Ημερομηνία Κυρ Αύγ 09, 2020 3:00 am
Text Size

Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Ιπτάμενη Βαβούρα

Που θα πετάξουμε, πότε και πως θα πάμε εκεί

Συντονιστής: Moderators

Ιπτάμενη Βαβούρα

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Απρ 21, 2015 3:26 pm

Έλα μου ντε?

ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΝΕΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

ΜΕΛΤΕΜΙ = ΗΛΙΟΣ = ΑΝΕΜΟΣ

Ώρα 18.15 απογείωση Κιθαιρώνα 15 Ιουνίου 2006, σταθερά 20 ριπές 35. Μόλις έχει κάνει top landing ο Τσουλούφης
-Δημήτρη πως είναι?
-Τέλεια είναι, 20χλμ αέρα και θερμικάρες, εσείς δεν ξέρετε να απογειώνεστε.

Το επόμενο διάστημα με βρήκε να λιώνω στο κοντρόλ, να φεύγω με ασφάλεια νωρίς και πράγματι είχε δίκιο. Μια χαρά ήταν με 20 ριπές 35 όλο το καλοκαίρι εγώ απλά δεν ήξερα να απογειωνόμουν. 'Εβαζα μια ασφαλέστατη απολαυστική ωρίτσα με θερμικά παραπάνω από όσους δεν είχαν λιώσει στο κοντρόλ.

Δε θα σας αφήσω έτσι θα γράψω και το«θα πετάει καλά αύριο?» μόλις βρω χρόνο.

Αν και δεν δουλεύουν πια τα link υπάρχει μια εξαιρετική προσπάθεια από van tsouk που είναι προσανατολισμένη σε πιο ανεμορικές ημέρες και ξυλοειδής καταστάσεις εδώ.

viewtopic.php?f=17&t=1253&start=25

Αυτό το post είναι πιο προσανατολισμένο στο να μην χάνουμε τις καλές ημέρες με μελτέμι για πιλότους που δουλεύουν και προλαβαίνουν με το ζόρι ή ακομα και να γλυτώνουμε βενζίνες αν είναι άσκοπο να ξεκινήσουμε πχ στις 5. Για τα μέλη του sunset team λοιπόν όπως παρακάτω...

viewtopic.php?f=13&t=1972&p=14824&hilit=SUNSET+TEAM#p12038

Το μελτέμι και οι άνεμοί του δημιουργούνται από ένα μεγάλο σύστημα υψηλών πιέσεων στα Βαλκάνια, βόρεια της Ελλάδας, και ένα μεγάλο σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Μικρά Ασία και ανατολικά στη Μεσόγειο. Το χαμηλό σύστημα πιέσεων οφείλεται κυρίως στα μεγάλα θερμικά ανοδικά ρεύματα πάνω από την Τουρκία αλλά ακόμα και μέχρι την Ινδία όπου καθιστούν ένα μεγάλο θερμικό ελάχιστο πίεσης που εκτείνεται στο μέσον του καλοκαιριού μέχρι και την ανατολική Μεσόγειο.

Η ισχυρή ένταση των μελτεμιών τη μέρα και η εξασθένισή τους τη νύχτα οφείλεται στη μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της επιφάνειας της ξηράς και της θάλασσας τη μέρα και τη νύχτα. Ειδικότερα η επιφάνεια της ξηράς τη μέρα και κυρίως μετά το μεσημέρι, θερμαίνεται πολύ κι έτσι ο αέρας επάνω απ’ αυτή ανυψώνεται σημαντικά. Επομένως επάνω από τα νησιά του Αιγαίου και την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, δημιουργείται τη μέρα "κενό αέρος" το οποίο ορμάει ταχύτατα να καλύψει ο χαμηλότερος, βαρύτερος και ψυχρότερος αέρας επάνω από τη θάλασσα. Οι κινήσεις αυτές συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της ταχύτητας των μελτεμιών τη μέρα, και αν τύχει στην κεντρική Ευρώπη να υπάρχει και υψηλό βαρομετρικό σύστημα, τότε η ένταση των μελτεμιών στο Αιγαίο φθάνει, όπως αναφέρθηκε, και εκείνη της θύελλας. Τη νύχτα όμως, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ξηράς και θάλασσας μειώνεται σημαντικά και έτσι τα μελτέμια εξασθενούν ή σταματούν τελείως.

Etisiai.jpg


To σημαντικό είναι το μπέρδεμα που γίνεται από το global και τα local μοντέλα καθώς και το ακόμα χειρότερο μπέρδεμα που γίνεται επειδή συχνά τα μοντέλα αλλάζουν υποτίθεται για να βελτιωθούν αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας χαλάσουν το περσινό καλιμπράρισμα που είχαμε καταφέρει.

Ας υποθέσουμε ότι έχουν αλλάξει εντελώς τα μοντέλα (που ειδικά φέτος πράγματι άλλαξαν και το gfs και το euro πολύ) και ξεκινάμε από την αρχή.

Προσωπικά προτείνω σε όλους να ξεκινάνε από χαμηλά και διατάξεις και πότε πέρασε ή πότε έρχεται το πλησιέστερο μέτωπο (front), όπως έλεγα στον van tsouk ο καιρός χωρίζετε καθαρά σε pre frontal, frontal, post frontal, αρκετά post frontal και prefrontal και φυσικά τον καιρό κουκουρούκου. Γενικά το μελτέμι είναι πολύ post frontal και σίγουρα πολύ pre frontal αλλά ειδικά άνοιξη και Φθινόπωρο με χαμηλά να περιδιαβαίνουν είμαστε κοντά στα μέτωπα.

Παράλληλα μικρά ηπειρωτικά γατάκια προτείνω σε όλους να ακολουθήσουν τη μέθοδο που έχουμε εμείς οι νησιώτες και ειδικά οι Αντριώτες της απλή παρατήρησης του ουρανού πχ αν το προηγούμενο απόγευμα είναι θολή η ένωση ουρανού και θάλασσας θα παραμείνει το μελτέμι ενώ αν είναι καθαρή θα σπάσει, το ονομάζουμε θεμέλιο. Αν έχει κούμουλα στο ξημέρωμα θα φυσάει όλη μέρα. Αν τσακουμιάζουν τα άστρα θα φυσάει πολύ αύριο. Και άλλα πολλά.

Φυσικά όπως σε όλες τις προγνώσεις και ότι έχει να κάνει με βουνό και τον καιρό, ο παλιός έχει πάντα δίκιο, το λοκάλι έχει πάντα δίκιο και έχει πιο πολύ δίκιο όποιος έχει παρατηρήσει το φαινόμενο που ψάχνεις για το σημείο που ψάχνεις πιο πολύ, έχει δίκο ο Βλασσόπουλος.

Πρώτη μέρα μελτεμιού της σεζόν σήμερα, καθαρά ανοιξιάτικη με χαμηλό να περνάει αλλά επειδή και άυριο και μεθαύριο είναι μελτεμομέρες βοηθάει στο καλιμπράρισμα της σεζόν. Προσωπικά επέλεξα να μην πάω σήμερα μιας και πιστεύω και το χαμηλό και ο πολύς αέρας θα πετάξει αργά αλλά να πάω αύριο και μεθαύριο.

Καταρχάς να δούμε τι είναι το μελτέμι στον χάρτη τον χαμηλών, που πιστεύω είναι το πιο σημαντικό για να καταλαβαίνεις τον χαρακτήρα της ημέρας. Μην φοβάστε τους χάρτες χαμηλών μοιάζουν περίεργοι αλλά είναι απλούστατοι. Σε πολύ γενικές γραμμές ισχύουν τα παρακάτω αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε ότι ο καιρός δεν έχει άσπρο μαύρο όλα είναι κάπου ανάμεσα.

Χαμηλή πίεση = ελαφρύς αέρας, υψηλή πίεση = βαρύς αέρας. Ελαφρύς αέρα = ισχυρά ανοδικά, βαρύς αέρας – κανένα ανοδικό. Χαμηλή πίεση = υγρασά, υψηλή πίεση = καθόλου υγρασία.

Ο αέρας στο χαμηλό κινείτε γύρω από το κέντρο του αντίθετα με τους δείκτες του ρολογιού, στο υψηλό σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού.

Αν στηθείς κόντρα στον αέρα πχ στην απογείωση του Κιθαιρώνα με μελτέμι το χαμηλό είναι στο δεξί σου χέρι και το υψηλό στο αριστερό σου χέρι.

Πρακτικά για την πρόγνωση του πόσο καλά θα πετάξουμε και τι ώρα με μελτέμι χρειάζεται να ξέρουμε μόνο πόσο βαθύ είναι το χαμηλό της Τουρκίας και πιο Ανατολικά, πόσο ένονο το υψηλό Δυτικά και Βόρειά μας και πόσο ηλιοφάνεια έχουμε εμείς δηλαδή τα θερμικά πόσο θα δυναμώσουν, πόσο αστάθεια και πόσο υγρασία

Δεν ξεχνάμε ότι στον Κιθαιρώνα ο αέρας στην απογείωση είναι μετεορολογικός συν ότι θερμικά φέρνει ο αέρας από τον κάμπο της Θήβας ο οποίος βράζει. Συνήθως ο μετεορολογικός αν είναι 20 στην απογείωση έχεις 20 ριπές 35 το οποίο σημαίνει ότι έχεις θερμικά +15χλμ/ώρα άρα περίπου +4. Μπορεί βέβαια να γίνει και το ανάποδο κολώνες θερμικών να σταματάν τον μετεορολογικό και να έρχεται λιγότερος από ότι πραγματικά είναι.

Σε όλα αυτά δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε τις πιθανές αναστροφές που κάνουν δύο μάζες αέρα να μας επηρεάζουν η μια με άλλη ταχύητα ανέμου από την άλλη. Μπορούμε να δούμε το τεφίγραμμα αλλά βαριέμαι συνήθως και απλά οπτικά και από κάμερες μπορείς να καταλάβεις αν και τι αναστροφή έχει ο κάμπος της Θήβας. Συνήθως αν έχει βρέξει ή αν μπει δυνατός ο καταβάτης η επόμενη μέρα είναι αναστροφιασμένη. Γενικά τις αναστροφές δεν τις συμπαθώ και δεν με συμπαθούν αν τις έχει καταλάβει κάποιος πιο καλά ας το πει.

Τελευταία παράμετρος είναι η διάρκεια της ημέρας και η κλίση που ο ήλιος βαράει την Τουρκία αλλά και τον κάμπο της Θήβας πχ σήμερα η μέρα είναι αρκετά μεγάλη αλλά θα μεγαλώσει κι άλλο με μέγιστο 21 Ιουνιού όπως και η κλίση που βαράει ο ήλιος. Άρα από εδώ και πέρα περιμένουμε πιο βαθύ χαμηλό και πιο μεγάλο βράσιμο του κάμπου.

Ας βάλω λοιπόν τι κοιτάω εγώ σαν πρώτο καλιμπράρισμα, να δούμε πως πέταξαν σήμερα και όσο πλησιάζει το καλοκαίρι να έχουμε καλύτερη πρόγνωση.

Πίεση στις 12. 1018 δεξιά μας, 1006 Τουρκία προς Ινδία.
024.gif.png

Πίεση στις 18,
030.gif.png

Το τεφίγραμμα της Αθήνας, συμπαθέστατο δεν έχει αναστροφές σοβαρές
AthensSkewT-24.jpg

Το windguru καθ υψος και κατά ώρα, με τρόμαξε και λέω να μην πάω σήμερα. Δεν ξεχναμε ότι είναι global μοντέλο δεν έχει ιδέα ότι εδώ είναι Ελλάδα και νομίζει ότι τα βουνά είναι 600 μέτρα
windguru 2d.JPG

Η πρόβλεψη του skiron. Να το προχωράτε κάθε 3 ώρες μέχρι το βράδυ. Local μοντέλο έχει και τα βουνά
skironwind15.png

Η πρόβλεψη του meteo. Να το προχωράτε κάθε 3 ώρες μέχρι το βράδυ. Local μοντέλο δεν έχει ιδέα για τα βουνά. Το βλέπω κυρίως γιατί αν δίνει κόκκινο με Δυτικό τον Κορινθιακό μέχρι την Κόρινθο και στο Καντήλι και στον Κιθαιρώνα θα μπει ο Δυτικός.
meteo wind15.JPG


Μπορείτε να βλέπετε και ΕΜΥ και Poseidon όλα έξω πέφτουν...

Χρησιμοποιώ πολύ το youweather. Global μοντέλο αλλά με πολύ πληροφορία

Τα σύννεφα, υψηλές μέσες και χαμηλές νεφώσεις και η βάση ανά ώρα
Youweather clouds.JPG


Τα κούμουλα μόνο είναι εδώ. Η βάση στο περίπου
youweatherlowclouds.JPG


Τα διαγράμματα τα χρήσιμα υγρασία κλπ
Youweather grams.JPG


Για καταιγίδα στον Κιθαιρώνα τα διαγράμματα. Προσοχή η καταιγίδα των Βαρδουσίων που έρχεται συχνά στον Κιθ είναι άλλη ιστορία από μόνη της.
youweather thunderstorms.JPG


Ο άνεμος σε διάφορα ύψη
youweather wind 2d.JPG


Θα ο διορθώσω λίγο ακόμα, να δούμε τι ώρα και πως πετάξανε σήμερα που είναι καθαρά πρώιμο μελτέμι με τζούφιο χαμηλό να περνάει Πελοπόνησσο και βλέπουμε

Hope it helps

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία απο MIK την Τρί Απρ 19, 2016 1:38 pm, επεξεργάστηκε 11 φορές συνολικά.
SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Απρ 21, 2015 6:28 pm

Αν δεν κάνω χοντρό λάθος ο χαρούλης τώρα πέταξε οπότε καλά το φοβόμουν για σήμερα και φύσαγε και έχει τάση να ψοφήσει απότομα.

Αν και θα το ξαναδούμε νομίζω αύριο η ώρα να είσαι εκεί είναι περίπου 4.30.

Θα το φτιάξω πιο καλά το κείμενο don't worry

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό lovedoctor » Τρί Απρ 21, 2015 6:36 pm

Τι ωρα να ερθω για σεμινάριο ιντερνετικου καιρού?

don't leave your dreams on the cemetery
lovedoctor
Competition
 
Δημοσ.: 242

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Απρ 22, 2015 9:10 am

Μπράβο ρε Μιχάλη, και το μεσημεριανό φαγητό είχε γίνει τόσο μονότονο 8)

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια
 
Δημοσ.: 2709

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Απρ 22, 2015 10:23 am

Είχα στο νου μου να γράψω καλή όρεξη Γιάννη αλλά είναι πολλοί οι τηλεθεατές μας που συνδυάζουν το δείπνο τους με ασυναρτησίες μου.

Μερικοί από αυτούς πολύ σωστά τόνισαν ότι αντί να κάνουν όλα αυτά μπορούν απλά να γραφτούν στο xcskies που ψιλοπέφτει μέσα. Αν έχουν όρεξη να μας βάζουν εικόνες από την πρόβλεψη θα βοηθά.

Σήμερα είναι περίεργη μέρα, το χαμηλό ξεκινάει από μέσα στην Ελλάδα και για αυτό είναι πιο ΒΔ ο αέρας, αν δείτε τα Ελληνικά μοντέλα έχουν ακόμα την χτεσινή πρόβλεψη των παγκοσμίων που έδινε ενίσχυση αέρα το βράδυ.

Χωρίς να θέλεω να πανικοβάλω κανέναν, πιστεύω ότι θα πετάξει από αρκετά νωρίς πχ θα φτάνω 4.30 (πάρτε τηλ να γεμίσουμε αμάξια) αλλά ίσως και πιο νωρίς να έχει ωραίο ξύλο με πτήση ή ωραία πτήση με ξύλο αλλά θα είμαι πολύ επιφυλακτικός για βόλτες στην κορφή μιας και μερικές μέρες με παρόμοια πρόγνωση είναι η εξαίρεση που βάζει αέρα το απόγευμα ψηλά και κάνουμε siv στα υπήνεμα αν μας βρει στην κορφή.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι δυνατά θερμικά = ξύλο, αέρας = υπήνεμα αν έχει εμπόδια, αλλά δυνατά θερμικά + πολύ δυνατός αέρας = πολύ ξύλο

Αύριο είναι xc μέρα όσοι πυραυλάκατοι προσέλθετε αλλά δεν έχω ιδέα αν θα είναι για πολύ μακρυά. Είναι 1024 η πίεση με φλουφλοψηλό να μπαίνει ξαφνικά έχουν βγει πτησάρες τέτοιες μέρες αλλά δεν μου φαίνεται κλασσική για xc κιθ. Van Tsouk?

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Απρ 23, 2015 10:16 am

Για να δούμε τι θα κάνουν σήμερα αν το τολμήσει κανένας...

Χτες το μικροχαμηλάκι που λέγαμε μαζί με την πολύ γερή αστάθεια έκανε ότι του κατέβηκε στο κεφάλι και μας έκοψε απότομα τον αέρα και έβαλε τον Δυτικό. Νωρίς ο Σπήλαιο έκανε ωραία επίδειξη δυνατά θερμικά + πολύς αέρας = βρωμόξυλο ακόμα και για τον Σπήλαιο.

Αν είχατε απογειωθεί 4.45 όπως σας είπα...

Καντηλέιρο σήμερα, ώρα απογείωσης Σπηλαιολόγων 16.45, ώρα απογείωσης πιλότων 17.15, ώρα απογείωσης μαθητών 17.45 τα λέμε στο επόμενο μελτέμι σε αυτό το thread. Σε περίπτωση συνεχούς σκίασης του βράχου οι παρακάτω ώρες μπορεί να έρθουν νωρίτερα.

Σημειώστε πάντως ότι γενικά άνοιξη ο καιρός είναι πολύ κουκουρούκου με αστάθειες και μικροχαμηλά από υγρασίες, το καλοκαίρι πολύ σπάνια τρώμε φόλες.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Μάιος 07, 2015 9:12 pm

Γιάννη δίαιτα

Παρασκευή: 17.15
Σάββατο:16.45
Κυριακή:19.00
Αν και θα αλλάξει η πρόγνωση...μετα σημερινά στοιχεία
Δευτέρα:18.45
Τρίτη: Νύχτα
Τετάρτη: Νύχτα

Με κάθε επιφύλαξη γιατί ακόμα καλιμπράρουμε για φέτος

Άσε μας ρε Μιχάλη, δε μπαίνει δε σου αρέσει, μπαίνει δε σου αρέσει, "μια χαρά πετάει εσύ δε ξέρεις να απογειώνεσαι", ξεκίνα αετό :mrgreen:

Gutes Fliegen

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Σάβ Μάιος 09, 2015 11:50 am

Γέρο Βοριά αρμένιζε και Νότο παλικάρι

Κοινώς σήμερα επειδή είναι νέος ο Βοριάς (αύριο φορτσάρει) δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι ώρα και πως θα πετάει. Πρακτικά είμαστε μέσα στο χαμηλό που είναι Βόρεια Ελλάδα, δεν είναι γερασμένος ο Βοριάς να μιλάμε για σταθερό μελετεμόκαιρο. Κάποια πυραυλάκια που κάνουν sat πήγαν από νωρίς μακάρι να τους κάτσει και να πετάξει για σοβαρή πτήση, προσωπικά πιστεύω θα βγάλει ένα παρανοικό από αέρα αλλά όμορφο απογευματάκι να πετάξουμε κάνα δυωράκι πάλι. Ίσως μας απασχολήσουν οι καταιγίδες που θα σκάνε από το χαμηλό σχεδόν σε όλο τον κορμό της Πίνδου

Σάββατο:16.45
Κυριακή:18.45
Αν και θα αλλάξει η πρόγνωση...μετα σημερινά στοιχεία
Δευτέρα:19.15
Τρίτη: 18.30

Ωραία μέρα χτες, όποιος μπορεί να μας βρει ποιο από τα site πέτυχε τον Ανατολικό και το κόψιμο ας μας το πει να το κοιτάμε. Βασικά πιστεύω ότι μπήκε η Ανατολική αύρα δυνατή, είχε και καταιγιδάρα Βαρδούσια, ενώ ψηλά απλά παρέμεινε δυνατός Βοριάς.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό paramick » Σάβ Μάιος 09, 2015 1:47 pm

Δεν έχετε ανάγκη εσείς....
Αν ξέρεις να απογειώνεσαι τα 50 χλμ βοριάς είναι παιχνιδάκι.

paramick
Competition
 
Δημοσ.: 1045

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Κυρ Μάιος 10, 2015 12:59 pm

Δεν υπάρχει πολύς αέρας, υπάρχει μεγάλο αλεξίπτωτο, τα 50χλμ είναι για αρχάριους με το σωστό.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιττα, ωραία τριωράκια γράψανε χτες νωρίς και ωραία τριωράκια γράψανε χτες αργά. Ο Φώκος είναι ρε, έχω βάλει τρίωρο και μετά τρια διθέσια στα νιάτα μου αλλά ταυτόχρονα δεν το έχω κάνει ποτέ. Το ηθικό δίδαγμα της ημέρας ίσως είναι ότι με νέο Βοριά ψόφιο πετάει όλη μέρα ο Κιθ αλλά αν δεν τρυπάς στην κορφή να πετάς 3 το μεσημέρι άνοιξη, χμμμ γιατί όχι? ώρες πτήσης είναι και αυτές.

Σαν πρόγνωση χτες κέρδισε ο skiron το έπιασε πολύ καλά.

Σήμερα θα ξεκίναγα για Κιθ νομίζω είναι ιδανική μέρα για δροσερό κοντρόλ και μόλις πετάξει ο πρώτος ΤσουλουφοΣπήλεο ξεκινάμε για πάνω για sunset team.

Και αύριο τα ιδια, Τρίτη μπορεί να πετάξει πολύ αργά δεν θα ξεκίναγα αν δεν αλλάξει η πρόγνωση.

Φήμες λένε ότι τα εγγόνια μας μια μέρα θα μπορέσουν να προβλέψουν με ακρίβεια το αν πετάει καλά ο Κιθ καλοκαίρι και Φθινόπωρο, άνοιξη μάλλον όχι.

Όχι ρε δε παίρνω προμήθεια από τον Καραχάλιο, αλλά οι μαθητές αετού ετοιμάζονται για ένα ιδανικό τριημέρο που θα πετάνε όλη μέρα...όσοι το σκέφτεστε και το αντέχετε οικονομικά ξεκινήστε, αξίζει τον (πάρα πολύ είναι η αλήθεια) κόπο, το ίδιο που άξιζε και ο κόπος όταν ξεκινήσαμε το παραπέντε.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Μάιος 12, 2015 5:38 pm

Την Κυριακή ξύπνησα πολύ χαρούμενος μιας και η πρόγνωση καιρού ήταν τέλεια για Κιθ. Βολτούλα, καφεδάκι Αθήνα, Φόρμουλα και με την υσηχία μας, χαβαλέ απογείωση, ίσως κοντρολάκι με δροσιά και ηλιοβασίλεμμα εξασφαλισμένη ωρίτσα πτήσης.

Φτάσαμε Κιθ με το Θωμά, οι αετοί γάζωναν το Ερυθρές και πίσω, παρακαλαγα τον Καραχάλιο να μου δανείσει έναν για μια πτήση, ο Κολιάκος έβαλε διωράκι από τις 5.30 με το ρεφλέξ αλλά όσο πέρναγε η ώρα κανένας. Ρε παιδιά Κυριακή δεν είναι? Που πήγαν όλοι? Μήπως ξέρουν κάτι που δε ξέρουμε?

Με μεγάλη επιφύλαξη απογειώθηκα 19.01 και έψαχνα τριγύρω για ανεμοστρόβιλους, νιμπους, ιπτάμενους δράκους και τον πιθανό λόγο για τον οποία από τους συνήθεις 100 δεν ήρθε κανένας. Υπέροχη ψυχαναλυτική πτήση με ανέβασμα χωρίς να κουνάει και ο Θωμάς κύκλωνε ακόμα και σχεδόν νύχτα.

Με την μοναξιά να μας καίει γυρισαμε χαρούμενοι αλλά σκεπτικοί μήπως εμείς κάνουμε κάτι λάθος και όσοι δεν ήρθατε κάνετε κάτι σωστό.

Αύριο γέρος Βοριάς σπέυσατε σπέσιαλ μέρα, με βάσιμες ελπίδες για ηλιοβασίλλεμα κορφή πολύ πιθανό να κάνει και από πολύ πιο νωρίς από όσο φαντάζεστε, εγώ θα φρόντιζα 17.00 να είμαι για κοντρόλ κάτω ή απογείωση λογικά 18.15 θα έχει πετάξει κάτι.

Κλειστόν από αύριο λόγω Νοτιάδων.

Για δες καιρό που διάλεξε στις Άλπεις να βροχάει, τώρα που ο Έικε πάει για 200άρα και βγάζει η γη χορτάρι. Μια πτήση θέλω δε θέλω πολλές, μια, ε καλέ κυριούλη?

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό paramick » Τρί Μάιος 12, 2015 8:02 pm

Οταν θα παντευτείς Μιχάλη,πέρα οτι θα σε βγάλει κούκλο ο Παναγιώτης,θα μάθεις την μαγική
λέξη........ χαλιά.
Όλο τον χειμώνα τα πατάς,και μια Κυριακή που είναι ψιλοκαμμένη,τα σηκώνεις, τα τινάζεις,
τα πλένεις, τα απλώνεις,τα μαζεύεις,τα ρολλάρεις (με σακούλες και βαπόνες παρακαλώ)και
όοοοολο αυτο το λες Σ/Κ.
Ακου λέει τον έφαγε η μοναξιά...

paramick
Competition
 
Δημοσ.: 1045

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Μάιος 21, 2015 5:59 pm

Από περιέργεια και επειδή κρατάω αρχείο αν πήγε σήμερα Καντήλι να μας πει αν είχε Δυτική τάση ο αέρας please.

Βλέπω ότι έχετε λυσσάξει να με παντρέψετε (χρησιμοποιείς το όταν και όχι το άμα) να το κοιτάξετε με το γιατρό σας. Σε κουβέντα με κάποιον για κάποιον που σταμάτησε να πετάει οι σκέψεις ήταν:

αυτός είχε βροντήξει και παντρεύτηκε. Ωχ τι να μην κάνω? Να μην βροντήξω ή να μην παντρευτώ?

Ένα βρόντηγμα μετά κατάλαβα ότι μάλλον πρέπει να μην παντρευτώ :D

Στο θέμα μας.

Προς: Καιρό
Κοιν: Διας, το κέρατό μου,

Της θειάς σας

Με εκτίμηση

Παραπεντιστές Κιθαιρώνα

Περνάμε σε καθαρά χειμερινή ανάλυση του καιρού με μακροπρόθεσμα ensemble μπας βγάλουμε άκρη πότε θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά εεεε λάθος πότε θα μπει μελτεμάκι. Όπως ελέχθη στο πρώτο μας μάθημα εεεε στις παραπάνω ασυναρτησίες ψάχνουμε για χαμηλή πίεση Τουρκία και υψηλή πίεση ας πούμε Ουγγαρία.

Ιδού τα δυο ensemble (σενάρια του μονδέλου gfs). Προσοχή είναι πολύ αξιόπιστα τα 00 και 12Ζ run πάνω δεξιά, τα 06 και τα 18Ζ μην τα πολυκοιτάτε.

[ img ]

[ img ]

Όπως βλέπουμε η τάση είναι η πίεση να έρθει στα σύγκαλά της και να ανέβει στην Ουγγαρία πάνω από της Τουρκίας μετά τις 29 του μήνα. Και πάλι επειδή έχει πολλά σενάρια που αλλάζουν αυτό το σκηνικο σήμερα οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι περίπου 75%.

Παράλληλα ρωτάμε τα πνεύματα του βουνού σύμφωνα με Βλασσόπουλο που λέει πάντα ότι μόλις γεμίσει το φεγγάρι του Ιουνίου μπαίνει το μελτέμι (πέρσι έλεγε ασυναρτησίες πάντως). Του φεγγαριού μελτέμι λοιπόν in full moon we trust και πράγματι επειδή ήρθα από Γερμανία που είναι χειμώνας ακόμα παραμένει του φεγγαριού χειμώνας με τις καταστάσεις να αλλάζουν με το Φεγγάρι με τον κανόνα των 3,5 ημερών που αναλύω στο post του χειμώνα στο snowclub στο παραπάνω link.

Πιστεύω ότι επειδή ακόμα ο Αζορικός είναι πολύ ισχυρός παραμένουμε σε καθαρά χειμωνιάτικες διατάξεις και για αυτό έχουμε Νοιαδάκια και Δυτικούς απλά τα χαμηλά δεν μπορούν πια να βαθύνουν τόσο στο Ιόνιο όπως πχ χτες και προχτές που έπνιξε τη μισή Ελλάδα.

Επειδή είναι του Ήλιου άνεμος ψάχνουμε για λιακάδα φουλ στην Τουρκία και επίσης να έχει λιακάδα αλλά με υψηλή πίεση Κεντρική Ευρώπη. Ιδού οι διατάξεις σύμφωνα με Euro και Gfs στις 30 του μήνα

[ img ]

[ img ]

Μοιάζει επιτέλους να υψηλοπιάζει Κεντρική Ευρώπη και να βγαίνει το χαμηλό Τουρκία. Μολαταύτα όπως γράφω παραπάνω και όπως είναι σαφές από τις διαφορές των δυο μονδέλων είμαστε ακόμα στο 75% και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για τη διάρκειά και την έντασή του. Όσο πλησιάζει θα το τσεκάρουμε αναλυτικά.

Mέχρι τότε κοντρόλ μπεεεεε. Υπομονή θα μπει ο Βοριάς κάθε καλοκαίρι τα ίδια, όλα κλαιγόμαστε και μετά φτάνει εποχή που πετάει κάθε κάθε μέρα.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Σάβ Μάιος 23, 2015 9:30 am

Είδες με λίγο καλό βρίσιμο στον καιρό όλα γίνονται. Η τάση όπως βλέπουμε στα ensemble κατά 80% πια αλλά έχει αρχίζει να εμφανίζεται και στις προγνώσεις είναι από Τετάρτη να μπει μελτεμάκι και μάλιστα να κάτσει για μέρες.

Έχει σαφώς τάση να εκτοξευτεί η πίεση στη Βουδαπέστη μετά τις 27 και να παραμείνει ψηλή άρα θα μας πάει με Βοριαδάκια.

Μολαταύτα επειδή είναι μπουκάρισμα Αζορικού υπάρχει χώρος για να φτιαχτούν χαμηλά στη Μεσόγειο και είναι πολύ πιθανό να χάσουμε μια δυο μέρες πτήσεων από βροχοκαταστάσεις. Παράλληλα και Σιβηρικός παραμένει ισχυρός και κατεβάζει κρύο, ένώ έχουμε μόνιμα και "χειμωνιάτικα" χαμηλά στην Ισλανδία. Γενικά ακόμα χειμώνας είναι οι διατάξεις, έχει πάει πίσω ο χειμώνας φέτος σχετικά.

Η αίσθησή μου πάντως είναι ότι θα κρατήσει καιρό και θα το χαρούμε.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά ο Κιθαιρώνας με μελτέμι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Κυρ Μάιος 24, 2015 10:54 amXωριανοί. Ανεβαίνει η πίεση στη Βουδαπέστη και πέφτει στη Τουρκία. Βοριαδάκια πετάμε Κιθ από Πέμπτη.

Για όποιον πιστεύει ότι είναι γκαντέμης το σενάριο να βάλει σούπερ μελτεμάκι αλλά καταιγιδάτο μέχρι να φύγουμε για Γιάννενα, όσο είμαστε Γιάννενα ο Κιθ να πετάει τέλεια και μόλις γυρίσουμε να ξαναμπουκάρει το τυφωνάκι που τριγυρνάει Αγγλία Νορβηγία να μας βάλει πάλι ΝοτιοΔυτικούς παίζει. Αλλά δεν θα κάτσει γιατί αν θες να βάλει μόνιμο σταθερό Βοριαδάκι όλο το σύμπαν συνομωτεί να βάλει.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά Κιθαιρώνας/Καντήλι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Μάιος 25, 2015 8:25 am

Ύστερα από απαιτήσεις των τηλεθεατών μας αλλάξαμε τον τίτλο και θα προσθέσουμε και το Καντήλι σε αυτό τo thread.

Οι κάτοικοι Βορείου, Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης παρακαλούμε να σταματήσουν να γελάνε με τα χάλια των δύσμοιρων Αθηναίων που εκτός από το ότι ζουν στην πιο άσχημη και καταθλιπτική πόλη δεν έχουν που να πετάξουν όσο εσείς βάζετε πτησάρες.

Αύριο έχουμε σπέσιαλ Καντηλάκι, για κάναν ΚαρασιμοΚαρμανιόλα πιθανά από νωρίς να μπορεί να βγει ξυλοπτησάρα αλλά για τους κοινούς θνητούς θα πρότεινα κατά τις 4 στο δέντρο 5.30 θα πετάξει και μάλλον θα πετάξει καλά.

"Για όποιον πιστεύει ότι είναι γκαντέμης το σενάριο να βάλει σούπερ μελτεμάκι αλλά καταιγιδάτο μέχρι να φύγουμε για Γιάννενα, όσο είμαστε Γιάννενα ο Κιθ να πετάει τέλεια και μόλις γυρίσουμε να ξαναμπουκάρει το τυφωνάκι που τριγυρνάει Αγγλία Νορβηγία να μας βάλει πάλι ΝοτιοΔυτικούς παίζει. Αλλά δεν θα κάτσει γιατί αν θες να βάλει μόνιμο σταθερό Βοριαδάκι όλο το σύμπαν συνομωτεί να βάλει."

Το σύμπαν συνομωτεί να ξεκουραστούμε μετά τα Γιάννενα και μόνο όσοι κάτσουν εδώ το τριήμερο να χαρούν το μελτεμάκι, κατά 75% μπουκάρει το χαμηλό που λέγαμε οπότε το μελτέμι θα κρατήσει 4-5 μέρες. Θα το δούμε όσο πλησιάζει.

Τι δεν καταλαβαίνεις ρε γίδι είσαι και πιλοταράς? Υψηλό και χαμηλό είναι, ένα νούμερο πίεσης ψάχνεις σε σχέση με την πίεση αλλού. Το χαμηλό είναι πάντα στο δεξί σου χέρι όταν είσαι κόντρα στον άνεμο. Κοίτα τους χάρτες από πάνω και τα νούμερα που δίνουν πίεση σε Τουρκία και Βουδαπέστη. Δεν είναι και επιστήμη.

Πάρε και ένα δώρο (προσοχή είναι global μοντέλο από το gfs παίρνει)

https://www.windyty.com/?2015-05-26-12,37.971,23.390,11

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά Κιθαιρώνας/Καντήλι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Μάιος 28, 2015 4:47 pm

Δημήτρη τα ξέρεις, γράφω τα δικά μου στην τελευταία γραμμή συνοπτικά ότι θες να ξέρεις.

Διάβασμα Γιάννη άστα sky και διάβαζε για τις εξετάσεις σου άντε.

Επειδή ρωτάτε οι από πάνω χάρτες είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Χαμηλό κακός καιρός υψηλό καλός καιρός, στο χαμηλό ο αέρας αντίστροφα με τους δείκτες ρολογιού στο υψηλό μαζί, όταν είσαι κόντρα στον άνεμο στο δεξί σου χέρι είναι το χαμηλό. Όπως κάθεσαι απογείωση Κιθ είναι στην Τουρκία το χαμηλό αν πετάει, αν είναι πολύ βαθύ χαμηλό θα φυσάει.

Από καιρό παραπέντε δεν ξέρω πολλά σε σχέση με τους ανθρώπους των απογειώσεων (και θα μάθεις στις 252435 πτήσεις...ξεκίνα και υπομονή) αλλά καιρό για πρόγνωση μπορούν όλοι να μάθουν εύκολα αρκεί να μη λες δεν μπορώ. Κοιτάξτε το από πάνω post, κοιτάξτε κάθε μέρα πως τριγυρνάνε τα χαμηλά και πως είναι ο καιρός έξω από το παράθυρό σας. Υλικό στο διαδύκτιο υπάρχει άφθονο και θέλει 3 λεπτά τη μέρα + λίγο διάβασμα τα βασικά κάποια στιγμή. Η κάψα μου Μήτσο μου ήταν τόσα χρόνια πότε θα χιονίσει να ανοίξει το χιονοδρομικό και λίγο λίγο αυτό τουλάχιστον το έμαθα να το προβλέπω. Σε πολύ γενικές γραμμές κάθε χειμώνα και κάθε καλοκαίρι μπορείς να φτάσεις σε σημείο να προβλέπεις με σχεδόν ακρίβεια το πως θα είναι οι διατάξεις 15-18 ακόμα και 22-25 μέρες μπροστά. Φθινόπωρο και Άνοιξη όπως ξέρετε κλαφτα Χαράλαμπε 4-5 μέρες και πολλές σου είναι μη σου πω αύριο πολλές φορές δεν ξέρουμε τι καιρό θα κάνει.

Σε επίσης γενικές γραμμές είναι έτοιμο μετεορολογικά να μπει το καλοκαίρι, μέχρι τώρα τα βλέπατε ο καιρός ήταν καραμπινάτη άνοιξη, πιστεύω σε κάνα δεκαήμερο θα έχει μπει κομπλέ και ή θα ξέρουμε ότι θα πετάμε κάθε μέρα Κιθ ή ότι θα κλαίμε κάθε μέρα και θα βλέπουμε τον Μίσκο να πετάει. Επειδή έφυγε το τερατοχαμηλό της Ισλανδίας και μετακομίζει για Γροιλανδια θα μπουν υψηλές πιέσεις Ευρώπη οπότε μελτέεεεμιιιιι ή έστω Βοριαδάκια και τέλος οι ΔυτικοΝοτιοκαταστάσεις για εμάς.

Εν όψιν της υποτιθέμενης μάχης για την συμφωνία να χέσω νέα μνημόνια είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω την κοινωνική διαστρωμάτωση που μέσω του χρήματος προκαλεί το σύγχρονο καπιταλιστικό προτσές, η οποία σε συνδυασμό με την μάχη των τάξεων να ανέβουν σε οικονομικό, βιοτικό, κοινωνικό και εν τέλη ταξικό επίπεδο και μέχρι ο κάθε κάθε κάτοικος του πλανήτη να δικαιούται τα απολύτως απαραίτητα για την ποιοτική του επιβίωση όπως στέγη, τροφή, υγεία, παιδεία, πουδροπέδιλα, κάρτα λιφτ, βδομάδα Άλπεις, αλεξίπτωτο και το τελευταίο δημιούργημα των Ιαπώνων σαλταρισμένων σχεδιαστών μοτοσυκλετών, όσο ισχύει η σύγχρονη έννοια του χρήματος οδηγεί σε ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί και σίγουρα εσύ πετάς αλεξίπτωτο 5ετίας και σε περνάνε τα καπιταλιστικά γουρούνια που αγόρασαν ολοκαίνουργια ασόδυα για την πλάκα τους.

Από εδώ το έφερε από εκεί το έφερε, κλείδωσε το μελτεμάκι καλώς το δεχτήκαμε το πιο πιθανό είναι ότι ήρθε γiα να μείνει το Βοριαδάκι και το μόνο μου μας μένει για να το απολαύσουμε είναι να διαβάσουμε και να τηρήσουμε προσεκτικά όσα λένε οι διδάσκαλοι και να τσακιστούμε να κάνουμε ότι μας περνάει στο χέρι για να ανοίξει το κιόσκι να έχουν να πιουν ένα καφέ οι φίλοι μας και να κάνουν πιπί οι φίλες μας.

viewtopic.php?p=36814#p36814

Με τα σημερινά στοιχεία που είναι προφανές ότι μπορεί να αλλάξουν: Μελτέμι μόνιμο ίσως και για εικοσαήμερο (μη βαράτε αν δεν κάτσει η τάση αυτή είναι). Μην ξεχνάτε έχει μεγαλώσει πολύ η μέρα πια.

Aύριο αν εξαιρέσουμε ότι άνοιξη είναι ότι θέλει θα κάνει μετά το μέτωπο νομίζω έχει ένα υπέροχο δυωράκι sunset team απογείωση 5.30 αν και μπορεί και να κόψει πολύ πιο νωρίς αν μείνει ο κάμπος χωρίς ήλιο. Χαμηλή πίεση και υγρασία πιουουουουου

Σάββατο για πιλοταράδες από νωρίς για Δάφνη και πίσω για κοινούς θνητούς νομίζω έχει εγγυημένο θερμικό τριωράκι με βάση 2000 κατά τις 5.00 χωρίς ξύλο. Πιο πριν θα έχει ξύλο.

Κυριακή καρμανιόλα πες αλέυρι, σούπερ μέρα σε γυρεύει, αν δεν μας την κάψει η ψηλή νέφωση την πτησάρα. Για ώρα απογείωσης χωρίς ξύλο 4.30.

Δευτέρα θα αλλάξει η πρόγνωση, αλλά αν μείνει δεν θα ξεκίναγα για απογείωση πριν τις 4-5 αλλά θα αλάξει.

Παράλληλα σε αυτό το σημείο είμαι υποχρεωμένος να γράψω ότι όσοι μπορούμε πρέπει να πάμε Γιάννενα να ζήσουμε τις υπέροχες στιγμές ενός αγώνα οργανωμένου από ανθρώπους με αγάπη και μεράκι. Ο καιρός μοιάζει εξαιρετικός για Γιάννενα, θα πετάξουν όλες οι μέρες, ε τώρα καμιά καταιγιδούλα το απόγευμα να βγάλει δε χάθηκε ο κόσμος να κόψει την πτήση νωρίς, τα παιδιά εκεί ξέρουν και θα γίνουν όλα με ασφάλεια.


Υ.Γ. Ε όχι το είδατε το βίντεο του paracop με τόσο σπέσιαλ σύννεφα mammatus πόσες φορές έχετε πετάξει. Σπέσιαλ λέμε. Πόσο καμμένοι/απελπισμένοι/αρρωστάκια να πετάξουμε είμαστε? πόσο?

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά Κιθαιρώνας/Καντήλι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Ιουν 01, 2015 10:58 am

Όπως είναι σαφέστατο (εεεε?) στα ensemble από πάνω η πίεση στην Τουρκία έχει τραβήξει την κατηφόρα αρκτά κάτω από 1017 και η πίεση στη Βουδαπέστη σταθερά πάνω από 1020 για καμιά βδομάδα σίγουρα ΜΕΛΤΕΜΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Έχει ένα 50% να μας το χαλάσει αυτό το χαμηλό που πάει να μπουκάρει Γαλλία μετά το επόμενο Σαββατοκύριακο αλλά και να το αναλύσω δεν θα ασχοληθεί κανένας να το διαβάσει.

Πρώτο σοβαρό μελτέμι της σεζόν και η κύρια χρησιμότητά του είναι να καλιμπράρουμε τα μοντέλα φέτος και να ξέρουμε τι ώρα θα πετάμε. Μια δοκιμή με την εικόνα που είδα μέχρι τώρα αν και μπορεί να μην τα έχω καλιμπράρει σωστά ακόμα.

Σήμερα: 16.30. Σπέσιαλ περίπτωση για ταυτόχρονο ηλιοβασίλλεμα με (σχεδόν αλλά δεν θα το καταλάβει κανένας) πανσέλληνο, το προτείνω σαν εμπειρία να μείνετε στον αέρα αν μπορείτε.

Αύριο: 17.45

Τετάρτη Πέμπτη: 18.15

Παρασκευή Σάββατο: 18.00

Μετά θα αλλάξει η πρόγνωση μην πανικοβάλεστε για το επόμενο σκ δεν θα φυσάει τόσο.

Υ.Γ. Οι ώρες αναφέρονται σε "κανονικούς" πιλότους και ανθρώπους και όχι σε πιλότους ενός έτους που απογειώνονται 15.00 στο Καντήλι κατακαλόκαιρο να φάνε επικίνδυνο βρωμόξυλο χωρίς καμια κιόλας προοπτική πτήσης, ενώ είναι βέβαιο ότι πιο μετά θα μπει εύκολο ξεκούραστο χωρίς ξύλο τρίωρο. Το ίδιο και σήμερα, για να δω θα πετάξει κανένας 14.00 στον Κιθαιρώνα να σιγουρευτώ ότι τα αλεξίπτωτά πια μας κρατάνε ζωντανούς?

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά Κιθαιρώνας/Καντήλι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Ιουν 02, 2015 11:29 am

Κι όμως το windguru το είχε πιάσει στο 2d ότι θα φόρτσαρε απογευματάκι ο αέρας απλά εμείς δεν το πιστέψαμε. Έλα ωραία ήταν για καφέ στην απογείωση δεν θέλω παράπονα, ζηλέψατε και τους αετούς ως οφείλετε.

Γιάννη διάβασμα και δίαιτα.

Σήμερα 18.45, αύριο 19.00 Πέμπτη 19.15 μετά απλά θα αλλάξει η πρόγνωση

Εκπαίδευση αετού Καραχάλιος Γεώργιος και πετάει όλη μέρα ο Κιθ με μελτέμι, ναι αυτό το γίδι που έκανε τις χαμηλές διελέυσεις βζιιιιιοοοον

Υ.Γ. Όχιιιι καριολακομπατσάκι πρώτα θα δω δικές μου άλλων καλές φώτος και βίντεο και μετά θα πάρεις και τις υπόλοιπες δικές σου

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά Κιθαιρώνας/Καντήλι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Ιουν 03, 2015 10:36 pm

Κι όμως πιο νωρίς

Κατά τις 18.15 αύριο και μεθαύριο. Ουσιαστικά μπαίνει το χαμηλό το οποίο μοιάζει να μην επηρεάζει μέχρι το βράδυ οπότε αν το δείτε να μαυρίζει πολύ κάψτε το. Το ίδιο και Παρασκευή αν το δείτε να μην έχει καθαρίσει. Γενικά θα ξεκίναγα πάντως.

Θα αλλάξει η πρόγνωση για το σκ μην αγχώνεστε.

Τι έγινε Σαρρόπουλο πάλι ωραία μέρα έχασες?

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά Κιθαιρώνας/Καντήλι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Ιουν 05, 2015 1:18 pm

Τι έγινε Σαρρόπουλο πάλι καλή μέρα έχασες?

Σήμερα θα ξεκίναγα για Κιθ νομίζω καθαρίζει ο καιρός, κατά τις 6 θα πετάξομε πάλι εύκολες ξεκούραστες απολαυστικές ωρίτσες. Έχει λίγο ρίσκο, αλλά επειδή δυστυχώς παρέμεινε η πρόγνωση για σκατόκαιρο το σκ, όποιος θέλει να πετάξει ας πάει.

Αύριο να το δούμε πως θα πάει μήπως έχει μαυρίλα, αλλά αν το δω να καθαρίζει θα ξεκίναγα, 6.30 θα πετάξει να βάλουμε δυωράκι. Η Κυριακή είναι πολύ χλωμή αλλά κάνας απελπισμένος μπορεί και να απογειωθεί προς το βράδυ.

