Όταν πετάς 12 χρόνια και δεν έχεις πάθει γρατζουνιά αρχίζεις και νιώθεις λίγο ανίκητος.
Ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στους άλλους δεν θα συμβούν ποτέ σε σένα. Γιατί, αφού δεν
έχεις πάθει τίποτα τόσα χρόνια, κάτι κάνεις σωστά, και κάτι κάνουν λάθος οι άλλοι.

Αμ δε...

Σάββατο 28/8, Εμπεσσός, τελευταίο task. Δύσκολο και τεχνικό, χαμηλή βάση, δυνατή αναστροφή, αρκετά περάσματα υπήνεμα, στενά και σκληρά θερμικά. Μετά από 2 μεγάλα task με φοβερές συνθήκες, σήμερα θέλει κότσια και κοχόνες. Πλακωμένοι όλοι στην επιτάχυνση, πούλεϋ του πούλεϋ, ορμάνε από πέρασμα σε πέρασμα ξέροντας ότι σήμερα το task είναι 80% δυναμικό στις προσήνεμες πλαγιές. Ακολουθώ με σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι το πανί μου μπορεί - το απέδειξε τις προηγούμενες 2 μέρες! Στην διάρκεια του 2ωρου task περνάω άλλους πιλότους, με ξαναπερνάνε, χάνω μερικές θέσεις από κάποια λάθη, τις ξαναμαζεύω, περνάω μπροστά, πάω πολύ καλά! μετράω μόνο 6-7 πανιά μπροστά μου... σε λίγο φτάνω στο γκολ... ΝΑΙ! Τόβαλα!

Έκσταση! Νιώθω ανίκητος! Τϊποτα δεν με πιάνει! Πάμε να πανυγηρίσουμε στο γκολ τωρα!

Ναι.. πως το θέλετε παρακαλώ;

Το χωράφι του γκολ είναι το μόνο καφέ γύρω από πράσινα, και ιδανικό thermal trigger. Και
τις προηγούμενες 2 φορές ζορίστηκα να μπω, αλλα τα κατάφερα. Έχεις και την αύρα να
σού' ρχεται πίσω από τους απέναντι λόφους ροτοριασμένη, σκάνε και φούσκες, γυρνάει και ο
άνεμος γύρω γύρω, ότι πρέπει... Αλλά τι με νοιάζει; Αφού 12 χρόνια τώρα δεν έχω χτυπήσει
ποτέ μάλλον έχω το ποδαράκι της νυχτερίδας - σιγά μην πάω στο πίσω χωράφι! Εγώ ΕΔω θέλω, ΕΔΩ θα προσγειωθώ. Ακους εκεί...

ΚΡΑΤΣ! (στολάρισμα)

ΓΚΝΤΟΥΠ. (βρόντηγμα από 2-3 μέτρα)

ΚΡΑΑΑΑΑΑκ - ΚΡΑΑΑΑΑκ -ΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑκ (ο ήχος που κάνουν οι σπόνδυλοι όταν τεντώνεσαι. Αλλά όλοι μαζί, και ένταση x 10)

ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ - ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ - ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧ (Κραυγές αγωνίας ακούγοντας το παραπάνω κρακ, νομίζω ότι έχω σπάσει όλους μου τους σπόνδυλους).

Πρώτη σκέψη... "θα ξαναπερπατήσω;"
Δεύτερη σκέψη... "κουνάω τα πόδια μου;" - τα κουνάω.
Χέρια; Τα κουνάω.
Μπορώ να σηκωθώ; .... "ΑΑΑΑΑΧΧΧ" - πόνος. Όχι, δεν μπορώ. Κάτι ζουμπήξαμε.

Κυριακή 29/8, Ερίκος Ντυνάν.

Ξαπλωμένος στο κρεβάτι με το laptop στα πόδια - δεν αντέχω την τηλεόραση και δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις :) Η ακτινογραφία έδειξε συμπιεστικό κάταγμα στον πρώτο οσφυικό (O1) - για όσους δεν ξέρουν είναι περίπου στην μέση της πλάτης. Αύριο αξονική για να δούμε ακριβώς την έκταση της ζημιάς.

Αν είμαι τυχερός, θα την γλυτώσω με 2-3 βδομάδες ξάπλα και άλλους 2-3 μήνες με κηδεμόνα.

Αν είμαι τυχερός, θα είναι το τελευταίο βρόντηγμα.

Αν είμαι τυχερός....

Αν ΔΕΝ είμαι; "Τι μπορώ να κάνω για να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να χτυπήσω ξανά;"

Αν κατέβαινα στην προσγείωση το Σάββατο με ΑΥΤΗΝ την σκέψη, μάλλον δεν θα ήμουν εδώ τώρα.

Αν όμως πετούσα όλα τα task με αυτήν την σκέψη, μάλλον δεν θα τα πήγαινα τόσο καλά!

Μπέρδεμα.... μεγάλο μπέρδεμα. Μέχρι που τραβάς την γραμμή; How much do you push?

Τροφή για σκέψη. Έχω 3 βδομάδες ξάπλα να το σκεφτώ καλά.

Alex

Υ.Γ. Ευχαριστώ όλους όσους με πήραν τηλ να μάθουν αν είμαι καλά, και ιδιαίτερα Κλεοπάτρα, Μάνο και Σωτήρη για την βοήθεια τους. Η μάλλον όχι την Κλεοπάτρα, μούκαψε όλη την βενζίνη η ρουφιάνα.

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Re: Βρόντηξα!

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Δευτ Αύγ 30, 2010 1:12 am

:shock: περαστικά...

edit: (το υπολοιπο το κανα pm)

jollyroger
Competition

Δημοσ.: 1075

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Αύγ 30, 2010 7:34 am

norad έγραψε:Υ.Γ. Ευχαριστώ όλους όσους με πήραν τηλ να μάθουν αν είμαι καλά, και ιδιαίτερα Κλεοπάτρα, Μάνο και Σωτήρη για την βοήθεια τους. Η μάλλον όχι την Κλεοπάτρα, μούκαψε όλη την βενζίνη η ρουφιάνα.

Με βενζίνη δουλεύει το κινητό σου; Εμ βέβαια Windows mobile είναι. Καλές ξάπλες, θα φτιάξεις επιδερμίδα 8)

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Αύγ 30, 2010 8:02 am

adreas έγραψε:Με βενζίνη δουλεύει το κινητό σου; Εμ βέβαια Windows mobile είναι. Καλές ξάπλες, θα φτιάξεις επιδερμίδα 8)

H Κλεοπάτρα με πήγε στο νοσοκομείο του Αγρινίου και μάζεψε όλα μου τα πράγματα από το δωμάτιο, ενω Μάνος και Σωτήρης με έφεραν Αθήνα. Κάποιοι άλλοι βοήθησαν με άλλους τρόπους, και άλλοι πήραν να ευχηθούν περαστικά. Σε κάθε περίπτωση, thanx guys.

norad

Δημοσίευσηαπό Orfan » Δευτ Αύγ 30, 2010 8:11 am

Alex περαστικα σου και γρηγορα παλι στην ενεργο δραση.

Orfan
EN A

Δημοσ.: 28

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Αύγ 30, 2010 9:04 am

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η GIN Team πρώτη στον Εμπεσσό !!

norad

Δημοσίευσηαπό lazaros » Δευτ Αύγ 30, 2010 9:17 am

Μακάρι τα αποτελέσματα της αξονικής να είναι καλά και να αποτελέσουν ένα πολύ καλό δώρο για τη σημερινή γιορτή σου...
Χρόνια πολλά Alex χωρίς άλλα ατυχήματα!

lazaros
EN D

Δημοσ.: 147

Δημοσίευσηαπό JonJon » Δευτ Αύγ 30, 2010 9:46 am

Χρονια πολλα Αλεξ! περαστικα και σιδερενιος... Ημουν μπροστα στο ατυχημα σου και εφαγα μεγαλο σοκ... δεν αντεχα να ερθω να δω τι εγινε απο κοντα και ρωτουσα τους αλλους... ευτυχως εισαι καλα!
Συγχαρητηρια για την πολυ καλη θεση που πηρες στον αγωνα και εις ανωτερα στην GIN team!!!

Jon Jon

χορηγός επικοινωνίας www.flyxc.gr
JonJon
EN B

Δημοσ.: 45

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Αύγ 30, 2010 10:26 am

Σας τρόμαξα με τις αγριοφωνάρες μου ε; οι φωνές ήταν 80% φόβος απο τα "κρακ" που άκουσα στην σπονδυλική μου στήλη και 20% πόνος...

Σε 30' έρχεται ο γιατρός να μου πει τα αποτελέσματα της αξονικής.

norad

Δημοσίευσηαπό paradim » Δευτ Αύγ 30, 2010 10:50 am

περαστικα φιλε και χρονια καλα να εχεις

paradim
EN B

Δημοσ.: 52

Δημοσίευσηαπό frog » Δευτ Αύγ 30, 2010 10:51 am

Χρόνια Πολλά Αλέξανδρε για την γιορτή σου και γρήγορη ανάρρωση

Μάλλον θα τα πούμε κι από κοντά

Μην πετάς πιό γρήγορα από τον φύλακα άγγελο σου
frog
Competition

Δημοσ.: 349

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Αύγ 30, 2010 10:52 am

χρονια πολλα και περαστικα μητογκα !!!!

μαζεψαμε λεφτα και σου πηραμε δωρο ενα 1-2 super :mrgreen:

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό vagos » Δευτ Αύγ 30, 2010 10:59 am

περαστικα και παλι Αλεχ ,,,υπομονη φιλε 40 μερουλες ειναι θα περασουν :wink:

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό kswift » Δευτ Αύγ 30, 2010 11:34 am

:D ,,,Χρονια πολλα Αλεξανδρε.
,,, Περαστικά Αλέξανδρε 8)

Ευτυχώς θα είσαι πανέτοιμος για τη νεα αγωνιστική.... :lol:

kswift
Competition

Δημοσ.: 316

Δημοσίευσηαπό paramick » Δευτ Αύγ 30, 2010 11:44 am

Φτού σου λεβέντη μου!!!
Περαστικά και πολύχρονος(ρε .......μπάς και τόκανες για να μην κεράσεις? :wink: )
Εχοντας πρόσφατη ανάλογη εμπειρία (οσφυικός ο2),σου εύχομαι υπομονή και να ξέρεις ότι:
Η βαρεμάρα δεν έχει όριο.
Θα διαβάσεις ΟΛΟ το ιντερνετ (οσο κι αν αυτό ακουγεται αδύνατο).
Θα σαλτάρεις απ το πόση βλακεία ''κουβαλάει'' η ελληνική τηλεόραση.
Το playstation ειναι ο καλυτερος φίλος σου.
Θα μάθεις να κάνεις ενέσεις στον εαυτό σου.
Θα το σκέφτεσαι ξανά και ξανά και δεν θα μπορείς να καταλάβεις πως στο διάολο τα κατάφερες έτσι........
και άλλα πολλά ,που θα πουμε απο κοντά .
Γρήγορη ανάρρωση............ :)

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό art » Δευτ Αύγ 30, 2010 12:13 pm

Χιλιοχρονος Αλεξ!
Ηταν μια κακια στιγμη. Ερχονται απειρες καλες μερες.

ΥΓ. Ο "λάθρα εξελθών εκ του Νοσοκομείου" (Αγρινίου) για τρεις μηνες να μην επιχειρησει να χορεψει χορο της κοιλιας!

art
EN A

Δημοσ.: 26

Δημοσίευσηαπό andread » Δευτ Αύγ 30, 2010 12:22 pm

Πολύχρονος και γερός!

Όταν με το καλό ξεμπερδέψεις έχω υπόψιν μου κάτι φίλους που κάνουν γεωτρήσεις .. Αν μπορούσες να βάλεις ενα χεράκι...

andread

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό wolfgang » Δευτ Αύγ 30, 2010 12:47 pm

Χρόνια πολλά Alex και περαστικά απο το Βόλο !

Είμαι σίγουρος,μετά απο αυτην την πικρή εμπειρία θα πετάξεις ακόμα καλύτερα !!

(πιστεψαι με , ξέρω τι λέω !! ) :wink:

do everything with your heart
and your life will not be wasted
8)
wolfgang
Competition

Δημοσ.: 463

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Αύγ 30, 2010 1:22 pm

Συγνωμη κι'ολλας αλλα εκει πηγατε σε αγωνα η σε πολεμο ?????
αν ειναι να γινονται τοσα ατυχηματα σε εναν αγωνα τοτε ποιος ο λογος !!!!!!!!!!!!!
4 εφεδρικα, 3 χτυπησανε και ενας περασε ξυστα με το εφεδρικο απο εναν αλλον

ε αυτο δεν ειναι αγωνας ρε παιδια :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Αύγ 30, 2010 1:26 pm

andread έγραψε:Πολύχρονος και γερός!

Όταν με το καλό ξεμπερδέψεις έχω υπόψιν μου κάτι φίλους που κάνουν γεωτρήσεις .. Αν μπορούσες να βάλεις ενα χεράκι...

Μιας και μιλάμε για κρατήρες.... ποιός θυμάται το παρακάτω;

[ img ]

για να θυμούνται οι παλαιότεροι: http://www.sky.gr/forum/index.php/topic?f=18&t=589

norad

Δημοσίευσηαπό kswift » Δευτ Αύγ 30, 2010 1:49 pm

..kati san Mesologi mou kanei.. :twisted:

kswift
Competition

Δημοσ.: 316

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Αύγ 30, 2010 2:10 pm

kswift έγραψε:..kati san Mesologi mou kanei.. :twisted:

όχι όχι! Στο Μεσολόγγι ήταν η ελιά! ο κρατήρας ήταν στις Παπαδάτες :)

norad

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Αύγ 30, 2010 2:18 pm

Λοιπόν βγήκαν τα αποτελέσματα της αξονικής. Το συμπιεστικό κάταγμα στον Ο1 (L1 για τους ξένους) είναι "σταθερό" και μικρό και δεν απειλεί ή επηρεάζει νεύρα κλπ - όπερ σημαίνει 2 βδομάδες ξεκούραση και είμαι έτοιμος.

Το θέμα είναι ότι στην ακτινογραφία φάνηκε και μια σπονδυλόλυση λίγο πιο χαμηλά, νομίζω στον Ο3 (L3). Αν αυτή η σπονδυλόλυση είναι παλιά ιστορία, τότε δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. Αν όμως έγινε τώρα με το βρόντηγμα, χρειάζεται χειρουργείο. Πάντως κατα 90% είναι παλιά ιστορία γιατί εδώ και ένα χρόνο είχα ενοχλήσεις και πόνους στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και παλαιότερα (γυμνάσιο ακόμα) είχα ενοχλήσεις και είχα πάει στο ΚΑΤ και μου είχαν βρει κάποιο πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, που δεν θυμάμαι όμως αν το είχαν πει "σπονδυλόλυση" ή κάτι άλλο.

Σε κάθε περίπτωση σε 2-3 εβδομάδες που θα είναι έτοιμο το ράγισμα, θα φανεί αν έχω ακόμα ενοχλήσεις και θα δούμε τι θα κάνουμε.

Ευχαριστώ όλους για τα περιαστικά και τα χρόνια πολλά! Sorry αν δεν πρόλαβα να το σηκώσω σε κάποιους αλλά δεν έχω προλάβει να κατεβάσω το ακουστικό... Θα σας πάρω όλους έναν έναν τις επόμενες ημέρες. Thanx!!!

norad

Δημοσίευσηαπό JohnPistikos » Δευτ Αύγ 30, 2010 3:27 pm

Alex , χρονια πολλα και περαστικα σου και συγχαρητηρια για τον αγωνα.
Ημουνα και εγω ξαπλα σαν εσενα περσυ τον Ιουλιο με δισκοκηλη οχι απο ατυχημα αλλα απο ορθοστασια στα Αιολεια και μαλλον απο λαθος σταση οταν σηκωνα βαρη.
Υπομονη λοιπον και ολα θα περασουν.

JohnPistikos
EN D

Δημοσ.: 198

Δημοσίευσηαπό redbaron » Δευτ Αύγ 30, 2010 3:36 pm

περαστικά και γρηγορα στο βουνό πάλι.ο χρονος περνάει γρήγορα

redbaron
EN D

Δημοσ.: 128

Επόμενο

Επιστροφή στην Ασφάλεια Πτήσεων - Συμβάντα