Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 2:00 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

ΤΑ 1-2 ΠΕΤΑΝΕ ???........ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ !

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

ΤΑ 1-2 ΠΕΤΑΝΕ ???........ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ !

Δημοσίευσηαπό vagos » Τετ Απρ 29, 2009 7:00 pm

Ειδαμε και αυτο,,,, :shock: ,,,, ετσι για test flight μωρε :lol: :lol: :lol: !

μπλα μπλα μπλα .......................
on a MENTOR M. ( http://www.xcontest.org/world/en/flight ... 2009/08:56 ) We got this message from him:

On tuesday I did a test flight with the Mentor M and i was able to do a 203km FAI triangle. I just want to tell you, what you already know of course. The wing is outstanding. I don't know any other 1-2 glider with such a perfect mix of handling characteristics, performance and well damped behavior.
Greetings from Switzerland
Robert Muggli

Well, we don't know any other pilot, who does a 203km triangle on his first testflight with a new glider. Congratulations Robert and thanks for the nice feedback.

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Re: ΤΑ 1-2 ΠΕΤΑΝΕ ???........ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ !

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Οκτ 16, 2009 10:57 am

και η αποδειξη του παραπανω ποστ ειναι ........ οι παρακατω φρασεις στην Αγγλικη :

"
4. Pilot of the Year

The Pilot of the Year is URS HAARI. Urs has been flying extremely well in the online contest, winning the sports class worldwide. This means, he outperformed all calss 2 / EN C and even 2-3 / EN D wings with his MENTOR. Congratulations Urs!!

If you wonder why Urs won, without being in the NPT – why not? He was simply the best NOVA pilot last year and being the Pilot of the Year is not limited to team pilots.
"

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Κυρ Οκτ 18, 2009 9:30 am

Well, we don't know any other pilot, who does a 203km triangle on his first testflight with a new glider.

Ο πιλότος είναι αυτός που πετάει το πανί... και άσσο να είχε τη συγκεκριμένη μέρα που πέταξε, πάλι θα έκανε εντυπωσιακή απόσταση... Ο πιλότος που ξέρει να επιλέγει την κατάλληλη ημέρα, που κατανοεί τις δυνατότητες της ημέρας στον συγκεκριμένο τόπο που πετάει και μπορεί να κατευθύνει το πανί του εκεί που πρέπει, όπως πρέπει, δεν χρειάζεται competition πανί για να κάνει αποστάσεις... Αυτό που μας πετάει, είναι η μέρα και κατά δεύτερο λόγο το πανί ή ο τόπος.
Πράγματι λοιπόν τα 1-2 πετάνε, όχι όμως μόνα τους...

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό vagos » Κυρ Οκτ 18, 2009 10:50 am

Φιλε Agrodog , συμφωνω και επαυξανω με αυτα που εγραψες ,,κατα τη γνωμη μου ο πιλοτος κανει το 60 %,,,,,,,,,,, ο εξοπλισμος το 30% και το υπολοιπο 10% θα το δωσω στον παραγοντα τυχη .

οι λογοι ομως που ειχα πρτωτογραψει αυτο το ποστ ειναι οι εξεις ( και αν θελεις με πιστευεις ,,κυριος ο δευτερος ) :

A. σχοραμε που μερολειπτω, αλλα σχεδον δυο χρονια μετα την παραγωγη του ,,,και κατοπιν δοκιμης ,θεωρω ακομα το Mentor παναρα τρελλη για καποιον που κηνυγαει τα πρωτα του καλα XC,,,,, σιγουρα δεν ειναι after school 1-2 ...... αλλα ειναι ευκολο πανι ,,με επιδοσεις (ταχυτητες & λογο ) καλυτερες απο καμποσα 2αρια την εποχη που βγηκε 8)

Β. ο βασικοτερος λογος ομως ειναι γιατι βαρεθηκα να ακουω στην απογειωση/προσγειωση καποιους (συνηθως τα ιδια και τα ιδια ατομα ) οτι
,,,,δεν μπορεσα γιατι δεν πηγαινε το 1-2
,,,,πατωσα γιατι με το 1-2 ειναι αδυνατο να κανεις καλο XC
,,,, και γενικα μονιμως να τους φταινε ολα ,,,εκτος απ'το μυαλο τους και τα χερια τους !!!

οι οποιοι μετα απο καθε προσγειωση τους (και θεωρουμε δεδομενο οτι θελουν να βελτιωθουν ως πιλοτοι XC) ,,,,,,, αντι να κατσουν να σκεφτουν τι λαθος κανανε ,, η τι καλυτερο θα μπορουσαν να κανουν,,,,, το μονο που σκεφτονται ειναι τη δικαιολογια θα βρουν να πουν και τι αλλο θα τους εφταιγε και σημερα ,,,και οχι το οτι φοβουνται το πανι ,,,,καναν λαθος αποφασεις κτλπ κτλπ :roll:

μετα τα παραπανω λογικη ερωτηση ειναι : ΄τοτε εσυ γιατι πετας 2-3 ? '

και θα απαντησω προκαταβολικα ,,,,,γιατι θελω να πιστευω οτι το επιπεδο μου ως χειριστης μου το επιτρεπει !
Σιγουρα αν πετας ενα 2-3 πανω απο το 80% εχεις πλεονεκτημα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι με ενα καλο σημερινο 1-2 η 2 δεν μπορεις να πεταξεις καλα XC !

με ΟΛΑ ( eden,rush,epsilon,gloden,sprint,katenga,sport ktlp ktlp ) τα gti 1-2 που κυκλοφορουν σημερα πιστευω οτι μπορεις να κανεις μια αρκετα καλη XC πτηση ευκολα !

βλεπε mitsopro με Golden, Λαζαρο με Epsilon , eike με Mentor ,,,Ναουμ απο Εδεσσα κτλπ κτλπ ! ( για να μην πιασω Μπακουνη,Καρμανιολα,Γατση και σια 8) )

ΥΓ : ξερω οτι συμφωνουμε στο δευτερο σκελος ,,,,,,απλα μιας και ειχα ορεξη τα εγγραψα σε μας ,,,να τα ακουνε καποιοι αλλοι ,,,,,,,,sorry :oops: :wink:

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό stork » Κυρ Οκτ 18, 2009 11:58 am

Τι sorry ρε.....Vag !!!:lol: :lol:
δεν ξέρεις τι γούστο σε κάνω όταν σε πιάνει αυτός ο "οίστρος" να τα πεις ή μάλλον να τα γράφεις,,,,,,,,βγάλε το μεσογειακό σου ταμπεραμέντο παιδί μου,,,,,, χαχαχα :lol:
Συμφωνώ μαζί σου και αν ενοχλείται και κανένας από αυτά που λες,,,,,,,,,,,,,, :wink: δεν πειράζει αν κάνει την αυτοκριτική του :!: καλό θα του κάνει..........παρά θα πειραχτεί,(μιλάω γενικά,δεν έχω στο μυάλο μου κάποιον)
πάντως βλέπω και γω να συμβαίνει αυτό που λες,δηλαδή < φταίνε όλα και όλοι γύρω μας εκτός από μας> :shock:
καλή μας μέρα,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

stork
EN B

Δημοσ.: 44

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Κυρ Οκτ 18, 2009 1:31 pm

Vago ήξερα ότι δε θα παρεξηγήσεις το γραπτό μου λόγο εσύ γιάυτό και δεν έβαλα εξ'αρχής υστερόγραφο! Για το μέντορ δεν ξέρω, μιας και έχω πετάξει ελάχιστα διαφορετικά αλεξίπτωτα. Κανονικά δεν θα έγραφα τίποτα σε αυτό το ποστ, καθώς η αποψή μου είναι όμοια με τη δική σου, δηλαδή ότι οι διαφορές μεταξύ των αλεξιπτώτων της ίδιας κατηγορίας αλλά ακόμα-ακόμα και μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών στον τομέα των επιδόσεων (β.κ , λ.κ , ταχύτητα), δεν είναι τέτοιες που να αποδεικνύονται κρίσιμες για την πτήση (εκτός και μιλάμε για αγώνες, αλλά και πάλι...). Διαφορά υπάρχει στο handling, δηλαδή πόσο κλειστά στρίβουν, πως μπαίνουν στα θερμικά, τα μηνύματα στα φρένα κλπ που αυτό θεωρώ το σημαντικό τους πλεονέκτημα και όχι τις επιδόσεις τους.
Ο λόγος που έγραψα λοιπόν είναι, ένα άλλο ποστ που είδα για τον Σταύρο Κωστούλα που σε σχέση με το δικό σου ποστ μου θύμισε, ότι ο Σταύρος κάνει μια συγγραφική προσπάθεια ενός βιβλίου για το παραπέντε. Όπως μου το είχε περιγράψει στην Παραμυθιά - περιεχόμενα, θεματολογία - θα είναι κάτι αρκετά καλό αν τελικά αυτή η προσπάθειά του ευοδωθεί...
Οπωσδήποτε είναι σημαντικό να "χτίζεις" πτητική εμπειρία έχοντας ένα καλό βιβλίο - μπούσουλα...

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό aigeas » Κυρ Οκτ 18, 2009 10:53 pm

έχω να πω τα εξής:
είμαι σχετικά νέος με το άθλημα αλεξιπτώτου πλαγιάς με αποτέλεσμα να αγοράσω μία πτέρυγα 1-2 μεταχειρισμένη (gradient golden 1) για αρχή.Τις προάλλες έκανα την 19η πτήση μου στο Σανταμέρι και χτύπησα 40 χιλιομετράκια :mrgreen: .Δεν είναι άσχημα για αρχάριο...Πιστεύω τουλάχιστον :roll: .
Με την συγκεκριμένη πτέρυγα ο πρώην ιδιοκτήτης της βγήκε Paragliding Champion 2009 Β κατηγορία...
Οπότε ναι κυρίες και κύριες και εγώ πιστεύω πως τα 1-2 πετάνε!!!!

Η ζωή δεν είναι για θεατές...
aigeas
EN B

Δημοσ.: 93

Δημοσίευσηαπό andread » Δευτ Οκτ 19, 2009 10:22 am

Την μεγαλύτερη μου απόσταση σε ευθεία την έκανα με μια πτέρυγα με λόγο 7-7.3 ( Gradient Topas )

... και μετα έμαθα μετεωρολογία και θεωρία πτήσης

... παπαλα... :shock:

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό dimitree » Δευτ Οκτ 19, 2009 11:51 am

YEAH!!!! MENTOR RULES :D
οχι στα χερια μου παντως :oops:

dimitree
EN B

Δημοσ.: 67

Δημοσίευσηαπό vagos » Δευτ Οκτ 19, 2009 11:55 am

,,,,,,,,,,μιας και αρχισαμε τα παραδειγματα, να μην ξεχναμε οτι απο το 2001 εως το 2003 ( που το επασε εν Ελλαδι ο GUS) την μεγαλυτερη Ελληνικη πτηση (πανελληνιο ρεκορ ??? :roll: ) την ειχε κανει ο Γκιγκοντες με after school 1-2 ( X-ACT 136.4Km Owens Valley / CA)

off topic αυτο ,,,αλλα ενω ηταν πτησαρα την εποχη αυτη για τα Ελληνικα δεδομενα ,,,,ειχε περασει πολυ απαρατηρητη :wink:

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό yannis » Δευτ Οκτ 19, 2009 7:32 pm

Αχ,τι μου θυμησες τωρα....
Περυσι με το atis 2, 3 φορες απο 75 χλμ σε αγωνες,2 φορες πανω απο 50 χλμ και μια φορα περιπου 60 χλμ.Χωρις να υπολογισουμε τα πρωτα μεγαλα xc για τα δεδομενα της Κρητης.
Οποτε πετανε πολυ καλα τα 1-2,αρκει να εχει υπομονη ο πιλοτος.
Και για να συνεχισω λιγο αυτο που ελεγε ο Vagos για πιλοτους που νομιζουν οτι τους φταιει το φτερο,θα δωσω ενα παραδειγμα....
Περυσι στον πρωτο αγωνα που πηρα ποτε μερος,στο καλεντζι,εκανα γκολ.
Τοτε ηρθαν μερικοι πιλοτοι,και μου ελεγαν,αν ειχες ενα καλυτερο φτερο,θα εκανες,θα εδειχνες....Και ενω το μυαλο τους ηταν στην πτερυγα,το δικο μου,ταξιδευε στα λαθη που εκανα στον αγωνα,τα οποια με ενα προχειρο υπολογισμο δικο μου,με ειχαν κολησει και καθυστερησει λιγο πανω απο μιση ωρα.Αυτο που με ενοιαζε ηταν μονο πως θα διορθωσω τα δικα μου λαθη,και μονο τοτε θα αποφασιζα να αλλαξω φτερο.
Με λιγα λογια,το μυαλο μας παντα στο πως θα παρουμε το μεγιστο απο την πτερυγα μας!

Απο οταν πηρα 2αρι,πηρα την κατω βολτα..... :mrgreen:

Αυτο το sprint της Gin,καλο πρεπει να ειναι..... :twisted:

http://www.cretanparagliding.gr

After all,its all about having fun!
yannis
Competition

Δημοσ.: 233

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες