Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 2:07 am
Text Size

Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Εναλλακτική νότια πτήση

Που θα πετάξουμε, πότε και πως θα πάμε εκεί

Συντονιστής: Moderators

Εναλλακτική νότια πτήση

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Οκτ 06, 2008 7:48 pm

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική για νότια πτήση με προοπτικές καλύτερες από Καντήλι, είναι το βουνό πάνω από την λίμνη "παραλίμνη" μετά το Μουρίκι. Δρόμο για ψηλή απογείωση έχει από την βόρεια πλευρά, αλλά αν έχει αρκετό αεράκι μπορεί να καταφέρεις να πάρεις ύψος και από μια πολύ χαμηλή νότια απογείωση που φαίνεται στην φωτό.

Οι όχθες της λίμνης σε όλο το μήκος της είναι αρκετά πλατιές για άνετη προσγείωση.

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Δευτ Οκτ 06, 2008 10:36 pm

Αλέξανδρε,
η απογείωση που σου έλεγα είναι λίγο δεξιότερα της υψηλής που λές, και συγκεκριμένα μέσα στον αυχένα.
Πηγαίνεις στα σκροπονέρια, και ανεβαίνεις με την άσφαλτο στο υψηλότερο σημείο όπου υπάρχει κάτι σαν δεξαμενή. Από εκεί βγαίνεις στον αυχένα με τα πόδια, και περνάς στη νότια πλευρά, όπου υπάρχει αρκετός χώρος να απογειωθείς με γρασίδι.

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Οκτ 07, 2008 12:20 am

thanx Βαγγέλη δεν ήμουν σίγουρος για την ψηλή :) Αν είχε δρόμο από μπροστά θα ήταν και ωραίο μέρος για SIV

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Re: Εναλλακτική νότια πτήση

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Τρί Οκτ 07, 2008 12:44 am

Alex
προσγείωση (παραλίμνη) - απογείωση (Σκροπονέρια υψηλή) σε 15 λεπτά

38°29'29.46"N
23°22'24.40"E

tsoukasvaggelis
Competition

Re: Εναλλακτική νότια πτήση

Δημοσίευσηαπό paramick » Τρί Οκτ 07, 2008 9:10 am

Πηγα στην δεξαμενη,αλλα μονοπατι που καβαλα τον αυχενα δεν βρηκα.
Νομιζω οτι η σωστη απογειωση ειναι απ την πλευρα του μοναστηριου,ανεβαινοντας απο παραλια σκορπονεριου,λιγο μετα την διασταυρωση της δυτικης,στο οροπεδιο πριν το μοναστηρι.
Μου ειπε ο τσοπανης οτι θελει 4χ4, και δεν εκανα τον κοπο να το δω.

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Τρί Οκτ 07, 2008 10:26 am

Έχω πάει εγώ με τα πόδια. Εχει και κάτι σα μαντρί, περπατάς προς τα κάτω την πλαγιά, λιγότερο από 100 μέτρα, αλλά στο σημείο της απογείωσης δεν έχει μεγάλη κλίση, και χρειάζεται άνεμος και τρέξιμο.

Για να πας στο μοναστήρι, πας σκροπονέρια, συνεχίζεις και μετά το τέλος της ασφάλτου, και βρίσκεις μια πινακίδα που λέει προς οικισμό νέων επιστημόνων. Ολο ευθεία φτάνεις στο μοναστήρι και συνεχίζεις για τη Δυτική. Μετά το μοναστήρι θυμάμαι ότι δυσκόλευε ο δρόμος πριν από 7-8 χρόνια που είχα περάσει.

tsoukasvaggelis
Competition

Επιστροφή στην Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες