Ημερομηνία Τρί Μάιος 13, 2025 7:33 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Θέματα Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Jazz της pro design

Τεχνικά και πρακτικά θέματα - Ανακοινώσεις

Συντονιστής: Moderators

Jazz της pro design

Δημοσίευσηαπό sarropoulo » Πέμ Νοέμ 04, 2010 12:54 am

Θα ηθελα τι γνωμη οποιων γνωριζουν το jazz της pro design,η ακομα καλυτερα το ειχαν-εχουν στην κατοχη τους να μου πουν τις εντυπωσεις τους..εχει βρεθει ενα τετοιο στα χερια μου και σκεφτομαι να το αγορασω ως πρωτο αλεξιπτωτο μετα τη σχολη.. :lol:

sarropoulo
EN B

Δημοσ.: 104

Re: Jazz της pro design

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Νοέμ 04, 2010 11:50 am

Ως πρώην κάτοχος ενός Jazz (μπλε XL) κατά την 3ετία 2003-2006 μπορώ να σου πω τα εξής.

Σαν αλεξίπτωτο (καινούριο) είναι πολύ καλό για μετά την σχολή, πολύ ήσυχο, απροβλημάτιστο και προβλέψιμο. Πανεύκολη απογείωση και ποιοτική κατασκευή. Καλές επιδόσεις στην εποχή του για την κατηγορία του. Πέρασα καταπληκτικά μαζί του.

Τώρα ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η παλαιότητα και η φθορά. Αν μιλάμε για αλεξίπτωτο του 2003 όπου ναναι συμπληρώνει 8 χρόνια. Κανένα αλεξίπτωτο μετά από 8 χρόνια (ακόμα και στο ντουλάπι να είναι) δεν μπορεί να αποφύγει την φθορά. Πόσο μάλλον εάν έχει χρησιμοποιηθεί από άλλους και ειδικά αρχάριους. Προσωπικά θεωρώ επίφοβο να αγοράζει κάποιος αλεξίπτωτα μεταχειρισμένα πάνω από 5-6 ετών για κανονική πτητική δραστηριότητα, εγώ μόνο για επίγεια θα το έκανα.

Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά και αν τελικά αποφασίσεις να το πάρεις να το στείλεις οπωσδήποτε για πλήρη έλεγχο (porosity, μήκη και αντοχή όλων των αρντανών)

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Re: Jazz της pro design

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Νοέμ 04, 2010 1:21 pm

Και κάτι που ξέχασα...

To Jazz ήταν το πρώτο αλεξίπτωτο της Pro Design στην μετά Armin Graf (ο σχεδιαστής της μέχρι το 2002) εποχή. Αυτό σημαίνει ότι έχει και κάποια στοχεία που το έκαναν πιο ευέλικτο.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Επιστροφή στην Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες