Ημερομηνία Πέμ Μάιος 08, 2025 1:56 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Μερος για επίγεια στην αθήνα?

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Μερος για επίγεια στην αθήνα?

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Τετ Μάιος 28, 2008 12:29 pm

Χαιρετώ σας φίλοι πιλότοι.
Ε ειμαι καινούριος στο άθλημα όπως καταλάβατε και προσπάθω να μάθω τα κατατόπια και τα στέκια κτλ κτλ...
Βασικά έχω μια απορία.Μπας κ ξέρει κανένας καμία καβάτζα στην αθήνα για κανα επίγειο?
κανα φούσκωμα να κανω ρε γμτ.Έχω βρεί ένα μέρος δίπλα απο το στάδιο ειρήνης κ φιλίας που είναι μια τεράστια αλάνα που σκάνε και κατι τύποι με αεροπλανάκια κτλ κ γενικά γίνεται φάση αλλα έχουν σκασει κατι αμφίγγανοι εκει πέρα κ το έχουν κάνει σκουπιδότοπο και έλεγα μήπως έχει κανένας υπόψην του κανα τέτοιο μέρος.Ψάχνω να βρώ αλλα είναι όλα πολύ μακρυα για να πάω καθημερινή μετα τη δουλεια..(Καλα μάστορα πολλα θες...[έρε που μπλέξαμε.] μήπως θές κ να έχει και τίποτα λίμνες κ ποτάμια η κανα φιόρδ?)..

Heeellpp!

cloud_constructor
Competition

Δημοσ.: 274

Re: Μερος για επίγεια στην αθήνα?

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Μάιος 28, 2008 9:41 pm

http://www.sky.gr/viewtopic.php?t=284&h ... 8%DE%ED%E1

Για δες και εγώ τις ίδιες απορίες είχα...

Φίλε το μέρος που λες στο ΣΕΦ φέτος το χειμώνα έκανα αρκετές ώρες control αλλά θα πρότεινα να ανεβαίνεις στο λοφάκι (20 μέτρα ύψος) γιατι 1/3 κάνεις και δυναμικό :P Τα αεροπλάνα στο λοφάκι ποτέ δεν πλησίασαν και οι αθίγγανοι είναι 50-100 μέτρα μακριά. Εγώ κλείδωνα το αμάξι και είχα τα κλειδιά μαζί. Μαζεύουν και αλεξίπτωτο τα μικρά.

Το καλό του μέρους είναι ότι πχ Πειραια όποτε είχα δουλειές έβλεπα τις σημαίες και στο γυρισμό ήξερα αν θα κάνει ή όχι.

Πάντως όπως είχα γράψει τότε καλό και υπερχρήσιμο το control Ανάβυσο ΣΕΦ ή αλλού στη παραλία αλλά νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις, όποτε βάζει μελτέμι ή δυνατό Βοριά στον Κιθαιρώνα, να πηγαίνεις νωρίς και θα βγάζεις 2 ώρες control με θερμικά, που πραγματικά δουλεύεις και μετά μόλις δεις ότι πετάνε ρίχνεις και μια πτήση.

Στην παραλία μπορεί να το κρατάς κάνα δύωρο χωρίς φρένα αλλά στον Κιθαιρώνα όταν ακόμα στην απογείωση έχει 30-40 θέλει κράτημα το πανί αντίστοιχο με αυτό όταν πετάς. πχ αν οι πρώτοι πετάξουν 7 από τις 5 μέχρι τις 7 βάζεις σούπερ κοντρολ.

Σούπερ το ΣΕΦ να μάθεις να απογειώνεσαι με σουπερ και το control με θερμικά να μάθεις να το κρατάς. Και τα δυο αυξάνουν την ασφάλειά σου αρκεί να τα κάνεις και αυτά με ασφαλεια.

Ο Διονύσης ή άλλος δάσκαλος μπορεί να κρίνει πότε είναι ακίνδυνο με θερμικά το control κρανάκι και όρμα απλά με θερμικά μεσημέρι ρώτα πρώτα γιατί μερικές φορές είναι επικίνδυνο.

Επίσης Ελευσίνα πάνω από την Αττική έχω κάνει ωραίο control με Δ-ΝΔ και φυσικά Ραφήνα με Βοριά (500 μέτρα ΝΑ από το λιμάνι παραλία carmanioloptisi).

Σε περιμένουμε και Αμφίκλεια που άμα βάλει αεράκι για control έχει χαβαλέ

Ρίξε όσες ώρες μπορείς φίλε και κρανάκι full face

Y.Γ. Δυο tips.
1 Θέλει ήρεμες κινήσεις πριν κάνει κάτι πανί...να κάνεις εσύ :wink:
2. Ρώτα συνέχεια δασκάλους τα λάθη σου. Δυσκολο να τους βρεις στο control...

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Πέμ Μάιος 29, 2008 11:40 am

xaxaxa thanx!

nai ontws idies aporeies ksana k ksana..kai poses fores exoun na eipw8oun ouu ouuuu..

Kai poly xrhsimes oi symvoules..Kala idiws gia to kranos pou ka8e 45sec elenxw an einai demeno xaxa..kala genika ta elenxw ola..Prepei na einai poly diadedomeno to meros sto sef e? k apo kapoious allous mou eixan pei oti eixan dei na kanoun epigeia ekei pera xaxa...

Perimenw to sk me anypomonhsia k prosefxomai stous 8eous tou aera na dwsoun syn8ikes!

thanx k pali!!

cloud_constructor
Competition

Δημοσίευσηαπό norad » Πέμ Μάιος 29, 2008 12:21 pm

ελληνικά παρακαλώ !

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό paramick » Παρ Μάιος 30, 2008 11:05 pm

Προσοχη οσον αφορα το ΣΕΦ, γιατι ο χωρος εχει μπαζα, με κρυφα καλωδια και φυτεμενες μπετοβεργες, που κανουν το 1-2 μεσα σε λιγα λεπτα 1-0.......... :shock:
Επισης τσιγγανοι και ουρηθροδερμοι (!) κατουρανε,αλλαζουν λαδια,πετανε κονσερβοκουτια και προφυλακτικα και δεξιες βρωμικες καλτσες και φραπεδοποτηρα μιας χρησης,και γενικα σιχαμερα πραγματα.
Θα σε συμβουλευα να κανεις τα επιγεια σου,στα πεδινα του Κιθαιρωνα η στο Μουρικι η εκει που κανει μινι κροςκαντρι η καρμανιολα team κατω απ τα αρχαια στην ακρη των Πλαταιων.(Ασε που αν τους βλεπεις να κανουν κοντρολ, μαθαινεις και δυο πραγματα.......)

cheers :wink:

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό cprig » Σάβ Μάιος 31, 2008 9:27 pm

Norad
Βάλε τάξη. Αυτή η γελοιότητα του greeklish πρέπει να πάψει να υφίσταται.
Γεια
Κώστας

cprig
EN B

Δημοσ.: 80

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Σάβ Ιουν 28, 2008 9:46 pm

paramick εχεις απόλυτο δίκιο.
Βρήκα το μέρος που ήθελα στις αρχαίες πλαταιές!!Μπορει να εχει χορτα μεχρι το γονατο αλλα εχει ενα καθαρο τετραγωνο ακριβως απο πανω ,ρε λες κ το είχα παραγκειλει!Επισης γυρνώντας πισω σημερα ειδα και ενα ασχετο σημειο πανω απο τα αρχαια διπλα απο τον δρομο για τρελες απογειωσεις χαχα!

ωρε κιθαιρώνας κ ξερο ψωμι!(ασε που γυρνας μεχρι ελευσινα σχεδον ολη την διαδρομη με νεκρα!!!(Η χαρα του σκρουτζ μακ ντακ(τσιφούτη δηλαδη))

Απιστευτη βοήθεια παιδιά!Thanx!!

PS.cprig sorry.Ηταν η κεκτιμένη ταχύτητα της δουλείας μετα απο 8 ώρες php coding(οποτε μετα απο τοσες ωρες iq=1 το πολυ 2)

cloud_constructor
Competition

Δημοσίευσηαπό norad » Σάβ Ιουν 28, 2008 11:34 pm

βρε συ cloud μήπως να βοηθούσες τον Μανώλη με κάτι μερεμέτια που έχει το Leonardo ?

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό dimitrisky1 » Κυρ Ιουν 29, 2008 1:56 am

Κυριε διαχειριστα γιατι λες οτι κατι λειπει απο το λεοναρντο?? Δες μια πτησαρα που εκανα χθες . . .
ασχετο λιγο με τα επιγεια στην αθηνα, αλλα μου ειπαν οτι φυσαει δυτικος . Γι αυτο πηρα αυτη τη διαδρομη.
ΥΓ.1 και πιστευω οτι οντως ηταν δυτικος.
Υ.Γ2 τελικα το λεοναρντο ειναι εκπληκτικο,φανταστικο, σουπερ, αλλα περναει σατανιστικα μυνηματα.
Υ.Γ3 Μαλλον αυτος ο χωρος στην καλλιθεα, εκει στην παραλια ειναι το μοναδικο μερος που εχει να κανει με το θεμα μας. επιγεια στην αθηνα.Τι σας πειραξαν ποτε οι τσιγγανοι τα σκουπιδια η τα μοντελακια??

dimitrisky1
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Δευτ Ιουν 30, 2008 11:21 am

Μανώλη?... ρε συ δε τα πάω καλά με τα ονόματα.Απο που είναι?Θυμάμαι που σε καποιον που δεν ηξερα ειχα πει για το leonardo κατι αλλα νομιζω στο καλετζι ειχε γινει αυτο.Εκτος απο μια αλλη φορα που το ειχαμε πρωτο ανακαλυψει πως γινεται κτλ ,οταν το ειχε αγορασει ενας φιλος μου (και εκπαιδευτής μου) και το ειχαμε εξηγίσει σε ένα απο τα παιδια στη πατρα.Αλλα και παλι ονομα....γιοκ...

Οσο για το ΣΕΦ μεσα στη βδομαδα θα παω παλι να δω τι παιζει..Αν κ τωρα που φυσαει προς τα μεσα ΦΟΒΑΜΑΙ!!!Τελευταια φορα που ειχα παει νταξει δεν εξηγειται.Ο αερας ξερει paragliding.ΜΕ το που κανει κλακ και το δευτερο carabiner κ πριν πιασω το φρενο κανει ενα ΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ(λες κ το κανω με το στομα και φευγουν κ σαλια χαχα) και καρφι για βουτια.Παλι καλα που ηταν εκει 2 φιλοι μου κ αφου το σταματισα με βοηθισαν να το μαζεψω(με την ουρα στα σκελια φυσικα..)

Εχει κατι μπετοβεργες εκει ρε γμτ...δεξιες βρωμικες καλτσες κτλ...Τα αεροπλανακια καθομαι και τα χαζεβω.

cloud_constructor
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Ιουν 30, 2008 11:44 am

Φίλε στο ΣΕΦ στην κορφή του λόφου υπάρχει ένα σημείο 10 χ 10 μέτρα στο οποίο δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο. Πάει το αμάξι. Κάνε καμιά βόλτα μήπως πας αλλού εσύ.

...δεν είναι και ιδιαίτερα καλή ιδέα να κάνεις με Βοριά control εκεί...αν και...έχω κάνει μια χαρά

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες