Ημερομηνία Τετ Ιουν 18, 2025 12:58 am
Text Size

Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Πιθανή διαδρομή για 160km

Που θα πετάξουμε, πότε και πως θα πάμε εκεί

Συντονιστής: Moderators

Πιθανή διαδρομή για 160km

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Μάιος 28, 2008 7:18 pm

Μπορεί να με ζάλισαν τα χιλιόμετρα της Κυριακής, ή μπορεί απλά να θέλω να αποφορτίσω το κλίμα στο forum και να ασχοληθούμε με κάτι ουσιαστικό, αλλά αν έχετε 2 λεπτάκια δώστε βάση.

Υπάρχει μια διαδρομή που έχει γίνει σε κομμάτια αλλά ποτέ ολόκληρη, που δίνει μέχρι 165 χμ. Η διαδρομή αυτή ξεκινάει από τις δυτικές κορφές της Γκιώνας και καταλήγει σε Μαραθώνα / Σχοινιά. Τα ενδιάμεσα κομμάτια, που όλα τους έχουν γίνει πετώντας (πολλά περισσότερες από μια φορές) είναι:

-> Γκιώνα
-> Παρνασσός
-> Ελικώνας
-> Κιθαιρώνας
-> Πάρνηθα
-> Μαραθώνας

Νομίζω πως η διαδρομή μπορεί να βγει με καλό καιρό και ελαφρύ δυτικό, και απογείωση πριν τις 12. Ακόμα και με μέτρια ταχύτητα πτήσης (τίποτε τραγικό) η διαδρομή βγαίνει πριν τις 7 το απόγευμα.

Ρίξτε μια ματιά και πείτε μου την γνώμη σας. Κράξτε εμένα καλύτερα παρά τον φουκαρά τον Α.Ο.Φ.Π.

[ img ]

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Re: Πιθανή διαδρομή για 160km

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Μάιος 28, 2008 9:25 pm

Απορία. Προς Λάυριο τα έχει καταφέρει κανένας? (αποφεύγοντας τα boeing) αν δεν κάνω λάθος από Παρνασσό είναι 150+

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό norad » Πέμ Μάιος 29, 2008 2:52 pm

Είναι μεγάλος ο κύκλος για Λαύριο θα χάσεις πολύ χρόνο και θα είναι αργά λογικά....

norad

Δημοσίευσηαπό vagos » Πέμ Μάιος 29, 2008 3:19 pm

αυριο ευκαιρει κοσμος να προσπαθησουμε (οσο πιο πολλοι ,τοσο πιο καλλα) αλλη μια ορμα προς παρνηθα,, θηβα κτλπ. ?

αν ναι,,,,,,,,,,,απογειωση 13.00 - 13.30 ?

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Μάιος 29, 2008 3:48 pm

Αυτό που αρέσει περισσότερο είναι ότι πλεον οι κουβέντες για 160 χλμ στην Ελλάδα είναι απολύτως φυσιολογικές, έχουν ουσία και πιθανόν σύντομα εφαρμογή :)

Τσίτα τα γκάζια...

Υ.Γ. Άλεξ (και όποιος άλλος μαζί σου) αν κάνεις τα 160 χλμ σου υπόσχομαι να σε περιμένω στη προσγείωση του Μαραθώνα με την απαραίτητη συνοδεία φιλαρμονικής ορχήστρας, του υπουργού, και του Μπαμπινιώτη :P

Τελευταία επεξεργασία απο badder την Πέμ Μάιος 29, 2008 3:53 pm, επεξεργάστηκε 3 φορές συνολικά.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό vagos » Πέμ Μάιος 29, 2008 3:50 pm

kai ena triangle FAI 100 ston kitherona den nomizo na mas xalaei .............

ime panta esiodoxsos ti na kano,,,,,xsero oti den ine kathe mera tou ai gianniou :)

sorry gia ta greeklish alla exo polii doulia :oops:

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Πέμ Μάιος 29, 2008 7:51 pm

Άλεξ πήραν τα μυαλά σου πολύ αέρα. Πολύ χαίρομαι, μπορεί με λίγη τύχη να γίνεις κι εσύ ένας σχιζοφρενής.

Γεια να σε βάλω λοιπόν στη μπρίζα τώρα που είσαι ζεστός έχω να σε πω τα εξής σχετικά με τη Γκιώνα.

Όλο το χειμώνα μελετούσα πως να πάω Λιδωρίκι (μετά ανοίγουν μπροστά σου τα Βαρδούσια και πιο μέσα (ΒΔ) προς γενικότερη κατεύθυνση Καρπενήσι περνώντας από τα μέρη του Φυσερού για όσους έχουνε γερά άντερα, αν πατώσεις πέθανες). Τεσπάν, το χειμώνα η Γκιώνα και ο Παρνασσός έχουν ψευδοροφή που καπακώνει τις κορυφές τους, πριν κάνα μήνα (λίγο μετά τις ελατοπτήσεις στον Κυθαιρώνα, ατακτούληδες) εμπέδωσα με πολλές επαναλήψεις τη χρήση GPS και φωνητικών βοηθημάτων προς αποφυγήν εναέριας συνουσίας σε καταστάσεις χαμηλής ορατότητας.

Τώρα που μπήκε η άνοιξη ξαφνικά οι βάσεις εκτοξευτήκανε. Χτες που ήταν και καλά η χειρότερη μέρα του καύσωνα (το περασμένο ΣΚ που ξεσκιζόσασταν Αμφίκλεια και Πλαταιές λείπαμε κι εγώ κι ο Ξηρός) και λέγαμε πάμε μπας και πετάξουμε έβγαλα 2800 και πήγα στο Μόρνο για πλάκα. Στη δε απογείωση περνάγανε κάτι αγριεμένες θερμικούρες που έλεγες θα σπάσουνε τα κλαριά στα δέντρα.

Σήμερα πάλι με καύσωνα, έμπαινε πολύ δυνατή ΝΑ αύρα που τσάκιζε τα θερμικά και παίζαμε όλοι μαζί ξύλο (στα Βαρδούσια στρατοσφαιρικό αμώνι καταιγίδας). 2300 πίσω από την απογείωση και ξερό glide μέχρι τους Δελφούς, αν μου το έλεγες σήμερα το πρωί δε θα το πίστευα. Δε μπορώ να ανεβάσω track log επειδή το serial port μου έχει ψοφήσει και το καινούριο LeoLive επιμένει πεισματικά να μου κόβει τις φτήσεις 2-3 λεπτά αφού το ανάψω (Μανώλη σε εκλιπαρώ, κάνε κάτι) αλλά αν ανεβάσει ο Ξηρός τσέκαρέ το (αυτός πέρασε πιο βόρεια αλλά μαζί καταλήξαμε).

Κοινώς, η σεζόν έχει ανοίξει και πετάνε και οι πιο κουλές μέρες και πετάνε και με αξιώσεις που πριν κάνα δυο μήνες τις θεωρούσαμε επιστημονική φαντασία. Κανονίστε την πορεία σας.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό norad » Πέμ Μάιος 29, 2008 9:30 pm

Το σημείο που έχω μαρκάρει σαν απογείωση ξέρεις αν έχει δρόμο κοντά; Έχεις πετάξει προς τα κει; Τι λέει το μέρος δεν έχω ιδέα - απλά είναι το δυτικότερο κομμάτι της Γκιώνας και δείχνει να βλέπει και ανατολικά και δυτικά ο αυχένας οπότε και λιάζεται νωρίς το πρωί και το βαράει ο δυτικός (που είπαμε ότι χρειαζόμαστε) και μπορεί να είναι καλό σημείο για απογείωση.

norad

Δημοσίευσηαπό adreas » Πέμ Μάιος 29, 2008 10:21 pm

Που θες να καταλάβω τι έχεις μαρκάρει σαν απογείωση από 500 χιλιόμετρα ύψος; Η απογείωση που πάμε εμείς είναι στο 38°29'19.75"N 22°19'1.36"E και πάει δρόμος (χωματόδρομος στα τελευταία 1-2 χιλιόμετρο). Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι βρήκες την κορυφή και έβαλες ένα σημαιάκι στην πιο ψηλή δυτική μεριά. Δεν πάει αμάξι εκεί αλλά δε χρειάζεται να τραβιέσαι τόσο μακρυά, αν η μέρα δουλεύει πας στη "χαμηλή" (που είναι στο 1000άρικο, 200 μέτρα πιο χαμηλά από το Σταυρό αλλά και χωρίς τόσο έντονες δολοφονικές τάσεις) και σε 20 λεπτά είσαι στη στρατόσφαιρα (αν έχεις και παρα5 κάντα 5'). Αν περάσεις απέναντι μετά έχουμε τα γνωστά προς ανατολάς, Δελφοί, Αράχωβα, Λειβαδιά, Ελικώνας, Χίος, Σμύρνη, Σαμαρκάνδη, Τόκυο, Χαβάη, Λος Άντζελες, Κούβα, Βαρκελώνη, Νάπολη, και top landing δίπλα στο αμάξι.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Μάιος 30, 2008 12:39 am

Μου λένε ότι αυτή την εποχή η Σαμαρκάνδη είναι μια κούκλα

norad

Δημοσίευσηαπό adreas » Παρ Μάιος 30, 2008 11:21 am

Ω ναι, έχουνε κι ένα χρυσό σπίτι εκεί πέρα που αξίζει να το επισκεφτείς.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Μάιος 30, 2008 11:22 am

den xsero an tha ine toso kalos o kairos kitherona simera ,,,,alla pliroforiaka (meta apo polla til. pou pesan,,,,,,,) tha ine polis kosmos apo noris simera :twisted:

απαν κατ' απαν !!!!!!!!!

vagos
Competition

Δημοσίευσηαπό jmellios » Παρ Μάιος 30, 2008 11:51 am

SORRY ρε παιδες, την βροχη για σημερα μονο εγω την βλεπω?

jmellios
EN A

Δημοσ.: 24

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Μάιος 30, 2008 11:52 am

Άσε έχει φρικάρει το μοντέλο του Σκύρωνα.... και για το προηγούμενο Σ/Κ έδινε τρελλές βρόχές στην Βοιωτία και ούτε ψιχάλα δεν έπεσε

norad

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Μάιος 30, 2008 11:56 am

jmellios\";p=\"11754 έγραψε:SORRY ρε παιδες, την βροχη για σημερα μονο εγω την βλεπω?

orea tha anevazei kiollas :)

vagos
Competition

Επιστροφή στην Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες