Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 1:54 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Σάββατο 15/3, Αγ.Μαρίνα

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Σάββατο 15/3, Αγ.Μαρίνα

Δημοσίευσηαπό georgex » Δευτ Μαρ 17, 2008 6:57 pm

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Όλες οι φωτό και video εδώ: Σάββατο 15/3, Αγ.Μαρίνα

Λάζαρε είσαι στα video 3 έως 6.

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Re: Σάββατο 15/3, Αγ.Μαρίνα

Δημοσίευσηαπό left76 » Δευτ Μαρ 17, 2008 11:59 pm

ωραία ήταν...

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
left76
EN B

Δημοσ.: 59

Δημοσίευσηαπό jmellios » Τετ Μαρ 19, 2008 12:21 pm

ωραια θεα, η απογειωση ομως...για καμικαζι

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
jmellios
EN A

Δημοσ.: 24

Δημοσίευσηαπό vagos » Τετ Μαρ 19, 2008 12:37 pm

"ωραια θεα, η απογειωση ομως...για καμικαζι"

ektos tous kamikazi, eskase kai ena stoukas mou eipe ena poulaki emena,,,,,,, efxomai i ekrixsi na min itan sovari telika :)

sorry gia ta greeklish ,,, alla to kano gia na mhn paraxsigithoun oi edo admin

PS: ground handling, ground handling, ground handling,,,,,,,, kai pali ground handling...............

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό lazaros » Πέμ Μαρ 20, 2008 10:31 am

Thanks georgex για τις όμορφες φωτογραφίες και video.

Πράγματι, η ευχαρίστηση και χαλάρωση που είχαμε κατά τη πτήση εκεί ήταν ευθέως ανάλογη της δυσκολίας και του άγχους στην (ας πούμε...) απογείωση. Το μέρος εκεί είναι ένας πειρασμός που ξέρεις ότι πρέπει να του αντισταθείς (και να κάνεις το σωστό: δηλαδή να μην πετάξεις) αλλά δεν είναι και εύκολο...

Με το ρυθμό πάντως που πάμε αν συνεχίσουν ακόμη λίγο αυτοί οι Ν/ΝΔ άνεμοι μας βλέπω να πετάμε και από τη νότια πλευρά της... Ακρόπολης!!!

Για το στούκας που λες vago δεν είδα κάτι/δεν γνωρίζω. Κάτι δεκάδες ακυρώσεις έγιναν στην απογείωση, μερικές αναγκαστικές προσγειώσεις από τολμηρούς που ξεκίνησαν cross country ή έκαναν acro αλλά στούκας δεν είδα να σκάει στο έδαφος. Ακούγεται ότι κάποιος που
ετοιμαζόταν να απογειωθεί χτύπησε λίγο στη πλάτη αλλά δεν έχω μάθει κάτι άλλο γι αυτό... Αν κανείς ξέρει κάτι παραπάνω ας μας ενημερώσει.

lazaros
EN D

Δημοσ.: 147

Δημοσίευσηαπό georgex » Πέμ Μαρ 20, 2008 3:28 pm

Ήμουν στην απογείωση με τον Γιάννη όταν έγινε το συμβάν.

Βαγγέλη εντάξει με το ground handling συμφωνώ, αλλά: όταν πας να σηκώσεις το αλεξίπτωτο με ένταση από το πλάι 20-25χλμ όχι σταθερό αλλά με ριπές από ροτοράκια και δίπλα σου έχεις περιθώριο μόνο 4 μέτρα από ένα απότομο κενό... και έστω οτι ακυρώνεις αλλά δίπλα υπάρχει το κτίσμα με παλούκι στην κορυφή που μπορεί να σου σκίσει το αλεξίπτωτο όταν πας να το κατεβάσεις... και αφού τα καταφέρεις στο ground handling και είσαι ένα μέτρο από το έδαφος τρως το άδειασμα από το ροτοράκι του δέντρου στην άκρη της απογείωσης...

Το ατύχημα του παιδιού που χτύπησε ήταν λίγο περίεργο στο πως έγινε, συνέβη αφού είχε κατεβάσει το αλεξίπτωτο και είχε σταματήσει με το κάθισμα στο πλάι στο έδαφος, δίπλα στο κενό που ανέφερα πιό πάνω. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκε κάτω (περίπου 3 μέτρα), δεν κατάλαβα πως (ούτε καν κοίταζα, δεν φαινόταν να υπάρχει πρόβλημα), ήρθε ριπή και τον τράβηξε ή απλώς πήγε να γυρίσει και δεν είδε πόσο κοντά στην άκρη ήταν;

Πάντως με φάτσα αέρα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στην απογείωση, δηλαδή θέλει νοτιοδυτικό και όχι νοτιά. Επίσης ο Θανάσης λέει οτι υπάρχει και άλλο σημείο για να φύγεις. Αν είναι ο αέρας λίγο πλάγιος, καλύτερα να πας Ανάβυσσο.

georgex
Competition

Δημοσίευσηαπό georgex » Πέμ Μαρ 20, 2008 3:31 pm

Αν διαβάζει το παιδί που χτύπησε ή αν ξέρει κανένας φίλος του ας μας πουν αν τελικά έπαθε τίποτα.

georgex
Competition

Δημοσίευσηαπό cprig » Πέμ Μαρ 20, 2008 3:48 pm

Είναι τελικά ΟΚ, απλά θα ξεκουρασθεί μερικές ημέρες.

cprig
EN B

Δημοσ.: 80

Δημοσίευσηαπό vagos » Πέμ Μαρ 20, 2008 4:10 pm

οχι για να το παιξω το καλυτερο παιδι ,,,(γιατι σιγουρα δεν ειμαι :) ),,,, αλλα πληροφοριακα,,, οταν ειδε τα παραπανω videakia φιλος μου (πρωην παραπεντας και νυν κυβερνητης σε ενα caravan) που προσγειωνεται καθημερινα στο "el venizel" , ψιλοσαλταρε και μου ειπε οτι οταν γυριζουν απο Ροδο, Κω, Σαμο, Χιο κ.α. , περνουν τελικη ευθεια περιπου πανω απο αυτο το σημειο στα 3500 με 4500 ποδια,,,,,,,,,,,,,,, :)

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Μαρ 20, 2008 4:20 pm

Με την ευκαιρία... το σημείο στην Αγ. Μαρίνα είναι εντός των 10 ναυτικών μιλίων από το αεροδρόμιο.

Τα 10 μίλια είναι το όριο μέσα από το οποίο απαγορεύεται οποιαδήποτε πτητική δραστηριότητα (και το αναφέρει ο κανονισμός μας - Ι.Α.Σ.).

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό georgex » Πέμ Μαρ 20, 2008 9:57 pm

vagos\";p=\"10939 έγραψε:οχι για να το παιξω το καλυτερο παιδι ,,,(γιατι σιγουρα δεν ειμαι :) ),,,, αλλα πληροφοριακα,,, οταν ειδε τα παραπανω videakia φιλος μου (πρωην παραπεντας και νυν κυβερνητης σε ενα caravan) που προσγειωνεται καθημερινα στο "el venizel" , ψιλοσαλταρε και μου ειπε οτι οταν γυριζουν απο Ροδο, Κω, Σαμο, Χιο κ.α. , περνουν τελικη ευθεια περιπου πανω απο αυτο το σημειο στα 3500 με 4500 ποδια,,,,,,,,,,,,,,, :)

Πές του οτι εμείς πετούσαμε στα 850 πόδια.

Μόνο ένα ελικόπτερο πέρασε κάποια στιγμή πάνω από την προσγείωση, κινούμενο παράλληλα με την ακτογραμμή, στα 300 πόδια...

georgex
Competition

Δημοσίευσηαπό georgex » Πέμ Μαρ 20, 2008 11:35 pm

Α και κάτι άλλο, όταν τα αεροπλάνα προσγειώνονται περνώντας πάνω από την Αγ.Μαρίνα, φυσάει βοριάς, οπότε δεν πετάμε εκεί :D

georgex
Competition

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Μαρ 21, 2008 12:58 am

Άσε που η Αγ.Μαρίνα είναι πταίσμα μπροστά σε Κερατέα και Ανάβυσο :)

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Μαρ 21, 2008 4:34 pm

georgex\";p=\"10954 έγραψε:Α και κάτι άλλο, όταν τα αεροπλάνα προσγειώνονται περνώντας πάνω από την Αγ.Μαρίνα, φυσάει βοριάς, οπότε δεν πετάμε εκεί :D

georgex ασ' τις δικαιολογιες,,,,,,δεν μας ψηνεις ............. :)

ΥΓ: γι'αυτο εγγραψα "πληροφοριακα",,,,,,,, εχεις την εντυπωση οτι εγω δεν θα πεταγα ?

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό georgex » Δευτ Μαρ 24, 2008 1:10 pm

norad\";p=\"10956 έγραψε:Άσε που η Αγ.Μαρίνα είναι πταίσμα μπροστά σε Κερατέα και Ανάβυσο :)

Η Ανάβυσσος είναι ΕΚΤΟΣ των 10νμ.

Υπάρχει ένα άλλο μέρος όμως, ΠΟΛΥ πεταγμένο, που είναι ΕΝΤΟΣ των 10νμ από κάποιο αεροδρόμιο. Όσοι είμασταν εκεί χτές, ξέρουν ποιό λέω. Οι υπόλοιποι μαντέψτε... δεν είναι και πολύ δύσκολο.

georgex
Competition

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες