Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 5:42 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΝΕΡΟΥ (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)!!

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΝΕΡΟΥ (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)!!

Δημοσίευσηαπό GPapapetrou » Κυρ Οκτ 25, 2009 10:52 pm

Αγαπητοι φιλοι καλησπερα μιας και δεν πεταμε τον τελευταιο καιρο λογο συνθηκων ειπα να φτιαξω κατι το οποιο σκεφτομουν εδω και καιρο. Η ιδεα μου ηρθε ενα βροχερο απογευμα καθως καΘομουν στο μπαλκονι και απολαμβανα τον καφε μου και την βροχη να πεφτει παρατηρησα οτι το νερο στην υδροροη που περναει τα μπαλκονια και χυνεται στον δρομο ειναι απιστευτα μεγαλης ποσοτητας.Ετσι σκεφτηκα να κατασκευασω κατι για να το αποθηκευσω ετσι ωστε να ποτιζω τα λουλουδια να πλενω (τα καλοκαιρια) το μπαλκονι ,για σφουγγαρισμα κλπ..
Σε πολλους μπορει να ακουστει υπερβολικο ο λογος της δημοσιευσης ειναι οτι εστω και σε εναν να ακουστει καλη ιδεα θα ηθελα να δειξω ενα τροπο πως να φτιαξει.
Παντως αξιζει οποιος εχει μερακι και ορεξη να το φτιαξει.
Το ολο εγχειρημα δε μου κοστισε πολυ γυρω στα 70 με 80 ευρω οφειλω να σας πω οτι η δεξαμενη ειναι 300λτρ και εχω μεσα σε αυτην αντλια νερου (η οποια δουλευει με μια 12αβολτη μπαταρια την οποια φορτιζει ενα φοτοβολταικο πανελ) για να ''τραβαω'' το νερο οποτε το θελω.
Το αποτελεσμα απιστευτο το εβαλα 24-10-2009 μεσημερι και μεχρι την αλλη μερα το μεσημερι η δεξαμενη γεμισε 300λτρ!!!!!
Στις παρακατω photo δειχνω στο περιπου τον τροπο κατασκευης.
Ειμαι προθυμος να βοηθησω απο οποιον χρειαστει βοηθεια.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! http://www.youtube.com/watch?v=VWRB0RsefF8

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
GPapapetrou
EN D

Δημοσ.: 128

Re: ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΝΕΡΟΥ (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)!!

Δημοσίευσηαπό stavros » Δευτ Οκτ 26, 2009 9:43 am

Πολύ έξυπνο :idea: :idea: :idea: και πολύ χρήσιμο, συγχαρητήρια.
Γειας τα χέρια σου.
εντυπωσιάστηκα

stavros
Competition

Δημοσ.: 266

Δημοσίευσηαπό george29041 » Δευτ Οκτ 26, 2009 9:56 am

Κατι αναλογο εκανε ο πεθερος μου σε μεγαλη κλιμακα...της ταξης των 600 και πλεων κυβικων μετρων.
Ο ταμιευτηρας αυτος γεμιζει απο βροχινο νερο που μαζευει η στεγη 1300τμ κτιριου ,απο τις 2 υδροροες, με τελικο αγωγο φ250,φυσικα θελει τις βροχουλες και το χρονο του να φουλαρει :wink:
Μακαρι να το υοθετησει και το κρατος οχι μονο στα νησια οπως τωρα αλλα σε ολη την επικρατεια πριν πουμε το νερο νερακι.

ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Οκτ 26, 2009 5:28 pm

Εξειρετικός, μπράβο. :D

Μερικές ιδέες για το version 2.0. Εάν η 12βολτη μπαταρία είναι από αυτοκίνητο, αυτές δεν πολυγουστάρουνε να πολυαδειάζουνε (υπό νορμάλ αυτοκινητοσυνθήκες δίνουνε 2-3 μιζιές που ρουφάνε το τρελό ρεύμα και μετά αμέσως ξαναφορτίζουνε με το που παίρνει μπρος η μηχανή). Εάν την αποφορτίζεις σε μεγάλο βάθος θα τα τινάξει σχετικά γρήγορα και μετά θα έχεις να ξεφορτωθείς ένα τεράστιο κομμάτι μόλυβδο, ο οποίος είναι κάργα τοξικός και φρικιαστικός για το περιβάλλον αν δεν τον ανακυκλώσεις σωστά. Σε αντίθεση με της μπαταρίες αυτοκινήτων, οι μπαταρίες για φωτοβολταϊκά πανέλα είναι φτιαγμένες να αντέχουνε μεγάλο βάθος αποφόρτισης κατ' επανάληψη (και πάλι δεν το χαίρονται, αν δεν τις παρακατεβάζεις ζούνε πάρα πολύ παραπάνω).

Μια άλλη ιδέα είναι να λειτουργείς την τρόμπα κατευθείαν από το πανέλο όταν έχεις ήλιο και να στέλνεις το νερό σε άλλη δεξαμενή στη σκεπή. Έτσι αντικαθιστάς το κόστος της μπαταρίας με το κόστος της έξτρα δεξαμενής και ενεργειακά γλυτώνεις τις απώλειες φόρτισης/αποφόρτισης της μπαταρίας (χάνεις γύρω στο 10% στο πήγαινε-έλα από ηλεκτρική σε χημική κι άντε ξανά σε ηλεκτρική ενέργεια). Γλυτώνεις επίσης ένα σχετικά ευπαθές κομμάτι (τη μπαταρία) που αργά η γρήγορα θα θέλει αλλαγή με κάτι που θα ζήσει πολύ πιο πολλά χρόνια (τη δεξαμενή) και που ουσιαστικά κάνει την ίδια δουλειά (αποθηκεύει την ενέργεια του πανέλου σε μεταφρασμένη μορφή πίεσης νερού).

Μπορείς επίσης να έχεις λιγότερο ζόρι στο ανέβασμα του νερού βάζοντας την κάτω δεξαμενή σου πιο ψηλά, δε χρειάζεται να την έχεις στο πάτωμα, αρκεί να είναι πιο χαμηλά απο την τρύπα της υδροροής στη σκεπή για να πέφτουνε τα νερά μέσα. Έτσι η τρόμπα θα έχει να ανεβάσει το νερό μόνο κάνα μέτρο αντί για 3.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό GPapapetrou » Δευτ Οκτ 26, 2009 7:38 pm

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια. :D
Ανδρεα καλα τα λες η μπαταρια βεβαια που χρησιμοποιω ειναι ξηρου τυπου και δεν ειναι αυτοκινητου ειναι της ταξεως των 10AH μιας και η καταναλωση σε ρευμα που εχω ειναι μολις 3-4 watt εχω βαλει αντλια για να τραβαω το νερο απο αντλια βενζινης αυτοκινητου που δεν τραβαει πολλα ζορια το πανελ που εχω βαλει αποδιδει 10watt/p αρα 12v επι 10ah =120watt για 1 ωρα η 12watt για 10 ωρες η πληρης φορτισει της μπαταριας διαρκει το απριλιο γυρω στις 15 ωρες καλο δεδομενου οτι με αυτη την καταναλωση δεν θα αδειασει κατω απο 80% η μπαταρια.
Μακαρι φιλε να μπορουσα να βαλω δεξαμενη στην σκεπη ετσι ωστε να χρησιμοποιω μονο την φυσικη ροη αλλα ειμαι σε πολυκατοικια και μου το απαγορευουν.Παντως ευχαριστω για τις προτασεις :D

Ενα θεμα που με προβληματιζει ειναι οτι δεν ειμαι σιγουρος οτι αντεχει το μπαλκονι 300ltr βαρος στην συγκεκριμενη επιφανεια μπαλκονιου.

Αν καποιος μπορει να μου λυσει αυτην την απορια παρακαλω :) (πριν παει η ολη πατεντα στον αποκατω :lol: :lol: )

GPapapetrou
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό ρήγας » Τρί Οκτ 27, 2009 1:19 am

μπράβο ρε Γιώργο!
απλή, αλλά μεγάλης αξίας πατέντα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ρήγας
EN D

Δημοσ.: 140

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τρί Οκτ 27, 2009 10:39 am

G.Papapetrou έγραψε:Ενα θεμα που με προβληματιζει ειναι οτι δεν ειμαι σιγουρος οτι αντεχει το μπαλκονι 300ltr βαρος στην συγκεκριμενη επιφανεια μπαλκονιου.

Αν καποιος μπορει να μου λυσει αυτην την απορια παρακαλω :) (πριν παει η ολη πατεντα στον αποκατω :lol: :lol: )

Συνονοματε υπαρχει λυση αλλα απαιτει καποια σιδηροκατασκευη.
Φτειαχνεις δυο γωνιες με ενυσχημενο στρατζαριστο η σιδηρογωνια 50*50 πχ και τις στηριζεις στον τοιχο στο υψος που θελεις με αναλογα στριφωνια,απο το εμπρος μερος τραβας αντιριδες και τις στηριζεις στο μπετο της ταρατσας με σιδεροουπατ φ12.
Ετσι διαιρεις το βαρος και μπορεις να βαλεις μεγαλυτερη δεξαμενη. :wink:
Αισθητικα δεν ξερω αν θα σου αρεσει,πρακτικα ειναι οκ.

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό adreas » Τρί Οκτ 27, 2009 11:40 am

Καλή ιδέα (σιγουρέψου ότι ό,τι βάλεις στο ταβάνι κρατάει το βάρος, χημικά βύσματα ίσως;). Αφού είσαι σε πολυκατοικία, ούτως ή άλλως το νερό μάλλον έρχεται από κάμποσους ορόφους πιο ψηλά οπότε όλα αυτά που έλεγα για δυο δεξαμενές είναι κολοκύθια (αφού το ταβάνι σου δε συμπίπτει με την ταράτσα που μαζεύει το νερό). Εάν απλά τη σηκώσεις κοντά στο ταβάνι και θα έχεις πίεση χωρίς καθόλου ηλεκτρικά μαραφέτια και θα έχει και ροή καθώς σου έρχεται απο πιο ψηλά. Κι αν έχεις και όρεξη βάλε και μια φτερωτή νερόμυλου στην έισοδο της δεξαμενής, σύνδεσέ τη σ' ένα δυναμό και πούλα το ρεύμα στη ΔΕΗ (σε δυο χρόνια μπορεί να έχεις λεφτά να αγοράσεις μια τσίχλα αλλά ο χαβαλές είναι που έχει σημασία).

Α, επίσης, τα 10 Watt peak που βγάζει το πανέλο πάει να πει με ντάλα ήλιο σε 90 μοίρες και όχι πολύ ζέστη που ρίχνει την απόδοση. Κοινώς, δε θα τα δεις ποτέ. Υπάρχει κάποιος συντελεστής με τον οποίο πολλαπλασιάζεις τα Watt peak για να δεις πόσες Wh σου βγάζει ένα πανέλο κατά μέσο όρο ανάλογα με την περιοχή σου (και χωρίς σύννεφα) αλλά δεν έχω ιδέα πόσο είναι για Αθήνα (αν δε βαριέσαι κι έχεις ένα πολύμετρο, μέτρα το κάποια μέρα). Πάντως η μπατταρία σου στις 10 Ah στα 12 Volt κρατάει 120 Wh οπότε πράγματι με τα 3-4 Watt που τραβάει η τρόμπα έχεις πολύ ζουμί να τραβήξεις.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες