Ημερομηνία Σάβ Μάιος 10, 2025 2:39 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Καιρός & Paragliding

Ανακοινώσεις από τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Ελλάδα

Καιρός & Paragliding

Δημοσίευσηαπό pubtop » Τρί Φεβ 01, 2011 10:05 pm

Χαιρετώ την όμορφη παρέα και σας συγχαίρω για την ενημέρωση που παρέχετε γύρω από αλεξίπτωτο πλαγιάς.
θα ήθελα να γνωστοποιήσω στα μέλη του Forum μια νέα σελίδα για τους αθλητές του αλεξιπτώτου πλαγιάς, http://www.eweather.gr, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις καιρικές συνθήκες σε όλα τα σημεία απογείωσης στο ακόλουθο link: http://www.eweather.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=204&cat=Activities&Itemid=206&lang=el
επιλέξτε κατηγορία και στη συνέχεια βρείτε το σημείο που σας ενδιαφέρει από τις υποκατηγορίες.

Με χαρά θα δεχθούμε εισηγήσεις ή διορθώσεις στα σημεία που εκδίδουμε προγνώσεις ώστε να συμβάλουμε όλοι (όπως και οι υπόλοιποι σύνδεσμοι του καιρού) στην πληρέστερη ενημέρωση των αθλητών.
model@weatherexpert.gr

pubtop
EN A

Δημοσ.: 4

Re: Καιρός & Paragliding

Δημοσίευσηαπό loxagos » Τρί Φεβ 01, 2011 11:21 pm

Πολύ ενδιαφέρων το site, εύχρηστο και πολύ ενημερωμένο σε ότι αφόρα τις απογειώσεις ανα την Ελλάδα.

Έχω ερωτήσεις :)
Με ποια διαδικασία ενημερώνεται ο καιρός ?
Κάποιο γενικό μοντέλο όπως το windgourou ή υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί ?
Τι το κάνει πιο αξιόπιστο ή προτιμητέο για μας, από τα αλλά site καιρού και μάλιστα αυτά του πανεπιστημίου Αθηνών ή της ΕΜΥ ?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, την επιλογή του αθλήματος μας και συγχαρητήρια για την όλη σας προσπάθεια και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

:shock: dimitrios@rt
Για τίποτα μην είσαι σίγουρος!!!
loxagos
Competition

Δημοσ.: 527

Δημοσίευσηαπό pubtop » Τετ Φεβ 02, 2011 12:05 am

Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας σχόλια :D
και σας ενημερώνουμε ότι οι οπτικοποιημένες μετεωρολογικές πληροφορίες αποτελούν προϊόντα του http://www.eweather.gr και βασίζονται στη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (A.I) στην διαδικασία πρόγνωσης του καιρού τροφοδοτούμενες τόσο από παγκόσμια όσο και από περιοχικά αριθμητικά μοντέλα μεσοπρόθεσμης πρόγνωσης. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τον ποιοτικό έλεγχο μέσω εξειδικευμένων αλγορίθμων.

Μπορούμε να προσθέσουμε ή να διορθώσουμε σημεία απογείωσης για τα οποία θα επιθυμούσατε την πρόγνωση του καιρού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό - πιθανόν κάποιο διεθνές rally (βόρειο και νότιο ημισφαίριο).

Και πάλι σας ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια
eweather.gr Te@m

pubtop
EN A

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τετ Φεβ 02, 2011 1:15 pm

:? :( συγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα...

τι σημαίνει 'περιοχικά αριθμητικά μοντέλα μεσοπρόθεσμης πρόγνωσης' ;

jollyroger
Competition

Δημοσ.: 1075

Δημοσίευσηαπό loxagos » Τετ Φεβ 02, 2011 2:22 pm

Είναι «αριθμητικά μοντέλα»(μετεωρολογικά) που κατά «περιοχή» κάνουν «μεσοπρόθεσμες προγνώσεις»
Απλούστατο… :roll:

:shock: dimitrios@rt
Για τίποτα μην είσαι σίγουρος!!!
loxagos
Competition

Δημοσ.: 527

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τετ Φεβ 02, 2011 2:27 pm

:? :?

εγώ ήθελα απλώς να καταλάβω απο πού πηγάζουν τα δεδομένα, για να ξέρω τελικά να βγάλω τα συμπεράσματά μου..

με τα μοντέλα και τα αριθμητικά μπερδεύομαι :(

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Φεβ 02, 2011 5:15 pm

Για αριθμητικά δεν ξέρω, αλλά για μοντέλα έχει ότι χρειάζεσαι εδώ

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό pubtop » Τετ Φεβ 02, 2011 9:56 pm

ωραία και αυτά τα μοντέλα που όρισε ο badder ....!
αλλά αριθμητικά μοντέλα μεσοπρόθεσμης πρόγνωσης που ανέφερα είναι η προσπάθεια να προσημειώσουμε με μαθηματικές εξισώσεις και αλγόριθμους τις κινήσεις των αερίων μαζών και γενικότερα την "συμπεριφορά" της ατμόσφαιρας σε χρονικό βάθος μερικών ημερών.
παγκόσμια μοντέλα είναι η παραπάνω προσομοίωση η οποία καλύπτει όλη τη Γη ενώ περιοχικά όσα καλύπτουν μικρότερες περιοχές όπως η προσομοίωση της ατμόσφαιρας πάνω από την βόρεια Ελλάδα.

ζητώ συγνώμη εάν σε προηγούμενο post δεν τα ανάλυσα σωστά αλλά ο φίλος loxagos κατανόησε πολύ καλά..

pubtop
EN A

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τετ Φεβ 02, 2011 11:20 pm

συγνώμη μάλλον δεν το έγραψα κατανοητά...

οι μετρήσεις απο που έρχονται για να ξεκινήσει η επεξεργασία αυτών;
πώς προκύπτουν τα δεδομένα τα οποία μπαίνουν σε επεξεργασία απο το σάιτ προκειμένου να παράγουν το αποτέλεσματα της προγνωσης καιρού;

υγ. θα πρέπει να αισθάνομαι άσχημα που δεν κατάλαβα; ... επειδή νομίζω κάτι τέτοιο συμβαίνει... :(

jollyroger
Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Πέμ Φεβ 03, 2011 12:27 am

pubtop, ένα πράμα που προσωπικά θεωρώ τρομερά σημαντικό είναι ένας χάρτης. Ακόμα κι αν έχεις όλες τις απογειώσεις, ένας χάρτης μου λέει με μια ματιά τι παίζει σε γενική εικόνα. Για παράδειγμα:

http://forecast.uoa.gr/LINKS/ICLAMS/icl ... RID&lan=en

Επίσης, καλό θα ήταν αν μπορούσαμε να δούμε τον αέρα σε φέτες, τι κάνει σε διαφορετικά ύψη. Σίγουρα το χρησιμοποιεί το μοντέλο (υποθέτω είναι κάποιου είδους CFD), αν μπορέσετε να το βάλετε στο site θα είναι πολύ χρήσιμο. Αν μπορείτε να βάλετε κι ένα προβλεπόμενο τεφίγραμμα, ίσως σημείο δρόσου, βάση νεφών, ισχύ θερμικών, σίγουρα θα πάθουμε εγκεφαλικό απ' τη χαρά μας.

Επίσης, μην εξαφανίζονται οι παλιές προβλέψεις, να μπορούμε να δούμε 1-2 μέρες πίσω για να σας δώσουμε πληροφορίες (ουσιαστικά beta testers ψάχνετε εδώ μέσα, αν δεν ξέρουμε ιστορικό δε μπορούμε να σας πούμε έυκολα αν πέσατε μέσα).

Και για να τελειώνω, στα μέρη μου, κοιλάδα Άμφισσας (Άμφισσα, Δελφοί κλπ). Βλέπω για ΣΚ δίνετε βοριαδάκια. Το meteo.gr δίνει βοριά που γυρνάει σε νοτιάς (Κυριακή). Αυτό εγώ το εκλαμβάνω έμμεσα σαν ένδειξη πολλά υποσχόμενου lapse rate (να με συμπαθάτε αλλά δεν ξέρω πώς το λένε στα ελληνικά) που θα πει ότι δουλεύει η αύρα. Θα σας απαντήσω σίγουρα τη Δευτέρα αλλά αν ήμουνα στοιχηματάκιας θα έβαζα με κλειστά μάτια στοίχημα ότι στα χαμηλά (μερικές 100άδες μέτρα από το έδαφος) θα έχει νοτιά και τις 2 μέρες, ο μετωρολογικός γενικά περνάει πολύ ψηλά πάνω από το έδαφος εκτός εάν είναι είτε πολύ δυνατός είτε το lapse rate είναι για κλωτσιές.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό pubtop » Πέμ Φεβ 03, 2011 8:25 pm

Αγαπητέ JollyRoger
ζητώ συγνώμη εάν με τα γραφόμενα μου σε έκανα να αισθανθείς άσχημα, δεν είχα τέτοια πρόθεση.
Οι αρχικές συνθήκες προέρχονται (πηγή των δεδομένων) από την Αμερική και συγκεκριμένα από το NOAA/NCEP (http://www.ncep.noaa.gov/), τα ίδια αρχικά δεδομένα χρησιμοποιούν όλα τα μετεωρολογικά site. Το μοντέλο λέγεται GFS (Global Forecast System) και έχει παγκόσμια κάλυψη, στην συνέχεια η πληροφορία αυτή "φιλτράρεται¨ μέσα από περιοχικό μοντέλο.

pubtop
EN A

Επιστροφή στην Ανακοινώσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Google [Bot] και 1 επισκέπτης