Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 4:04 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Παρνασσός 27/3/09

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Παρνασσός 27/3/09

Δημοσίευσηαπό georgex » Κυρ Μαρ 29, 2009 10:54 pm

Πολύς κόσμος την Παρασκευή στο βουνό. Κάναμε σκί, προλάβαμε και πτήση.

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Η πτήση από δυτική απογείωση προς Πολύδροσο

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Video:

Σωτήρης + Μάνος + Γιάννης Ξηρός στο χιονοδρομικό
[ img ]

πηγαίνοντας προς τον ΜΙΚ με τον Γιάννη
[ img ]

κατεβαίνοντας με τον Σταύρο και τον Νίκο
[ img ]

Όλες οι φωτό και video: Παρνασσός 27/3/09

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Re: Παρνασσός 27/3/09

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Δευτ Μαρ 30, 2009 9:44 am

ΜΙΚ, είσαι σα μαρούλι πάνω σε γιαούρτι... :mrgreen: :mrgreen:

Γιώργο, η φωτογραφία με τα πράσινα λιβάδια και τις αχτίδες του ήλιου, είναι εξαιρετική...

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Μαρ 30, 2009 11:21 am

Τι είπες ρε τεράστια σερβιέτα που μεχρι να κάνεις ένα wingover έχω κατέβει όλη τη πλαγιά?

[ img ]

Μιας και το έφερε η κουβέντα...ξεκίνησαν οι εμπορικές διθέσιες από το χιονοδρομικό και όποιος θέλει σόλο έρχεται και πετάει. Αρκεί να έχει Π.

Διευθυντές απογείωσης Γιάννης Ξηρός από Αερολέσχη Άμφισσας και Σλάβεκ Μάτρας από Αερολέσχη Αμφίκλειας.

Αν θέλετε δωρεάν ενημερώστε τις αερολέσχες.

Υ.Σ. Γιατί δεν πετάγατε από πάνω? καλά μην απαντάτε

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό vagos » Δευτ Μαρ 30, 2009 2:26 pm

περιμενανε,,,,,,,,,,,εσενα ρε φιλε !!!!!!

ok ,,,μιας και εγω το ξεκινησα ............ εχω το θαρος της γνωμης μου, να σου προτεινω να μην παροτρυνεις κοσμο να πεταξει απο κορυφη Παρνασσου,,,,,,(μιας και με Π5 δεν ειναι τοσο απλο,,,,,,καποιες μερες !!! )

,,,,,,,ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΑ,,,,,,,,
,,,,,,,ΑΛΛΟ SPEEDRIDE,,,,,,
,,,,,,,ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΙΞΗΣ !!!

............ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ,,,,,ισως ειναι ,,,,,,,,,ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ,,,,,,,,,,,,,,,, 8)

Αμφικλεια............ 8)

[quote="MIK"]Τι είπες ρε τεράστια σερβιέτα που μεχρι να κάνεις ένα wingover έχω κατέβει όλη τη πλαγιά?

[img]http://www.sky.gr/leonardo/flights/154/photos/2008/SANY0141.jpg[/img]

Μιας και το έφερε η κουβέντα...ξεκίνησαν οι εμπορικές διθέσιες από το χιονοδρομικό και όποιος θέλει σόλο έρχεται και πετάει. Αρκεί να έχει Π.

Διευθυντές απογείωσης Γιάννης Ξηρός από Αερολέσχη Άμφισσας και Σλάβεκ Μάτρας από Αερολέσχη Αμφίκλειας.

Αν θέλετε δωρεάν ενημερώστε τις αερολέσχες.

Υ.Σ. Γιατί δεν πετάγατε από πάνω? καλά μην απαντάτε[/quote]

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Μαρ 30, 2009 7:18 pm

Το επίπεδο πιλότου Π, χειμώνα, σύμφωνα με τη γνώμη σου, υπό την ευθύνη του Σλάβεκ και του Ξηρού (αν θέλει ο σλάβεκ πάντα γιατί δε μου μιλάει) δεν αρκεί να έξασφαλίσει ασφάλεια αντίστοιχη της χαμηλής απογείωσης?

Και σε έναν αγώνα κατακαλόκαιρο αρκεί η Επιτροπή ασφαλείας και το Π?

Σεβαστή πάνα η άποψή σου δάσκαλε απλά θεωρώ και τα δύο ερωτήματα...λογικά. Ντάξει κάνα δεντράκι θα παίζει που και που και θα το βάλω σε ταμπέλα στην απογείωση προς γνώσιν.

Μόλις εξόπλισα τη μεγάλη σερβιέτα μου για Πέμπτη με μπαταριούλες καμερούλες κλπ :P

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Μαρ 30, 2009 7:44 pm

Επίσης πρέπει να πω ότι προσωπικά με φτιάχνει πιο πολύ να το πετάω από πάνω με Π5 και μου είναι και πιο πρακτικό. Το σπορ για να μας φτιάχνει δεν είναι?

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Δευτ Μαρ 30, 2009 9:08 pm

,,,,πιο πρακτικο το να ανεβασεις (,,,,,και να πρεπει να κατεβασεις μετα την πτηση ,,,,,,,)

το αμαξι στα 2000μ ενω μπορεις να το αφησεις στα 1000 και να ανεβεις με θερμικα????

,,,η απαντηση ειναι απλη,,,,,,,,,,,!!!!!!!! (,,,ειδικα αν δεν εχει θεατες το χιονοδρομικο,,,,,,,,,,,,,ειναι μεγαλη γκαφα !)

-------------------------------------------------------------
Εγω δεν ειμαι δασκαλος,,,,,αλλα εσυ αν ησουν στη θεση του Σλαβ & του Γιαννη ( οι οπιοι ειναι διχως αμφιβολια , καλοι χειριστες & δασκαλοι.....)

θα επαιρνες το ρισκο να απογειωσεις,,,κοσμο,,,, απο κορυφη μεχρι τους προποδες του βουνου?????
,,,,,,,,,,,,,,,,,για το αν θα μπει κανας δυνατος δυτικος κατα τις 13. 00 με 14.00 πως θα το αντιμετωπιζες με αξιοπρεπια και σεβασμο προς την υγεια των συναθλητων σου, και ακομα χειροτερα μαθητων σου,,,,?????

,,,,,,,,,,,,,,,,,,, νομιζα οτι αυτο το μαγαζι (μαντειο) στους Δελφους επεσε εξω και εκλεισε πολλα χρονια πριν.......... :wink: !!!!!!

τελος,,,,,,,,και εγω θα ηθελα για καυ,,ες δικιες μου να ριξω πολλα μπαλακια σε διαφορα κεφαλια,,,,,,,,,,,, αλλα εχεις φαει με δυναμη μπαλακι στο κεφαλι να δεις αν ειναι ωραιο το feeling,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ??????????

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Μαρ 30, 2009 9:31 pm

Οκ.

Στο χιονοδρομικό κέντρο πετάω γιατί γουστάρω και είναι πανέμορφα. Ευχαριστώ για τη συμβουλή δάσκαλε. Εκεί κάνω σκι οπότε βενζίνες δε καίω. Αν γουστάρει κάποιος καλός πιλότος που πετάει σε αγώνες κλπ έρχεται. Είναι επικίνδυνα. Έχουν φυτευτεί αρκετοί.

Απαγορεύονται δια ροπάλου οι πτήσεις από πιλότους μου δεν έχουν Π.

Σας προτείνουμε τις απογειώσεις Δυτική και Ανατολική που τις θεωρούν πιο ασφαλείς.

Αν έχει κανα ξεφτιλισμένο τσουληθρόκαιρο ελάτε ίσως βάλετε μια όμορφη τσουλήθρα.

Τα λέμε στα 2000

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό georgex » Τρί Μαρ 31, 2009 11:37 am

Από έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκανα, θες λόγο 7.3:1 για να βγείς από την κορυφή της πίστας 6, στην δυτική απογείωση. Το πρόβλημα είναι οτι για να απογειωθείς θές λίγο κόντρα αέρα, οπότε χαλάει και ο λόγος.

Μιχάλη, υπάρχει μια κορυφογραμμή που αν πας αριστερά της, θα βγείς μπροστά απο την δυτική απογείωση, αν πας δεξιά της θα βγεις από πίσω της, στην ανατολική. Στην πτήση σου εσύ πρέπει να πήγες αριστερά.

Υποθέτω οτι θα ακολουθήσουμε πορεία ανάλογα με τον αέρα. Όσοι έχουν κάνει την πτήση, ας γράψουν για την διαδρομή που ακολούθησαν, και πως φύσαγε (κατεύθυνση και ένταση) στην απογείωση. Επίσης αν μένοντας κοντά σε κάποια πλαγιά, διατήρησαν το ύψος τους ή πήραν κι'άλλο.

Ο καιρός θέλει προσοχή και να έχουμε δει προσεχτικά την πρόβλεψη. Έχω δει δυτικό στην δυτική απογείωση να ανεβάζει ένταση από τα 10χλμ στα 35χλμ σε 10 λεπτά.

Θα ήθελα πολύ να κάνω την πτήση. Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, το σκέφτηκα, μια και είχαμε οδηγούς να κατεβάσουν και τα 2 αυτοκίνητα, αλλά: 1) κάναμε σκί μέχρι που έκλεισε, οπότε δεν μπορούσαμε να ανέβουμε επάνω 2) η κορυφή από μια ώρα και μετά ήταν στα σύννεφα 3) ο άνεμος ήταν μάλλον νοτιοδυτικός, πιστεύω ήθελε απογείωση από την κορυφή του συρόμενου μετά την 6 (δηλαδή χρόνο για περπάτημα) 4) τα αυτοκίνητα ήταν Κελλάρια και το συνδετικό δεν δούλευε

Γενικά θα ήταν πολύ φασαρία Μιχάλη, θα έπρεπε να σταματήσουμε το σκί πολύ νωρίς, και σκέψου οτι από την στιγμή που το αποφασίζεις μέχρι να είσαι έτοιμος για απογείωση πόση ώρα θές, αλλάζουν οι συνθήκες. Αλλά από το να χαραμίσω το σκί μια καθημερινή, και μάλιστα 2η μόλις φορά που ανέβηκα φέτος, για το αν τελικά θα πετάξω, θα προτιμήσω να πάω μια μέρα χειμώνα Σάββατο ή Κυριακή χωρίς να κάνω σκί ειδικά για την πτήση (και αν δεν κάτσει κατεβαίνω στις άλλες απογειώσεις).

Απ' ότι είδαμε αργότερα που πετάξαμε από την δυτική, η πτήση πιστεύω θα έβγαινε εύκολα γιατί θα πέρναμε ύψος με θερμικά.

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Μαρ 31, 2009 11:56 am

O Μπουραζάνης και ο Σλάβεκ αν θέλουν ας γράψουν με τι καιρό βγαίνει και πως. Πράγματι με Β-ΒΑ θέλει λίγο σκέψη η μέρα. Με άπνοια και Δ-ΝΔ για μένα είναι μια χαρά πτήση. Για μένα και μόνο.

Πάντα περνάω από τα Δυτικά (αριστερά όπως λες). Κάποιες φορές βγαίνω πολύ πάνω από τη Δυτική αν κάνω μ@λ@κια λιγότερο. Αν κάνω μεγάλη μ@λ@κια πάω δέντρο.

Εκτός από τις προσγειώσεις εντός χιονοδρομικού (πίσω από το σαλέ και μέρες με άπνοια στο οροπέδιο) και τα 3-4 σημεία που αν χαμηλώσεις πατάς (τα έχει τσεκάρει ο Άλκης 8) )εγώ έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για την πτήση. Ας κάνουμε παρέα σκι ας παρατηρήσουμε τον καιρό, ας δούμε μήπως και η πρόβλεψη δίνει τον δυτικό να μπαίνει και αν ένα χαμόγελο ζωγραφιστεί στο πρόσωπό μας και όλα μας φαίνονται ασφαλή ας κάνουμε μια ωραιότατη τσουλήθρα. Αν βρούμε κάνα θερμικό το πιάνουμε.

Για μένα κάποιες μέρες είναι μια υπερασφαλής πτήση που με κρατάει χαρούμενο μια βδομάδα ότι και να συμβεί στη δουλειά μου και έχω επίγνωση ότι αν κάνω λάθη θα βρεθώ σε κάνα δέντρο. Το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλη απογείωση που ξέρω.

Απλά θα χαρώ πολύ μιας και το χιονοδρομικό το θέλει να προωθηθεί το Π5 για διπλά, μονά και ίσως και αγώνες, να μας φτιάξουν μια απογείωση και να χαμογελάμε όλοι.

Αν χαμογελάτε από τη χαμηλή θα χαρώ να χαμογελάτε. Εκπληκτικές φωτογραφίες βγαίνουν από παντού.

Το κουράσα.

Υ.Σ. Και εγώ έχω δει τον Δυτικό να μπαίνει πίστεψέ με πόνεσε και τις δύο φορές το αλεξίπτωτό μου. Από τη χαμηλή πέταγα και τις δύο...

MIK
Competition

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 2 επισκέπτες