Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 6:06 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

Ενα (πολυ) Φιλόδοξο σχέδιο

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

Ενα (πολυ) Φιλόδοξο σχέδιο

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Τετ Σεπ 17, 2008 11:38 am

Γεια κ χαρα σας και αέρα στα πανιά σας.
Θα μπώ καπάκια στο ψητό..

Εκτός απο rookie πιλότος ειμαι και rookie Developer και τον τελευταίο καιρό (1 βδομάδα δηλαδι χαχα) ασχολούμαι με μια γλώσσα προγραμματισμού basic4ppc που στην ουσία σου επιτρέπει να φτιάξεις εφαρμογές για pocketPC η τέτοια μαραφέτια..

Με το λοιπόν λέω 'ρε δε πάω να φτιάξω ένα πρόγραμμα το οποίο να διευκολίνει (η να ταλαιπωρίσει) τον κακόμοιρο ιδιοκτήτη PPC ο οποίος θελει απλά να καταγράφει τις πτήσεις του, να βλέπει ταινίες την ώρα τις πτήσης να παίζει παιχνίδια να ανεβάζει τις πτήσεις ΑΟΥΤΟΜΑΤΙΚΑΛΙ στον λεονάρντο ντε καΦριο να ψηνει καφέ κτλ..Πολυ φιλόδοξο

Αλλα ερωτω τωρα:
Ας πούμε οτι θα φτιάχνατε εσείς το πρόγραμμα.Τι θα γουσταρατε να έχει.Δηλαδί τι ευκολία θα θέλατε να έχει?

Για να μη παρεξηγιθώ ένα απλό project ειναι.Δε παίζει να το πουλάω η τίποτα τέτοιο(γενικώς είμαι κατά της πώλισης [open source ΡΕ!])

έλα πείτε...οτι παράνοια κ πακέτο ναναι....

ΥΓ..Ασχετο εντελως.θελω να αγορασω μοτο και λογω χαμηλου badgt εχω καταλιξει στις παρακατω παλιες φυσικα..ax-1 bros nx250 dominator..Καμια γνώμη κανείς?

cloud_constructor
Competition

Δημοσ.: 274

Re: Ενα (πολυ) Φιλόδοξο σχέδιο

Δημοσίευσηαπό sot » Τετ Σεπ 17, 2008 12:00 pm

...όταν πατώνεις να συνεχίζει να καταγράφει κατ' επιλογή 10-100 χλμ ακόμα και να την καταχωρεί στο leonardo

sot
EN D

Δημοσ.: 165

Δημοσίευσηαπό adreas » Τετ Σεπ 17, 2008 12:23 pm

Μια ερώτηση, αφού είσαι όουπεν σορσάκιας, γιατί να χρησιμοποιήσεις Basic4ppc που ζητάει Microsoft .NET Framework και δε χρησιμοποιείς Java ή κάτι άλλο να μπορεί να το τρέχεις και σε Linuxομηχανήματα? Μίλα με τον Ανδρεαδάκη να δεις τα σπλάχνα του Leonardo Live, σίγουρα θα βρεις πολύ ενδιαφέροντα πράματα εκεί μέσα.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Σεπ 17, 2008 12:50 pm

Η java έχει πρόβλημα να δει το ενσωματωμένο GPS σε Windows κινητά. Ψηφίζω native app σε .NET για σιγουριά. Και να πάτε όλοι να πάρετε windows κινητά για να έχουμε συμβατότητα. Άντε μπράβο.

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό andread » Τετ Σεπ 17, 2008 3:43 pm

norad\";p=\"13087 έγραψε:Η java έχει πρόβλημα να δει το ενσωματωμένο GPS σε Windows κινητά.

οοοοοπα, ΤΑ windows εχουν το ΠΡΟΒΛΗΜΑ να δώσουν το GPS στην java. Αλλά αυτό το πρόβλημα το έχω λύσει.

Ψηφίζω native app σε .NET για σιγουριά. Και να πάτε όλοι να πάρετε windows κινητά για να έχουμε συμβατότητα. Άντε μπράβο.

Τετοιες στιγμές καταλαβαίνω αυτούς που λένε οτι δεν πρεπει όλοι να έχουν δικαιωμα ψήφου :wink:

andread

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό andread » Τετ Σεπ 17, 2008 3:50 pm

Σοβαρα τώρα, προτείνω να αρχίσεις με κατι πολύ απλο,
το νουμερο ένα ζητούμενο είναι η αξιοπιστία. Δηλ. Καταγραφή σήματος GPS και αποστολή μέσω δικτύου χωρις memory leaks και κολλήματα για λειτουργία > 8 ωρες

Κατέβασε την java έκδοση και παίξε λίγο να δεις τι έχει

http://www.livetrack24.com/doc/join.php

andread

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό adreas » Τετ Σεπ 17, 2008 4:40 pm

Αν είναι να σκάμε ένα κάρο λεφτά σε αεριτζήδικες εταιρείες επειδή θέλουμε να το παίζουμε μουράτοι gadgetάκηδες σε κόσμο που δεν ξέρει από ποιά μεριά ανάβει το κουμπιούτερ πάμε καλύτερα να πάρουμε iPhones.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό antonism » Τετ Σεπ 17, 2008 5:22 pm

Χρησιμοποιώ PPC με ενσωματωμένο GPS τα τελευταία 2 χρόνια για:
- βασικές λειτουργίες GPS – ταχύτητα εδάφους, L/D, απόσταση από απογείωση κλπ
- καταγραφή των (πολύ λίγων) πτήσεών μου σε IGC
Δεν έχω άλλο «κανονικό» GPS.

Μετά από δοκιμές αρκετών προγραμμάτων κατέληξα στο XCSoar (http://www.xcsoar.org) – Super-Lux με moving map και ότι χρειάζεται ο πιο προχωρημένος πιλότος και φυσικά άμεση καταγραφή σε IGC. (προσωπικά δε χρησιμοποιώ ούτε τα μισά από τα καλούδια που έχει).
Και το σημαντικότερο: OPEN SOURCE + σου φτιάχνει χάρτες για όποιο σημείο του κόσμου ζητήσεις + ο χάρτης για Ελλάδα είναι ready made.

Ωστόσο, ευχαρίστως θα χρησιμοποιούσα κάτι πιο απλό αν μπορούσε να καλύψει το wish-list μου:

1. Να αναστέλλει αυτόματα τη λειτουργία αυτόματου stand-by που έχουν όλα τα PPC. Αν δε θυμηθείς να το απενεργοποιήσεις πριν την πτήση, η συσκευή κοιμάται σε χ λεπτά και σταματάει η καταγραφή.
Εχω χάσει την καταγραφή 4-5 πτήσεων με αυτό τον τρόπο.
2. Μεγάλα και high-contrast info-boxes, με τα βασικά νούμερα (ground speed, l/d, altitude κλπ), ώστε να είναι ευανάγνωστα στη λιακάδα.
3. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σταματάει αυτόματα την καταγραφή όταν η ταχύτητα εδάφους μηδενίζεται για λίγο (θεωρώντας ότι έχεις προσγειωθεί). Συνεπώς, σε πτήσεις τύπου πινέζα, σημαδούρα κλπ έχεις πρόβλημα. Θα προτιμούσα να σταματάει την καταγραφή μόνο χειροκίνητα.

Αν φτιάξεις κάτι θα μπορούσα να βοηθήσω στο testing.

antonism
EN A

Δημοσ.: 28

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Τετ Σεπ 17, 2008 6:58 pm

ουααου!

Τι να πρωτοαπαντίσω τωρα...

.ΝΕΤ γιατι εεχμμμ δε μου παίζει java το ppc μου σωστα.Υπηρχε και το ενδεχόμενο να μην διαβάζει σωστα το gps.Εκατσε κιολλας..

Επίσης πραγματικά δε ξέρω κατα πόσο θα παίζει τα κηνιτά..Μαλλον θα παίζει..Ποιο πολυ η χρήση του θα είναι σε φαση παω σπίτι και ανεβάζω πτήση με αστείο τρόπο.Το realtime με το λεονάρντο ε χμ..πρέπει να είναι βαθιά νερά για εμένα.Πάντως adread θα κοιτάξω το λίνκ να δω τι άκρη θα βγάλω.(θα φορέσω όλα τα τυχερά φυλαχτά πάντως)

AntonisM Ακριβώς αυτα μου τη σπάγανε και εμένα με τα προγράματα που είχα δεί..+ οτι τα δεδομένα στην οθόνη ήταν απίστευτα καθιστεριμένα για realtime χρήση.Εννοείται thanx και ευχαρίστως θα σου στείλω για δοκιμή οταν θα έχω έτοιμο το πράμα.

Δυστηχώς το XCHsoar δε μου έτρξε αλλα απόσο είδα ειναι ΣΟΥΠΕΡ!

θα δοκιμάσω πάλι φυσικά..

thanx

cloud_constructor
Competition

Δημοσ.: 274

Δημοσίευσηαπό georgek » Πέμ Σεπ 18, 2008 3:58 pm

Η διάρκεια της μπαταρίας είναι μεγάλο θέμα. κάποιοι κύριοι (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε) το λύσανε το θέμα της μπαταρίας γιατί στο ανεμόπτερο έχουν χώρο και παροχές.

Ακόμα και μία απλή εφαρμογή πάντως χωρίς πολλά πολλά θα ήταν χρήσιμη για να δουλέψουμε τα PDA σαν εφεδρικά GPS στους αγώνες.

Το MIO 550 που έχω πάντως ρουφάει αχόρταγα την μπαταρία του όταν δουλεύει το GPS

georgek
EN B

Δημοσ.: 46

Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες