Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 6:35 am
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Πτήση στην Έρημο

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Πτήση στην Έρημο

Δημοσίευσηαπό yuri » Τρί Σεπ 28, 2010 8:48 pm

Επιτέλους, η πρώτη ‘κανονική’ πτήση στα Εμιράτα. Και λέω κανονική γιατί είχε απόκτηση ύψους από θερμικά και ικανοποιητική απόσταση (για το συγκεκριμένο μέρος πάντα).

Η πτήση είναι καθαρά θερμοδυναμική αλλά δεν γίνεται να κυκλώσεις τα θερμικά γιατί ο άνεμος θα σε παρασύρει πίσω από το βράχο. Αυτά τα θερμικά είναι εκμεταλλεύσιμα κάνοντας εσάκια. Κάποια στιγμή πιο ψηλά ένιωσα ότι ρουφάει παντού, οπότε ίσως γίνετε να απομακρυνθείς από το βράχο και να κυκλώσεις κανονικά. Από αναταράξεις καλά πάει το μέρος, πιο πολύ από Κιθερώνα αλλά όχι τραγικά πράγματα.

Αυτή η πτησούλα έγινε πραγματικότητα μετά από την εμπειρία που απέκτησα στο Ελλάντα. Μετά από πτήσεις που διήρκησαν χιλιάδες ……………………………….. δευτερόλεπτα στην Ελλαδάρα κατάλαβα τι εστί θερμικό και πως το κουλαντρίζεις.
Όπως παντού έτσι και εδώ υπάρχουν τα House Thermals, δηλαδή θερμικά σε συγκεκριμένα σημεία. Εκτός από τα γεράκια της ερήμου όπου δεν πολύ πετάνε γιατί ζεσταίνονται, τα σημεία αυτά τα μαρτυράει ποιος άλλος?? Η άμμος!!!! Εκεί που βγαίνουν τα περισσότερα θερμικά η άμμος έχει καλύψει το βράχο μέχρι πιο ψηλά! Αυτό είναι ορατό και από Google earth. Αυτή η διαπίστωση δεν είναι χρήσιμη για την Ελλάδα ακόμα αλλά σε μερικές δεκαετίες ποιος ξέρει!!

Μετά την προσγείωση η ικανοποίηση μου ήταν έκδηλη (παρότι ήμουν ολομόναχος) και η άμμος είχε μπει ακόμα και…………… εκεί που ο ήλιος δεν φέγγει για να το πω ευγενικά.

Την πτήση μπορείτε να τη δείτε εδώ: http://www.sky.gr/leonardo/flight/17218

Αυτά προς το παρών,
Καλές πτήσεις. :D

Ήσυχο, ήσυχο το ποταμάκι - αργοκυλάει το γαλάζιο το νεράκι - και τραγουδάει την αγάπη τη χρυσή - μια κι ήρθες αγαπούλα μου εσύ.
yuri
EN B

Δημοσ.: 38

Re: Πτήση στην Έρημο

Δημοσίευσηαπό raflas » Τρί Σεπ 28, 2010 8:58 pm

ωωωωωραιος !!! :mrgreen: :mrgreen:

raflas
Competition

Δημοσ.: 250

Δημοσίευσηαπό ian » Τρί Σεπ 28, 2010 9:14 pm

Μπραβο!! βγαλε και καμια φωτο να την ποσταρεις :D :D

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Σεπ 28, 2010 9:19 pm

Μπράβο ρε Γιώργο...

Επισκέψεις δέχεσαι? 8)

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Τρί Σεπ 28, 2010 9:26 pm

Μπράβο Γιώργαρε!!! Τέλεια η περιγραφή σου, καλές πτησεις και εις το επανιδείν

antonisk6
Competition

Δημοσ.: 236

Δημοσίευσηαπό kswift » Τρί Σεπ 28, 2010 10:43 pm

:D μπραβο! περιμενουμε την επομενη!

kswift
Competition

Δημοσ.: 316

Δημοσίευσηαπό lazaros » Τρί Σεπ 28, 2010 11:51 pm

Γειά σου Ντουμπάι! Ωραία πτήση έκανες...!!
Κι εμείς σήμερα στην Αγια Μαρίνα περιμέναμε, περιμέναμε, περιμέναμε να φυσήξει λίγο και τελικά όταν άρχισε να βάζει αεράκι, άρχισε να βρέχει κιόλας... :x
Αλλά αυτό το περίεργο φαινόμενο - η βροχή - πρέπει να είναι άγνωστο για το Jebel Fayah - AE..., έτσι? :wink:
Απο πότε έχει να βρέξει εκεί κάτω?

Σε περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να ξεσκονίσεις το φτερό σου στα γνωστά Ελληνικά λημέρια!!! Μέχρι τότε... θέλουμε να δούμε κι άλλες "ερημικές" πτήσεις αλλά συνοδευόμενες με φωτογραφίες...

lazaros
EN D

Δημοσ.: 147

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Σεπ 29, 2010 7:03 pm

Λίγο παραδίπλα έχει ένα ridge 3 φορές πιο μακρύ... έχεις πετάξει από κει; Φαίνεται καλύτερο ανεμοπορικά...

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό yuri » Τετ Σεπ 29, 2010 10:21 pm

Norad αυτό το ridge το έχω πετάξει παλιότερα αλλά δεν έχει καλή απογείωση. Το σχέδιο είναι να πάρω ύψος και να περάσω απέναντι. Είναι σχετικά κοντά και βοηθάει και ο άνεμος για τη διάσχιση. Είδομεν.

Για σου Λάζαρε! Εδώ βρέχει σπάνια, κάνα δυο φορές τον χρόνο εκτός και αν ψεκάσουν τα σύννεφα με χημικά που τότε….(ωχ ωχ ωχ). Όταν βρέξει όμως οι λιμνούλες που δημιουργούνται στην έρημο παραμένουν ακόμα και δυο μήνες!!

Με μεγάλη ευχαρίστηση δέχομαι επισκέψεις Γιάννη αφού πρώτα εδραιωθώ με δουλειά κτλ. Άντε ελάτε να μην πετάω και μόνος.

Φωτογραφίες θα πάρω από το έδαφος γιατί στον αέρα είμαι τα χεράκια στα φρενάκια, κουνάει λιγάκι. :wink:

Ήσυχο, ήσυχο το ποταμάκι - αργοκυλάει το γαλάζιο το νεράκι - και τραγουδάει την αγάπη τη χρυσή - μια κι ήρθες αγαπούλα μου εσύ.
yuri
EN B

Δημοσίευσηαπό yuri » Τρί Οκτ 26, 2010 12:47 pm

Ένα βίντεο πτήσης με βίντσι στην έρημο (η πρώτη μου με βίντσι).

Η θέα είναι απίστευτη, τα θερμικά αδύναμα και ο ιδρώτας μέχρι το σώβρακο….. :wink:

yuri
EN B

Δημοσίευσηαπό antonisk6 » Τρί Οκτ 26, 2010 2:07 pm

Ούτε ένα δέντρο να κρυφτείς δεν υπάρχει μετα την προσγείωση. Που να περιμένεις και περισυλλογή και αν είναι να περπατήσεις...άστα... Μετά από ώρα πτήσης τα μάτια σου φαντάζομαι θα βλέπουν "πεταλουδίτσες" με τόση ασπρίλα στο τοπίο?
Μπράβο Γιώργο που το παλεύεις σε τόσο δύσκολες συνθήκες!

antonisk6
Competition

Δημοσ.: 236

Δημοσίευσηαπό paramick » Τρί Οκτ 26, 2010 2:57 pm

Toυλάχιστο είναι λίγο πιο δροσερά ψηλά :?:

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό yuri » Τετ Οκτ 27, 2010 5:25 pm

Όσο ποιο ψηλά τόσο ποιο δροσερά, αυτό ισχύει και εδώ δόξα τον Αλλάχ!

Αντώνη, με τι πετάς αυτές τις μέρες?? :wink: :wink: :wink:

yuri
EN B

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες