Ούτε εγώ διακρίνω τίποτε το απειλητικό ή απαγορευτικό στην επιστολή,είναι αυτό που λέει "σύσταση ασφάλειας".... "κύριοι γίνατε πια πολλοί και πετάτε σε πολλά μέρη,πετάτε δε με πτητικές συσκευές που έχουν μεγάλες δυνατότητες ανεμοπορίας, άρα σας λαμβάνουμε υπόψιν στην εναέρια κυκλοφορία και θέλουμε να συνυπάρχουμε, δηλ να οργανωθούμε για να κάνουμε πτήσεις με ασφάλεια όλοι, κι εμείς κι εσείς . Δεν είναι κακό, θετικό το βρίσκω και καλό για μας- που δεν μας αγνοούν. Δεν φαίνονται ενοχλημένοι. Ενημερώστε, αυτό λένε.Για την πρόληψη. Δηλ να σεβαστούμε τους κανόνες, ο εναέριος χώρος όλους μας χωράει.
Το ίδιο ισχύει και για τις πτήσεις απόστασης, δεν είναι κάτι διαφορετικό, αν είναι σχεδιασμένο και οργανωμένο πείτε το, όπως ενημερώνουμε όταν έχουμε αγώνα. Ειδικά τις καθημερινές, που υπάρχουν συχνές πτήσεις, να δείχνουμε πολλαπλάσια προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Αυτό είναι αεροπορική παιδεία. Ας το σκεφτούμε θετικά και όχι με διάθεση να ενοχοποιήσουμε μερικές πτητικές περιοχές ή κάποια πτητική δραστηριότητα.
Εμένα θα με ενοχλούσε, σαν μέλος της αεραθλητικής κοινότητας του παραπέντε, κάποιοι από μας να έχουν προκλητική συμπεριφορά, να μην σεβαστούν αυτήν την ενημέρωση ενεργώντας ανεύθυνα και δίνοντας την εντύπωση οτι είμαστε εναέριες αποστολές αυτοκτονίας, βλάπτοντας μας όλους με αρνητικές συνέπειες σε ψυχολογία,, φήμη και κανονισμούς. Κάποιοι αγωνιζόμαστε χρόνια για την διάδοση του σπορ, την νομιμοποίηση, το ξεπέρασμα των ταμπού και του φόβου, αυτό απαιτεί σεβασμό.
Δεν με νοιάζει που επιλέγει να πετάει ο καθένας, δεν μπορεί να γουστάρουμε όλοι και πάντα τον Κιθαιρώνα, το Κανδήλι την Αυλώνα , την Αγια Μαρίνα,,,,,,αν εκεί που αποφάσισες να πας σήμερα υπάρχει θέμα κάνε αυτό που πρέπει, που σου λέει ο κανόνα.Προσωπικά δεν θεωρώ το παραπέντε άθλημα γηπέδου δηλ συγκεκριμένου πεδίου. Ευτυχώς για μας, υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που πάντα θέλουν να βρίσκουν νέες απογειώσεις, να ανακαλύπτουν περιοχές και να ανοίγουν νέους εναέριους δρόμους, αυτό είναι μοναδικό! Έχουμε πολλές δυνατότητες, ποικιλία και ελευθερία και είναι κρίμα όλα αυτά να μην μπορούμε να τα διαχειριστούμε και να θέλουμε να "μαντρώσουμε" την δράση μας και τα ενασχολούμενα με το σπορ άτομα. Γνώση, υπεύθυνη στάση και σεβασμός στους κανόνες λοιπόν, και αυστηρότητα από όλους μας στις προκλητικές ή ανεύθυνες συμπεριφορές, κάπως νομίζω ότι όλοι θα περνάμε τέλεια και δεν θα μας "χαλάει" τίποτε