Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 9:38 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Τετ Μαρ 01, 2006 12:45 am

Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Λίγα χρόνια πριν, ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΑΠ είχε αναλάβει την διεξαγωγή του πρωταθλήματος στην Κόνιτσα και για λίγα ευρώ τον λιθοβολήσαμε!
Παρακολουθώντας τις τελευταίες αποφάσεις και προθέσεις της καινούργιας ΕΑΠ αναρωτιέμαι: από αυτό δεν διδαχτήκαμε τίποτα;

Ο τότε βασικός πρωτεργάτης της αλλαγής, με σημαία του την διαφάνεια και την εντιμότητα, μας έπεισε και ψηφίστηκε πρόεδρος. Και επαναπαυτήκαμε, κι εμείς και αυτός…

Και αυτός, που τα ήξερε όλα εκ των έσω και μου τα μάθαινε κι εμένα, που δεν τα ΄ξερα και τον εμπιστευόμουν τυφλά, έλεγε ότι μόνο τα σωματεία έχουν δύναμη ότι η ΕΑΠ είναι ένα όργανο χωρίς δύναμη, διαμεσολαβητικό μεταξύ σωματείων και Ομοσπονδίας χωρίς δικαίωμα διαχείρισης χρημάτων και είχε την πρόθεση να δημιουργήσει υποεπιτροπές που θα βοηθούσαν και θα εξασφάλιζαν την πολυπόθητη διαφάνεια.

Όπως βλέπω στο αγωνιστικό πρόγραμμα η ΕΑΠ έχει αναλάβει την διεξαγωγή του 6ήμερου πρωταθλήματος και μάλιστα στα Καλάβρυτα. Δεν θυμάμαι τα 9 χρόνια που είμαι στον χώρο να έχει ξαναγίνει αυτό εκτός από τότε στην Κόνιτσα που πάλι όμως τυπικά υπήρχε δηλωμένη η Αερολέσχη Θεσσαλονίκης.
Δικαιωματικά νομίζω, σκέφτομαι ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Δεν βρέθηκε κανένα σωματείο; ΟΚ. Και στα Καλάβρυτα, που υπήρχε…άριστη «συνεργασία» στο Πανευρωπαϊκό; ΟΚ.

Μήπως ήρθε η ώρα να συστηθεί υποεπιτροπή (με μέλη που θα συστήσουν τα σωματεία) για να διενεργήσει όλο τον οικονομικό έλεγχο της διεξαγωγής του πρωταθλήματος;;
Έτσι, για την λεγόμενη διαφάνεια…και για να γίνετε πράξη η ιδεολογία μας…

Μήπως με αυτές τις επιλογές, εντελώς φυσικά και… αθόρυβα αποδυναμώνονται τα σωματεία και απομακρύνονται από την ανάληψη των αγώνων και αβίαστα προωθείται ένας νέος και μοντέρνος τρόπος διεξαγωγής τους;
(στην αρχή η ΕΑΠ και στην συνέχεια κάποιοι ιδιώτες… «ειδικοί», που μάλλον εμείς με την ψήφο μας τους εκπαιδεύουμε για ειδικούς, που θα πουλάνε, κανονικά και με τον νόμο, τις πολύτιμες υπηρεσίες τους!)

Αυτά, και αν προσθέσω και την κάθε τόσο αλλαγές και τροποποιήσεις επί των κανονισμών χωρίς να εγκρίνονται από την ΓΣ Σωματείων, την υιοθέτηση ενός συστήματος βαθμολόγησης για επιλογή της εθνικής ομάδας που απαξιώνει το Ελληνικό Πρωτάθλημα και διάφορα άλλα καταλαβαίνω ότι τώρα πια πολλά άλλαξαν:
και τα σωματεία αποδυναμώνονται και η ΈΑΠ αποκτά όλο και περισσότερη δύναμη και δεν χρειάζεται να μεσολαβεί αφού τα σωματεία δεν υπάρχουν και αγώνες κάνει μόνη της και χρήματα μπορεί να διαχειρίζεται…

Και απορώ πόσο εύκολα ο πρόεδρος εγκατέλειψε τις αρχικές του θέσεις (ή μήπως αυτές δεν υπήρχαν ποτέ κι εγώ έτρωγα κουτόχορτο)και δεν μπόρεσε να λειτουργήσει, στην ουσία, διαφορετικά από τον προηγούμενο. Είναι θέμα χαρακτήρα ή η ίδια η εξουσία εκτελείται με έναν και μόνο τρόπο; Αυταρχικό και συγκεντρωτικό;
Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά ότι δεν ανήκω πια σε κανένα σωματείο, ότι εκφράζω αυστηρά προσωπικές μου απόψεις και θέσεις τις οποίες έχω διαμορφώσει παρακολουθώντας τον χώρο και συμμετέχοντας ενεργά για αρκετά χρόνια.

Προσπαθώ να είμαι δίκαιος και σωστός, ακόμα και αν χρειάζεται να στραφώ εναντίον κάποιου που παλαιότερα ήταν φίλος μου και τον υποστήριζα δουλεύοντας μαζί του, αλλά με διέψευσε.
Αποφάσισα να τα γράψω αυτά γιατί πιστεύω ότι αν προβληματιστούν και οι υπόλοιποι και ξανασκεφτούν τα πεπραγμένα τους, ίσως ανακαλύψουν σημεία που έχουν πει «ναι» στον πρόεδρο και έχουν δεχτεί αποφάσεις, που τους έχουν επιβληθεί «αθόρυβα» και με το «γάντι».Και να κοιτάξουν να μην ξανασυμβεί.

Η κριτική, ειδικά η αρνητική και δημόσια, όσο και αν κατακρίνεται, δεν αρέσει ή πληγώνει, είναι στην πραγματικότητα ένας καλός τρόπος για να ελέγξει η εξουσία τις επιλογές της και το έργο της. Και να μην επαναπαύεται…
Γιατί υπάρχουν και οι «κακοί» σαν κι εμένα που έχουν την κακιά συνήθεια να λένε τα πράγματα με το όνομά τους…

Χριστόπουλος Δημήτρης

diakofteos
EN A

Δημοσ.: 21

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Τετ Μαρ 22, 2006 12:19 am

Μαθήματα πως θα κερδίσουμε, επιπλέον των νομίμων, από μια μεγάλη διοργάνωση.

Παίρνουμε ένα προηγούμενο προϋπολογισμό ανάλογης διοργάνωσης -που παλιότερα τον κατακρίναμε γιατί είχε φτιαχτεί για «να φάνε κάποιοι χρήματα» - και φτιάχνουμε τον νέο βασισμένο πάνω στον παλιό…
Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει τα έξοδα που έχουν εκ των προτέρων καθορίσει και αναλάβει οι συνδιοργανωτές ( δήμοι κτλ.) και οι διοργανωτές και τα έσοδα από τις συμμετοχές των αθλητών και των χορηγών που τα εισπράττουν και τα διαχειρίζονται οι διοργανωτές…
Εντάσσουμε στον προϋπολογισμό σημαντικά ποσά για μίσθωση προσωπικού, ενοικιάσεις λεωφορείων, χημικών τουαλετών, και ότι άλλο είναι σινάφι με την διοργάνωση…
Καταθέτουμε τον προϋπολογισμό, ενώ ψάχνουμε χορηγούς για να μας καλύψουν κάποια κομμάτια του όπως πχ. να αναλάβει ο στρατός την περισυλλογή με δικά του λεωφορεία, φορτηγά, οδηγούς, συνοδούς και καύσιμα…
Περικόπτουμε το…περιττό προσωπικό και δεν πραγματοποιούμε περιττά έξοδα, όπως οι τουαλέτες( τόσο βουνό έχει τριγύρω…)
Έτσι υπάρχουν τα περιθώρια να καλυφθεί το ποσό από τις ενοικιάσεις λεωφορείων και των άλλων σε διάφορα εικονικά τιμολόγια και κυρίως σε τιμολόγια καυσίμων, και να κόβονται αποδείξεις σε άτομα που δήθεν εργάσθηκαν, χωρίς να έχουν παρευρεθεί ποτέ τις ημέρες αυτές στη περιοχή της διοργάνωσης…
Μία εικονική απώλεια υλικών -που χάνονται από λάθος- είναι χρήσιμη για να δικαιολογηθούν εικονικά τιμολόγια, αν κάποιος ανακαλύψει κάποιο μαϊμού τιμολόγιο…
Συνιστάται- όλως τυχαίως- να χαθεί και ο προσωπικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός κάποιων και να αντικαθίσταται με καινούργιο και πιο σύγχρονο…
Όλα αυτά τα κάνουμε διότι γνωρίζουμε, από παλιότερες διοργανώσεις, ότι η επιτροπή η οποία έχει συσταθεί για την διεξαγωγή του αγώνα (με πρόεδρο, τον δήμαρχο της περιοχής που είναι και συνδιοργανωτής),δεν θα συνεδριάσει μετά το τέλος του αγώνα, ώστε να γίνει και ο οικονομικός έλεγχος. Και αυτό γιατί δεν πρόκειται να εξοφλήσει για τις υπηρεσίες που του παρασχέθηκαν και έτσι δεν θα έχει εξοφλημένα τιμολόγια
Έτσι οι διοργανωτές φροντίζουμε να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό με τα εικονικά τιμολόγια. Στη συνέχεια κάνουμε έλεγχο των τιμολογίων , εμείς οι ίδιοι που συγκεντρώσαμε τα μαϊμού τιμολόγια και αφού δώσουμε συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο πάμε για την επόμενη διοργάνωση!!

Και εδώ μπαίνει ο προβληματισμός:
πώς είναι δυνατόν άπληστοι άνθρωποι, που μπαίνουν στην διαδικασία του «πάρε – δώσε» με… υψηλά ιστάμενους, να μπορέσουν να τους πιέσουν και να διεκδικήσουν πράγματα για το καλό του χώρου;

Όποιος νομίζει ότι τα παραπάνω είναι μόνο φαντασίες και δικές μου ιδέες, δυστυχώς θα τον απογοητεύσω. Γιατί υπάρχουν και οι αποδείξεις…
Τέτοια και ακόμα περισσότερα γίνονται και ίσως πιο συχνά από ότι νομίζουν οι περισσότεροι…
Αν υπάρχουν αντιρρήσεις δεκτές αλλά με τις αποδείξεις τους…
Εγώ, ούτε εισαγγελέας είμαι, ούτε αυτό το ρόλο θέλω να παίξω. Απλώς επισημαίνω ανοιχτά, την απληστία που διακρίνει άτομα του χώρου μας. Για να την περιορίσουν και να αναθεωρήσουν τις επιλογές τους.
Είμαστε πολύ λίγοι και θέλω να πιστεύω αρκετά ιδεολόγοι, για να αφήσουμε την διαφθορά να επηρεάσει τον μικρόκοσμό μας.

Χριστόπουλος Δημήτρης

diakofteos
EN A

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Μαρ 22, 2006 1:57 pm

Δημήτρη καλά τα ξέρεις τα κόλπα βλέπω :)

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Τρί Μαρ 28, 2006 12:19 am

Με το παραπάνω μάθημα κάποιος τρομοκρατήθηκε και εκδήλωσε σπασμωδικές κινήσεις.
Τον προκαλώ λοιπόν να πραγματοποιήσει την απειλή του, ώστε με μεγάλη μου χαρά να τον στείλω διακοπές για μετεκπαίδευση στο κολέγιο, εκεί αριστερά, στη διαδρομή για Σανταμέρι, έτσι θα πραγματοποιηθεί τελικά και αυτό που του αξίζει.

ΥΓ. Δεν φοβάμαι και δεν υποκύπτω σε απειλές.

Χριστόπουλος Δημήτρης

diakofteos
EN A

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Μαρ 28, 2006 12:04 pm

Πετάει εκεί;

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες