Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 1:42 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

3238m στο Κιθαιρωνα!!!!!

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

3238m στο Κιθαιρωνα!!!!!

Δημοσίευσηαπό antouan » Πέμ Μάιος 29, 2008 11:36 am

http://www.sky.gr/modules.php?name=leonardo&op=show_flight&flightID=6824

ευγε Μανωλακη!φωτογραφιες εχουμε;

Αντώνης
antouan
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό jmellios » Πέμ Μάιος 29, 2008 12:08 pm

ωραίος ο Μάνος....
περιμενουμε περιγραφη..

jmellios
EN A

Δημοσ.: 24

Δημοσίευσηαπό norad » Πέμ Μάιος 29, 2008 12:22 pm

Μου επιβεβαίωσε και τηλεφωνικά μια υποψία που είχα εδώ και καιρό: Η Γη τελικά.... είναι στρογγυλή !! Αλήθεια !!

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Re: 3238m στο Κιθαιρωνα!!!!!

Δημοσίευσηαπό cumulus » Παρ Μάιος 30, 2008 12:22 pm

Ευχαριστώ πολύ, η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμουνα μια τουλάχιστον καλούτσικη πτήση εδώ και καιρό, μετά την στενοχώρια :( που τράβηξα (που δεν ήμουν εκεί την Κυριακή … ) και την ζήλια μου :evil: απέναντι των περισσοτέρων από εσάς ( με την καλή έννοια βεβαίως βεβαίως … :oops: )
Έτσι την Τετάρτη ανέβηκα πσιλολυσασμένος, με την έννοια θα πάω όσο πιο μακριά μπορώ και ας γυρίσω βράδυ από εκεί που θα προσγειωθώ (και ας είναι στην Δάφνη).
Το μισό πήγαινε το έκανα με τον γνωστό πλέον Βαγγέϊ Καρμαγιόλα :shock: και μπορώ να πω ότι είναι υπέροχο να πετάς με παρέα και τι να πεις όταν αυτός είναι πολύ λιγότερα χρόνια πιλότος, ταλέντο (το έχει μέσα του ρε παιδί μου … ε ε το ταλέντο! ) και εγώ σκουριασμένος να λέω ωραία θα ακολουθήσω τον Βαγγέϊ !! Μπράβο του αυτό έχω μόνο να πω, σε αυτόν και σε όλη την καινούργια φουρνιά πιλότων με ζωηρή διάθεση και δίψα για πτήση.
Τέλος πάντων κατά τύχη βρέθηκα εγώ μπροστά και το μόνο που είχα να ακολουθήσω ήταν το σκουριασμένο μου ένστικτο, μετά από λίγο έχασα και τον Βαγγελη :cry: (έπρεπε να πάει πίσω για δουλειά).
Λοιπόν φυσικά είχε αναστροφές αλλά όχι δύσκολο να τις τρυπήσεις με τελευταία γύρω στα 2600 μέτρα όπου κρύωνα και δεν συνέχιζα την χαμηλή άνοδο που έβρισκα και ξεκινούσα τα glide, ε το δυνατό που βρήκα με πήγε στα 3200 τόσο όπου δεν κρύωνα κιόλας (λόγω του θερμικού φυσικά ) να πω όμως ότι με έλουσε κρύος ιδρώτας :roll: όταν είδα ότι με κοίταζε πεντακάθαρα ο διάδρομος του αεροδρομίου της Ελευσίνας :shock: (νομίζω ότι πρέπει να δούμε πιο σοβαρά το θέμα αυτό …), α είδα και σχεδόν όλη την Αθήνα (μες την μπίχλα βεβαία από την αναστροφή αλλά και χωρίς αυτή πάλι χάλια είναι το θέαμα αυτού του τερατουργήματος από ψηλά). Από εκεί σκέφτηκα (μπα ; ; κάνουμε και τέτοια ; ) τώρα που να πάω ; να πάω Μαραθώνα, και που στο διάολο είναι , έβλεπα την Χαλκίδα τις ακτές προς τα νοτιοανατολικά αλλά δεν είχα ιδέα ( το ζώον ) που είναι ο Μαραθώνας, διέκρινα όμως τον Αυλώνα και είπα ας βγω έξω από το οροπέδιο από τα Σκούρτα και βλέπουμε … και είδα μέχρι τα Σκουρτα το ύψος να πηγαίνει βόλτα και να έχω κόντρα άνεμο, ε προκειμένου να πατώσω λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω ας δοκιμάσω να γυρίσω πίσω και μετά από ένα low save (όπως λέμε στην γλώσσα μας) στην Πύλη, κατάφερα να γυρίσω :oops: . Να προσθέσω ότι ανάμεσα στα θερμικά είχε μεγάλη κάθοδο και η απόσταση τους δεν ήταν και μικρή, πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει γενικά όχι μόνο με το όσο είναι το ανοδικό θα είναι και το καθοδικό αλλά κυρίως με το μέχρι που φτάνει το θερμικό δηλαδή την βάση των νεφών.
Και να τελειώσω λέγοντας ότι για μένα ήταν η καλύτερη πτήση που έχω κάνει στον Κιθαιρώνα (φτού σου βρέ ..), πρώτη φορά πέρασα το όρος Πάστρα από πάνω και μάλιστα 2 φορές ( ..ξεφτίλα .. ), και το μέγιστο ύψος που είχα πάρει στον Κιθαιρώνα πριν αρκετά χρόνια ήταν γύρω στα 2900 μέτρα.
Όσον αφορά τις φωτογραφίες … ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΕΛΟΣ :shock: ,αποφάσισα να μην την ξαναπάρω μαζί μπας και συγκεντρωθώ στην πτήση καμιά φορά (μέχρι νεοτέρας … :roll: )

Τελευταία επεξεργασία απο cumulus την Παρ Μάιος 30, 2008 6:06 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Ο καλυτερος πιλοτος ειναι αυτος με το μεγαλυτερο χαμογελο μετα την πτηση ! :lol:

http://www.youtube.com/profile?user=manoskyriakakis

http://www.o2paragliding.gr/
cumulus
Competition

Δημοσ.: 213

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Μάιος 30, 2008 12:56 pm

Σωτήρης 3138 μ χθες Πεμπτη

Τι έγινε ρε παιδιά με τις βάσεις;;;;

http://www.sky.gr/modules.php?name=leon ... ghtID=6839

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό paramick » Παρ Μάιος 30, 2008 3:21 pm

Κατι ειχε πει το υπουργειο οτι θα ανεβουν οι βασεις,αλλα δεν ειχα δωσει και πολλη σημασια να σου πω.....................

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Παρ Μάιος 30, 2008 3:59 pm

Ωραίος ο Μάνος! Κατά βάση δεν χρειάζεται να σταματήσεις τις φωτογραφίες, αλλά να μειώσεις λίγο το κάπνισμα όταν πετάς! :lol:

3.238 μέτρα, ε? Λίγο ψηλά για τη δικιά μου "αναστροφή". Αλλά περίμενε λίγο να τελειώσω το διάβασμα του thermal flying (δηλ. αφού δεν πετάς, δεν πας για ψάρεμα?) και έλα πιάσε με μετά... :lol: :lol: :lol:

"Από κλωσσόπουλο, γεράκι με δύο απλά μαθήματα!" από την ταινία Battle of Britain.

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό left76 » Παρ Μάιος 30, 2008 5:32 pm

Μου φαίνεται πως θα δούμε πράγματα και θαύματα αυτό το καλοκαίρι...
Ακόμα δεν μπήκε ο Ιούνης και η διαδρομή Πλαταιές - Δερβενοχώρια έχει γίνει ρουτίνα. Σαν απογείωση-κορυφή Κιθαιρώνα ένα πράγμα...

left76
EN B

Δημοσ.: 59

Δημοσίευσηαπό jim » Παρ Μάιος 30, 2008 5:48 pm

Έχουν και οι κλιματικές αλλαγές τα καλά τους.

Μέσο ύψος θερμικών περσινό Μάιο στην Κύπρο τα 1500 μ. με πολλές καταιγίδες.

Το 1/3 του φετινού Μαΐου είχαμε ύψος θερμικών γύρω στις 3000 μ. Το 1/3 γύρω στις 2000 και κάποιες μέρες καταιγίδες ή ευστάθια. Φυσικά οι αύρες και ο δυνατός άνεμος έχουν επίσης δυναμώσει. Γι΄αυτό όλα αυτά που λέω είναι απλά θεωρητικά και ότι βλέπω από το χαρτί.

Επίσης έχουμε σημαντική πτώση της υγρασίας κάτι που οδηγεί σε πολυ ψηλές βάσεις όπου το θερμικό δεν φτάνει ποτέ.

May 2007

May 2008

http://www.phileleftheros.com/main/main ... ate=ACTIVE

Μπράβο Μάνο και Σωτήρη, πάντα τέτοια!

jim
EN A

Δημοσ.: 29

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες