Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 8:18 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Zorba the Greek

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Zorba the Greek

Δημοσίευσηαπό condor » Πέμ Ιούλ 09, 2009 11:32 pm

Τελευταία επεξεργασία απο condor την Δευτ Αύγ 09, 2010 11:25 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Flying is serious business
paraglidingcrete.blogspot.com
condor
Competition

Δημοσ.: 254

Re: Zorba the Greek

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Ιούλ 10, 2009 9:51 am

Συγκινήθηκα.... πολύ καλό.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό cloud_constructor » Παρ Ιούλ 10, 2009 11:01 am

γαμάτο!εεε τελειο ηθελα να πω..

cloud_constructor
Competition

Δημοσ.: 274

Δημοσίευσηαπό AKONTISTIS » Τρί Ιούλ 14, 2009 9:02 am

ΤΕΛΟΣ!!!EISAI DIAFHMHSH GIA THN KRHTH!

DEN ANEFERES POYTHENA OTI APO KATO H PARLIA EINAI GYMNHSTON...

ΠΡΩΤΑ ΦΑΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ...
AKONTISTIS
Competition

Δημοσ.: 365

Δημοσίευσηαπό condor » Πέμ Ιούλ 16, 2009 7:41 pm

Κοίτα που, εντελώς συπτωματικά, "κρατάει" καλά με δυναμικό "μόνο" πάνω απο παραλίες γυμνιστών: Αγ. Παύλος, Καλαμάκι, Κομμός, Κόκκινη άμμος, Λέντας ... καθαρή ... τύχη!

Άντε πάρτε άλλο ένα χαρούμενο με παραπλήσια ανεμοπορική δράση στο Καλαμάκι - Τυμπάκι : http://www.youtube.com/watch?v=ml3bs2ViqDA

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία απο condor την Δευτ Αύγ 09, 2010 11:33 pm, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.
condor
Competition

Δημοσίευσηαπό condor » Τρί Οκτ 06, 2009 8:53 pm

Ένα νέο βίντεο απο τα Αστερούσια(Νότια Κρήτη) την Κυριακή που μας πέρασε παρέα με τον Μάνο και τον Μπάμπη: http://www.youtube.com/watch?v=e7teHlnMHRc

Παρατηρήστε στην προσγείωση την έντονη ανεμοβαθμίδα λίγο πριν ακουμπήσω στο έδαφος και πείτε μου τι θα γίνονταν αν εκείνη την στιγμή δεν είχα τα φρένα στην θέση "χέρια ψηλά" αλλά στην μέση ή ακόμα και περισσότερα φρένα (μια κακιά συνήθεια που νομίζω έχουμε πολοί).

condor
Competition

Δημοσίευσηαπό condor » Τρί Οκτ 20, 2009 8:42 pm

Από τις πτήσεις χθές και σήμερα στον κομμό

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
condor
Competition

Δημοσίευσηαπό condor » Τετ Αύγ 04, 2010 10:35 am

condor
Competition

Δημοσίευσηαπό achim » Τετ Αύγ 04, 2010 2:14 pm

Γιάννη είναι η ώρα να πάρεις μια GoPro Hero HD κάμερα, αντί να κρατάς αυτό το μαρκούστι όλη την ώρα.
Αφού την έχεις τη ζοχάδα.....κάντο όπως πρέπει..............

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Αύγ 04, 2010 3:43 pm

achim έγραψε:Γιάννη είναι η ώρα να πάρεις μια GoPro Hero HD κάμερα, αντί να κρατάς αυτό το μαρκούστι όλη την ώρα.

Aγαπητέ Μάκη

Με όλο το σεβασμό και την αναγνώριση στην διδασκαλία που απλόχερα προσφέρεις επί των θεμάτων αεροθαλητισμού θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω απόλυτα ρητά και φωναχτά στην συμβουλή σου επί βιντεοσκόπισης.

Θα πρότεινα στον φίλο να αγοράσει οποιαδήποτε βιντεοκάμερα υψηλής ευκρίνειας (1920 χ 1080) εκτός από αυτήν που αναφέρεις καθώς θεωρώ ότι το χρηματικό τίμημα είναι εξωφρενικά υψηλό σε σχέση με την ποιότητα λήψης και της δυνατότητες της καμερας ειδικά αν τη συγκρίνεις με τις (παμφθηνες) γ@μ@τες ελαφριές που αγοράζεις σήμερα.

Μια σύγκριση θα σας πείσει. Μοναδικό πλεονέκτημα της προ είναι η ευκολη (μπαρμπούτσαλα) στήριξη σε κράνος αλλά είμαι σίγουρος ότι μιας και δεν μιλάμε για ελεύθερη πτώση, τζετ σκι και ποδήλατο οι υπόλοιπες μηχανές της αγοράς μπορούν να στηριχτούν πανεύκολα και με ότι καλούδια θέλει ο αγοραστής να προσθέσει (τηλεκοντρολ, φακούς, φίλτρα κλπ κλπ κλπ) σε σχέση με την προ.

Το πλεονέκτημα φυσικά δεν θα φανεί στο ιντερνετ αλλά στην τηλεόραση, καθώς και σε περίπτωση που τραβάς κόντρα στον ήλιο και σε συνθήκες γρήγορης εναλλαγής, κουνήματος, δύσκολης εστίασης κλπ κλπ κλπ. Κοινός σχεδόν πάντα όταν πετάς

Φιλικά

Μιχάλης

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό condor » Τετ Αύγ 04, 2010 6:27 pm

Αφού την έχεις τη ζοχάδα.....

Ιωακείμ αυτό το λαμβάνω ως θετικό :D Η ζοχάδα θα πρέπει να είναι το αντίστοιχο της κουζουλάδας που λέμε εμείς οι Κρητικοί.

... υπόλοιπες μηχανές της αγοράς μπορούν να στηριχτούν πανεύκολα ...

Μιχάλη σε αυτό το πανεύκολα καμιά ιδέα να στηρίζω την κάμερα, χωρίς να την κρατάω αλλά σε καλή γωνία-απόσταση θέασης :roll:

φρόνιμοι και νοικοκυροί
δεν ζούν στον ψηλορείτη
μα οι κουζουλοί την κάνανε
αθάνατη τη κρήτη

condor
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Αύγ 05, 2010 9:00 am

Μιχάλη σε αυτό το πανεύκολα καμιά ιδέα να στηρίζω την κάμερα, χωρίς να την κρατάω αλλά σε καλή γωνία-απόσταση θέασης :roll:

Kαταρχάς τα πλάνα σου είναι πάρα πολύ καλά. Από ιδέες άλλο τίποτα αλλά θα πρέπει να σκεφτείς τη δικιά σου πατέντα ιδανικά στο πλαινό κράνους ή πάνω πάνω. Ανάλογα με τη κάμερα που έχεις ισχύει το πανεύκολα απλά έγραψα ότι οι "καινούργια full hd μικρες" γενιά καμερών είναι οτι πρέπει για τέτοιο στερέωμα που θεωρώ την pro απάτη εκτός αν την θες για σκι, ποδήλατο, ράφτιγκ, ελεύθερη πτώση κλπ

Το ιδανικό είναι το μαρκούτσι σου με εύκολη εναλλαγή απλά να την κολλάς στο κράνος.

Έχουμε κάνει πατέντες για 5-6 διαφορετικές κάμερες για κράνος σκέψου τη δικιά σου.

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό georgex » Πέμ Αύγ 05, 2010 10:25 am

MIK έγραψε:
achim έγραψε:Γιάννη είναι η ώρα να πάρεις μια GoPro Hero HD κάμερα, αντί να κρατάς αυτό το μαρκούστι όλη την ώρα.

Θα πρότεινα στον φίλο να αγοράσει οποιαδήποτε βιντεοκάμερα υψηλής ευκρίνειας (1920 χ 1080) εκτός από αυτήν που αναφέρεις καθώς θεωρώ ότι το χρηματικό τίμημα είναι εξωφρενικά υψηλό σε σχέση με την ποιότητα λήψης και της δυνατότητες της καμερας ειδικά αν τη συγκρίνεις με τις (παμφθηνες) γ@μ@τες ελαφριές που αγοράζεις σήμερα.

Μια σύγκριση θα σας πείσει. Μοναδικό πλεονέκτημα της προ είναι η ευκολη (μπαρμπούτσαλα) στήριξη σε κράνος αλλά είμαι σίγουρος ότι μιας και δεν μιλάμε για ελεύθερη πτώση, τζετ σκι και ποδήλατο οι υπόλοιπες μηχανές της αγοράς μπορούν να στηριχτούν πανεύκολα και με ότι καλούδια θέλει ο αγοραστής να προσθέσει (τηλεκοντρολ, φακούς, φίλτρα κλπ κλπ κλπ) σε σχέση με την προ.

Το πλεονέκτημα φυσικά δεν θα φανεί στο ιντερνετ αλλά στην τηλεόραση, καθώς και σε περίπτωση που τραβάς κόντρα στον ήλιο και σε συνθήκες γρήγορης εναλλαγής, κουνήματος, δύσκολης εστίασης κλπ κλπ κλπ. Κοινός σχεδόν πάντα όταν πετάς

"οποιαδήποτε", δηλαδή με το ίδιο μέγεθος σένσορα, άρα από που η πολύ καλύτερη ποιότητα; να πούμε για μια Sony NEX, ή micro 4/3 οκ, αλλά με τις υπόλοιπες δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά στην ποιότητα. Έχω δει κάποια video (τα είδα σε πλήρη ανάλυση), δεν έχω κάνει άμεση σύγκριση, αλλά δεν θυμάμαι καμμιά αισθητή διαφορά. Μιλάς πχ για καμμιά Toshiba Camileo (τόσο φτηνή;) ή κάτι άλλο;

Ποιές είναι αυτές που πέρνουν τηλεκοντρόλ, φακούς και φίλτρα; οι φτηνές δεν παίρνουν φακούς, πρέπει να βάλεις από πάνω κάποιο "κατασκεύασμα" που ρίχνει πολύ την ποιότητα... και ούτε που φτάνεις τον ευρυγώνιο της pro βέβαια. Οι ακριβές που αλλάζουν φακούς, είναι ακριβώς αυτό: ακριβές (και οι ευρώνιοι φακοί τους άλλο τόσο)

κόντρα στον ήλιο: δεν βλέπω καποιο πρόβλημα στο χτεσινό βίντεο του Χρήστου από Αγία Μαρίνα

πρόβλημα κουνήματος; μα ο ευρυγώνιος σου εξαφανίζει αυτό το πρόβλημα... όσα βίντεο βλέπεις με κανονικούς φακούς και την κάμερα στο κράνος, απλά δεν βλέπονται από το κούνημα...

εστίαση; στις 170 μοίρες λήψη; σχεδόν δεν χρειάζεται εστίαση

Προσωπικά θα πήγαινα για μια Sony Nex-5, με διπλάσιο κόστος βέβαια και φακό μόνο 24mm. Αυτό επειδή την θέλω και για εκτός παραπέντε. Για παραπέντε μόνο, νομίζω η pro είναι η καλύτερη. Μην ξεχνάς οτι οτι ειδικό το πληρώνεις περισσότερο.

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό achim » Πέμ Αύγ 05, 2010 11:37 am

Γιώργο μόλις με γλύτωσες απο αρκετό γραψιμο.

Τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο σε αναλογία:
τιμής - ευρυγώνιου - αντικραδασμικού - τοποθέτησης - αδιαβροχοποίησης - μεγέθους - φωτογραφίας - ανάλυσης κ.α. απο την Hero HD.

achim
Competition

Δημοσίευσηαπό Arvanitis Spyridon » Πέμ Αύγ 05, 2010 1:11 pm

Edo exo ena test video:me mia apli kamera sto kranos

http://www.youtube.com/watch?v=sDmcOEjvid4

Arvanitis Spyridon
EN A

Δημοσ.: 27

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Αύγ 06, 2010 3:15 pm

georgex έγραψε:Ποιές είναι αυτές που πέρνουν τηλεκοντρόλ, φακούς και φίλτρα; οι φτηνές δεν παίρνουν φακούς, πρέπει να βάλεις από πάνω κάποιο "κατασκεύασμα" που ρίχνει πολύ την ποιότητα... και ούτε που φτάνεις τον ευρυγώνιο της pro βέβαια. Οι ακριβές που αλλάζουν φακούς, είναι ακριβώς αυτό: ακριβές (και οι ευρώνιοι φακοί τους άλλο τόσο)

κόντρα στον ήλιο: δεν βλέπω καποιο πρόβλημα στο χτεσινό βίντεο του Χρήστου από Αγία Μαρίνα

Kαταρχάς μπορώ να κάνω διαφήμιση στο forum με μοντέλα και μαγαζιά?

Καταδευτερων είμαστε πολύ οφφ τοπικ

Τριτον όποιος έχει go pro ας μου τη δώσει μεθαύριο στο Κιθαιρώνα (μιας και τη δικιά μου την έσπασα) στερεώνο και τις 3 κάμερες στο κράνος και αποφασίζουμε γιατί όλοι μας τα 300-500 ευρώ μιας τέτοιας αγοράς τα πονάμε.

Μακή για αδιόβροχο το έγραψα και εγώ αλλά πόσο συχνά κάνεις siv? Για ανθεκτικότητα αν θες το συζητάμε :(

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό georgex » Παρ Αύγ 06, 2010 3:31 pm

Μοντέλα μπορείς να αναφέρεις που είναι το πρόβλημα. Και μαγαζιά, γιατί όχι.

Να ανοίξουμε ένα άλλο topic.

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό kwtskran » Παρ Αύγ 06, 2010 3:34 pm

Συνεχίζω για λίγο off topic:
Αν μπορείς πρότεινέ μας κάτι συγκεκριμμένο έστω και με p.m. αν και δεν νομίζvω να υπάρχει πρόβλημα να γράψεις και εδώ.
Ήμουν στο τσάκ να παραγγείλω την GoPro HD.
.....
.....Καλύτερα να μην τον είχα ανοίξει τον υπολογιστή τώρα θα κάνω κανα μήνα να ξανααποφασίσω αφού πρώτα διαβάσουμε και αναλύσουμε όλα τα camera reviews....

Δεν πωλούνται πια καλώδια για MLR :)
kwtskran
EN B

Δημοσ.: 42

Δημοσίευσηαπό achim » Παρ Αύγ 06, 2010 6:23 pm

Μιχάλη επειδή φεύγω για Μουζάκι θα σου γράψω αναλυτικά απο Δευτέρα.

Για τώρα μόνο τα παρακάτω:
Καλή η θεωρία αλλά η πράξη βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Στο πανευρωπαικό πετούσανε καμμιά 30αριά πιλότοι με κάμερα (όχι μόνο αθλητές αλλά και απλοί πιλότοι). Οι 28 με GoPro και 2 - 3 με κάτι άλλες!!!

Εσύ τι λές είναι όλοι fashion victims?

achim
Competition

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Παρ Αύγ 06, 2010 9:04 pm

Η GoPro Hero HD, είναι action helmet cam. Τελεία. Σε αυτό το ρόλο απλά δεν έχει αντίπαλο. Το μεγάλο της ατού, είναι η λήψη σε 170 μοίρες σε 16:9. Ουσιαστικά "βλέπει" όσα βλέπει και το ανθρώπινο μάτι (εύρος πεδίου).

Το τι θα διαλέξει κάποιος απλοποιείται αν ξεκαθαρίσει για τι πράγμα την θέλει την κάμερα. Αν θέλεις να φτιάξεις επαγγελματικό βίντεο με λήψεις από διάφορες θέσεις, τότε παίρνεις άλλη μηχανή, διθέσιο αλεξίπτωτο και συνεπιβάτη που έχει το μυαλό του και μόνο στη βιντεοσκόπηση.
Αν θέλεις helmet cam με εξαιρετική ποιότητα βίντεο και να μην αφήνεις ποτέ τα φρένα από τα χέρια σου, η Hero είναι η καλύτερη επιλογή.

Προσωπικά την ανάβω πριν την απογείωση και την κλείνω στο τέλος της πτήσης. Τραβάω βίντεο σε ανάλυση 1280 x 720 (HD ready, όχι FULL HD), όπου η διάρκεια της μπαταρίας - χωρητικότητα κάρτας μνήμης συμπίπτει και είναι 2,5 ώρες...! Τελικός δε σκοπός του βίντεο, είναι να ανέβει στο internet και όχι η τηλεόραση, διότι στη σημερινή εποχή δεν πρόκειται να καλέσεις φίλους στο σπίτι για να τους δείξεις την πτήση... αυτό πλέον το κάνεις μέσω του ίντερνετ!... Και αυτό δεν σημαίνει ότι στην τηλεόραση δεν έχει καλή απόδοση... Τραβάει Full hd 1080 σε 16:9 αλλά με πεδίο 127 μοίρες (όπως και οι υπόλοιπες υποθέτω), αλλά ξαναλέω ότι το δυνατό της ατού είναι οι 170 μοίρες... Και 320 ευρώ για την naked (την απλή, χωρίς τα δεσίματα - περιλαμβάνει αυτοκόλλητη βάση κράνους), πιστεύω ότι δεν είναι πολλά λεφτά για την ποιότητα βίντεο που προσφέρει.

Η επιλογή εξαρτάται από : Θα χειρίζομαι την κάμερα με τα χέρια όταν πετάω ή χρήση helmet cam = βλέπει ότι βλέπω ?

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Παρ Αύγ 06, 2010 9:44 pm

Δείτε και αυτό:
http://helmetcameracentral.com/

http://vimeo.com/12456094

Αν και πιστεύω πως μία ωραία πτήση είναι απόλαυση να την δείς ξανά σε full hd τηλεόραση. Ειδικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Αυτή την ποιότητα δεν την έχει μια helmet cam, αντίθετα με μια full hd βιντεοκάμερα (αρκεί να βρείς τρόπο να βιντεοσκοπείς χωρίς να χαλάς την πτήση σου- λίγο δύσκολο). Το internet ειναι για να μοιραστείς την εμπειρία σου με φίλους οι οποίοι θα δούν το βίντεο από περιέργεια μια φορά. Δεν είναι ανάγκη να θυσιάζεις την ποιότητα για το internet.
Το κόστος παιδιά μου φαίνεται εξωφρενικό για την go pro την στιγμή που μία full HD βιντεοκάμερα κοστιζει λίγο παραπάνω, (η ποιότητα δεν συγκρίνεται!).
Αν το κόστος για τις helmet cam ήταν πιο μικρό θα είχα και εγώ μια. Βολεύει για κάθε πτήση. Τώρα που δεν έχω πέρνω μαζί μου την βιντεοκάμερα σε χαλαρές πτήσεις και τραβάω με το χέρι.

antonisk6
Competition

Δημοσ.: 236

Δημοσίευσηαπό MIK » Σάβ Αύγ 07, 2010 2:22 pm

Μια από τις καλές επιλογές είναι αυτή

http://www.skroutz.gr/s/42647/Sony-HDR-TG3.html

Επειδή είναι το "παλιό μοντέλο" με 400 ευρώ την πήρες (και για κάποιο λόγο δεν τη βρίσκω σήμερα με κάτω από 400 αλλά θα τη βρω που θα πάει). Την είχε αγοράσει φίλος πριν 15 μέρες με 345 με 16gb κάρτα.

Με 20-70 ευρώ παίρνεις ευρθγώνιους (φυσικά ακόμα και 170 μοίρες) και με 0,70 ευρώ σκρατς θυλικό και αρσενικό για το κράνος ενώ σκοινάκι για το τελικό στερέωμα κόβεις από κάπου. Με ένα απλό λάστιχο καθάρισες για το τελικό σφίξιμο που εγγυάται 0 κούνημα.

Παράλληλα προτείνω τις ανταγωνιστικές της σε Sanyo και Canon αλλά έχω εμπειρία μόνο με sanyo xacti η οποία γ@μ@ει και δέρνει ενώ η canon σε φακό είναι άπαιχτη αλλά το μενού λίγο θα σου σπάσει τα νεύρα ή απλά πρέπει να έχεις canon.

Σήμερα τα"παλιά μοντέλα" πάντα τα ελαφριά και μικρά τα βρίσκεις 320-500.

Σε ποιότητα φακού για μένα αν canon των 400 ευρώ παίρνει 100, η sanyo πάιρνει 90 η sony 80 και η gopro 25.

Αυτό που για μένα πρέπει να ψάξεις στο παραπέντε είναι το βάρος/χρήματα/ποιότητα λήψης/ευχρηστία/αν κυκλώσω μαζί με 20 γεράκια πάνω από την κορφή του Ολύμπου με ποια κάμερα θα ήθελα να το είχα τραβήξει.

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό achim » Δευτ Αύγ 09, 2010 12:57 pm

Δε θέλω να πείσω κανέναν.

Απλά αναφέρω ότι μίλησα με αρκετούς που την είχαν στο Πανευρωπαικό και μου ανέφεραν πολλά συγκριτικά τέστ (ακόμα και του ίδιου του προέδρου της DHV) που έβγαζαν τη GoPro την καλύτερη επιλογή.

Επαναλαμβάνω ότι: "δεν είναι επαγγελματική κάμερα" αλλά πολοί επαγγελματίες έχουν και αυτή. πχ στο χώρο μας ο Philip Broers.

Εγώ πήρα το πλήρες πακέτο με πάρα πολλά δεσίματα για κάθε τύπο προσαρμογής με 240 € (καινούρια) απο μια σχολή στην Αυστρία που τους έχω φίλους. Δε νομίζω ότι με αυτά τα χρήματα έπαιρνα κάτι αξιόλογο εδώ.

Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα επειδή δεν εχω τίποτα να πω παρα μόνο να θέσω ένα διαγωνισμό.

Ελάτε στον Εμπεσό να τραβήξουμε τις πρώτες μέρες και στο τέλος θα ψηφίσει το κοινό ποιές λήψεις του αρέσουν περισσότερο.

achim
Competition

Δημοσίευσηαπό condor » Δευτ Αύγ 09, 2010 1:23 pm

ωραία ιδέα, μέσα!

condor
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Αύγ 09, 2010 1:30 pm

Mάκη με 240 ευρώ πράγματι η καλύτερη επιλογή είναι go pro

Aπλά με 340 άντε 400 παίρνεις πραγματικό εργαλείο.

Όσο και να το παλεύω με τη δουλειά στον αγαπημένο μου Εμπεσό δεν θα έρθω τελικά :cry:

MIK
Competition

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης