Ημερομηνία Παρ Απρ 19, 2024 4:52 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Κιθαιρώνας - Θέματα Ασφαλείας !

Ανακοινώσεις από τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Ελλάδα

Κιθαιρώνας - Θέματα Ασφαλείας !

Δημοσίευσηαπό vagos » Τρί Μάιος 26, 2015 10:04 pm

Αγαπητοί συναθλητές

Όπως έχετε παρατηρήσει σιγά σιγά αυξανόμαστε με ταχείς ρυθμούς. Ο χώρος του αεραθλητικού πεδίου είναι αρκετά περιορισμένος και θα πρέπει να τηρήσουμε ορισμένους κανόνες για την ομαλή λειτουργία, για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση όλων μας.


Όπως είναι γνωστό η ελευθερία του καθενός μας σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου. Ως σχολές θα θέλαμε να συμβάλουμε στην ομαλή λειτουργία του χώρου και σας παραθέτουμε τις παρακάτω ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Απογείωση
• Οι πιλότοι να κάνουν τον προ πτητικό τους έλεγχο και την προετοιμασία τους εκτός του χώρου της απογείωσης . Με δυνατό άνεμο η προετοιμασία στην απογείωση αυξάνει τις πιθανότητες για κάποιο «μπέρδεμα» και αποτελεί μια πιθανή αιτία σοβαρού τραυματισμού κατά την απογείωση!
• Τα αυτοκίνητα να παρκάρουν πριν το γνωστό STOP ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος
• Η προσγείωση στην απογείωση ( Top Lading ) στο εξής θα πρέπει να σταματήσει να γίνετε επάνω στην απογείωση. Ως εναλλακτικό Top Landing συνιστούμε στους έμπειρους πιλότους το σημείο πριν την απογείωση κοντά στην στροφή .
• Να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ αυστηρά η διέλευση μπροστά από την απογείωση . Εάν θέλουμε να περάσουμε πάνω από την απογείωση ως ελάχιστο όριο ορίζονται τα 50 μέτρα .
• Αυστηρή τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας κοντά στο δυναμικό του βουνού, δίχως περιττές στροφές 360 μοιρών κοντά στην πλαγιά.

Προσγείωση
• Tις μέρες με θερμικές συνθήκες ή με ασθενείς μεταβλητούς ανέμους συστήνουμε την αποφυγή της μικρής προσγείωσης για τους νεότερους πιλότους. Τέτοιες μέρες η συγκεκριμένη προσγείωση εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και σε πιο έμπειρους πιλότους .
• Επίσης τήρηση των κανόνων προσέγγισης βάση προτεραιοτήτων.
• Σε ώρες αιχμής από πτήσεις απαγορεύεται το Control στην προσγείωση και μόλις προσγειωθούμε μαζεύουμε και βγαίνουμε εκτός του πεδίου. Η παρουσία μας εντός πολλές φορές εγκυμονεί κινδύνους που δεν φανταζόμαστε για αυτούς που προσεγγίζουν την προσγείωση .

Κορυφή Κιθαιρώνα…. (Το πιο επικίνδυνο σημείο της περιοχής )
Η κορυφή του Κιθαιρώνα είναι σαν το Σούπερ Μάρκετ, που εύκολα πας εκεί παίρνεις ότι θες και στην έξοδο πληρώνεις . Οι μέρες που πλησιάζουμε η δεν πλησιάζουμε την κορυφή είναι γνωστές. Ό άνεμος στην κορυφή του Κιθαιρώνα συνήθως είναι κατά 1/3 παραπάνω απ’ ότι στην απογείωση και κοντά στο καταφύγιο είναι ακόμα πιο ισχυρός. Στα χρόνια που πέρασαν αρκετοί νέοι πιλότοι παρασυρόμενοι από το σύνδρομο του Ικάρου βρέθηκαν χωρίς καν να το καταλάβουν στην υπήνεμη πλευρά του Κιθαιρώνα. Ως όριο Trim speed ταχύτητας εδάφους τα 12 χιλιόμετρα χωρίς επιτάχυνση είναι η ένδειξη ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από την κορυφογραμμή. Επίσης θα σας προτείναμε μετά τα 1000μ AGL να τσεκάρετε την ταχύτητα σας ανά κάθε 200 μέτρα ύψους που παίρνετε. (κόντρα στον άνεμο πάντα!). Το καλύτερο όμως είναι η καλή εφαρμογή του σχεδίου πτήσης που μας δίνει ο εκπαιδευτής και η επικοινωνία με τον εκπαιδευτή .

Τέλος όποιος αισθανθεί αδιαθεσία η χρειαστεί τις όποιες πρώτες βοήθειες στα ΒΑΝ των σχολών υπάρχουν οργανωμένα φαρμακεία. (Πληροφορικά προς όλους τους πιλότους του Κιθαιρώνα αν προκύψει κάτι σοβαρό, μέσα στις Πλαταιές στο ψυγείο από το κατάστημα ‘Το περιπτεράκι’ υπάρχει ένα ενέσιμο σωληνάριο για αναφυλαξία (anti-shock kit )

Οι παραπάνω συστάσεις προέκυψαν κατόπιν συνεννόησης και των δυο σχολών, και αποφασίστηκε ότι καλό θα είναι να δημοσιευτούν σε όλους τους φίλους – πιλότους – μαθητές που μοιραζόμαστε την απογείωση των Πλαταιών.

Διονύσης Βλασόπουλος (Freedom Paragliding)
&
Βαγγέλης Σταμέλλος (Oxygen Paragliding)

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
vagos
Competition
 
Δημοσ.: 1007

Επιστροφή στην Ανακοινώσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες

cron