Για τους φίλους τηλεθεατές να ενημερώσουμε ότι ΜΕ ΜΕΛΤΕΜΙ όταν κάνει μπιπ σταματάει ξανά μπιπ και κουνάει, 90% το θερμικό είναι Βόρειά σας. Αν είστε κολλημένοι στο βουνό και δεν ανεβάζει το θερμικό είναι Βόρειά σας ή η μέρα μας τελείωσε. Τέτοια εποχή έχει παντού μα παντού γλάρους που θερμικάρουν. Ανα πάσα στιγμή αν κοιτάς θα τους δεις όπου και να είσαι. Αν πάτε Βόρεια κάνει μπιπ μετά απότομο μπιπ και αδειάσει ξαφνικά το θερμικό είναι πίσω σας. ΜΕ ΜΕΛΤΕΜΙ απογευμα ολα τα παραπανω για κιθ οχι για Μουζακι καταμεσημερο

Ποιο κακό παιδάκι δεν έχει διαβάσει τη θεωρία και μου στεναχωρεί το Σταμέλλο? Είναι και σε ευαίσθητη ηλικία, δεν έχει βάλει και ώρες φέτος. Τον φοβόμαστε για καρδιά και αιμοροίδες. Αν τον δείτε στο έδαφος ετοιμάστε του πανί και κάθισμα πετάει ότι βρει.

Στο επόμενο επεισόδιο του Μπορώ με την Άννα Δρούζα: Προσπαθώ να βάλω ώρες με το καινούργιο μου δυάρι. Θέλω να φάω ξύλο αλλά όχι πολύ. Πάλι άργησα να φύγω. Δε μπορώ να φάω και δε μπορώ να κοιμηθώ. Να παραιτηθώ από τη δουλειά μου?

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά Κιθαιρώνας/Καντήλι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Σάβ Ιουν 06, 2015 11:55 am

Και ο Σαρρής πέταξε και ο Χάρης βάζει ωρίτσες. Το τέλος είναι κοντά.

Με κάθε σεβασμο στα έξοδα και στις βενζίνες έτσι όπως βλέπω τώρα την πρόγνωση δεν θα ξεκίναγα για πτήση Κιθ με παραπέντε. Μοιάζει βέβαια ιδανική μέρα για δροσερό κοντρόλ το απόγευμα και ίσως μετά τις 7 πετάξει κιόλας.

Και αύριο κυρίως από βροχές μοιάζει χαμένη μέρα. Αν δεν βγουν οι βροχές θα φυσάει λιγότερο από σήμερα.

Εκπαίδευση αετού Καραχάλιος Γιώργος.

Ύστερα από απαιτήσεις των τηλεθεατών μας.

ΜΕ ΜΕΛΤΕΜΙ όταν κάνει μπιπ σταματάει ξανά μπιπ και κουνάει, 90% το θερμικό είναι Βόρειά σας. Αν κάνει μπιπ μπιπ και συνεχίζει συνεχίστε μπορεί και για τα επόμενα 2-3 χλμ ευθεία να ανεβάζει και το πιο δυνατό του θερμικού να είναι όλο και πιο Βόρεια. Αν είστε κολλημένοι στο βουνό και δεν ανεβάζει το θερμικό είναι Βόρειά σας ή η μέρα μας τελείωσε ή έχετε πέσει σε μια προσωρινή πάυση. Αν πάτε Βόρεια κάνει μπιπ μετά απότομο μπιπ και αδειάσει ξαφνικά το θερμικό είναι πίσω σας. Τέτοια εποχή έχει παντού μα παντού γλάρους που θερμικάρουν. Ανα πάσα στιγμή αν κοιτάς θα τους δεις όπου και να είσαι. ΜΕ ΜΕΛΤΕΜΙ απογευμα ολα τα παραπανω για κιθ οχι για Μουζακι καταμεσημερο.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά Κιθαιρώνας/Καντήλι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Κυρ Ιουν 07, 2015 10:20 am

Για πολύ ψυχασθενείς σήμερα μπορεί και να πετάξει ανάμεσα στις βροχές.

Αύριο θα είναι μια χαρά με τα σημερινά στοιχεία, λίγο σε μπουκωμένος από σύννεφα αλλά μια χαρά θα πετάξουμε, προτείνω να πάμε να ξεχαρμανιάσουμε, απογείωση κατά τις 5.30 αλλά μπορεί να πετάει και από νωρίτερα, εσύ δεν ξέρεις να απογειώνεσαι.

Όπως είναι εμφανέστατο στα ensemble από πάνω η πίεση στη Τουρκία τραβάει τη κατηφόρα σταθερά κοντά στο 1012 και η πίεση στη Βουδαπέστη πάει να αράξει στο 1020 με μικρή τάση καθόδου προς το 1017. Άρα μετά από το μπάχαλο που θα μας κάνει την Τρίτη που ίσως κάνει Καντηλάκι μετα θα πετάμε κάθε μέρα με ασθενές μελτεμάκι για καμιά βδομάδα.

Άμα δείτε τις διατάξεις με τόσο ισχυρό Αζορικά στα ανοιχτά της Αγγλίας είμαστε σε καθαρά χειμωνιάτικο/ανοιξιάτικο καιρό με σούπερ ψυχρό και συσφιξιάρικο μέτωπο από Ισπανία μέχρι Μόσχα. Πιστεύω θα πετάξουμε πάρα πολύ ωραία μετά τη Τρίτη σαν να είναι άνοιξη μετεορολογικά και ας δείχνει ότι θέλει το ημερολόγιο. Τυχεροί όσοι είναι αραχτοί Έδεσσα, Γιάννενα ή Μουζάκι και μπορούν να ξεκινήσουν για τα καλά xc αν και θα μυρίζει καταιγίδες ο καιρός μέχρι τη Πέμπτη, αλλά νομίζω και ο Κιθ θα μας δώσει πολλά Δάφνη και πίσω.

Μη το ματιάσουμε αλλά επιτέλους το επόμενο σκ είναι εντελώς Βορινό και με λιακάδα. Βέβαια οι άνεργοι θα εχουμε πετάξει Τετάρτη(ίσως), Πέμπτη και Παρασκευή.

Από την απογείωση πρέπει να την καταλάβετε την μέρα. Οι γλάροι πχ ανεβαίνουν με +4 με κύκλο στροφής 30 μέτρα. Άλλες με κύκλο στροφής 100 μέτρα. Όπως σκάει το θερμικό στο ανεμούρι κάποιες μέρες μπαίνει βγαίνει μπαίνει βγαίνει μπαίνει μπάινει και κάνει ένα μπαμ και μετά σταματάει. Άλλες μπαίνει βγαίνει μπάινει σταθερά και σταματάει. Άλλες μπαινοβγαίνει μόνιμα. Κάποιος είχε πει ότι το πρώτο τέταρτο της πτήσης είναι το πιο σημαντικό για να καταλάβει τι πρέπει να κάνει στην πτήση του μιας και καταλαβαίνει τη μέρα πχ σε ένα αγώνα ή σε ένα xc. Ανάλογα με το ανεμούρι, τους γλάρους, τα άλλα παραπέντε και το πρώτο τέταρτο της πτήσης σου υπάρχουν μέρες που θέλουν σπιράλ στον πυρήνα να σε πάρει μαζί του, άλλες που δεν έχει νόημα να βάζεις μεγάλες κλίσεις αλλά πρέπει να βρεις μια ανοιχτή στροφή που να κάνει σταθερά μπιπ και άλλες που θέλουν ανοιχτές στροφές, ευθείες και εναλλάγές να το ψάχνεις συνέχεια να το αφήσεις να σε πάει όπου ανεβάζει. Σε γενικές γραμμές με μελτέμι και ήλιο νωρίς το απόγευμα σχεδόν πάντα θα έχει ένα +2 να το καρφώσεις σπιραλ όταν όλοι βολοδέρνουν στο +0,5 που θα προλάβεις να του κάνεις 5-6 καλές στροφές να πάρεις τα 200 μέτρα της διαφοράς.

Στην σημερινή εκπομπή της Αννίτας Πάνια Αnita.gr: Τόσα χρόνια ήμουνα ρεμάλι της κοινωνίας και έβαζα ώρες με το ασόδυό μου. Άραζα για καφέ στις Πλαταιές και ανέβαινα με την ησυχία μου στην απογείωση. Τώρα πήρα δυάρι και βρήκα δουλειά και κινδυνεύω να σκοτωθώ που τρέχω μεόλις σχολάσω να προλάβω κάνα θερμικό στον Κιθαιρώνα. Να πάρω πιο γρήγορο αμάξι?

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά Κιθαιρώνας/Καντήλι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Ιουν 11, 2015 9:20 am

Στο επόμενο τεύχος του ΑΜΥΝΑ και ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ. Πετώντας με F-16 δίπλα σε παραπέντε: Πόρωση ή Φόβος?

Αποκλειστική συνέντευξη του Δήμου Βερύκιου με πιλότο F-16. "Τον αφήνω να βρει το θερμικό και μετά περνάω δίπλα του με 2Mach να δω αν θα το αφήσει. Θέλω το βίντεο όμως έβλεπε ότι είχε go pro στο κράνος, δεν με έχω ξαναδεί με 2Mach"

Πάνος Καμμένος: "Ναι έχει πλάκα να πηγαίνουν να πετάξουν 20 άτομα ενώ έχει ΝΟΤΑΜ, πλουτίζουν οι κεφετέριες των Πλαταιών. Ανάπτυξη υποσχεθήκαμε, ανάπτυξη δίνουμε"

Σήμερα: 18.15

Αύριο: 18.30

Freedom νομίζω σας πάει ιδανικά. Σούπερ θα είναι

Σάββατο: 17.00

Κυριακή: Freedom έκατσε. xcday από νωρίς για μακρυά

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Re: Τι ώρα θα πετάει καλά Κιθαιρώνας/Καντήλι?

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Ιουν 15, 2015 12:16 am

Aκολουθεί πολιτική διαφήμιση:

Λαε της Ελλάδας. Θα κάνουμε υπόγειο πάρκινγκ στον Κιθαιρώνα. Αυτό τίποτε άλλο. Ψηφίστε μας μόνο αυτό θα κάνουμε.

Αφού για να πετάξουν 100 άτομα πρέπει να ανέβουν 101 αυτοκίνητα στην απογείωση ενώ ταυτόχρονα κανένα δεν θα είναι στην προσγείωση. Δεν υποσχόμαστε περισυλλογή, να αφήνετε αμάξι κάτω, έχουμε κρίση.

Η νέα μας στήλη: Τέλος στις ρατσιστικές διακρίσεις

Κουνιστοί και κουνιστές της Ελλάδας ενωθείτε. Μην ντρέπεστε πια βγείτε και πείτε. ΚΟΥΝΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ. Την πρώτη φορά που μου συνέβει ήταν το 2004 στην δεύτερη θερμική πτήση μου. Το βράδυ στο σπίτι κουνιόμουν ακόμα. Νόμιζα ότι έτρωγα το θερμικό από δεξιά μετά από αριστερά μετά όλο μαζί βούταγε κλπ. Μετά ξανασυνέβη. Κάθε βράδυ μετά από αρκετές ώρες κούνημα όταν καθόμουν ή ξάπλωνα κουνιόμουν. Ο λαβύρινθος ακόμα έστελνα περίεργα μυνήματα. Ξαφινκά η δόλια η μανούλα μου έβλεπε το βλαστάρι της να κουνιέτε ενώ τρώει το βραδυνό της με ξαφνικές κινήσεις του κεφαλιού, του κορμού και των ποδιών. Πολλές φορές κράταγα και φρένα αλλά το ξεπέρασα.

'Ενιωθα τόσο μόνος τόσα χρόνια και ντρεπόμουν (λέμε τώρα) να το τω πω. Μέχρι που έμαθα ότι υπάρχουν και άλλοι. Μην ντρέπεστε πια αδέρφια, κουνιόμαστε πολλοί. Δεν ντρεπόμαστε πια. Έχουμε και εμείς δικαίωμα στην πτήση.

ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΟΥΝΙΣΤΟΙ

Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι είμαστε κουνιστοί

Κουνιστό Parade 2015. Στην πλατεία των Πλαταιών θα κάνουμε πορεία οι κουνιστοί το Σάββατο το βράδυ και θα κάτσουμε όλοι να πιούμε μπύρα χωρίς να ντραπούμε να κουνηθούμε.

Τα Ζώδια από τον Κώστα Λεφάκη

Το φετινό καλοκαίρι συνεχίζετε μαγικό με την Αφροδίτη να λάμπει στον Δυτικό ουρανό με παρέα το Δια. Το φωτεινό είναι η Αφροδίτη θα το μπερδέψετε με αεροπλάνο, είναι πολύ φωτεινό λέμε, και δίπλα ο Δίας. Οι επόμενες βδομάδες θα είναι πανέμορφες τα απογεύματα και νωρίς το βράδυ όσο πλησιάζουν. Αυτό προκαλεί εντάσεις και η ζωή μπορεί να πάρει δυο δρόμους. Μπορεί και να μην έχει καμία σημασία που είναι τα αστέρια (πλανήτες είναι λεπτά φωτός από εμάς, τα άλλα είναι ήλιοι σαν τον δικό μας αλλά χρόοοοονια φωτός μακρυά)αλλά η ζωή θα πάρει δυο δρόμους.

Όσοι πετάξατε σήμερα Κιθαιρώνα, η βδομάδα θα κυλήσει ήσυχα με τους δικούς σας ανθρώπους, τα πράγματα θα μοιάζουν ήρεμα και ενώ η πτώχευση της χώρας θα τρομάζει όλους, εσάς θα σας κυριεύσει μια ευφορία και μια απάθεια για τα τεκταινόμενα, ενώ τα οικονομικά σας και καλά να μη πάνε ψιλοχεστήκατε για λίγες μέρες. Το μυαλό σας συχνά θα ταξιδεύει σε συννεφάκια και ήρεμα ανοδικά ρεύματα αέρα. Η σεξουαλική σας ζωή θα βελτιωθεί και ο σύντροφός σας θα έρθει πιο κοντά σας, αλλά και να μην έρθει πάλι ψιλοχεστήκατε.

Όσοι δεν πετάξατε το άγχος θα σας κυριεύσει, ενώ στα επαγγελματικά τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και την τρόικα θα βρίσκει ανυπέρβλητα εμπόδια ενώ ακόμα και παλαβά πράγματα όπως το να χάσει η Εθνική από τα Νησιά Φερόε θα μοιάζουν πιθανά. Δώστε σημασία στο έτερό σας ήμιση θα το χρειαστείτε. Ακολουθούν μερικά προτεινομενα βίντεο με τεχνικές χαλάρωσης.

Αν δεν σας βοηθήσουν τα βίντεο μπορεί να σας βοηθήσει η περίπτωση του silver alert παρακάτω, πάντα υπάρχουν χειρότερα.

Silver Alert. Χάθηκε γνωστός ψηλός τελικά, αξύριστος, πιλότος δυαριού που δεν μπορεί να κυκλώσει καλά σφιχτά πρωταγωνιστής ταινιών τρόμου με παραπέντε. Τελευταία φορά εθεάθει να πατώνει στον Κιθαιρώνα ενώ οι άλλοι είχαν πιάσει 3000 μέτρα ύψος και έφευγαν. Αν τον δείτε την επόμενη παρόμοια μέρα ανεβάστε τον κορφή κατευθείαν να απογειωθεί και θα το πιάσει το θερμικό (και παρτε με και μένα μαζί)

Α ναι τι? Δε θα πετάει μάλλον μέχρι τη Πέμπτη

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition
 
Δημοσ.: 1571

Επόμενο

Επιστροφή στην Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron