Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 4:28 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Κυριακή 25 Μαΐου - Αμφίκλεια - Κιθαιρώνας... και βάλε (100+)

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Κυριακή 25 Μαΐου - Αμφίκλεια - Κιθαιρώνας... και βάλε (100+)

Δημοσίευσηαπό badder » Κυρ Μάιος 25, 2008 11:41 pm

Τα λόγια είναι περιττά... μια τέτοια μέρα. Τα σημαντικά πρώτα. Σλαβ / Άλεξ 100+ από Αμφίκλεια μέχρι Δερβενοχώρια. Ο Φάνης μέχρι Λεύκτρα. Guru και Σταμέλος Πλαταιές - Πάρνηθα και πίσω. Εμείς οι απλοί πλην τίμιοι πιλότοι περιπλανιόμασταν στον κάμπο με βάση περίπου 2500 παντού (επαναλαμβάνω παντού...), κάποιοι φτάσανε και 2800. Δεν ήταν και η πιο ήσυχη μέρα όμως.. ένα ξύλο το είχε ειδικά προς την βάση.

Τέτοια μέρα στο Κιθαιρώνα τόσα χρόνια δεν έχω ξαναδεί. Κάποιοι μου είπαν ότι έχει ξανασυμβεί αλλά σπάνια.

Συγκινητική στιγμή όταν συναντηθήκαμε στα 2000 πάνω από Ερυθρές με Άλεξ, ο Λοχαγός και ο Γιώργος και εγώ την ώρα που ο πρώτος πήγαινε για τελικό glide προς την κατοστάρα.

Μπράβο παιδιά και να τα χιλιάσετε...

badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Μάιος 26, 2008 2:19 am

http://www.sky.gr/modules.php?name=leon ... ghtID=6761

Thanx Slav !

photos και περιγραφή αύριο. Προς το παρόν κρατήστε το σλογκαν της ημέρας: "Μπανάνα αέρος" ;)

norad

Δημοσ.: 2013

Re: Κυριακή 25 Μαΐου - Αμφίκλεια - Κιθαιρώνας... και βάλε (1

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Μάιος 26, 2008 8:23 am

Super sky

Βάση και διαλέχτε...your way

Το Βασίλειό μου για ένα καλώδιο competino

Μπράβο σε όλους. Αλέξη έγραψες

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Δευτ Μάιος 26, 2008 9:48 am

Badder says : "Τέτοια μέρα στο Κιθαιρώνα τόσα χρόνια δεν έχω ξαναδεί. Κάποιοι μου είπαν ότι έχει ξανασυμβεί αλλά σπάνια."

Δεν παραξενεύομαι διότι έχω μια αποδεδειγμένη ικανότητα να απουσιάζω από τις πτήσεις τις "εξαιρετικές" μέρες... τις "υποχρεώσεις" μου @&%**$..!

Μπράβο και ιδιαίτερα στον Αλέξανδρο που πρέπει να είναι η πρώτη του 100άρα?! Καμμιά περιγραφή ρε παιδιά... Ιδιαίτερα της ποιότητας της ημέρας... Δηλαδή πόσο "εύκολο" ήταν να γίνουν οι αποστάσεις τις συγκεκριμένες ημέρες?... Τι το διαφορετικό είχαν? Πόσο συχνά και πόσο κοντά ήταν τα θερμικά? Μεγάλα σε εύρος? Αναταράξιμα? Ξέσερναν? Cumulus - νεφόδρομοι? Δηλαδή το θερμικό προφίλ της ημέρας...

Εμ βέβαια... αντί να πετάς, διάβαζες το thermal flying... :roll:

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό guru » Δευτ Μάιος 26, 2008 11:21 am

Το ΣΚ που μας πέρασε, Κιθαιρώνα και Αμφίκλεια κάναμε μερικές από τις καλύτερες πτήσεις μας.
Ο Σλαβ την 2η και 3η καλύτερή του πτήση στην Ελλάδα μέσα στο ίδιο ΣΚ!!!
Ο Φάνης και Άλεξ την καλύτερή τους, εγώ την 3η καλύτερη, ο κύριος Βαγγέλης Καρμανιόλας το Σάββατο πήγε και ήρθε προς Πάρνηθα κλπ.

Μπράβο σε όλους!!!

Υ.Γ. Ο Άλεξ ξεπέρασε σε βαθμούς ακόμη και αυτή την πτήση που είχε κάνει στον ύπνο του παλιότερα.

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό sot » Δευτ Μάιος 26, 2008 11:28 am

Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στον Άλεξ.
Στην Ήπειρο το ΣΚ είχε δυνατό ΒΔ.

...ζηλεύω

sot
EN D

Δημοσ.: 165

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Μάιος 26, 2008 11:34 am

Και μερικές φωτογραφίες... δεν ήταν εύκολο να βγαίνει η φωτογραφική μηχανή.

badder

Δημοσίευσηαπό loxagos » Δευτ Μάιος 26, 2008 11:46 am

guru\";p=\"11585 έγραψε:Ο Σλαβ την 2η και 3η καλύτερή του πτήση στην Ελλάδα μέσα στο ίδιο ΣΚ!!!

Ευτυχώς που δεν πήγε Ελβετία για το PWC
Εκ μέρους του ελληνικού παραπεντε θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όσους εμπλέκονται στην ματαίωση αυτού του ταξιδιού :wink: :wink: :wink:

:shock: dimitrios@rt
Για τίποτα μην είσαι σίγουρος!!!
loxagos
Competition

Δημοσ.: 527

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Μάιος 26, 2008 11:49 am

Χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω ... κυκλοφορεί η φήμη ότι πίσω από την ματαίωση του ταξιδιού κρύβεται ο Άλεξ.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσίευσηαπό cleo » Δευτ Μάιος 26, 2008 11:56 am

badder\";p=\"11589 έγραψε:Χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω ... κυκλοφορεί η φήμη ότι πίσω από την ματαίωση του ταξιδιού κρύβεται ο Άλεξ.

Παράξενο... Συνήθως για τέτοια θέματα φταίει ο Τσούκας... :P

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους :!:

cleo
EN D

Δημοσ.: 141

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Μάιος 26, 2008 12:00 pm

Thanx guys !!

Όλες οι φωτός του Σλάβεκ από το Σ/Κ εδώ:

http://picasaweb.google.com/norad73/20080525Amfiklia

εγώ έχασα την φωτογραφική μου στο Καλέντζι και γιαυτό είπα να πάρω μαζί μου τον Σλάβεκ στην πτήση να με τραβάει φωτογραφίες :P:P:P

Θα προσπαθήσω το απογευματάκι να γράψω μια περιγραφή για την πτήση. Προς το παρόν χαζέψτε φωτογραφίες

norad

Δημοσίευσηαπό vagos » Δευτ Μάιος 26, 2008 12:09 pm

grapste ali mia 95+km trigono :)........ (mpori kai 100 :cry: ).......ston kitherona

(tha tin valei argotera o manos gia mena ......... episis i kaliteri ptisi mou en elladi)

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Δευτ Μάιος 26, 2008 12:34 pm

Ενα μεγάλο Μπράβο σε όλους που πέταξαν και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο αυτές τις επικές ημέρες.

Και οι καλές μέρες δεν είναι μόνο γιατί ο καιρός βοήθησε, αλλά και επειδή οι άνθρωποι δούλεψαν, βελτιώθηκαν στις γνώσεις και τις ικανότητές τους, και τέλος γιατί το προσπάθησαν με θέληση. Καλές μέρες έχουμε γιατί έχει ανέβει πολύ το επίπεδο τόσο των πιλότων, όσο και της θέλησής τους να επιτύχουν πράγματα.

Συγχαρητήρια σε όλους, και ειδικά σε αυτούς που έσπασαν το προσωπικό τους ρεκόρ, γιατί αυτό τους επαναπροσδιορίζει τον προσωπικό πήχη και τους ανεβάζει σε κλίμακα για να πετύχουν ακόμη περισσότερα πράγματα.

Ειδικά για τον Αλέξανδρο, ήταν λίγο άτυχος στο Καλέτζι, και πριν από 2 χρόνια περνούσε τη δική του "Φάση" με το σπορ που δεν πιστεύω ότι πίστευε και αυτός τότε ότι υπάρχει ευοίωνο μέλλον. Κατάφερε όμως να ξαναγυρίσει, να κάνει restart, να επαναξιολογήσει τα πράγματα και να φτάσει σε αυτό που έφτασε. Εύγε!

Θα ήθελα τέλος να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις που βρίσκονται κάπου αλλού στο site μου σχετικά με το Cross Country...

Κάποτε, το όνειρο του ανθρώπου να πετάξει εθεωρείτο ουτοπία. Ήταν αδιανόητο ο άνθρωπος να νικήσει τη δύναμη της βαρύτητας και να ζήσει για λίγο σαν τα πουλιά, ελεύθερος στον ουρανό, και μακριά από δυνάστες και σύνορα. Σήμερα, ζούμε ένα θαύμα, το αποτέλεσμα μιας εκπληκτικής έμπνευσης μου μετέτρεψε το εμπόδιο σε κινητήρια δύναμη. Έχουμε στα χέρια μας μια πτητική συσκευή με την οποία μπορούμε να μετατρέψουμε το βάρος σε πλεονέκτημα χάρις το οποίο να μπορούμε να ταυτιστούμε με το αέρινο στοιχείο. Αυτή είναι μια φιλοσοφική πλευρά. Όπως όμως πάντα συμβαίνει, η θεωρία και οι φιλοσοφίες θέλουν αρκετή πρακτική δουλειά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειάζεται διαρκής ανανέωση της γνώσης και ακούραστη πρακτική προσπάθεια για να φτάσουμε σε επίπεδο να μπορέσουμε να μιμηθούμε τα πουλιά, και να αντικαταστήσουμε τη λέξη πετάω με τη λέξη ΠΕΤΑΩ.

Το απόλυτο στην εξέλιξη ενός ανεμοπόρου, μπορεί να έρθει μέσα από την επίτευξη μιας πτήσης μεγάλης απόστασης. Η εμπειρία στη μελέτη των τοπικών καιρικών συνθηκών, η καλή γνώση της τοπικής γεωγραφίας, ο καλός χειρισμός της πτητικής συσκευής, η σωστή οργάνωση και υλική αλλά και σωματική προετοιμασία, η γνώση θεμάτων επιβίωσης αλλά και φυσικά η τύχη , αποτελούν παραμέτρους που είναι όλες σε κάποιο βαθμό απαραίτητες για πετύχουμε μια μεγάλη πτήση.

Πρέπει να βρεθεί ο σωστός άνθρωπος, στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Σαν να τραβάς μια κορυφαία φωτογραφία καθώς έτυχε να βρεθείς εκεί που πρέπει τη σωστή στιγμή και να είσαι έτοιμος να το κάνεις.

Βαγγέλης Τσούκας
(Ζηλεύω καλοπροαίρετα που δεν μπόρεσα να είμαι εκεί)

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Μάιος 26, 2008 12:57 pm

Η χθεσινή πτήση ήταν κάτι που το περίμενα 7 χρόνια. Τα 3 highlights με χρονική σειρά:

1. Low save στις ανεμογεννήτριες στο Κυριάκι (παλεύαμε 20 λεπτά με τον Λουκά να ξεκολλήσουμε)
2. Θερμικάρισμα με badder, λοχαγό, φυσερό στις ερυθρές (έκλαψα)
3. ... που βρήκα τον Σλάβεκ στην Οινόη κάτω από σύννεφο και τελειώσαμε παρέα την πτήση.

2 πράγματα θέλει το XC: Υπομονή, και μια μπανάνα (αέρος)

norad

Δημοσίευσηαπό karmaniola » Δευτ Μάιος 26, 2008 1:04 pm

Μπραβο σε ολους σας παιδια για τις πτήσεις ¨κτηνοδίες¨ που κάνατε !!! Μπραβο και πάλι μπράβο Guru - Slavec - Alex - Φάνη - Μπάμπη - .... όλους...!!! (βάλτε φωτογραφίες οι προαναφερθέντες γρήγορα γιατί θα σας βάλουμε γυμνούς με οδοντογλυφίδες into di ας στο karmaniola.com χααχχα)

Ενα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον Κο Τσούκα για αυτά που γράφει και για τη γνώση που απλόχερα μοιράζεται (ξέρω πολλούς που τον διαβάζουν και που αισθάνονται το ίδιο)

karmaniola
EN B

Δημοσ.: 35

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Μάιος 26, 2008 1:13 pm

agrodoc\";p=\"11583 έγραψε:
Μπράβο και ιδιαίτερα στον Αλέξανδρο που πρέπει να είναι η πρώτη του 100άρα?! Καμμιά περιγραφή ρε παιδιά... Ιδιαίτερα της ποιότητας της ημέρας... Δηλαδή πόσο "εύκολο" ήταν να γίνουν οι αποστάσεις τις συγκεκριμένες ημέρες?... Τι το διαφορετικό είχαν? Πόσο συχνά και πόσο κοντά ήταν τα θερμικά? Μεγάλα σε εύρος? Αναταράξιμα? Ξέσερναν? Cumulus - νεφόδρομοι? Δηλαδή το θερμικό προφίλ της ημέρας...

Μη με γκαζώνεις θα γράφω δυο μέρες.

Σάββατο. Νωρίς είχε κούνημα και κάποιοι δεν πήραν εύκολα ύψος. Αυτοί που πήραν έκανα ωραίες(!!!!) πτησεις. Ας πουν.

4 πέταξα και αφού αγχώθηκα ότι θα καταφέρω να κάνω τσουλήθρα lowsave πάνω από το νεκροταφείο (έλα να δεις) και με +2 έως 3,5 σπασμένο 2550 που σε ένα δυο σημεία ήθελε κράτημα αλλά γενικά άνετο.

Όπως βλέπεις στο βιντεάκι μου διάλεγες νεφόδρομο ΒΑ ή Α ή Δ την ώρα που έφτασα. Πήγα ΒΑ 2 σύννεφα και μετά Δ 4 σύννεφα για πρώτη φορά μου μέχρι τον Σταυρό πριν τη Γκιώνα. έφαγα ένα 30 αρι επειδή τράβαγα βίντεο και σε ένα (πολύ άσχετο) σημείο μόνο ηθελε κράτημα εκτός της βάσης.

Το VHF του Σλάβεκ είχε χαλάσει και δεν βρεθήκαμε στον αέρα :roll: (Αλέξη)

Κυριακή αργά από Σταυρό (6)μεγάλα σε διάμετρο θερμικά πολύ ευχάριστο πέταμα το κράταγα παντού, ήσυχα ήταν και στη βάση κοπάνημα όπως το Σάββατο. Πιθανών και να είχε σπάσει η αναστροφή.

Στη βάση προσωπικά ειδικά αν έχει μαυρίλα και δουλεύει καλά το σύννεφο πάντα τρώω κοπάνημα κάποια στιγμή και το κρατάω οπότε δεν νομίζω Γιάννη ότι ή μέρα είχε κάτι.

Γιατί την Κυριακή αργά? Γιατί το Σάββατο με περίμενε 40 χλμ Δυτικός στο γήπεδο της Σουβάλας και ενώ 500 μέτρα πάνω είχα 5 χλμ αέρα στα τελυταία 100 μέτρα έγινε της τρελής. Δυο γερά 50 αρια και 10 δυνατά wing over αργότερα οι φίλοι μου λέγανε ότι ξαφνικά έβαλε αέρα πριν 20 λεπτά αλλά δεν εχουμε πρόβλημα έτσι...?????????

Προς Βαγγέλη: Γενικά στην Αμφίκλεια άνοιξη, αλλά όχι μόνο, για μένα απλά αρκεί να υπάρχει ο Σλάβεκ στην περιοχή και θα βγούν πτησάρες θα μάθουμε και θα πετάξουμε καλά. Χρήσιμο είναι να έχει περάσει και κάνα χαμηλό από τον Βορρά :P Αρκεί να είσαι εκεί. Δεν θα κάτσει 5...η μια που θα κάτσει θα είναι όνειρο. Γιατί απλά πετάμε.

Μπορείς να διαλέξεις την ώρα που θα πετάξεις και να ξέρεις τους κινδύνους. Ακόμα και αυτό που έφαγα εγώ ήμουν ψυλιασμένος απλά "έτυχε" να μην δω κανένα καπνό τα 10 λεπτά που κοίταζα να δω αν έχει αέρα κάτω. Και πάλι τι θες να προσγειωθείς Δυτικά?

Σλαβ παράτα το pwc. Συγχαρητήρια σε αυτούς που τον κράτησαν εδώ.

Υ.Σ. 3/3 close calls από Δυτικό που μπαίνει απότομα. Αφού δεν φαρμάκωσε...

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό guru » Δευτ Μάιος 26, 2008 1:20 pm

Vag συγχαρητήρια και thanks για την παρέα.

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Μάιος 26, 2008 2:03 pm

Λαμβάνωντας υπόψην μόνο 4 πτήσεις από χθές αυτή είναι η εικόνα των θερμικών στη περιοχή του Κιθαιρώνα. Θα φτιάξω σε λίγο και με περισσότερες πτήσεις.

badder

Δημοσίευσηαπό georgex » Δευτ Μάιος 26, 2008 2:32 pm

[ img ]

Φωτογραφίες και video από την Κυριακή

Βαγγέλη είσαι στις 2 πρώτες φωτό, στον γυρισμό από Πάρνηθα και πηγαίνοντας προς τον κάμπο.

Στα 3 πρώτα video είναι το τηλεκατευθυνόμενο παραπεντάκι του Δημήτρη (1ο και 3ο είναι ωραία, στο 2ο είναι όλο σε καθοδικό).

Στο 4ο video, πάνω από την κορυφή του Κιθαιρώνα στα 2400μ.

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό fairy » Δευτ Μάιος 26, 2008 2:34 pm

Μπράβο, μπράβο!! "Κεντήσατε"!! :P Και στα δικά μας οι λεύτερες :oops:

[ img ]

fairy
EN B

Δημοσ.: 38

Δημοσίευσηαπό yannis » Δευτ Μάιος 26, 2008 2:48 pm

Λοιπον,επειδη ξερω την αξια του μπραβο,μου την μαθατε εσεις στον αγωνα στο καλετζι.....θελω να πω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ σε ολους σας που κανατε τις σουπερ πτησεις.Ειναι πολυ ομορφο να ακους απο τους συναθλητες σου να σου δινουν συγχαρητηρια,νιωθεις οτι χαιροντε πραγματικα για σενα,και το σημαντικο ειναι οτι μπορουν να καταλαβουν την χαρα σου και την ικανοποιηση σου,γιατι κανουν το ιδιο με σενα.Πετανε και αυτοι...εμεις δηλαδη.
Και παλι μπραβο βρε παιδια,παντα ψηλοτερα και μακρυτερα.

http://www.cretanparagliding.gr

After all,its all about having fun!
yannis
Competition

Δημοσ.: 233

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Μάιος 26, 2008 3:25 pm

Με την ευκαιρία να ξαναπω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σλαβεκ που μας παρότρυνε να πετάξουμε και μας έδειξε τον δρόμο. Το μυστικό της επιτυχίας: φλις και μπανάνα από τον Σλάβεκ και η κατοστάρα είναι σίγουρη !!

norad

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Μάιος 26, 2008 3:28 pm

Πιστεύω Αλέξη και η μύτη του avatar παίζει κάποιο ρόλο

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Δευτ Μάιος 26, 2008 3:33 pm

[quote="guru";p="11598"]Vag συγχαρητήρια και thanks για την παρέα.[/quote]

episis....episis..... kirie guru...... timi mou na petao mazi sas :wink:

:)))))))) " apo pao ditika........"... :lol:

APAGOREVONTAI OI PROSPERASEIS MESA STA SYNEFA !!!!!!!!!!!!!!!

Τελευταία επεξεργασία απο vagos την Δευτ Μάιος 26, 2008 3:40 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Μάιος 26, 2008 3:38 pm

Ανεβαίνουν τα 2ρια !! :)

norad

Επόμενο

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες