Ημερομηνία Πέμ Ιουν 19, 2025 7:52 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

Ο μύθος του Ικάρου

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

Ο μύθος του Ικάρου

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Τρί Ιούλ 13, 2010 10:58 am

Τελικά μήπως οι μύθοι κρύβουν πολλές φορές κάτι προφητικό? Η πρώτη γνωστή πτήση είναι αυτή του Ικάρου. Ο Ίκαρος ως νέος, παρορμητικός και ορμώμενος από τον ενθουσιασμό του αλλα και την περιέργεια του δεν άκουσε τον σοφό πατέρα του να μην πετάει πολύ ψηλά. Τελικά ο ήλιος έλιωσε τα φτερά του με τραγική κατάληξη την πτώση του κάπου στο Ικάριο πέλαγος.(Αυτός ο μύθος πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό μας γιατί πιστεύω πως όλοι, ανεξάρτητα αν είμαστε νέοι ή παλιοί πιλότοι κατά την διάρκεια της πτητικής μας ζωής θα παίξουμε πολλές φορές αναπόφευκτα και τον ρόλο του Ικάρου αλλά και αυτόν του Δαίδαλου).
Παρόλλο που το εγχείρημα ήταν ιδέα του Δαίδαλου ο Ίκαρος είναι αυτός που κέρδισε την υστεροφημία και έδωσε την έμπνευση σε κάθε αεροπορική - αεροπλοϊκή δραστηριότητα της εποχής μας.
Ο ήλιος έβαλε άδοξο τέλος στην πτήση του Ίκαρου μήπως όμως το μέλλον της αεροπλοϊας-αεροπορείας είναι οι πτήσεις χάρην στην άμεση ακτινοβολία απο τον ήλιο?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8608480.stm

antonisk6
Competition

Δημοσ.: 236

Re: Ο μύθος του Ικάρου

Δημοσίευσηαπό jollyroger » Τρί Ιούλ 13, 2010 11:29 am

για μένα, η ιστορία αυτή του Ίκαρου μου φαίνεται οτι έχει το νόημα: "μην τη βλέπεις"...

δηλαδή
αυτό που μας λέγαν στο σχολείο (νομίζω στα αρχαία) ως "ύβρη"...

επειδή μόοολις την ψονίσεις και λες "μα τι μαστορας που είμαι ο πο@στης, τι έκανα πάλι κλπ".... έρχεται ο "θεός", "ο ήλιος" κλπ... με μια "σύμπτωση", "ατύχημα", κλπ, να "σου λιώσει τα φτέρα" και να σε "προσθαλασσώσει" :P ....

γιατί συμβαίνει δε ξέρω.. αλλά απο προσωπικής πείρας, συμβαίνει!

ίσως ο λόγος που συμβαίνει, είναι οτι οι άνθρωποι όταν "τη βλέπουν", ξεχνούν οτι δεν είναι "μόνοι τους", να ορίζουν τα πάντα, αλλά εξαρτώνται απο ένα περίδρομο αστάθμητους παράγοντες της μορφής "κούνημα φτερών πεταλούδας"...
οπότε ίσως πρόκειται περι συμπαντικού νόμου της μορφής: όποτε ξεφεύγεις, έρχεται η "θεία υπενθύμιση"...

ίσως να είναι απλά η διαφορά μεταξύ του να πεις: "εγώ θα κάνω αυτό", ή αυτό που λέγανε οι γιαγιάδες μας... "αν θέλει ο θεος, θα κάνω αυτό"...
κάτι τόσο απλό, που όμως δείχνει με σαφήνεια την οπτική γωνία αυτού που το σκέπτεται/λέει...

και νομίζω οτι όταν δεν ξεχνάς να συνυπολογίσεις αυτά που δεν μπορείς να υπολογίσεις, τότε σε υπολογίζουν κι εκείνα, και δεν υφίσταται λόγος "προσθαλάσσωσης" :P

(που κολλάει το ηλιακό αεροπλανάκι, δεν ξέρω :P )

jollyroger
Competition

Δημοσ.: 1075

Re: Ο μύθος του Ικάρου

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Τρί Ιούλ 13, 2010 11:58 am

JollyRoger έγραψε:
(που κολλάει το ηλιακό αεροπλανάκι, δεν ξέρω :P )

Το ηλιακό αεροπλανάκι κολλάει στην εξέλιξη των πραγμάτων... ο ήλιος σύμφωνα με τον μύθο ήταν η αιτία που τερμάτησε την πτήση του Ικάρου, ο ήλιος σήμερα και στο μέλλον είναι αυτός που θα κάνει πιο μεγάλες τις πτήσεις μας.
Η διαφορά μύθου και πραγματικότητας με κοινή αφετηρία αλλά διαφορετικό αποτέλεσμα.

antonisk6
Competition

Δημοσ.: 236

Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες