Ημερομηνία Τρί Απρ 30, 2024 10:42 am
Text Size

Ασφάλεια Πτήσεων - Συμβάντα

Ατύχημα Πλαταιές 8/7/2007

Περιγράψτε ένα συμβάν που σας έτυχε στη πτήση (ή στο έδαφος) να το αναλύσουμε.

Συντονιστής: Moderators

Ατύχημα Πλαταιές 8/7/2007

Δημοσίευσηαπό ecobill » Δευτ Ιούλ 09, 2007 12:07 pm

Εχθες το απόγευμα υπήρξε ένα ατύχημα στις Πλαταιές.
Θα ήθελα να σταθώ μόνο στις ευχές για περαστικά στον νέο πιλότο επ ονόματι Θανάση,αλλά η οργή μου :evil: :evil: για τον εκπαιδευτή του ξεχειλίζει,διότι είναι το 2 σοβαρό ατύχημα με νέο του πιλότο.Πρίν από 7 μήνες ένας άλλος είχε σπάσει το χέρι του.Αυτό βέβαια είναι πιο σοβαρό αφου το παιδί διέλυσε τον αστραγαλό του.
Ανα διαστήματα όλοι δημοσιεύουν άρθρα για το πως θα πάει το άθλημα μπροστά και επισημαίνουν τις ελλείψεις.
Να θυμίσω το πρόσφατο θέμα των πιστοποιήσεων.
Χθές λοιπόν ο Θανάσης που ούτε μήνα δεν είχε την δικιά του πτέρυγα απότι έμαθα,που φυσικά την αγόρασε απτον ίδιον μιας και εμπορεύεται μια πολύ γνωστή μάρκα, τον έβαλε να κάνει γουικ οβερ αρκετά έντονο .Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει η πτέρυγα κάποια στιγμή και να ανοίξει κατα το ήμιση.Υπ όψιν ότι τον καθοδηγούσε με ασύρματο.Κάποια στιγμή φυσικά υπήρξε η απώλεια κι η πτώση κ ενώ είχε χρόνο να τραβήξει το εφεδρικό αυτό δεν έγινε.Γιατι απλά δεν του ζητήθηκε!!
Να ζητήσω συγνώμη απ όλους τους εκπαιδευτές αλλά αν κύριοι διδάσκετε και σείς έτσι τους νέους....τι να πω.
Μάλλον εγώ είμαι ο αστοιχείωτος και ο φοβισμένος.
Σας καλώ λοιπόν ανοικτά να πάρετε θέση.
Και για να λέμε τα ΄πράγματα με το ονομά τους...
Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος.Κάντε κάτι.
Τον ξέρετε Είσασταν χθες εκεί.
Οι προσωπικές φιλίες κάπου πρέπει να σταματάνε.
Αδεια εκπαιδευτή??Χρειάζεται να έχει??ΕΧΕΙ????
Αδεια σχολής???Μπείτε στο σιτε του κ η διευθυνση που έχει και με χάρτη!!!μάλιστα είναι ανύπαρκτη.Ενα γιαπί είναι εκεί απότι μουπαν.
Που είναι η Ε.Α.Ο.???
Τον έχει δει κανένας να πετάει σε πρωταθλημα πρόσφατα?? :?:
Ας έρθει ένας να μου δείξει έναν μαθήτή του που έχει πάρει δίπλωμα πιλότου.ΕΝΑΝ. :!:
Δεν είναι το χρήμα πάνω απ όλα.Η ζωή μας εκεί πάνω είναι.
Πόσες φορές δεν επιχειρήσαμε να κάνουμε κάτι ακραίο και την τελευταία στιγμή λέγαμε..άστο την άλλη φορά.
Οχι άλλο πια κύριοι.Πριν θρηνήσουμε κανένα νέο θύμα.
Καντε κάτι .
Κ πάλι συγνώμη για το ύφος.Μ έφτιαξαν τα πρωινά τηλέφωνα απτα παιδιά που μου λεγαν ..εσύ έχεις πρόσβαση στο σκαι.Γραψε κάτι πριν είναι αργα.

ecobill
EN A
 
Δημοσ.: 14

Re: Ατύχημα Πλαταιές 8/7

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Ιούλ 09, 2007 12:31 pm

Χωρίς να ξέρω αν λέμε τον ίδιο αλλά δεν έχει και τόση σημασία

2 χρόνια πριν

http://www.sky.gr/viewtopic.php?t=606

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1645

Re: Ατύχημα Πλαταιές 8/7

Δημοσίευσηαπό ecobill » Δευτ Ιούλ 09, 2007 1:31 pm

Σ ευχαριστώ φίλε ΜΙΚ.

Την λίστα την είχα διπλοελένξει κ δεν ήταν μέσα. :shock:
Ελεγα μήπως έκανα λάθος αλλά δεν...
Στην εφορία εχει δηλώσει σαν επάγγελμα εμπορία ειδών αθλητισμού ή κατι τέτοιο μού παν.Καμιά σχέση με σχολή.Επειδή στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι.
Απ ότι βλέπω ο κύριος αυτός βρίσκει πατήματα κ κενα κ υπάρχει.
Κ κανένας δεν έχει την διάθεση ή την δύναμη για να γίνει κάτι.

Πλήρης απογοήτευση :( :(
Κ διαβάζοντας τι γράφτηκε πριν 2 χρόνια ξέρεις πως ένοιωσα??
Σαν μα..... που το ξανάθιξα κ παρ ότι πέρασε τόσος καιρός τα πράγματα είναι ίδια.
Να κλειστω πάλι στο καβούκι μου λοιπόν με μόνη απόλαυση τον αέρα στο προσωπό μου κ την χαρά απο το κλικ της μηχανής εκεί πάνω αποθανατίζοντας τα ωραία κ μόνο.
Αναζητώντας τις μικρές χαρές της ζωής....

ecobill
EN A
 
Δημοσ.: 14

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Ιούλ 09, 2007 1:42 pm

Φίλε ecobill καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό σου. Ακριβώς έτσι ένιωθα και εγώ χθές. Αλλά επειδή τόσα χρόνια έχουμε δει πολλά και διάφορα ας προσπαθήσουμε να το δούμε ψύχραιμα το θέμα με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Ο συγκεκριμένος "εκπαιδευτής" δεν έχει άδεια, πτυχίο και κανένα πιστοποιητικό για αλεξίπτωτο πλαγιάς. Ο ίδιος δεν ξέρει να πετάει σωστά. Τόσο καιρό "εκπαίδευε" νύχτα και μακριά από τα βλέματα. Πριν 3 χρόνια τον είχα δει να εκπαιδεύει στο Μουρίκι και όταν τον ρώτησα πως και γιατί μου είπε ότι βοηθάει τον Eike στις εκπαιδεύσεις. Ο Eike δεν είχε ιδέα βέβαια όταν τον ρώτησα.

Πρόσφατα η ΕΛ.Α.Ο. αναγνώρισε εκπαιδευτές για υπερελαφρα (trike, παραμοτερ, κτλ). Ο συγκεκριμένος τύπος είδε φως και μπήκε και πήρε αναγνώριση εκπαιδευτή υπερελαφρών προφανώς γιατί δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Από τότε λοιπόν εμφανίζετε κανονικά και μπροστά σε όλο το κόσμο νομίζωντας ότι η άδεια για παραμοτερ τον καλύπτει και για παραπέντε. Κάτι που βέβαια δεν ισχύει και δεν έχει καμία εφαρμογή.

Αυτό το διάστημα λοιπόν έχουμε δει σκηνές απείρου κάλλους και κωμικοτραγικές καταστάσεις με μαθητές του, οι οποίοι βέβαια δεν φταίνε σε τίποτα διότι έχουν άγνοια. Είναι η 2η φορά που ακούω ότι είπε σε μαθητές του ότι αυτός ο καιρός είναι για άντρες και αφήστε τους άλλους να πετάνε με καιρό για γκεϊ. Δεν έχει καμία επίγνωση των κινδύνων και είναι άκρως επικίνδυνος. Απογειώνει μαθητές σε συνθήκες όπου και οι έμπειροι πιλότοι το σκέφτονται 2 φορές. Ο Θανάσης απ'οτι έμαθα πέταγε με ζώνη cross country με χαμηλή θέση καραμπίνερ, τελέιως ακατάλληλη για νέο πιλότο. Χθές μόλις τον απογείωσε (με τα χίλια ζόρια) τον άκουσα να του λέει στο vhf "εντάξει τώρα απόλαυσε τη πτήση σου εγώ φεύγω τώρα". Ο καιρός ήταν εντελώς ακτάλληλος για νέους πιλότους.

Η επικινδυνότητα του τύπου αυτού είναι καιρό γνωστή και προσωπικά ζήτησα πριν 2 εβδομάδες από την ΕΛΑΟ να του κάνει έγγραφη σύσταση (εξώδικο). Μας πρόλαβε το ατύχημα. Πέραν αυτού όμως η ΕΛΑΟ δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο προληπτικά. Δεν έχει δικαιοδοσία. Ακόμα και η ΥΠΑ παρεμβαίνει μόνο σε ατυχήματα.

Τώρα λοιπόν θα υπάρξει παρέμβαση και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία αναφοράς του ατυχήματος. Θα παρακαλούσα όποιον είδε το ατύχημα ή τον άτυχο πιλότο μετά το χτύπημα ή όποιες άλλες σχετικές με το ατύχημα λεπτομέριες (στοιχεία πιλότου, μέγεθος τραυματισμού κτλ.) να επικοινωνήσει μαζί μου.

Ακόμα και με τη διερεύνηση όμως δεν γίνετε αυτόματα νομική δίωξη. Πρέπει να παρέμβει η οικογένεια του πιλότου ή ο ίδιος ο πιλότος.

Ο "εκπαιδευτής" έλεγε στους μαθητές του ότι αυτός δεν δίνει πτυχία και μένει μακριά από το σύστημα το οποίο είναι κακό και σαθρό και απέτρεπε τους μαθητές του να έρθουν σε επαφή με όλους εμάς. Τα σωματεία έλεγε είναι κατεστημένο και δεν πρέπει να έχει σχέση με αυτά.

Εγώ όμως πιστεύω ότι φταίμε και όλοι εμείς που τον βλέπαμε να τα κάνει όλα αυτά και δεν του είπαμε τίποτα ειδικά αφού είχε ήδη ένα ατύχημα. Θεωρώ επίσης ότι να τον αφήσουμε να συνεχίσει είναι εξίσου τραγικό με τις εκπαιδεύσεις που κάνει. Και εγώ αυτό το λάθος δεν θα το επαναλάβω.

Μερικοί θα πουν ότι δεν είναι δική μας δουλειά να του πούμε κάτι. Λοιπόν είναι μόνο δική μας δουλειά γιατι δεν υπάρχει κανένας άλλος. Κανείς άλλος δεν έχει δικαιοδοσία να τον κυνηγήσει πριν το ατύχημα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα εμφανιστεί αυτός ή κάποιος άλλος αυτοχρηζόμενος εκπαιδευτής να εκπαιδεύει και να απογειώνει μαθητές στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, ας μη καθόμαστε να τον κοιτάμε απλώς και να τον σχολιάζουμε με τους φίλους μας (γιατί και εγώ έτσι έκανα μέχρι τώρα), αλλά ας κάνουμε κάτι πιο ουσιαστικό για να μην έχουμε άλλα ατυχήματα.

Και για να μην αφήνουμε τις κουβέντες στη μέση το site του ενλόγω.... www.aisportsgreece.gr

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 2712

Re: Ατύχημα Πλαταιές 8/7

Δημοσίευσηαπό ecobill » Δευτ Ιούλ 09, 2007 2:02 pm

Μια μικρή διόρθωση

www.airsportsgreece.com

Eυχαριστώ για την ευαισθησία.

ecobill
EN A
 
Δημοσ.: 14

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Ιούλ 09, 2007 2:14 pm

Δεν είναι μόνο θέμα ευαισθησίας, είναι απλά κοινή λογική και σωστή αντιμετώπιση.

Thanx για την διόρθωση.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό guru » Δευτ Ιούλ 09, 2007 11:27 pm

badder\";p=\"9152 έγραψε:...Εγώ όμως πιστεύω ότι φταίμε και όλοι εμείς που τον βλέπαμε να τα κάνει όλα αυτά και δεν του είπαμε τίποτα ειδικά αφού είχε ήδη ένα ατύχημα...

Εδώ και αρκετό καιρό, με δεδομένη την έλλειψη ενεργών εκπαιδευτών στην Αθήνα, με προβλημάτιζε το αν αξίζει να λειτουργούν «επαγγελματίες» αυξημένου κινδύνου που ναι μεν έχουν σαν όφελος την εισροή κόσμου στο σπορ, αλλά έχουν και κόστος την θυσία ορισμένων άτυχων μαθητών.
Ευτυχώς δεν χρειάζεται να προβληματίζομαι άλλο για τον δείκτη κόστους / οφέλους διότι πρόσφατα επιβραβεύτηκε σε επίσημη οργάνωση ο πρωτοπόρος αυτού του είδους εκπαίδευσης με πολλούς μαθητές αλλά και ατυχήματα στο ενεργητικό του.
Επίσης θεωρώ ότι το δίπλωμα εκπαιδευτή παραμοτέρ θα έπρεπε να είναι ανώτερο του αντίστοιχου διπλώματος για ελεύθερη πτήση. Συγκρίνετε την βασική εκπαίδευση των δύο αυτών κλάδων και θα δείτε ότι του παραμοτέρ είναι σαφώς πιο πολύπλοκη.
Εμείς τελικά όμως γιατί φταίμε?

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition
 
Δημοσ.: 537

Re: Ατύχημα Πλαταιές 8/7

Δημοσίευσηαπό GPapapetrou » Τρί Ιούλ 10, 2007 1:08 am

καλησπερα σε ολους ευχομαι καταρχην ο θανασης που αποτι ακουσα τον λενε να γινει καλα το συντομοτερο αποτι εμαθα ειναι στο νοσοκομειο της λειβαδιας και ελεγα να παω εχει κανεις καμια τελευταια πληροφορηση για την κατασταση της υγειας του :?: εγω την κυριακη πηγα οπως ολους σας για να πεταξω οταν εφτασα στο βουνο κατα τις 4 ειδα οτι οι συνθηκες για τα μετρα μου δεν ηταν καλες καθως ειμαι νεος πιλοτος και ρωτοντας και παλιους πιλοτους-εκπαιδευτες εκανα την επαληθευση μου ειπα να μην κατσω αλλο στην απογειωση και να κανω κανα επιγειο μαζι με ενα συμμαθητη. μου πηγαινοντας κατω ενας ακομα παλιος πιλοτος μου ειπε προσεχε στα επιγεια γιατι βγαζει θερμικα και μπορει να σε κουρασει το control. οταν εφτασα κατω οντως τα θερμικα ηταν βιαια και πολλες φορες και επικινδυνα. μετα απο λιγο στα επιγεια σκαει μυτη ενα βανακι ξεφορτωνει δυο ατομα και ενα εξοπλισμο και φευγει γρηγορα για απογειωση.λοιπον το ενα παιδι απο αυτους που προσπαθουσε να κανει επιγεια ειχε βαλει αναποδα τους ιμαντες του αλεξιπτωτου στο καθισμα και οι ριπες τον θερμικων μονο στον δρομο δεν τον ειχαν βγαλει παντως τοτε φοβηθηκα λιγο για το παιδι και ειχα τον νου μου.σκαει μετα απο λιγο το βανακι και αρχιζει ενας τυπος να δειχνει στο παιδι να κανει επιγεια αλλα και συγχρονως να μιλα με ενα αλλο παιδι που πεταγε αρκετα ψηλα αποτι καταλαβα και να τον καθοδηγει,αυτο οφειλω να πω οτι με παραξενεψε και σκεφτηκα πως γινεται νατα κανει και τα δυο ταυτοχρονα :?: και οι αλλοι εκπαιδευτες γιατι δεν το κανουν ετσι εξοικονομοντας χρονο :?: μετα απο λιγο εφυγα και πηγα απογειωση οι συνθηκες ακομα δεν ηταν καλες για μενα καθως ειμαι και λιγο γκει και περιμενα.τελως ακουσα απο εναν πιλοτο που πεταγε να φωναζει οτι καποιος επεσε στο νεκροταφειο χωρις σκεψη πηρα το αμαξι και πηγα να δω οταν εφτασα ειδα ενα παιδι κατω με σκισμενο το τζιν και μια τρυπα στο αριστερο (αν θυμαμαι καλα) του γονατο και πολλα αιματα και διπλα του τον τυπο που ηρθε με το βανακι στα επιγεια τοτε καταλαβα :twisted: τον μονο που σκεφτηκα εκεινη την στιγμη ηταν το ιδιο το παιδι και την οικογενεια του που ειναι αναγκασμενοι για απερισκεψιες αλλων να τραβιουνται στα νοσοκομεια και γυρευε που αλλου και για ποσο καιρο :evil: παιδια καντε κατι εσεις που ειστε στο χωρο χρονια και ξερετε παραπανω :( φιλε θαναση ευχομαι ολοψυχα καλη δυναμη και ολοι μας μοιραζομαστε τον πονο σου :)

GPapapetrou
EN D
 
Δημοσ.: 128

Re: Ατύχημα Πλαταιές 8/7

Δημοσίευσηαπό ManolisV » Τρί Ιούλ 10, 2007 1:33 am

Πραγματικά με εκπλήσσει η στάση πάρα πολλών ως προς την "διακριτικότητα" και την ανωνυμία που κρατάνε για θέματα σοβαρά και επικίνδυνα. Ο συγκεκριμένος "εκπαιδευτής", δεν είναι κάποιος χωρίς όνομα που πρέπει να το ψιθυρίζουμε. Είναι ο Διογένης Δαγδενέλης, με τον οποίον πολλοί έχουμε πετάξει δίπλα του, κάποιοι τον έχουμε "απογειώσει", κάποιοι από μας προσπάθησαν να τον συνετίσουν όταν ο καιρός δεν ήταν καλός, κτλ. Όσο καιρό τον ξέρω, και τον ξέρω από τότε που άρχισε να πετάει ήταν επικίνδυνος. Γι'αυτόν και τους γύρω. Θεωρώ ότι ποτέ δεν έδωσε σημασία στο να μάθει το άθλημα. Η εντύπωση τον απασχολούσε μόνιμα. Το κακό είναι ότι αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον κόσμο γύρω του και να αυτοχρησθεί εκπαιδευτής. Επειδή ακούστηκε κάποια στιγμή οτι μπορεί να μην έχει ελληνικό δίπλωμα αλλά έχει ρουμάνικο μπορώ να σας βεβαιώσω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να βρώ αυτή την στιγμή την λίστα που εχει εκδώσει το υπουργείο μεταφορών της Ρουμανίας για όλους τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές αλλά υπόσχομαι να την ξαναβρώ και να βάλω το link στο forum.
Τέλος πάντων τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και στην περίπτωση του Διογένη νομίζω παραειπώθηκαν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε νομίζω, πριν θρηνήσουμε κάποιον φίλο, είναι να δοθεί ένα τέρμα σ'αυτή την ασυδοσία. Και αν δεν μπορεί επίσημα το κράτος, μπορούμε εμείς να πιάσουμε τους μαθητές του, να τους εξηγήσουμε, να το λέμε ανοιχτά εν πάση περιπτώσει. Μην πάτε να εκπαιδευτείτε στον Διογένη Δαγδενέλη. Είναι επικίνδυνος!

Μανώλης Βιδόπουλος

ManolisV
EN A
 
Δημοσ.: 4

Re: Ατύχημα Πλαταιές 8/7

Δημοσίευσηαπό ecobill » Τρί Ιούλ 10, 2007 8:52 am

Για να βοηθήσω κάπως..

http://www.airsportsgreece.com/grparaglidingschool.html

Τα διπλώματα του όπως είναι κατεχωρημένα στι site του.

ecobill
EN A
 
Δημοσ.: 14

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Ιούλ 10, 2007 10:26 am

Αποστόλη δεν εννοώ ότι φταίμε εμείς αποκλειστικά και ότι από εμάς εξαρτιόταν αν θα γίνει ατύχημα. Αλλά κάθησα και σκέφτηκα μετά το ατύχημα ότι αν είχαμε πάει να του μιλήσουμε όμορφα και πολιτισμένα ίσως να είχε γλυτώσει το πόδι του ο Θανάσης. Μόνο για αυτό.

Θεωρητικά για το παραμοτέρ έχεις δίκιο. Είναι πιο πολύπλοκο και ο εκπαιδευτής παραμοτερ θα πρέπει να είναι και εκπαιδευτής παραπέντε πρώτα. Έλα όμως που τα υπερελαφρά δώσανε άδειες εκπαιδευτή σε σχετικούς και ασχέτους χωρίς έλεγχο και ο μόνος τρόπος για να υπάρχει ασφαλής εξέλιξη είναι να διαχωρίσουμε αυτές τις εκπαιδεύσεις. Μόνο οι εκπαιδευτές παραπέντε μπορούν να κάνουν εκπαίδευση παραπέντε. Κανείς άλλος.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 2712

Re: Ατύχημα Πλαταιές 8/7

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Ιούλ 10, 2007 10:37 am

ecobill\";p=\"9168 έγραψε:Για να βοηθήσω κάπως..
http://www.airsportsgreece.com/grparaglidingschool.html
Τα διπλώματα του όπως είναι κατεχωρημένα στι site του.


Αυτά είναι διπλώματα ικανότητας πιλότου και όχι άδεια εκπαίδευσης

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό nemeton » Τρί Ιούλ 10, 2007 10:50 am

Signomi Mia erotisi??

Apo ti stigmi pou den exei diploma ekpedefti pos tou epitrei h omospondia na anixi sxoli ??

Kai deuteron apo ti stigmi pou leei oti exei diploma apo roumania (h opoudipote allou) den epitrepete na ekpedebi stin ellada...
para mono stin xora tou .. gia na ekpedeusi stin ellada tha prepi na dosi pali exetasis ..apooti xero apo tous dikousmas Nomous edo.
kai akoma to na eise ekpedeutis den mporis na anixis sxoli iparxoun kapies afstires diadikasies..

Proton tria xronia tha prepi na doulepsis san boitos ekpedeuti se mia anagnorismeni sxoli, Klp,Klp

Tha prepi na parete austira metra ..

filika Kelly

nemeton
Competition
 
Δημοσ.: 262

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Ιούλ 10, 2007 11:25 am

Κέλλυ ωραία τα λες. αλλά μάλλον έχεις στο μυαλό άλλη χώρα, όχι την Ελλάδα.

Στην Ελλάδα ισχύουν ακριβώς αυτά που λες με μια διαφορά. Την επιβολή τους. Όπως σε πολλά πράγματα σε αυτή τη χώρα νόμοι υπάρχουν πολλοί αλλά δεν εφαρμόζονται. Και δεν μπορεί η Ομοσπονδία να κάνει αστυνόμευση.

Ο συγκεκριμένος τύπος δεν είναι εκπαιδευτής, ούτε στην Ελλάδα, ουτε στη Ρουμανία ούτε πουθενά, έχει κάποιο Βουλγάρικο δίπλωμα πιλότου. Ο ίδιος δεν ξέρει να πετάει.

Ας αφήσουμε όμως το τυπικό. Είναι γνωστό ότι πολλά πράγματα σχετικά τη δραστηριότητα μας ακόμα εξελλίσονται και δεν είμαστε ακόμα σε επίπεδο άλλων χωρών. Το ουσιαστικό του θέματος είναι να προλαμβάνουμε αυτές τις καταστάσεις. Το να δούμε κάποιον άσχετο / επικίνδυνο να κάνει εκπαιδεύσεις και να αδιαφορήσουμε νομίζω ότι είναι το ίδιο λάθος με τις εκπαιδεύσεις του. Είμαστε καλώς ή κακώς μια μικρή κοινωνία και είναι πολύ εύκολο να ελέγξουμε τέτοιες καταστάσεις.

Παρόμοια περιστατικά υπάρχουν και αλλού στην Ελλάδα. Κάποιος από την Αλεξανδρούπολη που κάνει "εκπαιδεύσεις" πριν 2 χρόνια είχε ατύχημα με μαθητή του. Παρόμοιες "εκπαιδεύσεις" γινόντουσαν (δεν ξέρω αν συνεχίζονται) στη Δράμα, στα Χανιά και αλλού. Δεν είναι εύκολο να υπάρχουν εκπαιδευτές παντού αλλά το να εκπαιδευούν άσχετοι είναι επικίνδυνο για τη ζωή των μαθητών.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό nemeton » Τρί Ιούλ 10, 2007 11:45 am

Katalaba exoume mini xefraxto xorafi.. "mpite skiloi aleste"(opos lene kai sto xorio mou)

auto einai pou me stenoxori bre Gianni emis oi Ellines den pame mprosta..

Τελευταία επεξεργασία απο nemeton την Τρί Ιούλ 10, 2007 12:01 pm, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
nemeton
Competition
 
Δημοσ.: 262

Re: Ατύχημα Πλαταιές 8/7

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τρί Ιούλ 10, 2007 11:56 am

badder έγραψε:Παρόμοια περιστατικά υπάρχουν και αλλού στην Ελλάδα. Κάποιος από την Αλεξανδρούπολη που κάνει "εκπαιδεύσεις" πριν 2 χρόνια είχε ατύχημα με μαθητή του. Παρόμοιες "εκπαιδεύσεις" γινόντουσαν (δεν ξέρω αν συνεχίζονται) στη Δράμα, στα Χανιά και αλλού. Δεν είναι εύκολο να υπάρχουν εκπαιδευτές παντού αλλά το να εκπαιδευούν άσχετοι είναι επικίνδυνο για τη ζωή των μαθητών.


Οντως ειναι ετσι Γιαννη, απαντησα σε ενα καποια παιδια το περασμενο φθινωπορο,σχετικα με την εκπαιδευση.
Αυτος που θελει να μαθει εχει αγνοια για το αθλημα και τους κινδυνους του,ετσι μπορει ευκολα να την πατησει με μουφα εκπαιδευση και εκπαιδευτη.
http://www.paragliding.gr/forum02/displ ... Position=1
Αναρωτιεμε ομως, τωρα που αναγνωριστηκαμε επισημα απο το κρατος μηπως υπαρχει σχετικη νομοθεσια οποτε να μην επεμβαινει η ομοσπονδια αλλα απευθειας η αστυνομια σε τετοια περιστατικα.
Καλλη αναρωση στο παιδι που χτυπησε.

george29041
Competition
 
Δημοσ.: 376

Re: Ατύχημα Πλαταιές 8/7

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Ιούλ 10, 2007 12:17 pm

Ok... εδώ μπαίνεις στη καρδιά του θέματος.

Όντως η αστυνομία μπορεί να παρέμβει. Αλλά... πρέπει πρώτα κάποιος να την ειδοποιήσει. Και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Όταν έχουμε σοβαρο τραυματισμό ή θανατηφόρο ατύχημα η αστυνομία παρεμβαίνει και ξεκινάει έρευνα. Συνεργάζεται και με την επιτροπή διερεύνησης ατυχημάτων και αν υπάρχουν ευθύνες έπεται συνέχεια.

Σε πιο απλούς τραυματισμούς όμως όπως του Θανάση, το θέμα συνήθως καλύπτεται ή τουλάχιστον γίνεται προσπάθεια κάλυψης. Εδώ πλέον οι μόνοι που μπορούν να παρέμβουν είναι η οικογένεια του και ο ίδιος ο Θανάσης.

Όλα αυτά όμως συμβαίνουν μετά το ατύχημα. Το θέμα είναι να αποτρέπουμε αυτά τα πράγματα εν τη γενέση τους.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό nemeton » Τρί Ιούλ 10, 2007 12:19 pm

se atixima edo se emas epemveni i astinomia . aero clup , (ompspondia den pezi rolo) .perni to noumero tou Athliti to ti pilotos einai, kai noumero alexiptotou , klp.. kai kani ton elenxo an ola alithevoun.

se periptosi pou o athlitis einai E.P ,P.L tha prepi stin perioxi pou theli na petaxi na enimerosi tin armodia-es sxoli-es, opou tou kani mia dokimastiki ptisi gia na di pos petai(prosgiosi ,apogiosi)100m, kai an einai oi sinthikes Kataliles tou epitrepi na apogiothi. kai ola kataggrafonte sto LOG BOOK tou athliti me sfragida .

Life is too smell to complian..
Enjoy every moment of life
www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition
 
Δημοσ.: 262

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Ιούλ 10, 2007 1:23 pm

ε εντάξει τώρα πάμε στο άλλο άκρο...

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό nemeton » Τρί Ιούλ 10, 2007 2:04 pm

norad
εντάξει τώρα πάμε στο άλλο άκρο...
__________________________________________
Tote den tha perpi na paraponieste an einai EKpedeftis i oxi . :idea:

afiste ton kathe asinidito, kai asxeto na kani oti theli :twisted:

..Kai ti an to athlima perni tin kato bolta, .H exoume atiximata, Ti mas ediaferi i ZOH tou sinathliti mas!!! mono makria apo emas.........

Afistetous na polaplasiazonte kathimerina

Re paidia !! Den nomizo na imaste toso Gaidouria???
Kapios prepi na tou frenari ,kai an den to kanete esis.. tote PIOS

min kathomaste me demena ta xeria kai kitame giati eimaste kai emis (enoxoi)

nemeton
Competition
 
Δημοσ.: 262

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Ιούλ 10, 2007 2:45 pm

Από τη στιγμή που ο Διογένης έχει δίπλωμα εκπαιδευτή παραμοτέρ και μάλιστα Ελληνικό, έχει κάθε δικαίωμα να πετά πιλότους στο βουνό, και ο μόνος που μπορεί να τον ελέγξει είναι ο φορέας που του έδωσε το δίπλωμα.
Όλοι έχουν επικεντρωθεί στην υποτιθέμενη «κακή» πλευρά του εν λόγω εκπαιδευτή, χωρίς να έχουν εξετάσει τις ευθύνες του μαθητή, που στο κάτω-κάτω είναι και ο καπετάνιος στον δικό του εξοπλισμό.
Χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό, αν ο ένας τον φωνάζει «παλικαρά», ο άλλος θέλει να ακούει ότι είναι «παλικαράς», ανώτερος από εμάς τις υπόλοιπες κοτούλες.
Την μεγαλύτερη επίπτωση από το ατύχημα την έχει αυτός που το έπαθε και όχι εμείς που κλάψαμε σαν κροκόδειλοι. Αυτός θα αναζητήσει τις τυχόν ευθύνες, και ο εκπαιδευτής θα επωμιστεί τις επιπτώσεις.

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition
 
Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό andread » Τρί Ιούλ 10, 2007 3:19 pm

Το ατύχημα συνέβει στα πλαισια της εκπαίδευσης ή αυτή είχε τελειώσει ? Ρωτάω γιατι διάβασα οτι ο άτυχος (απο πολλές απόψεις) Θανάσης είχε δικό του εξοπλισμό.

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό orck » Τρί Ιούλ 10, 2007 3:44 pm

δηλαδη Αποστολη οποιος εχει διπλωμα εκπαιδευτη παραμοτερ αυτο ειναι σαν να ειχε διπλωμα εκπαιδευτη παραπεντε;
η ΕΑΠ και το parapro αυτα λενε;


guru\";p=\"9181 έγραψε:Από τη στιγμή που ο Διογένης έχει δίπλωμα εκπαιδευτή παραμοτέρ και μάλιστα Ελληνικό, έχει κάθε δικαίωμα να πετά πιλότους στο βουνό, και ο μόνος που μπορεί να τον ελέγξει είναι ο φορέας που του έδωσε το δίπλωμα.
Όλοι έχουν επικεντρωθεί στην υποτιθέμενη «κακή» πλευρά του εν λόγω εκπαιδευτή, χωρίς να έχουν εξετάσει τις ευθύνες του μαθητή, που στο κάτω-κάτω είναι και ο καπετάνιος στον δικό του εξοπλισμό.
Χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό, αν ο ένας τον φωνάζει «παλικαρά», ο άλλος θέλει να ακούει ότι είναι «παλικαράς», ανώτερος από εμάς τις υπόλοιπες κοτούλες.
Την μεγαλύτερη επίπτωση από το ατύχημα την έχει αυτός που το έπαθε και όχι εμείς που κλάψαμε σαν κροκόδειλοι. Αυτός θα αναζητήσει τις τυχόν ευθύνες, και ο εκπαιδευτής θα επωμιστεί τις επιπτώσεις.

orck
Competition
 
Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό nemeton » Τρί Ιούλ 10, 2007 3:56 pm

Orck sunfono me auto pou lees ..
Tote Apostoli opios exei Diplome Eleutheris ptosis, H aetou , h anemopterou kai,kai kai........ mpori na theoriti kai autos Ekpedeutis Alexiptotou.

kai meta fonazete gia NOMOUS ,kai gia exetasis pou prepoun na ginoun kai na tirounte kai den xero gia ti allo OLA SAXLAMARES Sunxartiria........
Kai ego to diploma san Test pilotou alla Afto den mou dini to dikeoma na kano thn Ekpedeutria

min leme blakies

Life is too smell to complian..
Enjoy every moment of life
www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition
 
Δημοσ.: 262

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Ιούλ 10, 2007 4:00 pm

Όλοι έχουμε υπάρξει μαθητευόμενοι και ξέρουμε ότι για το πρώτο διάστημα ότι μας λέει ο εκπαιδευτής είναι νόμος. Πολλοί μαθητές παίρνουν εξοπλισμό δικό τους πριν τελειώσει η εκπαίδευση (όπως έγινε και εδώ) αλλά δεν μπορεί να είναι και υπεύθυνοι για τις οδηγίες που παίρνουν από τον εκπαιδευτή. Άσχετα με τους επιθετικούς προσδιορισμούς προς το μαθητή και τους υπόλοιπους ο μαθητής άκουσε ότι ο καιρός είναι σωστός για να πετάξει. Ο ίδιος δεν μπορεί να φταίει για την επιβέβαιωση του καιρού . Δεν ξέρει. 'Όπως δεν ξέρει τι εξοπλισμό του πούλησε ο εκπαιδευτής. Η ζώνη ήταν η Excite. Αγωνιστική ζώνη που η ίδια η Sky αναφέρει ότι είναι μόνο για έμπειρους πιλότους.

Ο πιλότος ήταν υπό εκπαίδευση.

Το να έχει αδεια εκπαιδευτή παραμοτέρ, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν του δίνει το δικαίωμα να κάνει εκπαίδευση παραπέντε. Δηλαδή για να εκπαιδευτείς για παραμοτερ πρέπει πρώτα να έχεις περάσει εξετάσεις για παραπέντε. Ασε που νομίζω ότι δεν υπάρχει ειδική άδεια για εκπαιδευτή παραμοτερ, αλλά γενικά για υπερελαφρά.

Το τι είναι παραπέντε ορίζεται στον κανονισμό ΙΑΣ της ΥΠΑ. Για να εκπαιδεύσεις κάποιον για παραπέντε πρέπει να είσαι εκπαιδευτής παραπέντε. Αν είσαι εκπαιδευτής παραμοτερ αναλαμβάνεις όσους έχουν κάνει εκπαιδευση παραπέντε, έχουν δίπλωμα και τους εκπαιδεύεις πλεόν με μηχανή. Αν θες να τα κάνεις και τα δυο πρέπει να είσαι εκπαιδευτής και στα 2 όπως συμβαίνει με αρκετούς από τους δικούς μας εκπαιδευτές.

Αποστόλη συμφωνώ ότι είναι μπλεγμένα τα πράγματα αλλά μπορώ να βεβαιώσω ότι μάθαμε σε μια μέρα μέσα ότι τα υπερελαφρά έβγαλάν πτυχία εκπαιδευτή χωρίς (για τα παραμοτερ τουλάχιστον) να ρωτήσουν κανέναν από εμάς. Δεν εκάναν καμία σχολή και καμία εξέταση. Απλά έδωσαν πτυχία. Για να διασφαλίσουμε όσο μπορούμε τις επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη κατάσταση στα παραμοτερ τηρούμε όσα γράφω παραπάνω.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 2712

Επόμενο

Επιστροφή στην Ασφάλεια Πτήσεων - Συμβάντα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron