Συντονιστής: Moderators
badder έγραψε:Απο το βίντεο είναι προφανές ότι κάνεις 2 λάθη όσον αφορά τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας.
1. Δεν δίνεις προτεραιότητα σε αυτόν που έχει το βουνό στα δεξιά του (αυτός έχει πάντα προτεραιότητα)
2. Τον εγκλωβίζεις στο βουνό και δεν έχει διαφυγή.
Υποθέτω ότι οι αποστάσεις είνα πιο κοντινές από αυτό που φαίνεται λόγω ευρυγώνιου φακού.
Ερώτηση με κάθε σεβασμό: Δεν διδάχθηκες τους κανόνες αυτούς στην εκπαίδευση ή τους γνωρίζεις και απλά ήταν μια άτυχη στιγμή που μπορεί να συμβεί στο καθένα?
Κανονικά οι κανόνες εναέριας κυκλοφορίας είναι από τα πρώτα και βασικότερα πράγματα που μαθαίνει κανείς στη βασική εκπαίδευση. Δηλαδή δεν χρειάζεται ειδικό σεμινάριο ή ημερίδα μόνο για αυτό. Είναι 10 απλοί κανόνες που αν τηρηθούν από όλους δεν θα έχουμε πρόβλημα.
http://eap.elao.gr/images/stories/docs/KE--.pdf
Έχω γίνει μάρτυρας άπειρες φορές στον Κιθαιρώνα, περιπτώσεων πιλότων που συστηματικά αγνοούν τους βασικούς αυτούς κανόνες. Τους απασχολεί η θέα, το που θέλουν να πάνε, αν κρατάει η πορεία που έχουν, αν το θερμικό είναι μικρό ή μεγάλο, αδιαφορώντας για το τι γίνεται γύρω τους.
Όλοι μας έχεί τύχει να κάνουμε λάθη, αλλά αυτό πρέπει να είναι η εξαίρεση του κανόνα που λέει οτι γνωρίζουμε και τηρούμε τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας.
Εαν γίνει ημερίδα θα πρέπει να έχει θέμα την τήρηση των κανόνων αυτών, και όχι μόνο την εκμάθηση τους (Εισηγητής ΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ). Η εκμάθηση υποτίθεται ότι έχει γίνει και είναι κτήμα όλων. Αν και είμαι σίγουρος ότι στα σεμινάρια που γίνονται κάθε χρόνο αναφέρονται, ας τα πουμε μια φορά ακόμα. Η τήρηση τους όμως είναι αποκλειστικά θέμα του μυαλού που κουβαλάμε. Όσες φορές και να τα πούμε εάν δεν θέλουμε να καταλάβουμε την σοβαρότητα και την αναγκαιότητα τήρησης τους δεν θα έχουμε αποτέλεσμα.
Εάν κάποιος πετάει αγνοώντας τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας είναι επικίνδυνος και για τον εαυτό του αλλά και για τους άλλους (τους οποίους δεν σέβεται).
cop έγραψε:Το ότι πρέπει να γίνονται σεμινάρια ασφάλειας δεν είναι μόνο δική μου αίσθηση αλλά και όσων μέχρι τώρα το έχουμε συζητήσει... μιας και κάθε φορα περισοτεροι πεταμε και οι πιθανοτητες να συμβει κατι δεν είναι πλεον λιγες, παρολη την ασφάλεια που παρέχουν οι πτέρυγες
Η επανάληψη και η συζήτηση περιστατικών κατ εμέ είναι θετική. Αν πάλι θεωρείται άσκοπο το να επαναλαμβάνονται και περά από τις σχολές τα θέματα ασφάλειας, αυτό με βρίσκει αντίθετο μιας και η ειδικότητα στη δουλειά μου είναι η εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας τα οποία γίνονται συνεχόμενα και επαναλαμβάνονται στην καριέρα καθενός πολλές φορές...
para-mageiras έγραψε:http://www.youtube.com/watch?v=-83reY31qaM&feature=context&context=G2e09541RVAAAAAAAAAQ
para-mageira άντε φτιάξε κανένα παστίτσιοpara-mageiras έγραψε:....και εσυ συνπληρωσες το αλατακι.....![]()
![]()
cop έγραψε:Με οσους συζητησα το θεμα μου ανεφεραν οτι προτεραιοτητα εχει αυτος που πεταει και οχι αυτος που ετοιμαζεται για απογειωση
cop έγραψε:και επιμενω στο οτι μονο σαφη αντιληψη περα απο μενα και τον Λοχαγο δεν εχει κανεις αλλος... όλα τα άλλα ειναι οικασιες...
cop έγραψε:στον κιθαιρωνα αυτο γινεται κατα κορον, ειτε απο παλιους ειτε απο νεους οταν προσπαθουν να διατηρησουν το υψος με το δυναμικο, αλλα ολοι απαγειωνομαστε....
οποτε τι? νεος που πεταει μπροστα στην απογειωση ειναι λαθος, αλλα παλιος ποτε? και αν και ο παλιος ειναι και αυτος λαθος τοτε γιατι συνεχιζει να γινεται?
πως γινεται προτεραιοτητα να εχει αυτος που πεταει αλλα στη δικη μου περιπτωση που μια φορα εκανα διελευση μπροστα απο την απογειωση στο ιδιο υψος να ισχυει το αντιθετο?
η αναλυση δεν ειναι κακη, για αυτο μπορουμε και πεταμε, γιατι καποιοι αλλοι το κανουν καθημερινα σε υλικα και καταστασεις...
Επιστροφή στην Ασφάλεια Πτήσεων - Συμβάντα
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες